AnimeManganTR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Animede siyasi görüş

+6
resurgam
savage garden
özz
Misafir
sera myu
silentwarior
10 posters

Animede siyasi görüş Empty Animede siyasi görüş

Mesaj tarafından silentwarior Çarş. 11 Şub. - 21:05

Ben son günlerde hep bunu düşünüyorum.Acaba animelerde siyaset var mı yok mu .Yada animleri artık siyaset için mi kullanıyorlar.Yada biz artık kanıksadığımız için bize normal mi geliyo.Hellsingteki Alucard'ın eldiveninde siyon amblemi olması yada diğer örnekler.yani animeler aslında bize bazı görüşleri yada fikirleri kabul ettitmek için mi yapılmış.Yada animeler derken çok mu genel oldu.Tabi burda ''a'' animesi işte siyasi bir anime onu izlemeyelim gibisinden birşey söylemek istemedim.Yada bunların hepsi benim cahilliğimden mi kaynaklanıyor.
silentwarior
silentwarior
Yeni Üye
Yeni Üye

Erkek Mesaj Sayısı : 51
Ruh Hali : Animede siyasi görüş Keyifl10

Animede siyasi görüş Empty Geri: Animede siyasi görüş

Mesaj tarafından sera myu Çarş. 11 Şub. - 21:14

siyaset denebilirmi bilmiyorum ama tarihi olaylar anlatılırken mutlaka bir taraf tutuluyor mesela lady oscar aslında genel manada tarafsız biranime yada iyi veya kötünün çarpışmasının olmadığı biranime diyebilriz ama ordaki maria antoinette birçok kişinin bildiğinden farklı bir kadındı ve kesinlikle altın gibi bir kalbi vardı kralında oscarında bu arada oscar ve andre gerçekmiş çok şaşırdım belgesel gibi anime andreninde öyle ama gerçekte bukadar iyi kalplilermi bu biraz taraflıdır
yada animegentrde türkler hakkında olan bir manganın haberini okumuştum pek hoş olmadığını hatırlıyorum tüm bunları bırak ateşböceklerinin mezarı ve yalınayak gen 2 dev anime/manga 2.dünya savaşıyla ilgili ve tabiiki ezilen japon halkının tarafı tutuluyor hatta fullmetal alchemistte bile hitlere deiniyordu mesela ben zero no tsukaimayı izlerken sıksık fransız ihtilali aklıma geldi bence hafif bir esinlenme var tabii buna karşı çıkanda olabilir kendi düşüncem bu yani animelerde bilmiyorum senin dedğin anlamda bir siyaset açıklaması yaptım ama taraftutma var buna siyaset denebilirmi ?tartışılır ama denedebilir gibi
sera myu
sera myu
Hiper Animeci
Hiper Animeci

Kadın Mesaj Sayısı : 2456
Ruh Hali : Animede siyasi görüş Dagini10

Mesaj tarafından Misafir Çarş. 11 Şub. - 21:35

silentwarior demiş ki:Ben son günlerde hep bunu düşünüyorum.Acaba animelerde siyaset var mı yok mu .Yada animleri artık siyaset için mi kullanıyorlar.Yada biz artık kanıksadığımız için bize normal mi geliyo.Hellsingteki Alucard'ın eldiveninde siyon amblemi olması yada diğer örnekler.yani animeler aslında bize bazı görüşleri yada fikirleri kabul ettitmek için mi yapılmış.Yada animeler derken çok mu genel oldu.Tabi burda ''a'' animesi işte siyasi bir anime onu izlemeyelim gibisinden birşey söylemek istemedim.Yada bunların hepsi benim cahilliğimden mi kaynaklanıyor.
Aslında konu biraz komplo teorilerine giriyor. Yani kişinin dünyayı algılayış şekline göre.

Ama Helling'den örnek verilmiş Hellsing'teki örnekten yorumlama çıkaralım.

Aslen bu işaret yer yer Satanizm'den tut Rock gurubu simgelerine kadar kimi tarihi resimlerde en basitinden yıldızı simgeleme gibi birbiri ile alakasız bir çok yerde kendini gösteriyor.

Yani sen buna Siyonizm diyorsun çünkü şimdi tam yakınımızda bir Filistin-İsrail savaşı var (50 yıldan beri) ve İsrail'in bayrağında buna benzer bir simge bulunuyor doğal olarak bilinç altında İsrail'e olan tepkin seni bu şüpheye sevkediyor. Toplum içerisinde de Siyonizm denilen olgu hakkında alakalı alakasız bir çok düşünce var ve bunları işitiyorsun.

İzlediğimiz okuduğumuz kimi yayınlar bağzen bir tarafa bizi sevketmeye yöneltme amacı güdebilir evet. Ama bunu yapmayan yapımlarda vardır ve burada ikisini birbirinden ayırmak kimi zaman imkansız olabilir.

Ama bir yapım hakkında şüphen varsa yapman gereken en iyi şey o yapıt hakkında izleyip okumak ile takılıp kalmaman onun beslendiği kaynaklar hakkında daha derinlemesine bir araştırma yapman, yapıldığı ortamdaki kültürü keşfetmeye çalışman gerek ve buda zor ama en azından aklında şüphe tohumlarıyla gezmekten daha iyidir.
Misafir
Aktif üye
Aktif üye

Ruh Hali : Animede siyasi görüş Yoksu611

Mesaj tarafından özz Çarş. 11 Şub. - 21:46

ben belki sizin kadar anime izlememişimdir ama nasıl ki filmlerde ve dizilerde siyaset kullanılıyorsa animelerde de siyasetin kullanılması normal bence sonuçta senaryoyu yazan kişinin de belli bir siyasi görüşü var sadece siyaset de değil dini simgeleri de çoğu animede gözümüze sokmuyorlar mı? ben artık böyle şeyleri görmezden geliyorum geri kalan şeylere odaklanıyorum yoksa zevk alamam tabi yaşını başını almış biri olarak böyle şeylerden etkilenmem ama daha genç arkadaşları bilmiyorum.
bu arada sera, oscar ve andre gerçek kişiler değiller bildiğim kadarıyla keşke gerçek olsalardı. ben küçükkene baya bir ansiklobedi karıştırıp oscarı aramıştım ama bulamamıştım Very Happy. ama animedeki 5 kişi dışındaki tüm karakterler tarihte yaşamış kişilermiş.
özz
özz
Hiper Animeci
Hiper Animeci

Kadın Mesaj Sayısı : 1172
Ruh Hali : Animede siyasi görüş Keyifs10

Mesaj tarafından sera myu Çarş. 11 Şub. - 21:49

ben tarih hocama sordum gerçek olduğunu ama kaynak bulamayacaımı yinede onun hocasının bu konuda çok bilgili olduğunu ve bu kişiler hakkında ayrıntılı bilgiyi ondan örenebileceimi söyledi
sera myu
sera myu
Hiper Animeci
Hiper Animeci

Kadın Mesaj Sayısı : 2456
Ruh Hali : Animede siyasi görüş Dagini10

Mesaj tarafından özz Çarş. 11 Şub. - 21:53

ben baya site gezmiştim animeyle ilgili hiçbirinde böyle birşey yazmıyordu ama oscarın babası olan general jarjeye(yazılışını bilmiyorum) gerçekten varmış tarih kitaplarında ama oscar yok. ama geçen yabancı bir forumda ikedanın oscarı oscar wilde dan etkilenip yaratmış olabileceği yazıyordu. doğruluğu tartışılır.
özz
özz
Hiper Animeci
Hiper Animeci

Kadın Mesaj Sayısı : 1172
Ruh Hali : Animede siyasi görüş Keyifs10

Mesaj tarafından savage garden Çarş. 11 Şub. - 22:30

Animelerdeki siyasi unsurlar zamanlar bizi apolitikleştiriyor ve normal bişeymiş gibi algılamamıza neden oluyor bence.
savage garden
savage garden
Moderator
Moderator

Erkek Mesaj Sayısı : 2315
Ruh Hali : Animede siyasi görüş Karizm10

http://chocobomanga.blogspot.com/

Mesaj tarafından Misafir Çarş. 11 Şub. - 22:34

savage garden demiş ki:Animelerdeki siyasi unsurlar zamanlar bizi apolitikleştiriyor ve normal bişeymiş gibi algılamamıza neden oluyor bence.
Bu söylediğinizi açarsanız.
Misafir
Aktif üye
Aktif üye

Mesaj tarafından savage garden Çarş. 11 Şub. - 22:38

Demek istediğim anime sever kitlelere animelerde bazı şeyleri empoze etmek daha kolay. Bu biraz da filmlere de benziyor insanlar filmde gördükleri şeyleri gerçekmiş gibi algılayabiliyor. Ardından onu normal birşey olarak zihnine yerleştiriyor ve tek doğru o kabul edebiliyor.
savage garden
savage garden
Moderator
Moderator

Mesaj tarafından Misafir Çarş. 11 Şub. - 22:58

savage garden demiş ki:Demek istediğim anime sever kitlelere animelerde bazı şeyleri empoze etmek daha kolay. Bu biraz da filmlere de benziyor insanlar filmde gördükleri şeyleri gerçekmiş gibi algılayabiliyor. Ardından onu normal birşey olarak zihnine yerleştiriyor ve tek doğru o kabul edebiliyor.

Dediğiz şeyi aslında "anime" ile sınırlandırmamak gerek. Hemen hemen medyada bulunan her film, kitap ve oyunda buna benzer şeyler bulabilirsiniz.

Ama konuyu açan arkadaş daha çok nasıl desem, bunu yapımları izlettirenler "Yahudi sempatizanı, bizi uyutmak için mi bu yapımları izlettiriyorlar?" gibi sorular ile gelmiş gibi ( Bunu sadece Hellsing örneğine bakarak söylüyorum).

Ama sizin anlatmak istediğizden bakarsam. Ve anime ile ilişkilendirebilirsem.
Aslen "Anime" nin, daha çok Japon toplumunun geçmişten günümüze ilke edindiği değerleri anlatmak için kullandığını. Bağzen toplumdaki değişikliklere karşı eleştirilerde bulunduğunu. Tek bir kişinin kişisel gözlemelerini verildiğini söyleyebilirim.
Tabi ticari bir sektör olduğu için kendini satmak için daha dünya genelindeki konuları ele alabilir kendi hikayelerine katabilir. Ve bağzen eser yaratıcıları yaptıkları eserde güvenilir kaynaklardanda bilgi toplamayıp kimi zaman yanlış bir takım bilgileri eserlerinde verebilirler. Bizde gelip buna karşı taraf alabiliriz. Doğaldır.
Misafir
Aktif üye
Aktif üye

Mesaj tarafından savage garden Çarş. 11 Şub. - 23:17

harika yorumluyorsun olayları kisiliksiz =)
savage garden
savage garden
Moderator
Moderator

Mesaj tarafından Misafir Çarş. 11 Şub. - 23:20

savage garden demiş ki:harika yorumluyorsun olayları kisiliksiz =)

Ama bunu nasıl yorumlayacağımı bilemiyorum.
Misafir
Aktif üye
Aktif üye

Mesaj tarafından resurgam Perş. 12 Şub. - 10:10

memories deki canon fodder da siyasi tartışma yapılabilir. Ya da Hayao Miyazaki'nin laputa sını da ele alabiliriz. Amerika'ya gönderme var filmde sanırım.

En son resurgam tarafından Perş. 12 Şub. - 13:46 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
resurgam
resurgam
Süper Animeci
Süper Animeci

Kadın Mesaj Sayısı : 382
Ruh Hali : Animede siyasi görüş Nerdey10

http://aniase.3forum.biz/forum.htm

Mesaj tarafından RoMe Perş. 12 Şub. - 11:53

Her animede var diyemeyiz ancak bazı animelerde kesinlikle yapılıyor, biraz da yazar ve yönetmenden kaynaklanan bir durum, örneğin Miyazaki neredeyse her filminde çeşitli göndermeler yapmakta, yapılan şeyleri doğal karşıladığımı da belirteyim.
RoMe
RoMe
Admin
Admin

Erkek Mesaj Sayısı : 1523
Ruh Hali : Animede siyasi görüş Huysuz10

Mesaj tarafından Ryoko Yoichi Cuma 13 Şub. - 20:14

Bende birçok animede siyasi görüş olduğunu düşünmekteyim ama bunun bi iyi tarafı daha var bence. Tüm animeler tek bi tarafı tutmuyo. Olaylara iki tarafında gözlerinde anlatılması olayların anlaşılmasında biraz daha yardımcı olduğunu düşünüyorum
Ryoko Yoichi
Ryoko Yoichi
Hiper Animeci
Hiper Animeci

Erkek Mesaj Sayısı : 1477
Ruh Hali : Animede siyasi görüş Centil10

Mesaj tarafından FindaSoul4$ale C.tesi 14 Şub. - 18:09

Tüm bu ideolojileri anlamlı yapan şey insandır ve animeler ile filmler de konularını insandan aldıkları sürece insanların hayatındaki herşey işlenebilir senaryolarda.İşleniyor da.
FindaSoul4$ale
FindaSoul4$ale
Isınan üye
Isınan üye

Kadın Mesaj Sayısı : 131
Ruh Hali : Animede siyasi görüş Uykusu10

http://findasoul4sale.blogspot.com

Mesaj tarafından black_rainbow Perş. 26 Şub. - 14:43

aynen miyazaki biraz politik duruşları var dikkatli izlenirse. ayrıca onun yapımlarında çocuklar genelde fakirdir ve işçileri öven animleride var. bu onun biraz sol eğilimli olduğunu gösterir.
bunun dışında politik olarak Texnholyze aklıma geliyor şu an.
black_rainbow
black_rainbow
Isınan üye
Isınan üye

Ruh Hali : Animede siyasi görüş Delibo10

- Similar topics