Dünya'nın En İyi 500 Müzik Grubu
+9
lafolya
FindaSoul4$ale
MetatroN
savage garden
zhenya
wiL-
Zax
Squaw
KaranlıK
13 posters
AnimeManganTR :: KÜLTÜR-SANAT :: Müzik
1 sayfadaki 1 sayfası
Dünya'nın En İyi 500 Müzik Grubu
Müzikle ilgilenen, grupları, albümleri sık takiben insanlar arasında en sevdiğin grup kim, en sevdiğin şarkı ne, sence en iyi şarkıcılar kim gibi geyikler sık yapılır. İnternet siteleri de bu tür etkinlikleri sık yapıyorlar.
Evanescence' in internet sitesine göz atarken "Linke tıklayıp bize oy verin, en iyi grup seçilmemize katkıda bulunun" yazıp bir link koymuşlar. Merak ettim linke tıkladım. jabra.com diye bir internet sitesi dünyanın en iyi müzik grubu anketi yapıyormuş. Anketin süresi dolmuş. Sonuçlarını açıklamışlar. Buna göre site bir top 500 listesi çıkarmış.
Sonuçlara göre Tokio Hotel birinci olmuş. Bunun dışında bazı ünlü isimlerden bahsedecek olursak The Rasmus 5., Backstreet Boys 6., Evanescence 7., Avril Lavigne 9. sırada görünüyor. Siz de dünyanın en iyi 500 grubunu merak ediyorsanız buraya bakabilirsiniz.
Arkadaşlar liste bana fazla uzun geldi ama müzikle haşırneşir olan üyelerden ilgilenenler olabilir bakın bakalım listeyi beğenicekmisiniz !
onlinemuzikblog.com'dan alıntıdır!
KaranlıK- Süper Animeci
Ruh Hali :
Geri: Dünya'nın En İyi 500 Müzik Grubu
Listede Backstreet Boys'u görmekse beni acayip şekilde mutlu etti diyebilirim (Sanki ödül bana geliyor da ^_^)...Bu grup ilk çıktığında lise'ye gidiyordum ben (Yaşımı ortaya döktüm yine xD) o zaman kızlar arasında oldukça popüler bir gruptu o kadar yakışıklıları bir arada toplamışlar ki =D
Ama benim özellikle bir şarkıları vardı çok hoşuma gider hala mırıldanırım o şarkıyı yolda yürürken ya da kendi kendime bir şeylerle uğraşırken;''Quit Playing Games With My Heart'' isimli şarkıdır ki ben de asla modası geçmeyecek...
The Rasmus da severim oldukça hem de onların da bir şarkısı var mırıldandığım ''In The Shadows'' ....
Ne anlamlar yüklemişlerdir bu şarkıya;her daim ben de yeri ayrı olacak bir şarkıdır kesinlikle o yüzden derim ki ben bu grupları listede görünce mutlu oldum teşekkürler paylaşım için Karanlık ^_^
Edit= Birinciliği alan grubu eski bir grupla karşılaştırdım bu kadar olur
Ama benim özellikle bir şarkıları vardı çok hoşuma gider hala mırıldanırım o şarkıyı yolda yürürken ya da kendi kendime bir şeylerle uğraşırken;''Quit Playing Games With My Heart'' isimli şarkıdır ki ben de asla modası geçmeyecek...
The Rasmus da severim oldukça hem de onların da bir şarkısı var mırıldandığım ''In The Shadows'' ....
Ne anlamlar yüklemişlerdir bu şarkıya;her daim ben de yeri ayrı olacak bir şarkıdır kesinlikle o yüzden derim ki ben bu grupları listede görünce mutlu oldum teşekkürler paylaşım için Karanlık ^_^
Edit= Birinciliği alan grubu eski bir grupla karşılaştırdım bu kadar olur
En son squaw tarafından Çarş. 10 Haz. - 15:58 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Squaw- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Öncelikle, en iyi müzk grubu anket'i yapılmaz. Yani kimin " en iyi " olduğu anketle ölçüecek birşey değildir. Burda ölçülen en popüler, en abudik gubidik kubidik gruplardır ve böyle bir zihniyetle oluşturulan anket'de de 3-5 veledin oluşturduğu bir grubun birinci olmasıda oldukça normal/ hiç şaşırmadım. Onlarca efsanevi grup varken bu veletlerin ne haddine birinci olmak? Daha dün kutu kutu pense oynuyordu bunlar şimdi en iyi grup mu oldular? Bu tamamiyle günümüz gençliğinin aslında müzk konusunda ne kadar cahal kaldığını gösteren bir ankettir. Bir ibret tablosudur adamın suratına tokadı indirir. Yazık yazık. En başta " En iyi " grubu " anketle " ölçmeye çalışanlara, sonrada 3-5 neüdüğü belirsiz veletlere oy verenlere.
Zax demiş ki:Öncelikle, en iyi müzk grubu anket'i yapılmaz. Yani kimin " en iyi " olduğu anketle ölçüecek birşey değildir. Burda ölçülen en popüler, en abudik gubidik kubidik gruplardır ve böyle bir zihniyetle oluşturulan anket'de de 3-5 veledin oluşturduğu bir grubun birinci olmasıda oldukça normal/ hiç şaşırmadım. Onlarca efsanevi grup varken bu veletlerin ne haddine birinci olmak? Daha dün kutu kutu pense oynuyordu bunlar şimdi en iyi grup mu oldular? Bu tamamiyle günümüz gençliğinin aslında müzk konusunda ne kadar cahal kaldığını gösteren bir ankettir. Bir ibret tablosudur adamın suratına tokadı indirir. Yazık yazık. En başta " En iyi " grubu " anketle " ölçmeye çalışanlara, sonrada 3-5 neüdüğü belirsiz veletlere oy verenlere.
bu kadar sert bir dille olmasada katılıyorum
yani anketin adının en populer grup olması gerekir kanımca
Edit: Yeni gördüm Pussycat Dolls 35. olmuş silin bu listeyi yırtın atın çöpe
wiL-- Süper Animeci
Ruh Hali :
Pussycat Dolls erkeklerin o meşhur zihniyetiyle verdiği oylarla gelmiştir bence,tartışmaya açmak istemiyorum bu konuyu ama günümüzde bir sinema oyuncusu ya da bir şarkıcı neden gündeme oturuyor bellidir bunun nedeni...
O yüzden de internet üzerinden yapılan ya da tv.lerden derlenen şeylere bakarak tartışılacak bir konu değil bu arkadaşlar,ben konu açılmış düşüncelerimi dile getirdim sizler de getirebilirsiniz tabi ki en doğal hakkınız ama biraz daha yumuşak sözlerle eleştri yapalım konular üzerinde
O yüzden de internet üzerinden yapılan ya da tv.lerden derlenen şeylere bakarak tartışılacak bir konu değil bu arkadaşlar,ben konu açılmış düşüncelerimi dile getirdim sizler de getirebilirsiniz tabi ki en doğal hakkınız ama biraz daha yumuşak sözlerle eleştri yapalım konular üzerinde
Squaw- Hiper Animeci
Ruh Hali :
yok canım ben zaten pussycat dolls u ölesine demiştim sonunda var dikkat ettiysen
yumuşak sözler konusunda katılıyorum squawa
ya zaten tanımadığın etmediğin insanlar yüzünden tartışmaya değmez (öyle aşırı fanatik değilsen tabi)
yumuşak sözler konusunda katılıyorum squawa
ya zaten tanımadığın etmediğin insanlar yüzünden tartışmaya değmez (öyle aşırı fanatik değilsen tabi)
wiL-- Süper Animeci
Ruh Hali :
Yok ben genel olarak yazdım zaten NsR-
O konuda canım ben de sana katılıyordum zaten;Pussycat Dolls'un sıralaması konusunda
O konuda canım ben de sana katılıyordum zaten;Pussycat Dolls'un sıralaması konusunda
Squaw- Hiper Animeci
Ruh Hali :
coldplay falan baya aşağılarda biraz tuhaf geldi bana bu liste. hele ki dire straits,led zeplin,rolling stone,queen,U2 gibi efsanevi guruplarıda aşağılarda görünce resmen şoke oldum...
zhenya- Süper Animeci
Ruh Hali :
Coldyplay sonda mı o kadar sona kadar incelememiştim atın yok edin bu listeyi kesinlikle ,öyle bir grup nasıl olur ya sonlarda?
Squaw- Hiper Animeci
Ruh Hali :
sonda deil gine 40 larda falan ama cidden çok saçma o gurubun yeri ora olamaz ...
zhenya- Süper Animeci
Ruh Hali :
Zhenya Cold Play için 40.sırada olmak son sırada olmakla eşit olmuş bu listede yani öyle bir grup için 40.sıra listenin en sonu demek bence =(
Squaw- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Listeyi kimin hayranı fazla diye değerlendirsek daha doğru sanırım dediğinize göre kalite listede son sırada...
KaranlıK- Süper Animeci
Ruh Hali :
Zevkler tartışılmaz.
MetatroN- Süper Animeci
Ruh Hali :
MetatroN demiş ki:Zevkler tartışılmaz.
Elbette, ama "en iyileri" ,"en kalitelileri" seçmeye kalkışmak da yapılan listenin seçkin ve güvenilir olabilmesi için mümkün olabildiğince objektif yapılmalıdır.
-Bundan sonrası başka bir cevap :] -
Böyle daha sadece 3 senedir falan gençler arasında popüler olan ve o kadar da iyi müzik yapmayan bir grubun herhangi bir listede birinci çıkması bütün müzik değerlerine haksızlık.Müzik sektörü kocaman , gelişmiş bir alan.Böyle 500 tane çocuğun bir siteye girip de kendi kendilerine "<3 tokio hotelll phen shysi choq shevyrm" cümleleri ederek ( xD ) bir liste oluşturmaya çalıştırmaları bir bakıma saygısızlık.Bunların ilk 10'u oluşturmadaki kriterleri, mesela nedir?
FindaSoul4$ale demiş ki:Böyle 500 tane çocuğun bir siteye girip de kendi kendilerine "<3 tokio hotelll phen shysi choq shevyrm" cümleleri ederek ( xD ) bir liste oluşturmaya çalıştırmaları bir bakıma saygısızlık.Bunların ilk 10'u oluşturmadaki kriterleri, mesela nedir?
Sabah sabah iyi oldu bu, güzel tespit bravo
KaranlıK- Süper Animeci
Ruh Hali :
FindaSoul4$ale demiş ki:
Böyle daha sadece 3 senedir falan gençler arasında popüler olan ve o kadar da iyi müzik yapmayan bir grubun herhangi bir listede birinci çıkması bütün müzik değerlerine haksızlık.Müzik sektörü kocaman , gelişmiş bir alan.Böyle 500 tane çocuğun bir siteye girip de kendi kendilerine "<3 tokio hotelll phen shysi choq shevyrm" cümleleri ederek ( xD ) bir liste oluşturmaya çalıştırmaları bir bakıma saygısızlık.Bunların ilk 10'u oluşturmadaki kriterleri, mesela nedir?
tamamen sana katılıyorum canım. haklısın kriter olarak ne baz alınmış
ve ilk 10' un değer seçimi nedir. sabah sabah yine formundasın
lafolya- Süper Animeci
Ruh Hali :
Fena halde bir 4chan kokusu alıyorum ben bu anketten. Başka bir şekilde açıklamam mümkün değil.
Malkav- Mesaj Sayısı : 14
hiç beğenmedim bu anketi ayrıca findasoul a da tamamen katılıyorum ...
zhenya- Süper Animeci
Ruh Hali :
Bu anket sayılır mı Güzel bişi bekliyodum. Bi baktım Tokio Hotel birinci olmuş. Kesinlikle ustalara bi hakerettir
Ryoko Yoichi- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Adı üstünde anket, seçilme kriteri de en çok oy almak olarak belli zaten.
İlk 10'a baktığımızda karşılaşılan tablo:
1. Son dönemin modası emo akımının iki önemli grubu kendisine yer bulmuş.
2. Boy band her zaman iş yapar (westlife, backstreet boys çakması bir grup, bir de bunlar varken ataları Take That daha arkada kalmış unutulmuş diyebiliriz)
3. Nu-metal akımı yükselişte
4. Kimliksiz gençlik idolü Avril abla 2000'li yıllarda kendine mutlak yer bulur zaten
İlk 10'a baktığımızda karşılaşılan tablo:
1. Son dönemin modası emo akımının iki önemli grubu kendisine yer bulmuş.
2. Boy band her zaman iş yapar (westlife, backstreet boys çakması bir grup, bir de bunlar varken ataları Take That daha arkada kalmış unutulmuş diyebiliriz)
3. Nu-metal akımı yükselişte
4. Kimliksiz gençlik idolü Avril abla 2000'li yıllarda kendine mutlak yer bulur zaten
iyi ki adını bahşettiğimiz o büyük isimler ilk başta değil çünkü böyle bir puanlamadan ancak böyle bir sonuç beklenir.
headbanger's journey belgeselinde "sam dunn" ın da bahsettiği gibi ;
-düşünüyorumda, biz sizler olmadan da idare ediyoruz ...
yani dinleyene eyvallah bilmeyene de yolunuuz açık olsun fazla söze gerek yok ...
headbanger's journey belgeselinde "sam dunn" ın da bahsettiği gibi ;
-düşünüyorumda, biz sizler olmadan da idare ediyoruz ...
yani dinleyene eyvallah bilmeyene de yolunuuz açık olsun fazla söze gerek yok ...
_EzMoGe_- Yeni Üye
Ruh Hali :
AnimeManganTR :: KÜLTÜR-SANAT :: Müzik
1 sayfadaki 1 sayfası