JEAN CHRİSTOPHE GRANGE
+9
Unde®minE
mai_siyah
zifiri
lafolya
Harusame
DarkeLia
lantis
spartiate
therockula_99
13 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
JEAN CHRİSTOPHE GRANGE
bu yazarın türkçeye çevrilmiş tüm kitaplarını okudum ve bütün kitaplarını çok beğendim bana göre gerçekten harika bir yazar okumayanlara tavsiye ederim
-LEYLEKLERİN UÇUŞU
Göçmen kuşlardır leylekler. Her bahar Avrupa'ya gelir, yaz sonunda tekrar Afrika'ya doğru yola çıkarlar. Ama bu yıl geri dönmeyecekler.. Louis Antioche'un kayıp leyleklerin sırrını çözmek için çıktığı yolculuk kısa sürede kabusa dönüşür. Parçalanmış cesetler, nereden çıktığı belli olmayan katiller... Arayışı onu, Bulgaristan'daki Çingene mahallerinden işgal altındaki toprakların güneşte kavrulan kibutzlarına, Orta Afrika Cumhuriyeti'nin balta girmemiş ormanlarından Kalküta'nın araka sokaklarına kadar götürecektir. Hatta cehenneme kadar...
Sınır tanımayan bir hayal gücü, kusursuz bir kurgu, tüyler ürpertici şiddet sahneleri, nefes nefese bir gerilim. Jean-Christophe Grange'yi bu tarzın zirvesine çıkaran, Kızıl Nehirler'i dünya çapında bir başarıya ulaştıran bu nitelikler, Leyleklerin Uçuşu'nda da var.
Korkutucu bir yolculuk, şaşırtıcı bir kitap!
-SİYAH KAN
Güneydoğu Asya’da, Yengeç Dönencesi ile Ekvator çizgisi arasında bir yerlerde bir yol vardır.
Siyah kanla çizilmiş bir yol.
Korkunun ve ölümün hakim olduğu bir yol.
Paris. İlk temas. Kuala Lumpur. Hayat Yolu. Uçuşan ve Çoğalan. Sonsuzluğun İşaretleri. Kamboçya. Bal ve Fresk. Tayland. Arınma Odası. Dünyadan soyutlanmış bu mekanda neler olduğunu anlayacaksınız! Bangkok. Gerçeğin Rengi aynı zamanda Yalanın da Rengi’dir!
Ve Paris. Her şey sona ermedi, yeni başlıyor.
Çabuk saklan, Baba geliyor!
_KIZIL NEHİRLER
_KURTLAR İMPARATORLUĞU
Seri cinayetlere, uyuşturucu kaçakçılığı, Strasbourg-Saint-Denis'deki küçük Türkiye, Fransız polisindeki iç hesaplaşmalar, tıbbın karanlık amaçları alet edilmesi.
Paris'i kana boyayan Türk mafyası. Kızıl Nehirler'in, Taş Meclisi'nin ve Leyleklerin Uçuşu'nun yazarı Grange'den yine çarpıcı, yine soluk soluğa bir roman.
-LEYLEKLERİN UÇUŞU
Göçmen kuşlardır leylekler. Her bahar Avrupa'ya gelir, yaz sonunda tekrar Afrika'ya doğru yola çıkarlar. Ama bu yıl geri dönmeyecekler.. Louis Antioche'un kayıp leyleklerin sırrını çözmek için çıktığı yolculuk kısa sürede kabusa dönüşür. Parçalanmış cesetler, nereden çıktığı belli olmayan katiller... Arayışı onu, Bulgaristan'daki Çingene mahallerinden işgal altındaki toprakların güneşte kavrulan kibutzlarına, Orta Afrika Cumhuriyeti'nin balta girmemiş ormanlarından Kalküta'nın araka sokaklarına kadar götürecektir. Hatta cehenneme kadar...
Sınır tanımayan bir hayal gücü, kusursuz bir kurgu, tüyler ürpertici şiddet sahneleri, nefes nefese bir gerilim. Jean-Christophe Grange'yi bu tarzın zirvesine çıkaran, Kızıl Nehirler'i dünya çapında bir başarıya ulaştıran bu nitelikler, Leyleklerin Uçuşu'nda da var.
Korkutucu bir yolculuk, şaşırtıcı bir kitap!
-SİYAH KAN
Güneydoğu Asya’da, Yengeç Dönencesi ile Ekvator çizgisi arasında bir yerlerde bir yol vardır.
Siyah kanla çizilmiş bir yol.
Korkunun ve ölümün hakim olduğu bir yol.
Paris. İlk temas. Kuala Lumpur. Hayat Yolu. Uçuşan ve Çoğalan. Sonsuzluğun İşaretleri. Kamboçya. Bal ve Fresk. Tayland. Arınma Odası. Dünyadan soyutlanmış bu mekanda neler olduğunu anlayacaksınız! Bangkok. Gerçeğin Rengi aynı zamanda Yalanın da Rengi’dir!
Ve Paris. Her şey sona ermedi, yeni başlıyor.
Çabuk saklan, Baba geliyor!
_KIZIL NEHİRLER
"Kızıl Nehirler", ''Çocukluğumdan beri korkutucu hikâyeleri, korku filmlerini, bilinmeyenin verdiği endişeyi hep sevmişimdir" diyen Jean-Christophe Grangé'nin yazarlık yaşamındaki ikinci romanı. Mathieu Kassovitz tarafından filme çekilen ve başrollerinde Jean Reno ve Vincent Kessel’in oynadığı "Kızıl Nehirler", birbirini tamamlayan, iki gözü pek polisin son derece karanlık ve karmaşık bir cinayeti çözme çabasını anlatır. Küçük bir Fransız kasabasında meydana gelen bir cinayet, roman kahramanıiki polisin merakını körükler. Sonuçta kökü eskilere uzanan bir gizli örgüt çıkacaktır ortaya ve hiçbir şeyin tesadüf olmadığı gözler önüne serilir. "Kızıl Nehirler", yazarın ustalıkla sağladığı soluk kesici tempo ve usta işi karakter tahlilleri, best-seller türüne dudak büken Avrupalı okuru derinden etkilemiştir |
_KURTLAR İMPARATORLUĞU
Seri cinayetlere, uyuşturucu kaçakçılığı, Strasbourg-Saint-Denis'deki küçük Türkiye, Fransız polisindeki iç hesaplaşmalar, tıbbın karanlık amaçları alet edilmesi.
Paris'i kana boyayan Türk mafyası. Kızıl Nehirler'in, Taş Meclisi'nin ve Leyleklerin Uçuşu'nun yazarı Grange'den yine çarpıcı, yine soluk soluğa bir roman.
therockula_99- Mesaj Sayısı : 7
Geri: JEAN CHRİSTOPHE GRANGE
-ŞEYTAN YEMİNİ
Birbirinin benzeri cinayetler işlenmektedir. Bu cinayetlerin ortak noktaları, katillerinin öldükten sonra hayata döndürülmüş ve uzun süre komada kalmış insanlar olmasıdır. Öldürülen kişiler de, onların komaya girmesine sebep olan kişilerdir. Bir tür intikam cinayetleridir bunlar. Ancak bu kişiler gerçekten katil midir? Yoksa sadece verilen emirleri uygulayan birer piyon mudurlar? Avrupa'nın birbirinden uzak kentlerinde işlenen bu cinayetler nasıl bu denli benzerlik içermektedir? Yoksa katil tek bir kişi midir? Kendini şeytanın yerine koyan, kendini şeytan sanan biri. Belki de şeytan gerçekten yeryüzüne inmiştir.
-TAŞ MECLİSİ
Gerçekten şaşırtıcı bir hayal gücü... Dayanılmaz bir gerilim... Fiziksel ve psikolojik şiddet... Parapsikoloji... Şamanizm... Telepatiyle gerçekleştirilen bir trafik kazası... Esrarengiz akupunkturcu... Türk ve Moğol şamanların mirasçıları arasındaki savaş... Mucizevi tedaviler, ani ölümler.. Bilimsel referanslar, polisiye vakaları ve parapsikolojik olguları etkileyici bir psikolojik atmosfer içinde birleştiren bir hikaye. Eski Sovyetler Birliği'nin gömülmüş sırları, nükleer füzyon, Mayıs 68'in hala varlığını sürderen derin izleri, peş peşe bulunan ipuçları. Kurbanların cellat, kahramanların hep kötü olduğu fantastik bir gerilim
Birbirinin benzeri cinayetler işlenmektedir. Bu cinayetlerin ortak noktaları, katillerinin öldükten sonra hayata döndürülmüş ve uzun süre komada kalmış insanlar olmasıdır. Öldürülen kişiler de, onların komaya girmesine sebep olan kişilerdir. Bir tür intikam cinayetleridir bunlar. Ancak bu kişiler gerçekten katil midir? Yoksa sadece verilen emirleri uygulayan birer piyon mudurlar? Avrupa'nın birbirinden uzak kentlerinde işlenen bu cinayetler nasıl bu denli benzerlik içermektedir? Yoksa katil tek bir kişi midir? Kendini şeytanın yerine koyan, kendini şeytan sanan biri. Belki de şeytan gerçekten yeryüzüne inmiştir.
-TAŞ MECLİSİ
Gerçekten şaşırtıcı bir hayal gücü... Dayanılmaz bir gerilim... Fiziksel ve psikolojik şiddet... Parapsikoloji... Şamanizm... Telepatiyle gerçekleştirilen bir trafik kazası... Esrarengiz akupunkturcu... Türk ve Moğol şamanların mirasçıları arasındaki savaş... Mucizevi tedaviler, ani ölümler.. Bilimsel referanslar, polisiye vakaları ve parapsikolojik olguları etkileyici bir psikolojik atmosfer içinde birleştiren bir hikaye. Eski Sovyetler Birliği'nin gömülmüş sırları, nükleer füzyon, Mayıs 68'in hala varlığını sürderen derin izleri, peş peşe bulunan ipuçları. Kurbanların cellat, kahramanların hep kötü olduğu fantastik bir gerilim
okumak isteyipte bir türlü kitaplarına başlayamadığım yazar filme uyarlanan çalışmalarını izledim (kızıl nehirler ve taş meclisi), gerçekten güzeldi, umarım bir tatil döneminde okumaya başlarım, zaten bir solukta okunacakkitaplar olduğuna eminim
kurtlar imparatorluğunun da filmi var ne yazık ki kitaba göre çok sönük kalıyor bence bu yüzden diğer filmleri izlemedim gerçektn bir günde bile bitebilen kitaplar umarım en yakın zamanda okursun;)
okuyan arkadaşlardan kitapların çok güzel olduğunu duydum, kitaplarından uyarlanan filmlerden bazılarını izledim filmler genel olarak güzellerdi filmlerden bir tek kurtlar imparatorluğunu sevmedim ama kızıl nehirler kesinlikle harika bir filmdi.
kitapları şiddetle tavsiye ederim bazen bu kadar akıcı, etkileyici ve gerçekçi yazdığı için katil olabilir şekilinde şüphelerim olmuştu
filmler içinse evet taş meclisi kızıl nehirlere oranla sönük bir film
filmler içinse evet taş meclisi kızıl nehirlere oranla sönük bir film
DarkeLia- Süper Animeci
Ruh Hali :
sizin yorumlarınızdan sonra kızıl nehirleri izlemeye karar verdim teşekkkür ederim bakalım nasıl bir şey çıkacak umarım yine hayal kırıkılığına uğramam..=)
şeytan yemini'ni okumuştum...eh işte fena değildi
Harusame- Aktif üye
Ruh Hali :
BU YAZARUN KİTAPLARINI OKUMAYI TAVSİYE EDİYORUM. AMA BANA GÖRE YAZARIN KİTAPLARINI FİLME ÇEVİRMEKLE BÜYÜK BİR HATA ETMİŞLER BAN AGÖRE FİLMLERE KİTAPLARINDAKİ PEK ÇOK AYRINTI KAÇIRILMIŞ. YAZARIN BANA GÖRE EN SIKICI KİTABI İSE LEYLEKLERİN UÇUŞU ADLI KİTAP.
lafolya- Süper Animeci
Ruh Hali :
şu ana kadar üç kitabını (siyah kan-şeytan yemini-taş meclisi) okudum buldukça diğerlerini de okumak istiyorum.kitaplarının hepsinde muhteşem ötesi diyebileceğim kurgular vardı. bulanların okumasının şiddetle tavsiye ederim.
zifiri- Mesaj Sayısı : 3
Ruh Hali :
kesınlıkle tavsıye edebılecek bır yazar kıtaplarının hepsını okudum eğer bu tarz sevenler varsa tess gerritsen kıtaplarını tavsıye edebırılırm.ıyı okumalar
mai_siyah- Mesaj Sayısı : 16
Ruh Hali :
Sonuna kadar SİYAH KAN !
Unde®minE- Hiper Animeci
Ruh Hali :
serüven romanı okuma delisi bi insan olmama rağmen bi bu yazara el atamadım
bide bölüme başlayınca el etek çektim yabancı yazarlardan
en yakın zamanda okuyasım var ama kitaba para yetiştiremiyorum
ankaralı arkadaşlarda varsa bana bi ödünç verebiilirler mi
gözüm gibi bakarım kitaba bişe yapmam valla
bide bölüme başlayınca el etek çektim yabancı yazarlardan
en yakın zamanda okuyasım var ama kitaba para yetiştiremiyorum
ankaralı arkadaşlarda varsa bana bi ödünç verebiilirler mi
gözüm gibi bakarım kitaba bişe yapmam valla
mavi_61- Aktif üye
Ruh Hali :
Bunu demek istemezdim ama, elindeki bir kitabı kitapçıya götür takas yap ^^ Ama 2. el al takas yap Yapmadım ama yapılıyormuş Alırsan da "Siyah Kan" ı al ^^
Unde®minE- Hiper Animeci
Ruh Hali :
ya ben kitaplarımdan geçemem ki
kütüphanemi çoğaltmalıyım azaltamam
okulun kütüphanesinden baya yararlanıyorum arkadaşların ya da hocalarınkine çöküyorum değiş tokuş iyidir
yoksa batarız öğrenciyiz
okulun kütüphanesinden baya yararlanıyorum arkadaşların ya da hocalarınkine çöküyorum değiş tokuş iyidir
yoksa batarız öğrenciyiz
mavi_61- Aktif üye
Ruh Hali :
Ama takas ettiğin kitap Siyah Kan, yani kütüphanen için feci bir katkı. Öyle bir kitabından vazgeçmelisin ki yerine mükemmel bir kitap alasın ^^
Unde®minE- Hiper Animeci
Ruh Hali :
kızılayda var öyle yerler mecbur kalırsak kıyıcaz bi iki taneye napalım
saol
saol
mavi_61- Aktif üye
Ruh Hali :
mavi_61 demiş ki:ya ben kitaplarımdan geçemem ki
yoksa batarız öğrenciyiz
ilkokul 3.sınıftayım şimdi kitaplar duruyo sınıfta yığılı bi şeklilde uğurla araklayıp adil han da satmıştık hepsini ne günlerdi yav.annem öğrense falakaya yatırırdı ha.
bu adamın kitapları bizde var da hiç okumadım polisiyede Ahmet Ümit derim ve tek geçerim
son kitabı koloni çıkmış arkadaşlar ilgilenen varsa. yazar için söylenicek söz yok sevmediğim tek yani kitapların sonu çok çabuk geliyor ....
lafolya- Süper Animeci
Ruh Hali :
Evet ya, kitaplar hemen bitiyor. Koloni'nin de televizyonda reklamını gördüm, bugün alıyorum, yolda bol bol okucam Yay!
Unde®minE- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Arkadaşlar yeni kitabı hakkında gerekli bilgileri http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=455961 linkinden okuyabilirsiniz. @mavi_61 www.kitapyurdu.com sitesine bir göz at..Sitede orjinal kitaplar piyasa fiyatının oldukça altından satılıyor.Not: amaç reklam yapmak değil sadece kitap sever arkadaşlara yardımcı olmak
Ben azıcık okudum, başları ağır geldi birazcık ama sonradan alıştım kitaba, birden hızlanmayı düşünmüyorum, ağır ağır gidicem bu sefer:D
Unde®minE- Hiper Animeci
Ruh Hali :
siyah kan ve şeytanın yemini' ni okudum güzel kitaplar. taş meclisini okumayı çok istiyorum inşallah onuda okucam bu tatilde
halvah(J)- Süper Animeci
Ruh Hali :
bilgi için çok teşekkür ederim çok işime yarıcak bu siteDanger_Mouse demiş ki:Arkadaşlar yeni kitabı hakkında gerekli bilgileri http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=455961 linkinden okuyabilirsiniz. @mavi_61 www.kitapyurdu.com sitesine bir göz at..Sitede orjinal kitaplar piyasa fiyatının oldukça altından satılıyor.Not: amaç reklam yapmak değil sadece kitap sever arkadaşlara yardımcı olmak
halvah(J)- Süper Animeci
Ruh Hali :
Sadece Grange'in kitaplarında aklıma gelen "100+ sayfada kitap daha güzel oluyor !!" düşüncesinin verdiği gazla 80 sayfa daha okudum.. İyice karıştı herşey, senaryo üretmekte zorlanmaya başladım, acaba kulak zarını sesle mi deldiler
Edit2: 210. sayfadayım ve çocuklardan korkuyorum Müzik bir işkence aleti olarak kullanılıyor ve ben o kitabı okurken çalan şarkıdaki solonun üzerimdeki etkisini düşünüyorum. Of Grange, bunu bana yine yapıyorsun.
Edit3: ve kitap biter.. Grange... Koloni.. Kasdan.. Volokine.. Of !
Edit2: 210. sayfadayım ve çocuklardan korkuyorum Müzik bir işkence aleti olarak kullanılıyor ve ben o kitabı okurken çalan şarkıdaki solonun üzerimdeki etkisini düşünüyorum. Of Grange, bunu bana yine yapıyorsun.
Edit3: ve kitap biter.. Grange... Koloni.. Kasdan.. Volokine.. Of !
Unde®minE- Hiper Animeci
Ruh Hali :
1 sayfadaki 1 sayfası