bir animede olmasi gerekenler;
+22
Shiniko
Akuma_Blade
Exile Falcon
yuna
Misafir
resurgam
Unde®kaN
cynthia
Voodoo_Baby
AkumA
Zax
edemirci44
Byakko
gundamaster
RoMe
spartiate
Sonvaynard
aoshi
muhtesemmatrix
Rendan
lantis
nico robin
26 posters
1 sayfadaki 2 sayfası
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
bir animede olmasi gerekenler;
bu basliktan daha once acilmistir belki ama goremedim, zaten aramaya oldum olasi inanmam. bana gore bir animede;
kilic, kan, yari mekanik insanlar, siddetin her turlusu, kaotik bir ortam ve karakterler, gerilim, silah, savasci, savas, samuray, fantastik bir mekan, siradisi bir kurgu, gibi ogelerden en az bir tanesi varsa, o animeyi ben izlerim. kitamura' nin filmlerinde kullandigi absurd siddet veya miike' nin alakasiz siddet tonlamalari, yukarida soyledigim '' siddetin her turlusu '' kismina bir ornek olabilir. veya kitano' nun agir - psikolojik siddeti de olabilir ama bunun icin saglam bir konunun islenmesi lazim.
peki siz izleyeceginiz animelerde ne ararsiniz ? neye gore izlersiniz.
kilic, kan, yari mekanik insanlar, siddetin her turlusu, kaotik bir ortam ve karakterler, gerilim, silah, savasci, savas, samuray, fantastik bir mekan, siradisi bir kurgu, gibi ogelerden en az bir tanesi varsa, o animeyi ben izlerim. kitamura' nin filmlerinde kullandigi absurd siddet veya miike' nin alakasiz siddet tonlamalari, yukarida soyledigim '' siddetin her turlusu '' kismina bir ornek olabilir. veya kitano' nun agir - psikolojik siddeti de olabilir ama bunun icin saglam bir konunun islenmesi lazim.
peki siz izleyeceginiz animelerde ne ararsiniz ? neye gore izlersiniz.
Geri: bir animede olmasi gerekenler;
Bence öncelikle konusu sürükleyici olacak, konusu sürükleyici olunca ister komedi, ister macera fark etmez şiddet olsada olur olmasada konu güzel olmalı
Hikaye ve karakterler çok önemlidir benim için. Şiddet de olsa konu aşırı abartılıyor ve absürdleşiyorsa izlemem (bknz: Naruto Shippuuden - Tanrı Mod Sasuke).
çizim olsun yeter
muhtesemmatrix- Soul of Anime
Sağlam bir hikayesi varsa tür ayırt etmem.
aoshi- Onursal üye
Ruh Hali :
Aksiyon olsun karakterin karizması olsun. Sıradışı olaylar olsun. Ve daha bir sayılacak şey vardır tabi ki. Fakat hepsini bir animede gormek gercekten zordur. Ya animeyi kendimiz yapacaz yada animeyi gidicez yapanlara solicez. Evet biraz aksiyon biraz bundan koy abim birazda komedi den katarsan cok makubule gecer hemen senaryoyuda yazim bir dakika üstad. gibi gibi...
Sonvaynard- Süper Animeci
Ruh Hali :
vallaha fantastik olsun, seri boyunca karakterimiz geiştikçe gelişsin, mümkünse ana silahı kılıç olsun... üzerine birde bayan ve erkek karakter arasında bir cinsel gerilim yaratılırsa tadından yenmez...
Kendini izletecek bir konusu ve hayacanı artı belli bir karakter gelişimi olan her türü izleyebilirim, ama bazen sürekli aynı türleri izleyince de insan sıkılabiliyor.
RoMe- Admin
Ruh Hali :
İyi bir hikaye, gelişim gösteren karakterler, hoş hatunlar, gerçekçi çizimler ve de içinde mecha olsun benim için biçilmiş kaftan olur.
gundamaster- Onursal üye
Ruh Hali :
Mantık hatası içermeyen ve güzel bir senaryo (tür fark etmez shoujo,ecchi vb. bana göre saçma türlerden olmadığı sürece), dizaynı ve kişiliği etkileyici karakterler ve -şart değil ama olursa iyi olur- güldüren unsurlar.
Byakko- Yeni Üye
Kendini seyrettirme özelliği ,iyi senoryo,karekterlerin kendini geliştirmesi,karekter çizimlerinin iyi ve kimi karekterlerin sıra dışı olması(orjinal olması),komedi muhakkak olmalı sürekli aksiyonda bir yere kadar.Konular bilindik tarzn dışına çıkmalı,o animenin konusu karekterlerini iyi tanıtacak müzikler olmalı.Zeka unsuru ön plana çıkmalı,baş karekterler yenilmeyi de bilmeli kabul etmeli 1 kere degil birçok defa bu duyguyu yaşamalı vb vb.Ara sıra tahminler dışında herkesin kolay kolay beklemedigi agızların açık kaldıgı bölümler yapılmalı bnbuna bağlama bölümler diyorum...Ve tabiki çok iyi bir son..İster kötü ister iyi.
edemirci44- Admin
Ruh Hali :
Ben olmaması gerekenlerı yazarsam daha kısa olur zaten pekte anime ayırmam ^^
İçinde 1673517 tane hatun olmasın,cizimleri kotu olmasın,ayrıca animenin ençok yakısan cift'indeki erkek karakter allen gibi lenalee'e sen benım ablamsın demesın xD(bu bir şakaydı xD ben lavi x lenalee taraftarıyım allen daha cocuk yav xD gitsin o roadla takılsın xD ama o sahnede allen x lenalee fanları dumur olmustur emınım xD)
İçinde 1673517 tane hatun olmasın,cizimleri kotu olmasın,ayrıca animenin ençok yakısan cift'indeki erkek karakter allen gibi lenalee'e sen benım ablamsın demesın xD(bu bir şakaydı xD ben lavi x lenalee taraftarıyım allen daha cocuk yav xD gitsin o roadla takılsın xD ama o sahnede allen x lenalee fanları dumur olmustur emınım xD)
yori olmasında ne olursa olsun
bu ara hep karşıma yori animeleri geliyor izlemicem ama pcde ısrarla bana onları çıkartıyor erkek>.
bu ara hep karşıma yori animeleri geliyor izlemicem ama pcde ısrarla bana onları çıkartıyor erkek>.
AkumA- Aktif üye
Ruh Hali :
Mutlaka güzel bir opening'i olsun. Ending'i de güzel olursa harika olur tabi ki. Eğer müziği güzelse o anime bana kendini zorla da olsa izlettirebilir.
Yakışıklı erkek karakterler varsa da güzel olur Çirkin olmayan(güzel değilde çirkin olmasın XD) ve ecchi öğelerinin bulunmadığı kız karakterleride olsa iyi olur
Şöle karanlık bir havası olursa , mistik, büyü konulu yada psikolojik, gerilim ve korku olursa
Sonu kesinlikle KÖTÜ SON olmalı
Böyle animeler harika animelerdir benim için ve kendini izlettirebilir.
Yakışıklı erkek karakterler varsa da güzel olur Çirkin olmayan(güzel değilde çirkin olmasın XD) ve ecchi öğelerinin bulunmadığı kız karakterleride olsa iyi olur
Şöle karanlık bir havası olursa , mistik, büyü konulu yada psikolojik, gerilim ve korku olursa
Sonu kesinlikle KÖTÜ SON olmalı
Böyle animeler harika animelerdir benim için ve kendini izlettirebilir.
Voodoo_Baby- Aluminia Fansub
Ruh Hali :
Müzikler
Tsundere ana karakter
Adam gibi bir senaryo, hangi konu olursa olsun
Bol karakterler ve bu karakterlerin üstünde durma. Ama ef gibi değil.
Loliler olsun ama shotalar olmasın.
Ultra karizma erkekler
Donlar gözükmesin Rosario'daki gibi. Göğüslere dayanabilirim.
Şok edici, ağlatıcı yerleri olsun
Kötü son olsun >8D
Tsundere ana karakter
Adam gibi bir senaryo, hangi konu olursa olsun
Bol karakterler ve bu karakterlerin üstünde durma. Ama ef gibi değil.
Loliler olsun ama shotalar olmasın.
Ultra karizma erkekler
Donlar gözükmesin Rosario'daki gibi. Göğüslere dayanabilirim.
Şok edici, ağlatıcı yerleri olsun
Kötü son olsun >8D
Claymore gibi bir sonu olmasın yeter xD
Unde®kaN- Süper Animeci
Ruh Hali :
Kurgu çok önemli, kurgu çok kötü olduktan sonra her şey güzel olsa da bi şey ifade etmez bence. Bir de karakterlerin derin olması önemli, örneğin Szumiya Haruhi no yuutsu daki karakterler gerçekten çok derindi, ya da CLANNAD dakiler. Çiftlerin kavuşamadığı sonları sevmem ben yazık, içim kötü oluyo, iyi sonla bitse daha iyi olur Müzik de çok önemli bana kalırsa.
-Anlatacak bir derdi olmalı, bu yoksa bile, bunu güzel bir hikaye ile anlatmalı.
-Kurgusu biraz hareketli olmalı ve gereksiz sahnelere yer verilmemeli.
-Sonunda havada kalmış nokta kalmamalı (tabi ikinci sezon filan yapacaklarsa ayrı sarkıtabilirler).
-Müzikleri, geçen olaya uygun olmalı.
-Çizimler konuya göre seçilmeli (yani eğlendirici olmayı amaçlıyorsa biraz daha karikatürize, ciddi ise gerçeğe yakın çizilmeli).
-Seri gereksiz yere uzun tutulmamalı.
-Kurgusu biraz hareketli olmalı ve gereksiz sahnelere yer verilmemeli.
-Sonunda havada kalmış nokta kalmamalı (tabi ikinci sezon filan yapacaklarsa ayrı sarkıtabilirler).
-Müzikleri, geçen olaya uygun olmalı.
-Çizimler konuya göre seçilmeli (yani eğlendirici olmayı amaçlıyorsa biraz daha karikatürize, ciddi ise gerçeğe yakın çizilmeli).
-Seri gereksiz yere uzun tutulmamalı.
Misafir- Aktif üye
Ruh Hali :
bir animede en başta aşk olmalı
yuna- Yeni Üye
Ruh Hali :
Her bölümde bunu hissetmelimiyiz yoksa. Gerektiği kadar mı ?yuna demiş ki:bir animede en başta aşk olmalı
En son kisiliksiz tarafından Paz 7 Ara. - 14:50 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Misafir- Aktif üye
Ruh Hali :
yuna demiş ki:bir animede en başta aşk olmalı
Buna katılıyorum.Ama sadece aşka gömülen animeleri de çok sevemiyorum.Mümkünse asıl konunun etrafında gelişen bir aşk olsun
Dışarıdan politikmiş gibi görünen ama ısrarla bunu yapmamaya çalışan bir konu, Fanservice'in adeta böbreğini patlatan bir işleniş, senaryonun haftalık yazıldığı izlenimi veren bir kullanım olmamalı. Millet izliyor diye 4chan'daki veletlere her hafta konu çıkar(t)an bir seri olmamalı yani.
ek olarak... Karakter tasarımlarını da mümkünse CLAMP yapmamalı.
(Bildiniz evet, "o" animeden sonra bunu yazmak zorunda hissettim kendimi )
ek olarak... Karakter tasarımlarını da mümkünse CLAMP yapmamalı.
(Bildiniz evet, "o" animeden sonra bunu yazmak zorunda hissettim kendimi )
Akuma_Blade- Moderator
Bildiniz evet, "o" animeden sonra bunu yazmak zorunda hissettim kendimi
code geas bence çok iyi bir anime çizimlerini de seviyor
Clamp çizimlerini de bazılarının tersini seviyorum.Muhalefet olmalı. :bom:
Anime dedigin seni her bölümde şaşırtmalı.Seni bir sonraki haftaya kadar merak ettirmeli.İiçnde siyaset macera,tuhalıklar,mecha,spor olmalı güzel bir pizza gibi olmalı.Çok fazla istemiyorum heralde.
edemirci44- Admin
Ruh Hali :
Anime deyince konusu mutlaka iyi kurgulanmış olmalı. Tesadüfler bile izleyiciye "Oha lan!" dedirtmeli. Heyecanın dozu sürekli dorukta olmalı.
Konulara gelince, içinde aşk olmasını ben de isterim ama sadece aşk üzerine kurulu olmasın. Öyle olunca acayip bayıyor bir yerden sonra (bazı seriler hariç).
Karakter tasarımları öyle göze batmamalı; ağzı, gözü, burnu, kaşı yerinde olmalı. Güçlü, sert kadınlar da olursa tadından yenmez.
Müzikleri harikulade olmasa bile güzel olmalı ki seri izlenebilsin. Bazı serilerde aynı müziği bilmem kaç bininci kez çalınca insan "Offf yine mi ya!" durumlarına giriyor.
Son olarak da serinin sonu mümkün olduğunca tatmin edici olmalı. Ucu açık bırakılsa bile 10 sene bekletilmeden hemen devamı gelmeli.
Konulara gelince, içinde aşk olmasını ben de isterim ama sadece aşk üzerine kurulu olmasın. Öyle olunca acayip bayıyor bir yerden sonra (bazı seriler hariç).
Karakter tasarımları öyle göze batmamalı; ağzı, gözü, burnu, kaşı yerinde olmalı. Güçlü, sert kadınlar da olursa tadından yenmez.
Müzikleri harikulade olmasa bile güzel olmalı ki seri izlenebilsin. Bazı serilerde aynı müziği bilmem kaç bininci kez çalınca insan "Offf yine mi ya!" durumlarına giriyor.
Son olarak da serinin sonu mümkün olduğunca tatmin edici olmalı. Ucu açık bırakılsa bile 10 sene bekletilmeden hemen devamı gelmeli.
Shiniko- Süper Animeci
Ruh Hali :
Aşk önce azar azar kendini hissttiricek, sonra anı gelince tüm kuvveti ile izleyeni sarsacak.Exile Falcon demiş ki:yuna demiş ki:bir animede en başta aşk olmalı
Buna katılıyorum.Ama sadece aşka gömülen animeleri de çok sevemiyorum.Mümkünse asıl konunun etrafında gelişen bir aşk olsun
Misafir- Aktif üye
Ruh Hali :
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
1 sayfadaki 2 sayfası