AnimeManganTR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Gazanfer Özcan !

4 posters

Gazanfer Özcan ! Empty Gazanfer Özcan !

Mesaj tarafından Çubuk Kraker xD Perş. 19 Şub. - 16:41

Bugün gözyaşları içinde uğurlanan usta sanatçı Gazanfer Özcan, hayatının son günlerini borç içinde geçirmiş. Sanatçı, ölümünden beş ay önce Star gazetesine yaptığı röportajda yaşadıklarını anlatıyor...

15Murat Menteş'in 28 Eylül 2008'de yaptığı röportajda sanatçı şunları anlatıyor:

2002 senesinde Gönül Ülkü hastalandı. Üç yıl onun tedavisi için büyük harcamalar yaptık. Ben by-pass ameliyatı geçirdim. O dönemde vergimizi ödeyemedik. 30-40 bin YTL"lik vergi borcu, faizle katlanarak birkaç yıl içinde 500 bin küsur YTL oldu. 78 yaşındayım ve 500 bin YTL bu hayatta ödeyebileceğim bir meblağ değil. Geçen yıl 110 bin YTL ödedik. Bu anaparadan hiç düşmedi.

Bu durumu yetkililerle görüştünüz mü?
Başbakan Tayyip Erdoğan"la ve Abdüllatif Şener başbakan yardımcısı iken onunla da görüştüm.

Başbakan size ne dedi?
Üç sene önce Cevahir Otel"de karşılaştık. Kendisine durumu anlattım. Beni dikkatle dinledi, notlar aldı. Sonra sanırım iş yoğunluğu arasında bize çözüm üretemedi. Ya da talimat verdi de, işlemler yapılamadı. Bilemiyorum.

Konuyla ilgili başka temaslarda bulundunuz mu?
Tabii ki... Kime derdimizi açtıysak, "Bu tamamen yasal bir durum" diyor. Bir vergi affı çıkmasını beklemekten başka çaremiz yok... Biz milletimize hep hürmet ettik, vergimizi de hep ödedik. Fakat insanlık hali, şimdi hastalık dolayısıyla kabaran vergi borçlarımızın faizine yetişemiyoruz.

Yanlış anlamayın, fakat 400-500 bin YTL çok büyük para sayılmaz.
Kimileri çok para kazandığımızı fakat kasten ödemediğimizi zannediyor. Hiç alakası yok. Avrupa Yakası"ndan gelen bütün parayı vergi borcuna yatırıyorum. Allah göstermesin, yayından kalksa, defterdarlığa verdiğim ödeme planına uyamam.

Ne hissediyorsunuz peki?..
Büyük üzüntü içindeyiz, mahcup oluyoruz. Bu durum bana ağır geliyor. Vaktimiz yaklaşıyor artık. Yaşımız kemale erdi. Bu gidişle, öbür tarafta rahata ereceğiz.

Aman efendim, ağzınızdan yel alsın.
Öyle, öyle. Bazen, gidenlere gıpta ettiğim oluyor. Atıf Yılmaz vefat ettiğinde 1 milyon YTL borcu olduğu ortaya çıktı. Şaşırıp kaldık.

OĞLUMU GÖRMEYE GİDEMİYORUM

Biz sizi neşeli görmeye alıştık...
O rolü hep oynuyoruz. En büyük başarımız da odur. Ben ailemde, eşime, çocuklarıma karşı da aynı rolü yapıyorum. Bu borçtan kurtulduğum gün, üç koç birden keseceğim! Param kalmasa dahi, borç harç keserim.

Tiyatronuza devlet desteği yapılmıyor mu?
Devlet yardımı bize nefes aldırıyordu. Maalesef ünlü bir tiyatrocu "Vergi borcu olanlara yardım yapılmasın" diye çağrıda bulundu. Bunun üzerine bizim yardım da kesildi.

Kim bu ünlü?
(Biraz sessizlik.) Ali Poyrazoğlu... Kızmadım. Onun yapısı buna müsait.

Ben bunu okula giderken radyoda dinlemiştim çok ilgimi çekmişti sizlerlede bu gerçeği paylaşmak istedim...
Çubuk Kraker xD
Çubuk Kraker xD
Süper Animeci
Süper Animeci

Erkek Mesaj Sayısı : 637
Ruh Hali : Gazanfer Özcan ! Keyifs10

Gazanfer Özcan ! Empty Geri: Gazanfer Özcan !

Mesaj tarafından edemirci44 Perş. 19 Şub. - 16:45

Allah rahmet eylesin.Sevdigim bir sanatçıydı.
edemirci44
edemirci44
Admin
Admin

Erkek Mesaj Sayısı : 4110
Ruh Hali : Gazanfer Özcan ! Defaul10

Mesaj tarafından SPAWN-TheUndead Perş. 19 Şub. - 16:52

Bende çok üzüldüm ve şaşırdım.Uzun zamandır tv izlemiyorum bir ara salondan tvnin sesi geldiğinde bu konuşuluyordu anca öyle haberim oldu.Hiç beklemediğim düşünmediğim bir ölüm.
SPAWN-TheUndead
SPAWN-TheUndead
Meiji Fansub
Meiji Fansub

Ruh Hali : Gazanfer Özcan ! Karizm10

Mesaj tarafından Ryoko Yoichi Perş. 19 Şub. - 16:54

Arkadaşlar bugünlük avatarınızda ve ya imzanızda Gazanfer Özcan'ın resmini koyabilirseniz oldukça güzel bir uğurlama olur bence Very Happy
Ryoko Yoichi
Ryoko Yoichi
Hiper Animeci
Hiper Animeci

Erkek Mesaj Sayısı : 1477
Ruh Hali : Gazanfer Özcan ! Centil10