Mkv sorunum var help plz?
+2
muhtesemmatrix
SPAWN-TheUndead
6 posters
AnimeManganTR :: YARDIM :: Yardım?
1 sayfadaki 1 sayfası
Mkv sorunum var help plz?
Arkadaşlar mkv formatlı bir videoyu aviye nasıl çevirebilirim.Video mkv oldugu için VirtualDubMod kabul etmiyor.Mkv'yi dönüştürmek için total converter gibi 2-3 program denedim.Pragram dönüştürdü sözde ama yalancı bir dönüşüm oldu herhalde ki VirtualDubMod gene kabul etmedi. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor arkadaşlar?
SPAWN-TheUndead- Meiji Fansub
Ruh Hali :
Geri: Mkv sorunum var help plz?
yüz kez dedim 101. kez diyorum muhtesemmatrix mkv converter
muhtesemmatrix- Soul of Anime
bide sen link de istersin anlatımda istersin hepsi içinde
http://www.mediafire.com/?m5wdchx0gqz
http://www.mediafire.com/?m5wdchx0gqz
Alldj Video Converter
My Video Converter
Ultra Video Joiner
My Video Converter
Ultra Video Joiner
edemirci44- Admin
Ruh Hali :
Evet muhtesemmatrix senin programı denemiştim lakin bende işe yaramadı. VirtualDubMod 1.5.1 ile de çalışmadı 1.8 ilede.Belki yanlış şekilde yapmısımdır diyerek şimdi verdiğin linkteki videonuda indirdim lakin sonuç yok Bilmiyorum bende neden olmuyor.Mesela senin videoda dönüştür dedikten sonra videonun isminin sonuna .avi geliyor ben dönüştür diyince .mkv geliyor
LordCha Imto'yu denedim ama o da aynı sonucu verdi
Bedi verdiklerini deneyeceğim işallah işe yarar.
LordCha Imto'yu denedim ama o da aynı sonucu verdi
Bedi verdiklerini deneyeceğim işallah işe yarar.
Ruh Hali :
Ben kullanıyorum hepsi de çeviriyor.
edemirci44- Admin
Ruh Hali :
hocam benim programı çallıştırdıktan sonra sonuna mkv gelmesi imkansız bir kez daha denen codecleri yükle olacaktır
valla geldi sonuna mkv tek MatroskaSplitter yüklü olmalı dimi başka codec demi lazım?
bu arada bedi önerdiğin program sonuç verdi, arigato
bu arada bedi önerdiğin program sonuç verdi, arigato
Ruh Hali :
Bu codecleri nereden bulabiliriz acaba ve direk bilgisayar yükleyince oluyor mu?
bu codecleri K-Lite Codec Pack ten bulabilirsin
K-Lite i de heryerde bulabilirsin
Bu arada Ultra Video Joiner i hiç denemedim ama
Format Factory yi denersen süper hızlı convert eder ve Türkçe dil desteği de var
K-Lite i de heryerde bulabilirsin
Bu arada Ultra Video Joiner i hiç denemedim ama
Format Factory yi denersen süper hızlı convert eder ve Türkçe dil desteği de var
wiL-- Süper Animeci
Ruh Hali :
Spawn, sana detaylıca anlatıyım işi. Birden fazla çözüm yolu veriyorum, dilediğini kullan.
1) Mkvextract gui kullanacaksın. İhtiyacı olan her türlü parçasıyla buradan indirebilirsin:
http://rapidshare.com/files/208667908/MKVtoolnix.rar
Sonra mkv videoyu mkvextract'ın içine at, çıkan bütün seçenekleri işaretle. Extract düğmesine bas. Mkv video, altyazı, ses ve video (ve de chapter) dosyalarına parçalanacak. Muhtemelen video "avi" formatında çıkacak. Sonra çıkan videoyu, virtualdub'a at. Altyazını eklemeyi unutma. Sonra Streams-->Stream list kısmına gel. Ses dosyasını buraya ekle. Sonra videoları nasıl gömüyorsan bunu da öyle göm, tamamdır.
Yalnız bu senin fazla zamanını alır.
2) Total video converter kullanacaksın. Buradan indirebilirsin:
http://rapidshare.com/files/209134415/Total_Video_Converter_3.11.rar
Bu yazılımı kur. Sonra mkv dosyasını masaüstüne kopyala. Oradan da tvc'nin (total video converter) içine at. Açılan pencerede kalite ayarını yükselt. Sonra Xvid Avi'yi seç. Yeni bir pencere gelecek. Bu pencerede sol alt taraftaki kutuda videonun özellikleri yazıyor olması lazım. Yazıyorsa, sağ taraftaki kutuda da kalitenin yükseğe ayarlı olduğundan emin ol, sonra convert düğmesine bas. Yazmıyor ise, tvc'yi kapat, yeniden aç. Videoyu tvc'ye at, açılan pencerede yukarıya dikkat et. İki tane seçenek var decoder ile ilgili. Bu sefer sağdakini işaretle. Sonra kaliteyi yükseğe ayarla, xvid'i seç. Açılan pencerede sol tarafta videonun özelliklerinin yazılı olup olmadığını kontrol et. Yazıyorsa sağ taraftaki kutuda da kalitenin yükseğe ayarlı olduğundan emin ol, sonra convert.
Eğer videonun özellikleri hala yazmıyorsa, videoyu masaüstünden doğru tvc'ye attığından emin ol.
Pratik bir yöntem, kullanmanı tavsiye ederim.
Kalite de yüksek oluyor.
3) Ben bir ara mp4 videoyu virtualdub'da işlemeye çalışmıştım ama olmamıştı. Aynı problem mkv'de de var. Buraya bir video linki koyuyorum, indir izle. Selman bana hazırlamıştı. Mp4 ile ilgili ama aynı adımları mkv için de takib ediyorsun. Buyur:
http://rapidshare.com/files/213788990/Mp4_videolar__305__Virtualdub_a_atma_rockchu_.avi
Bunda da artık sorun çözülmezse, mkv'den seyret daha iyi
1) Mkvextract gui kullanacaksın. İhtiyacı olan her türlü parçasıyla buradan indirebilirsin:
http://rapidshare.com/files/208667908/MKVtoolnix.rar
Sonra mkv videoyu mkvextract'ın içine at, çıkan bütün seçenekleri işaretle. Extract düğmesine bas. Mkv video, altyazı, ses ve video (ve de chapter) dosyalarına parçalanacak. Muhtemelen video "avi" formatında çıkacak. Sonra çıkan videoyu, virtualdub'a at. Altyazını eklemeyi unutma. Sonra Streams-->Stream list kısmına gel. Ses dosyasını buraya ekle. Sonra videoları nasıl gömüyorsan bunu da öyle göm, tamamdır.
Yalnız bu senin fazla zamanını alır.
2) Total video converter kullanacaksın. Buradan indirebilirsin:
http://rapidshare.com/files/209134415/Total_Video_Converter_3.11.rar
Bu yazılımı kur. Sonra mkv dosyasını masaüstüne kopyala. Oradan da tvc'nin (total video converter) içine at. Açılan pencerede kalite ayarını yükselt. Sonra Xvid Avi'yi seç. Yeni bir pencere gelecek. Bu pencerede sol alt taraftaki kutuda videonun özellikleri yazıyor olması lazım. Yazıyorsa, sağ taraftaki kutuda da kalitenin yükseğe ayarlı olduğundan emin ol, sonra convert düğmesine bas. Yazmıyor ise, tvc'yi kapat, yeniden aç. Videoyu tvc'ye at, açılan pencerede yukarıya dikkat et. İki tane seçenek var decoder ile ilgili. Bu sefer sağdakini işaretle. Sonra kaliteyi yükseğe ayarla, xvid'i seç. Açılan pencerede sol tarafta videonun özelliklerinin yazılı olup olmadığını kontrol et. Yazıyorsa sağ taraftaki kutuda da kalitenin yükseğe ayarlı olduğundan emin ol, sonra convert.
Eğer videonun özellikleri hala yazmıyorsa, videoyu masaüstünden doğru tvc'ye attığından emin ol.
Pratik bir yöntem, kullanmanı tavsiye ederim.
Kalite de yüksek oluyor.
3) Ben bir ara mp4 videoyu virtualdub'da işlemeye çalışmıştım ama olmamıştı. Aynı problem mkv'de de var. Buraya bir video linki koyuyorum, indir izle. Selman bana hazırlamıştı. Mp4 ile ilgili ama aynı adımları mkv için de takib ediyorsun. Buyur:
http://rapidshare.com/files/213788990/Mp4_videolar__305__Virtualdub_a_atma_rockchu_.avi
Bunda da artık sorun çözülmezse, mkv'den seyret daha iyi
Mkvextract gui işe yaramadı
selman'ın videosuna bir bakayım
selman'ın videosuna bir bakayım
Ruh Hali :
Mkvtoolnix'i biraz daha anlatıyım. İndirdiğin dosyayı her hangi bir yere çıkar. Kurulum istemeden çalışacaktır. içinde bir sürü dosya var, bu dosyalardan biri mkv merge gui, biri de mkv extract gui. Extract olanı açtığında sağda direkt extract düğmesi var. Belki yanlış olanı çalıştırmışsındır, dikkat et. Ayrıca masaüstünde yeni bir klasör oluşturup orijinal videoyu oraya atmanı, mkv extracta da oradan doğru atmanı tavsiye ederim. Selmanınki kesin çözüm ama biraz uzun.
AnimeManganTR :: YARDIM :: Yardım?
1 sayfadaki 1 sayfası