AnimeManganTR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Tartışma: Türkiye'de satışta olan Anime'ler ve etik problemi...

+3
Sodakazam
RoMe
Akuma_Blade
7 posters

Tartışma: Türkiye'de satışta olan Anime'ler ve etik problemi... Empty Tartışma: Türkiye'de satışta olan Anime'ler ve etik problemi...

Mesaj tarafından Akuma_Blade Cuma 24 Ekim - 8:28

Şu an evde olmadığımdan kısaca bir konuyu tartışmaya açacağım: Bir süre önce bir arkadaşımız Voltron DVD setinin Türkiye'de Türkçe dublajlı olarak çıkan ilk Volume'unu dağıtacağını açıkladı. Ben de konuyu sizlerle paylaşmak istedim, Türkiye'de bundan yıllar önce bizler AGT forumlarında neden Türkiye'de Türkçe Anime DVD^lerinin çıkmayışından yakınıyorken şimdilerde ise bu az biraz da olsa değişmeye başlamışken böyle birşey yapılmalı mıdır? Anime'leri para ödeyerek Türk TV'lerinde yayın hakkını alan firmaların bu örneklerinin DVD'leri piyasaya çıktığında en azından bunun için saygı duyulup bu örneklerin serbest dağıtıma konmaması en azından etiğe saygı açısından hoş olmaz mı?
Akuma_Blade
Akuma_Blade
Moderator
Moderator

Erkek Mesaj Sayısı : 397

Tartışma: Türkiye'de satışta olan Anime'ler ve etik problemi... Empty Geri: Tartışma: Türkiye'de satışta olan Anime'ler ve etik problemi...

Mesaj tarafından RoMe Cuma 24 Ekim - 9:40

Bu konuda haklı olabilirsin, hatırlıyorum bir oyun vardı, ilk defa Türkçe hazırlanmıştı (yanılmıyorsam, crisis) ancak senin dediğin bu konu defalarca gündeme geldiği halde o oyunun türkçesi sitelerde gezdi durdu. Destek amaçlı olarak buna katılıyorum, yalnız anime seven kitleye de Türkçe seslendirmeli animenin hitap edeceğini pek sanmıyorum açıkcası, Türkçe anime daha farklı bir kesime hitap edecektir, sonuçta animenin diliyle oluşan bir olgu olduğunu düşünüyorum.
RoMe
RoMe
Admin
Admin

Erkek Mesaj Sayısı : 1523
Ruh Hali : Tartışma: Türkiye'de satışta olan Anime'ler ve etik problemi... Huysuz10

Tartışma: Türkiye'de satışta olan Anime'ler ve etik problemi... Empty Geri: Tartışma: Türkiye'de satışta olan Anime'ler ve etik problemi...

Mesaj tarafından Sodakazam Cuma 24 Ekim - 10:24

bu konuda fikrimi belirtmeden önce tüm seriyi satın alan bir kişinin kaç Ytl ödediğini öğrenebilir miyim?
Sodakazam
Sodakazam
Animanist Fansub
Animanist Fansub

Erkek Mesaj Sayısı : 151
Ruh Hali : Tartışma: Türkiye'de satışta olan Anime'ler ve etik problemi... Hasta10

http://www.animanist.com

Mesaj tarafından lantis Cuma 24 Ekim - 10:33

evet ödediği parada önemli eğer yüksek bir ücreti varsa bir çok kişi bunu alamayabilir. ama ücreti makul bir değerde olursa alınması gerekir diye düşünüyorum ama malesef ülkemizde pek ucuz olacağını sanmıyorum
lantis
lantis
Super Moderator
Super Moderator

Erkek Mesaj Sayısı : 2029
Ruh Hali : Tartışma: Türkiye'de satışta olan Anime'ler ve etik problemi... Bezgin10

http://anikeyf.com/

Mesaj tarafından Akuma_Blade Cuma 24 Ekim - 10:37

Voltron'un bölümlerinin yaklaşık ilk Volume çıktı şu ana dek ve fiyatına da baktığım zaman www.ideefixe.com sitesi bana ilk 12 bölüm için 23 YTLolduğunu söylüyor (Gayet makul bir fiyat, zaten ben de yaklaşık olarak buna yakın fiyata orjinal olarak almıştım) Pahalı bulanlar yada DVDsi olmayanlar için VCD opsiyonu da mevcutmuş. 6 bölümlük VCDlerinden 2 tanesi çıkmış ve onların her biri de 6.5 YTL

Bence zaten sınırlı sayıda olan bu gelişmelere karşı köstek yerine destek olunmalı, desteklenmelidir. Tabii ki bu benim görüşüm.
Akuma_Blade
Akuma_Blade
Moderator
Moderator

Erkek Mesaj Sayısı : 397

Mesaj tarafından silindi Cuma 24 Ekim - 13:45

Evet bu seti RIP'leyen benim şu anda, Akuma'da benimle olan konuyu buraya taşıyor.
Ama şunu unutmuş mesajında, ben söylemiş olayım;

Ben Voltron'u orjinal olarak satın aldım, Türkçe ve ingilizce dublaj olarak hazırlıyorum, ve hiçbir yere dağıtmış değilim.

Tabi gene Akuma'nın kabul etmediği ve ciddiye almadığı ve TokyoTosho'yu yüceltip tüm Türkiye'de bu çalışmaları yapanları küçülttüğü üzere, bir ton yabancı grubun istemesine rağmen (tabi garip geliyor yurtdışında Türk'lerin yaşaması ve belki onlara hitap etmek isteyen de gruplar olması, kimbilir? ben sadece fikrimi söylüyorum) kimseye hazır bölümleri vermiyor oluşum da olayın bir diğer yüzü.

Tabi bu arada, yüce Google'a girip "Voltron Türkçe Download" yazın bakalım, çıkan 1.200.000 sonuçtan herhangi birinde [TRHeroes] imzası var mı?
Ama tabi o sitelerin hepsinden Voltron'u edinebilecek olmanız da cabası.

Şimdi, olayın etiğine mi gelelim?
Etik metik yok. Oturup TV'de yayınlanan ürünlere altyazı yapıp, ondan sonra "Ama Türkçe orjinaline saygı" falan diye bir gerçek yok. "+rep" bari...
Uluslararası antlaşmalara bakın. Doğu'da yayınlanan, lisanslanan her materyal, ülkemiz için de lisanslı demek. Ne yani, Türkçe dublaj yok diye her hakkımız var mı?

TRT1 bundan birkaç sene önce bütün arşivini satışa çıkartmıştı. O zaman gidip Transformers, Laserion, Clementine, Candy Candy, Voltron gibi serileri satın alsaydım da Filma alamasaydı da ben kafama göre dağıtsaydım ne olacaktı?
DVD fiyatına sattılar yahu bütün arşivlerini, o zaman niye kimse ayaklanmadı?

Akuma_Blade üzerine alınmasın, ki zaten hiç anlaşamıyoruz, ikiyüzlülük, bu konuda her taraf için geçerli.

Eğer ekonomik olarak konuşacaksak, Türkçe işinde çalışan bir şirketten geliyorum. Crytek'in bu işe ne kadar harcadığı ve ne kadar kazandığı, Aral'ın oyuncuları ne kadar kazıkladığı, maliyetler falan belli. İyi ki yaptılar Türkçe, allah razı olsun. Ama etiği saldıktan sonra, profesyonelce konuşalım dileyenle.

Ayrıca ticaret öyle birisinin kalkıp "Evet arkadaşlar, 8 milyon $ yatırdık bu işe ve birisi hemen Divx yapmış DVD'leri. Kapatıyoruz şirketi ve proje iptal edildi" dediği bir olgu değildir. Öyle olsaydı, nasılsa R5, R4 DVD ve Divx'ler aylar öncesinden çıkıyor diye, altyazılı filmler hiç gelmezdi Türkiye içine.... Ama maşallah, biz filmleri izleyip, arşivleyip, sıkılıp diskleri bozduktan sonra orjinali geliyor ve hala şakır şakır satılıyor?

Demem o ki, ortada fol yok yumurta yok.
Gidip "hem orjinaline sahip olmayan, hem de bunu kaçak edinip paylaşan" insanları tartışın. Geçen gün bir iş yapan o arkadaşı değil.
silindi
Isınan üye
Isınan üye

Erkek Mesaj Sayısı : 102

Mesaj tarafından muhtesemmatrix Cuma 24 Ekim - 17:27

hocam tek anladığım lafı dolandırmışsın ama yaklaşık fiyatı 23 ytl olan bir seti nette dağıtıyorsun.Bizde anime ve manga çalışmlararı türkiye ye gelsin diye uğraşıyoruz
muhtesemmatrix
muhtesemmatrix
Soul of Anime

Erkek Mesaj Sayısı : 337

Mesaj tarafından silindi Cuma 24 Ekim - 18:19

O zaman hiçbir şey anlamamışsın... Okumamışsın... Bu kadar basit işte.
Hatta anlamamış, okumamış ve yorum yapmışsın.
Teşekkürler.

Haklısın, biz boşuna uğraşıyoruz insanlar birbirini anlasın diye.
Teşekkürler muhtesemmatrix, gerçekten harika...
silindi
Isınan üye
Isınan üye

Erkek Mesaj Sayısı : 102

Mesaj tarafından edemirci44 Cuma 24 Ekim - 18:50

Arkadaşlar sizden ricam fikirlerinizi açıkça ortaya koymanız ,karşı tarafı iyi okuyup analiz edip karşı tarafın fikirlerini yapıcı şekilde eleştirmeniz ,o bir şekilde davranışlar forum sitemizin amacına ters düşüyor...Bu topic yapıcı eleştirilerin gerçekleştigi alan olmalı.Ne yazık ki başlık ve konu aslında daha yapıcı şekilde açılabilirdi diye düşünüyorum.Bir kişiye yüklenmek ve topici o şekilde ilerletmek hakkaniyete uygun degil diye düşünüyorum.
edemirci44
edemirci44
Admin
Admin

Erkek Mesaj Sayısı : 4110
Ruh Hali : Tartışma: Türkiye'de satışta olan Anime'ler ve etik problemi... Defaul10

- Similar topics