Torrent Bağlantısını Uçuruyoruz.
+18
dante_07
Unde®minE
eczmeltem
mortifera
CHOBiTS
riflem@n
UazRipihoLes
KaranlıK
edemirci44
meyday
bLue-Dragon
+L+
scoutcrawler
S.Tensei
sakura hime
spartiate
Hitokiri
bonjour
22 posters
1 sayfadaki 2 sayfası
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
Torrent Bağlantısını Uçuruyoruz.
Windows 7 de dahil olmak üzere, Microsoft'un işletim sistemlerinde torrent hızınızın yeterli olmadığından şikayetçiyseniz, bu yazıyı mutlaka okuyun.
Microsoft'un, Windows XP SP2'den bu yana tüm Windows işletim sistemlerinde torrent'çilerin ekmeğine kan doğrayan bir yaptırım bulunuyor. Firma, özellikle P2P bağlantıları etkileyen maksimum yarı açık bağlantı sayısını kısıtlayarak, kötücül yazılımların daha hızlı yayılmasına(kendince) çözüm buluyor.
Ancak diğer bilgisayarlarla bağlantı hızını önemli ölçüde kısıtlayan bu varsayılan özellik, gerek Windows XP SP3, gerek Vista, gerekse Windows 7 kullanıcılarının torrent paylaşım hızını düşürüyor.
Ne Yapmalı?
Siz de Windows işletim sistemlerinde çok daha yüksek bir torrent hızına erişmek istiyorsanız, sisteminizin tcpip.sys dosyasını güncelleyerek maksimum yarı açık bağlantı sayısını yeniden belirlemenizi sağlayan Half-open limit fix adlı minik aracı kullanabilirsiniz.
Önemli Not: Yapmanız gereken işlemler, uTorrent programı üzerinden anlatılmıştır. Küçük ve kullanışlı olan bu BitTorrent istemcisini buraya tıklayarak ücretsiz edinebilirsiniz.
İşe Koyulun
Öncelikle bizim yerimize Windows'un tcpip.sys dosyasında gerekli düzenlemeyi yapacak olan Half-open limit fix yazılımının en yeni sürümünü buraya tıklayarak indiriyoruz. Türkçe'yi desteklemektedir.
İndirdiğimiz dosyaya çift tıklayıp açarak, dili English(veya anladığınız bir başka dilde) seçiyoruz. Bunun ardından açılan pencerede, mevcut limitimiz ve keyfimize göre 50-100 arasında belirleyebileceğimiz yeni açık bağlantı limitimiz görülüyor.
Yeni limiti ne kadar yüksek tutarsak, diğer bilgisayarlarla bağlantı kurup, P2P'de sürat yapmamız o kadar kolaylaşacak. "New limit" kısmını 100 yapıp, Add to tcpip.sys tuşuna tıklıyoruz.
Uyarıya Dikkat
Çıkan uyarıda, güncellemenin ardından Windows'ta(özellikle Windows 7 ve Vista) "Test mode" damgasının görünebileceğini, bunu düzeltmenin en basit yolunun ise tcpip.sys dosyasını tekrar güncelleyip bilgisayarı yeniden başlatmak olduğunu öğreniyoruz.
Biz yine de gözümüzü karartıp(!) OK seçeneği ile gerekli güncellemeyi yaparak, çıkan onay penceresinin ardından Windows'u yeniden başlatıyoruz.
Sıra Program Ayarlarında
Bu kısım, başta da belirttiğimiz üzere her BitTorrent yazılımı için farklı bir şekilde düzenleniyor. Bulmanız gereken, seçenek genelde ayarların ileri düzey(advanced) bölümünde yer alsa da, uTorrent dışındaki yazılımlarda konum hakkında kesin konuşmak mümkün değil.
uTorrent'i çalıştırıp, Options(Ayarlar) kısmından Preferences(Tercihler) bölümüne giriş yapıyoruz. Karşımıza çıkan diyalog penceresinde, Advanced(Gelişmiş) sekmesine tıklayıp, "net.max_halfopen" yazan satırı buluyoruz.
Normalde 8 ya da 10 gibi bir değer olan bu sayıyı, alttaki Value(Değer) bölümünden, tcpip.sys dosyasında değiştirdiğimiz sayıyı(hani şu 50-100 arası olan) giriyoruz. Set tuşuna basıp, yeni değeri satırda gördükten sonra OK ile pencereyi kapatıyoruz.
Mutlu Son
Paylaşım ağlarında asfaltı ağlatacak kadar hızlı bir torrent bağlantısı artık emrinizde. Bundan böyle internet bağlantınızdan tam verim alarak, ihtiyacınız olan yasal içerikleri torrent aracılığıyla çok daha hızlı bir şekilde elde edebileceksiniz.
Kaynak: http://shiftdelete.net/torrent-baglantisini-ucuruyoruz-10406.html
Microsoft'un, Windows XP SP2'den bu yana tüm Windows işletim sistemlerinde torrent'çilerin ekmeğine kan doğrayan bir yaptırım bulunuyor. Firma, özellikle P2P bağlantıları etkileyen maksimum yarı açık bağlantı sayısını kısıtlayarak, kötücül yazılımların daha hızlı yayılmasına(kendince) çözüm buluyor.
Ancak diğer bilgisayarlarla bağlantı hızını önemli ölçüde kısıtlayan bu varsayılan özellik, gerek Windows XP SP3, gerek Vista, gerekse Windows 7 kullanıcılarının torrent paylaşım hızını düşürüyor.
Ne Yapmalı?
Siz de Windows işletim sistemlerinde çok daha yüksek bir torrent hızına erişmek istiyorsanız, sisteminizin tcpip.sys dosyasını güncelleyerek maksimum yarı açık bağlantı sayısını yeniden belirlemenizi sağlayan Half-open limit fix adlı minik aracı kullanabilirsiniz.
Önemli Not: Yapmanız gereken işlemler, uTorrent programı üzerinden anlatılmıştır. Küçük ve kullanışlı olan bu BitTorrent istemcisini buraya tıklayarak ücretsiz edinebilirsiniz.
İşe Koyulun
Öncelikle bizim yerimize Windows'un tcpip.sys dosyasında gerekli düzenlemeyi yapacak olan Half-open limit fix yazılımının en yeni sürümünü buraya tıklayarak indiriyoruz. Türkçe'yi desteklemektedir.
İndirdiğimiz dosyaya çift tıklayıp açarak, dili English(veya anladığınız bir başka dilde) seçiyoruz. Bunun ardından açılan pencerede, mevcut limitimiz ve keyfimize göre 50-100 arasında belirleyebileceğimiz yeni açık bağlantı limitimiz görülüyor.
Yeni limiti ne kadar yüksek tutarsak, diğer bilgisayarlarla bağlantı kurup, P2P'de sürat yapmamız o kadar kolaylaşacak. "New limit" kısmını 100 yapıp, Add to tcpip.sys tuşuna tıklıyoruz.
Uyarıya Dikkat
Çıkan uyarıda, güncellemenin ardından Windows'ta(özellikle Windows 7 ve Vista) "Test mode" damgasının görünebileceğini, bunu düzeltmenin en basit yolunun ise tcpip.sys dosyasını tekrar güncelleyip bilgisayarı yeniden başlatmak olduğunu öğreniyoruz.
Biz yine de gözümüzü karartıp(!) OK seçeneği ile gerekli güncellemeyi yaparak, çıkan onay penceresinin ardından Windows'u yeniden başlatıyoruz.
Sıra Program Ayarlarında
Bu kısım, başta da belirttiğimiz üzere her BitTorrent yazılımı için farklı bir şekilde düzenleniyor. Bulmanız gereken, seçenek genelde ayarların ileri düzey(advanced) bölümünde yer alsa da, uTorrent dışındaki yazılımlarda konum hakkında kesin konuşmak mümkün değil.
uTorrent'i çalıştırıp, Options(Ayarlar) kısmından Preferences(Tercihler) bölümüne giriş yapıyoruz. Karşımıza çıkan diyalog penceresinde, Advanced(Gelişmiş) sekmesine tıklayıp, "net.max_halfopen" yazan satırı buluyoruz.
Normalde 8 ya da 10 gibi bir değer olan bu sayıyı, alttaki Value(Değer) bölümünden, tcpip.sys dosyasında değiştirdiğimiz sayıyı(hani şu 50-100 arası olan) giriyoruz. Set tuşuna basıp, yeni değeri satırda gördükten sonra OK ile pencereyi kapatıyoruz.
Mutlu Son
Paylaşım ağlarında asfaltı ağlatacak kadar hızlı bir torrent bağlantısı artık emrinizde. Bundan böyle internet bağlantınızdan tam verim alarak, ihtiyacınız olan yasal içerikleri torrent aracılığıyla çok daha hızlı bir şekilde elde edebileceksiniz.
Kaynak: http://shiftdelete.net/torrent-baglantisini-ucuruyoruz-10406.html
En son bonjour tarafından Çarş. 22 Nis. - 15:43 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Geri: Torrent Bağlantısını Uçuruyoruz.
oy oy oy, eve gidince hemen yapayım bakalım ne değişiklikler olacak, sağolsaın bonjour
harika paylaşım olmuş bakalım ben denicem umarım işe yarar
sakura hime- Hiper Animeci
Ruh Hali :
yukardaki işlemei uyguladım bakalım neler olacak umarım hızım baya artar şayer şuan indirdiğim o kadar çok şey varki bu hız hangisine etki eder bilemiyorum
Ruh Hali :
valla denedim yaptım normalde ben seeds ile alakalı diye biliyordum ama bunu yapmaktada bir fayda var tabi ^^
+L+- Hiraishin Manga
Ruh Hali :
Bende sunucu bulunamıyor diyor. Mümkünse o programı upload yapabilir misiniz?
bLue-Dragon- Encoder
Ruh Hali :
bu programın bana hiç bir etkisi olmadı aynı yavaşlıkda inmeye devam ediyorlar
Ruh Hali :
Bu torrent ten indirme işleminde seed mevzusu var. İndirmeye çalışılan her neyse seed verilmesine göre hızlı iniyor. Bu işlem kapasiteyi arttıryor ama seed verilmeyen bir dosyanın hızlı indirmesine fayda sağlamaz herhalde. Yada ben öyle biliyorum.
meyday- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Bu dökümanları hazırlayan ne kadar bilgilidir ,bilemeyecegim.Bizim kadar torrentten indirdigine de inanmıyorum.İstedigin ayarı yap ama karşıda animeyi uploada açmamış ise yada kimse yoksa indiremeyiz.İndirmeyi tamamlamış (%100 olmuş )100 kişide olsa upload yapmıyorlarsa hızımız sıfırdır.Ama yinede belli oranlarda veri alışverişini hızlandırabilecegini düşünüyorum.Sizde rastladınız mı bilmiyorum.Torrent programları arasındada sanki hızsal farklılıklar yaşanıyor zannersem onu çözmek içinde olabilir.Örnegin İdm ile flashget arasında hız konusunda farklılık var idm daha hızlı çekiyor dosyayı(yada bizi kb cinsinden kandırıyor)Aynı şeyin torrent programları içinde geçerli oldugunu düşünebiliriz.Tabi birde bazı torrent programları uploadı 1kb filan gösterisen downland hızını da yavaşlatıyor.En az 10 kb istiyorlar.Neyse yinede denemekte yarar var.
edemirci44- Admin
Ruh Hali :
Ben de bukadar zamandır anime indiriyorum ama hiç 120 kb'ı geçmedi hızım arada manyak ttnetin kafası karışıyor 500kb oluyor ama oda nadiren, yinede denemekde fayda var derim.
KaranlıK- Süper Animeci
Ruh Hali :
SupersNz..... Muthis oLdu Ya cOK sAoL.....
UazRipihoLes- Mesaj Sayısı : 4
Ruh Hali :
daha yeni denedim inslh calışır code geass r2 ye kalan süreyi sonsuz gösterio cünkü... paylaşım için saol
edit: artık kalan zaman gösterio 3gün
edit: artık kalan zaman gösterio 3gün
riflem@n- Aktif üye
Ruh Hali :
1mb sınırsız netle 107kb den fazla indiremiyoruz.hızlı çekmenin bir yanıda hızı yükseltmek.bu daha çok seeder bol seriler için işe yarar.Özellikle yeni çıkan bölüm yada serilerde seeder çok fazla oluyor bazen binlerle ifade ediliyor bu gibi durumlardada mevcut bulunan hız engelliyor bizi.
Ben Qos ayarlarıyla mevcut bant genişliğinin, torrente bir miktar daha fazla ayrılmasından yanayım. Önemli olan, kaynağı mantıklı paylaştırmak gibime geliyor. Sonuçta atıyorum 1mbit bağlantı hızınız varsa, üçlü saltoda atsanız o 1mbittir.
mortifera- Çevirmen
Ruh Hali :
Vallahi benim hızım 512 sınızrsız ama ben de 108 kbtı geçemiyorum.Ama yeterince seeder olunca bunlar sorun olmuyor. yok seeder var da hızınız gene yavaşsa ayarlarınızda bir sorun var demektir.
Bir uploadı çok kısmak ya da çok açmak hıza etki ediyor. Bence 15-20kb arası- tabii internetiniz çok hızlıysa başka- ideal.
Tam emin değilim ama aktif torrent sayısını çok fazla tutmak ta verimsizleştirebiliyor galiba.
Bir uploadı çok kısmak ya da çok açmak hıza etki ediyor. Bence 15-20kb arası- tabii internetiniz çok hızlıysa başka- ideal.
Tam emin değilim ama aktif torrent sayısını çok fazla tutmak ta verimsizleştirebiliyor galiba.
eczmeltem- Çevirmen
Ruh Hali :
Benimki de 512 sınırsız. Aktif sayısı fazla olunca ben de verimsizleşme gerçekleşiyor açıkçası durdurarak indiriyorum
Unde®minE- Hiper Animeci
Ruh Hali :
walla beimki 2048 sınırsız war kafama göre takılıyom genelde 200 ila 300 arası görüyor ama bazıları war onlarda 60 veya 70 anca
dante_07- Isınan üye
Ruh Hali :
WinXp SP2 kullanıyorum, programı indirip çalıştırdım half-open connections limiti 1000 çıktı!! =0
bende uğraşmadım
torrentte program içinden yapılan dosya başına connect sayısı, toplam connection sayısı gibi ayarlar da hızını etkiliyor. Az olursa yavaş kalıyorsun, çok kaçarsa net bağlantını, işletim sistemini ve modemi zorluyor yine hızın daralıyor
bende uğraşmadım
torrentte program içinden yapılan dosya başına connect sayısı, toplam connection sayısı gibi ayarlar da hızını etkiliyor. Az olursa yavaş kalıyorsun, çok kaçarsa net bağlantını, işletim sistemini ve modemi zorluyor yine hızın daralıyor
Bende ilk çıkan limit 100 dü :S ve 255 :S
@: Limiti 255 yaptım. İndirdiğim iki dosyanın birinde hiç bi değişiklik olmadı ama diğerinin hızı 11 den 90na çıktı
@: Limiti 255 yaptım. İndirdiğim iki dosyanın birinde hiç bi değişiklik olmadı ama diğerinin hızı 11 den 90na çıktı
Ryoko Yoichi- Hiper Animeci
Ruh Hali :
arkadaşlar yardımcı olursnız sevinirim oırt açmam gereklimi bu işlemler için
kralgoku- Yeni Üye
Ruh Hali :
cvp için teşşekkürlerde anlatılanların tamamını yaptım ama şu uyarı yazısı bende çıkmadı ve hızım sürekli deyişiyo 100 hiç görmedim acaba sebebi neHitokiri demiş ki:Gerekli değil, ama; açarsan işine yarayabilir.
kralgoku- Yeni Üye
Ruh Hali :
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
1 sayfadaki 2 sayfası