Samurai 7
5 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
Samurai 7
Anime'nin Adı: Samurai 7
Diğer Adları: サムライセブン, Seven Samurai
Kategori: TV Serisi
Tür: Tarihi, Bilim Kurgu, Mecha
Bölüm Sayısı: 26
Yayım Tarihi: 12/6/2004 ile 25/12/2004 arası
Firma/Stüdyo: Gonzo, G.D.H., Sony Pictures Entertainment, Anime R
Türkiye'de: Yayımlanmadı
Yapımcılar/Sanatçılar:
Yönetmen: Toshifumi TAKIZAWA, Hiroyuki OKUNO
Senaryo: Hiroyuki OKUNO
Animasyon: Hiroyuki OKUNO
Müzik: Eitetsu HAYASHI, Kaoru WADA
Dizayn: Makoto KOBAYASHI, Hideki HASHIMOTO, Takuhito KUSANAGI
Akira Kurosawa'nın ölümsüz eseri Yedi Samuray'ın anime uyarlaması. Yer yer öykü, filmden ayrılsa da, o tadı yakalamayı başarmış bir seri.
Hiç durmadan devam eden savaşlarda daha fazla güç elde etmeye çalışan samuraylar, vücutlarını savaşçı makinalara dönüştürmüş ama bu arada içlerindeki samuray ruhunu kaybetmişlerdir. Savaşlarında sona ermesiyle bu samuraylar köyleri talan eden haydut çeteleri halini almışlar ve yer altına çekilmişlerdir.
Kanna köyü ve burada yaşayan zavallı köylüler de bu çetelerden dolayı zor günler yaşamakta, ve açlık çekmektedirler. Hasat mevsiminden önce köyün yaşlısı Gisaku, samuray kiralayıp haydutlara karşı savaşmaları gerektiğini söyler.
Karısı haydutlar tarafından alındığında bir şey yapamadığı için pişmanlık duyan Riki, köyün iki rahibesi Kirara and Komachi, kendilerini kurtaracak samurayları bulmak üzere yola çıkarlar.
- Spoiler:
- Kyuzo'nun ölmesine üzüldüm.Velet katsushiro aptalı ustasını kurtarma namına onuda arada harcadı.Bir samurai eline silah alırsa bu olur tabe.Bizim metal samuraimiz dev Kikuchiyo da nalları dikmesi dahada üzdü beni.Küçük Komachi ile evlenicekti ilerde
Bu arada Megerse kirara bizim velet katsushiro'ya aşık değilmiş.İlk baştan beri bu ikisi birlikte olucak diye beklerken megerse asıl aşkının Kambei çıkması şaşırttı.
Serini sonunda kambei k,atanasını velete verdi demekki artık normal bir hayatı seçti.Lakin kızlada yaşamadı hani normal hayatı seçindce köyde kalıp kızla olucak dedim ama gidyoruz diye gitti köyden
Bu robotlarda çok salaktı ama ya pff...
SPAWN-TheUndead- Meiji Fansub
Ruh Hali :
Geri: Samurai 7
MTV'de yayınlanan animelerden biri şu an. İlk bölümü güzeldi ama devam edemedim... Çizimleride gerçekten çok hoş...
Unde®kaN- Süper Animeci
Ruh Hali :
o kadar istiyorum ama bir türlü izleyemiyorum...... aynısı durum a. kurusowanın filmi içinde yıllardır var... bir türlü olturup izleyemedim onuda... zaman zaman zaman...
bir şaheser olmasa da eh işte sınıfından bir animeydi bana göre.Final isteklerimi karşılasaydı kesinlikle notu daha yüksek olurdu.Çünkü animeyi izlerken söylediğim tek şey bu animenin potansiyeli var bakalım ne olacaktı.Ama maalesef o potansiyeli değerlendiremedi
1 sayfadaki 1 sayfası