Ezgidizi Sizin de Projelerinizi Araklıyor mu?!
+19
S.Tensei
martikanadi
FindaSoul4$ale
misuteri-chan
digigirl
ozman
mnyk
baris777777
Ryoko Yoichi
Hei_(BK201)
cynthia
Desire
spartiate
kazasker
sera myu
SPAWN-TheUndead
Hitokiri
Servet
Mss. Pretty Queen
23 posters
AnimeManganTR :: SOHBET :: Tartışmalar
2 sayfadaki 2 sayfası
2 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
Geri: Ezgidizi Sizin de Projelerinizi Araklıyor mu?!
misuteri-chan demiş ki:Yapılan şey gerçekten terbiyesizlik ama bu biraz da bizden kaynaklanıyor olabilir. Mesela bizler sadece projelerimizi fansub sitelerimizde ve anime forumlarında yayınlıyoruz. O tip ve benzeri sitelerde tanıtsak (o "insanlardan" önce) sitemizi ziyeret edin daha böyle böyle projelerimiz var diye belki biraz önüne geçebiliriz bu olayların. Çünkü o tip sitelerde daha fansub grubu diye bir şey olduğundan habersiz olan insanlar var. Gerçi dikkat etmedim hiç tanıttınız mı o sitelere de... Sonuçta daha fazla kişiye ulaşılabilir ve böyle hırsızlıkların önüne biraz olsun geçilebilir diye düşünüyorum.
Anime ile ilgisi olmayan yerlerde, sen Fansub'larının reklamını/tanıtımını yapmaya kalkarsan asıl çekmeye çalıştığın kişiler(Animeseverler) değil, çok yanlış kişileri de çekmiş olursun. O tür yerlerden gelen tanıtımların sana bir faydası da olmaz. Bizlerin yapacağı şey sadece ve sadece Anime ile ilgilenen yerlerdeki arkadaşlarımızı bilgilendirmek ve projelerimizden haberdar etmektir. Sinema'mı yayınlıyormış, dizi mi yayınlıyorlarmış aman yayınlasınlar, yeter ki bizlere ait şeylere de göz koymasınlar. Hırsızlığın önüne hardsub ile geçilemiyor, çalmak isteyen yine çalıyor. Hırsızlığın önüne ancak gruplar arası dayanışma ile geçebiliriz. Her zaman bugün sana yapılan kötülük yarın mutlaka bana yapılabilir diye düşünüp birbirimize destek çıkarsak böyle şarlatanların mumunun sönmesi yatsıyı bile bulmaz.
Ben de bir rap sitesi yönetirken bu tür sorunlarla karşılaşmıştım.Büyük emeklerle İngilizce'den çevirdiğimiz haberler,biyografiler ve bunun gibi bilgileri emek hırsızları hiçbir vicdani rahatsızlık duymadan kendi sitelerinde yayımlıyor, bundan rant sağlıyor ve çaldıkları yetmezmiş gibi hakkımızı aramaya gittiğimizde bir de haklıymış gibi üste çıkmaya çalışıyorlardı!
Bu durumla ilgili bir kanun var mı merak ediyorum.Yoksa da oluşturulması için harekete geçmek gerekli.Bu yapılan resmen hırsızlıktır, cezalandırılmalıdır.İnternet suçları konusunda heryeri sansürlemek dışında gerçekçi ve adil, kullanıcıları koruyan yasalara ihtiyacımız var.
Bu durumla ilgili bir kanun var mı merak ediyorum.Yoksa da oluşturulması için harekete geçmek gerekli.Bu yapılan resmen hırsızlıktır, cezalandırılmalıdır.İnternet suçları konusunda heryeri sansürlemek dışında gerçekçi ve adil, kullanıcıları koruyan yasalara ihtiyacımız var.
Sitenin altına, tüm hakkı saklıdır yazdıysan ve site ismin tescilli ise kanuni haklar tanınıyor. Ama fan sitesi olarak açıp kullandığın yazıların kendin yazmış bile olsa bahsettiği sanatçılar veya sanatçının şirketleri ile önceden bir izin ve anlaşma yapmadı isen, yargısal yönden birşey yapamıyorsun. Sadece çok saygın ve köklü siteler tüm hakkı saklıdır yazına saygı gösteriyorlar.
Fansub konusunda da maalesef kanunen bizim hiçbir hakkımız yok, Zaten fansub illegal bir şey yani aslında hırsızlık konusu yargıya tekerrür ettiğinde, biz de muhattab lisansör ve üretici firmalara karşı mahcubuz. Ama bu kişinin yaptığı gibi öylece resmen copy+paste yapıp sahiplenmiyoruz. Bu konuda o yüzden kızmakta ve tepki göstermekte haklıyız.
Fansub konusunda da maalesef kanunen bizim hiçbir hakkımız yok, Zaten fansub illegal bir şey yani aslında hırsızlık konusu yargıya tekerrür ettiğinde, biz de muhattab lisansör ve üretici firmalara karşı mahcubuz. Ama bu kişinin yaptığı gibi öylece resmen copy+paste yapıp sahiplenmiyoruz. Bu konuda o yüzden kızmakta ve tepki göstermekte haklıyız.
Ben yeni gördüm maalesef ve esefle kınıyorum ancak söylemleriniz sanırım işe yaramış olmalı ki Asil_Prens bir duyuru yapmış o sitede... Gerçi siteyi açıp bakmaya bile değmez ama en azından hatalarını görmüşler ne diyelim umarım bir daha böyle bir saygısızlık yapmazlar....
martikanadi- Yeni Üye
spartiate demiş ki:ya bu çok büyük ayıptır, yani ciddi ciddi sahiplenmiş ya adam altyazıları... ya birde ezgidizi iyi seyirler diler diye kocaman bir yazı eklemişler, hey Allahım ya sabır... biz sağda solda kaynak vermeden yayınlanmasına bile karşıyız adam bunu bırak almış götürmüş kendi yapımı gibi insanlara sunuyor... gerçekten terbiyesizlik, bi rep yada hit uğruna yapılmayacak şeyler bunlar...
animefreak konusunda bizde aynı durumdayız kazasker sorma...
Doğru, tsubasa reservoir chronicles çevirin orada yayınlanıyor, rastladım sparti-san.
Edit; Ve tabi ek olarak düşüncelerimi de belirtmeliyim.
Bu tür emek hırsızları son derece basit insanlardır. Hayır yani yayınlamadan önce izin alınsa içi yanmaz insanın. Ama bu kadarı da şerefsizlik, halsiyetsizliktir. Yani şimdi bizim çevirmen arkadaşlarımız haftalık animeyi çevirip bize sunacağı yerde, 1 haftada çıkan 1 bölüm için gidip 2 hafta da telif hakkı alıp, bir de paralı indirim haline mi getirmeliler böyle hırsızlar yüzünden..?!?
Ayıp yahu. Kendi çıkarları uğruna, paylaşım adı altın da insanların hakkını yiyorlar.
Tensei demiş ki:Yani şimdi bizim çevirmen arkadaşlarımız haftalık animeyi çevirip bize sunacağı yerde, 1 haftada çıkan 1 bölüm için gidip 2 hafta da telif hakkı alıp, bir de paralı indirim haline mi getirmeliler böyle hırsızlar yüzünden..?!?
Eğer benim açıklama için diyorsan ben onu bir önceki site sahibi arkadaşa sitesi için söylemiştim. Legal çeviri için bir Anime'nin telif haklarını almak bir kişi değil 10 kişi için bile gerçekten zor, hem maddi yönden hem de diğer konular yüzünden. Böyle hırsızlıkları engellemek için tepkisiz kalmamak yeterli sadece çözüm istiyorsak.
İnsanda biraz ar, utanma, onur, şeref ve vicdan olmalı. Böyle olmadımı sokaktaki köpekten farkımız kalmaz.
Asil_Prens siteye tekrar duyuru yapıp çevirileri Kazasker'den aldığını söylemiş (Saragni ve Divx linklerini vermiş hatta). Kazasker'den bu konuda önceden izin alınmış mıydı bilmiyorum ama Barış abi de (baris777777) "Bunlar bizim videomuz, çok bariz" dedi.
Karışık işler bunlar.
Karışık işler bunlar.
ya hyd yi kazasker softsub olarak çeviriyor, bu salak prens de ilk videoları koyduğunda onun altyazılarını kullanmış. sonra videoları yahoo silmiş (duyduğuma göre). ikinci koyuşunda bizim hardsub ı bulmuş (ayrı çeviridir), onu da ilk 6 bölüme kadar bulmuş koymuş. zaten karaokesi var, açılışta isimlerimiz var falan. adam ne çaldığını da bilmiyor, şuursuz. bu arada reklam gelirlerinden aylık 100 tl alıyormuş, "onu da bizim patron alıyor" demiş. garibim kar bile elde edemiyor.
ben oraya açıklayıcı yorumlar vs yazdım. koymamışlar XD bi de bizi nerdeyse hırsızlıkla suçlayacaklar. ya artık gülüyorum ne diyeyim. PrensFm diye radyo açan birinden ne beklenir ki. ay üyeleri de ayrı salak. yani kolay kolay demem ama cidden salaklar kardeşim.
animanist girişe adreslerini düzgünce yerleştirmekle çok iyi yapmışlar. en aızndan onların site adı vs okunuyor.
kazaskere çok üzüldüm ama. ve diğer softsublara da..
Ya ona bakılırsa ben hep Akumanganınkine rastlıyorum ama başkalarınınki de vardır, death note un bir sürü forumda linkleri var. Oziaslanın haberi bile yok.
Fansub işini yapanların msnde bir yerde toplanıp bu işi konuşması lazım bence.
ben oraya açıklayıcı yorumlar vs yazdım. koymamışlar XD bi de bizi nerdeyse hırsızlıkla suçlayacaklar. ya artık gülüyorum ne diyeyim. PrensFm diye radyo açan birinden ne beklenir ki. ay üyeleri de ayrı salak. yani kolay kolay demem ama cidden salaklar kardeşim.
animanist girişe adreslerini düzgünce yerleştirmekle çok iyi yapmışlar. en aızndan onların site adı vs okunuyor.
kazaskere çok üzüldüm ama. ve diğer softsublara da..
Ya ona bakılırsa ben hep Akumanganınkine rastlıyorum ama başkalarınınki de vardır, death note un bir sürü forumda linkleri var. Oziaslanın haberi bile yok.
Fansub işini yapanların msnde bir yerde toplanıp bu işi konuşması lazım bence.
Mss. Pretty Queen- Aktif üye
Ruh Hali :
Valla altyazı konusunda sadece animefreak'ten bir vatandaş istedi bir iki ay önce. Zaten anime gelmiş 180'lere o zaman için. Akılları başlarına da o zaman gelmiş.
Adam on saat sahip olduğu sitelerden carttan curttan bahsetti. Böyle şeylere vaktim olmuyor falan filan. Dedim bu zamana kadar neredeydiniz? Videoyla birlikte yayınladığınız için Bleach altyazılarını kullanmanıza izin vermiyorum dedim. Sonra da ne oldu bilmem. Öyle işe yaramaz bir siteye tekrar bakma zahmetine girmedim.
Ya gerçekten oraya yorum yazanlar çok salak. Oradaki videolarda altyazı gecikmeli geliyor. Bunu şarkı bitimine yazdığım küçük notlardan kaynaklandığını sanan salaklar var. XD XD Gerçekten üzgünüm ama öyleler işte. Hiç düşünmüyorlar ki onu oraya koyanlar, altyazının videoya uygun olup olmadığına bile bakmamış.
Kendi hallerine bıraktım artık. Ama epey güldüm onlar sayeinde. Stres attım. XD XD
Adam on saat sahip olduğu sitelerden carttan curttan bahsetti. Böyle şeylere vaktim olmuyor falan filan. Dedim bu zamana kadar neredeydiniz? Videoyla birlikte yayınladığınız için Bleach altyazılarını kullanmanıza izin vermiyorum dedim. Sonra da ne oldu bilmem. Öyle işe yaramaz bir siteye tekrar bakma zahmetine girmedim.
Ya gerçekten oraya yorum yazanlar çok salak. Oradaki videolarda altyazı gecikmeli geliyor. Bunu şarkı bitimine yazdığım küçük notlardan kaynaklandığını sanan salaklar var. XD XD Gerçekten üzgünüm ama öyleler işte. Hiç düşünmüyorlar ki onu oraya koyanlar, altyazının videoya uygun olup olmadığına bile bakmamış.
Kendi hallerine bıraktım artık. Ama epey güldüm onlar sayeinde. Stres attım. XD XD
Ben Miyacho'ya söyledim kendisi yurt dışındaymış ama Animanist'ten diğerlerine iletirim dedi. Oziaslan'a da söylemek lazım. Kazasker'e söyleyecektim ama başlıkta mesajını görünce söyleme ihtiyacı duymadım. Fruits Basket'i falan gördüm onun çevirisini kim yaptıysa, onları da haberdar edin(emin değilim Aybike idi sanırım).
Sarangni'de ki hemen hemen herkesin haberi var ve hiç uğraşmak istemiyorlar, çünkü; cidden oradaki insanların büyük çoğunluğu salak.
spartiate demiş ki:
animefreak konusunda bizde aynı durumdayız kazasker sorma...
Bundan bir,iki hafta önce kurcalarken animefreak sitesini izin aldık tabirinde konuşmalar vardı. Kurcalarken siteyi Tsubasa ile
Minami-ke'ye bakmıştım altyazıları yoktu. Demek ki Tsubasa'yı eklemişler ve izinde almamışlar. Kazasker'in yazısına bakınca demek ki ilk önce ver sonra nasılsa yayınladık izini dil dökerek alırız yada yüzsüzlük edip gene yayınlarız. Yazık gerçekten yazık.
Hei_(BK201)- Yeni Üye
Ruh Hali :
Animefreak adına konuşuyorum:
First releaser lara "torrent linki" veya "hardsub başına" sponsor olmak
popüler olmayan animelerde bile release başına 200$ a kadar çıkmıştır.
One piece te YIBIS çoğunlukla first release ediyor, evvelsi hafta 500$
verildi ilk yayınlayan site olmak için. Biz ve bizim gibi anime
siteleri her hafta para verip torrent yada başka sitelerde text
koyduruyoruz. Rakip sitelerde bile yayınlanan encodeların bize fayda
sağladığını biliyoruz. Kaldı ki Animefreak ile sizin fansublarınızın
konsepti arasında en ufak bir benzerlik yok, rekabet yok. Nasıl bir
zarar veriyoruz anlamış değilim.
Dünyanın en popüler anime sitelerinden biri haline gelmiş sitemizde
altyazılarınız aracılığı ile reklamınız yapılıyor. İlk altyazılara türk
kullanıcılar sizin sitelerinizden bakıyor.Playerimizda ki senkron
özelliği sayesinde altyazılarınız da sorunsuz
izlenmeye başlandı. Baştaki çevirmen isimlerine ve linklere kesinlikle
dokunmuyoruz. Bu durum size zerre dezavantaj sağlamadığı gibi gerçekten
avantaj sağlar. Kaldı ki 4 tane yabancı büyük fansub sorgusuz sualsiz
düzenli hardsublı
videolarını upload ediyorlar, çünkü iki tarafta kar ediyor bu işten.
Kaldı ki bende isterim sizin teker teker gönlünüzü almayı, ne kadar
izah etmeye çalışsamda anlamayacak arkadaşlar var. Ayda 3 milyon kişiye
servis vermektedir AFTV, complete series, ongoing, broken links vs
derken gerçekten vaktim olmuyor. 1 kere bile sitede altyazı istek
kısmına giren arkadaşımız varsa bilir, userlar yollar altyazılarla
ilgili olan arkadaşlar siteye koyar.
Umarım söylediklerimi düşünürsünüz
First releaser lara "torrent linki" veya "hardsub başına" sponsor olmak
popüler olmayan animelerde bile release başına 200$ a kadar çıkmıştır.
One piece te YIBIS çoğunlukla first release ediyor, evvelsi hafta 500$
verildi ilk yayınlayan site olmak için. Biz ve bizim gibi anime
siteleri her hafta para verip torrent yada başka sitelerde text
koyduruyoruz. Rakip sitelerde bile yayınlanan encodeların bize fayda
sağladığını biliyoruz. Kaldı ki Animefreak ile sizin fansublarınızın
konsepti arasında en ufak bir benzerlik yok, rekabet yok. Nasıl bir
zarar veriyoruz anlamış değilim.
Dünyanın en popüler anime sitelerinden biri haline gelmiş sitemizde
altyazılarınız aracılığı ile reklamınız yapılıyor. İlk altyazılara türk
kullanıcılar sizin sitelerinizden bakıyor.Playerimizda ki senkron
özelliği sayesinde altyazılarınız da sorunsuz
izlenmeye başlandı. Baştaki çevirmen isimlerine ve linklere kesinlikle
dokunmuyoruz. Bu durum size zerre dezavantaj sağlamadığı gibi gerçekten
avantaj sağlar. Kaldı ki 4 tane yabancı büyük fansub sorgusuz sualsiz
düzenli hardsublı
videolarını upload ediyorlar, çünkü iki tarafta kar ediyor bu işten.
Kaldı ki bende isterim sizin teker teker gönlünüzü almayı, ne kadar
izah etmeye çalışsamda anlamayacak arkadaşlar var. Ayda 3 milyon kişiye
servis vermektedir AFTV, complete series, ongoing, broken links vs
derken gerçekten vaktim olmuyor. 1 kere bile sitede altyazı istek
kısmına giren arkadaşımız varsa bilir, userlar yollar altyazılarla
ilgili olan arkadaşlar siteye koyar.
Umarım söylediklerimi düşünürsünüz
codename47- Mesaj Sayısı : 2
Ruh Hali :
Kendi adıma ve kendi fs grubum adına diyeceğim şey;Bana göre izin alınsın izin alınmasın farketmez yaptıgımız çalışmaları isteyen istediği yere yükleyebilir paylaşabilir.Lakin ne zaman grup ve projede yer alan animeyi yapmış arkadaşların tanıtım mesajları silinirde biz yaptık diyerek birisi araklarsa ona asla izin yoktur.
AF tv, gördüğüm kadarı ile biz çevirdik biz yaptık şeklinde çalarak çalışan bir yer değil.Animelerde çıkmakta çevirinin ait oldugu FS grubunun yazısı.O yüzden bizim serilerden orada olanlarla ilgili birşey yapmıyoruz.
Ama yukardaki yazının bazı yerlerine katılmıyorum yada öyle düşünmüyorum diyebilirim.Sonuçta siz tr altyazıları sayesinde türk seyircisine ulaşıyorsunuz.İngilizce yazılar sayesindede yabancı seyirciye.Bu en önemli noktalardan biri.O yüzden bir anlamı yok dememelisiniz.
Lakin bahsi geçen bu topic'in ana konusu Ezgi dizi böyle çalışmıyor ve izinsiz aldıgı altyazıyı bile kendine mal ediyor.Ben ezgi dizi'yi kınıyorum sadece.
AF tv, gördüğüm kadarı ile biz çevirdik biz yaptık şeklinde çalarak çalışan bir yer değil.Animelerde çıkmakta çevirinin ait oldugu FS grubunun yazısı.O yüzden bizim serilerden orada olanlarla ilgili birşey yapmıyoruz.
Ama yukardaki yazının bazı yerlerine katılmıyorum yada öyle düşünmüyorum diyebilirim.Sonuçta siz tr altyazıları sayesinde türk seyircisine ulaşıyorsunuz.İngilizce yazılar sayesindede yabancı seyirciye.Bu en önemli noktalardan biri.O yüzden bir anlamı yok dememelisiniz.
Lakin bahsi geçen bu topic'in ana konusu Ezgi dizi böyle çalışmıyor ve izinsiz aldıgı altyazıyı bile kendine mal ediyor.Ben ezgi dizi'yi kınıyorum sadece.
SPAWN-TheUndead- Meiji Fansub
Ruh Hali :
SPAWN-TheUndead demiş ki:Kendi adıma ve kendi fs grubum adına diyeceğim şey;Bana göre izin alınsın izin alınmasın farketmez yaptıgımız çalışmaları isteyen istediği yere yükleyebilir paylaşabilir.Lakin ne zaman grup ve projede yer alan animeyi yapmış arkadaşların tanıtım mesajları silinirde biz yaptık diyerek birisi araklarsa ona asla izin yoktur.
Zaten anlamı yok demiyorum, 2 tarafta kar ediyor bu işten demek istiyorum. Şimdi bize yabancı fansublar neden video gönderiyor, torrente atmadan direkt bizim adımızla upload ediyorlar? Çünkü sitelerine geri dönüşüm sağlıyorlar, hepsinin premium download serverları var altyazıdan kazanç elde edebiliyorlar. Türklerde anime kültürü tabiki daha az olduğu için bu geri dönüşüm sağlanamıyor.
Aralarda bazı arkadaşlar bizim içinde "hırsız" "çalmış" gibi kelimeler kullanmış, gerçekten üzüldüm. O yüzden böyle bir yazı yazdım, umrumda olmasa cevap yazmam zaten. Gerçekten bizim için önemlisiniz. Lütfen biraz daha anlayışlı olalım
codename47- Mesaj Sayısı : 2
Ruh Hali :
Altyazılarda oynama yapılmadan ve haksız reklam yapmadan animelerin yayınlanması güzel bir şey. Ben de böyle şeyleri desteklerim.
Codename47, sitenize baktım. Cardcaptor Sakura için Türkçe ve İspanyolca external sub olduğundan bahsediliyordu. İndirip kontrol etmek istedim ama Graboid video falan, bir şeyler dedi. Onu da indirdim ama yüklerken sorun çıktı.
Herneyse, bu animenin Türkçe çevirisini ve Fansub'ını sadece ben yapıyorum bildiğim kadarıyla. Kullandığınız altyazı benimse hiçbir sorun yok, yukarıda yazdığım durum olduğu sürece.
Beni de memnun eder zaten.
Kolay gelsin.
----------------------------------
Güzel yazmışsın misuteri-chan.
----------------------
Ezgidiziye bir kaç laf ediyim:
Şu anime fansub grupları ve bilinçli animeciler biraz daha artsın, bunlar gibi emek hırsızlarına ihtiyaç dahi olmayacak.
Codename47, sitenize baktım. Cardcaptor Sakura için Türkçe ve İspanyolca external sub olduğundan bahsediliyordu. İndirip kontrol etmek istedim ama Graboid video falan, bir şeyler dedi. Onu da indirdim ama yüklerken sorun çıktı.
Herneyse, bu animenin Türkçe çevirisini ve Fansub'ını sadece ben yapıyorum bildiğim kadarıyla. Kullandığınız altyazı benimse hiçbir sorun yok, yukarıda yazdığım durum olduğu sürece.
Beni de memnun eder zaten.
Kolay gelsin.
----------------------------------
misuteri-chan demiş ki:Yapılan şey gerçekten terbiyesizlik ama bu biraz
da bizden kaynaklanıyor olabilir. Mesela bizler sadece projelerimizi
fansub sitelerimizde ve anime forumlarında yayınlıyoruz. O tip ve
benzeri sitelerde tanıtsak (o "insanlardan" önce) sitemizi ziyeret edin
daha böyle böyle projelerimiz var diye belki biraz önüne geçebiliriz bu
olayların. Çünkü o tip sitelerde daha fansub grubu diye bir şey
olduğundan habersiz olan insanlar var. Gerçi dikkat etmedim hiç
tanıttınız mı o sitelere de... Sonuçta daha fazla kişiye ulaşılabilir
ve böyle hırsızlıkların önüne biraz olsun geçilebilir diye düşünüyorum.
Ayrıca
bunu yapan herkesi de kınıyorum. Hele hiçbir şeyden anlamayan,
araştırma nedir bilmeyen ve üstüne üslük teşekkür eden o insanları daha
çok kınıyorum.
Güzel yazmışsın misuteri-chan.
----------------------
Ezgidiziye bir kaç laf ediyim:
Şu anime fansub grupları ve bilinçli animeciler biraz daha artsın, bunlar gibi emek hırsızlarına ihtiyaç dahi olmayacak.
Eleştiriler ve yönlendirmeler inanılmaz boyutta, amaç reklam yapmak mı, millet anime izlesin mi? Herkes vicdanına bu soruyu sorarsa hiçbir sorun kalmaz sanırım.
RoMe- Admin
Ruh Hali :
500 dolar haaaaaa....tüm dünyadaki yapan kişilerin hepsi deli her halde...ulan keşke ben fansub yapmasa idim.5 yıl önce böyle başlasa idim yemin ederim crunchyroll yanımda solda sıfır kalırdı.alla alla paraya bak ya 500 dolar yuh......fazla yazarsam bayramlık ağzımı çacam ve bu hiç iyi olmayacak...
ozman- Süper Animeci
Ruh Hali :
Animefreaktaki kişiyle konuşalı çok ama çok uzun zaman oldu şimdi akıllarına geldi yada toradora 20'de kalınca yazmak istemiş galiba.
Edit : 500 dolar çok güzel para hehehe.
Edit : 500 dolar çok güzel para hehehe.
Hei_(BK201)- Yeni Üye
Ruh Hali :
cok haklısın.beyazm demiş ki:Eleştiriler ve yönlendirmeler inanılmaz boyutta, amaç reklam yapmak mı, millet anime izlesin mi? Herkes vicdanına bu soruyu sorarsa hiçbir sorun kalmaz sanırım.
2 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
AnimeManganTR :: SOHBET :: Tartışmalar
2 sayfadaki 2 sayfası