LİSANLI ANİME NE DEMEK? :S ÇOK GARİP OLDU XD
+3
Akuma_Blade
silindi
savage garden
7 posters
AnimeManganTR :: YARDIM :: Yardım?
1 sayfadaki 1 sayfası
LİSANLI ANİME NE DEMEK? :S ÇOK GARİP OLDU XD
valla bilmiyorum nedir bu lisanslama işi? Anime nasıl lisanslanıyor? Neden lisanslanıyor?
Geri: LİSANLI ANİME NE DEMEK? :S ÇOK GARİP OLDU XD
Herhangi bir ürünün, üretim ya da kullanımı esnasında, yetkili merciler tarafından onaylanmış üretici, hazırlayıcı ya da sunumu yapan belgesi varsa, lisanslanmış oluyor.
Belli ürünlerde buna daha sonradan dağıtımcı yetki belgesi veriliyor, bu da ayrı bir lisans yöntemi oluyor.
Belli ürünlerde buna daha sonradan dağıtımcı yetki belgesi veriliyor, bu da ayrı bir lisans yöntemi oluyor.
silindi- Isınan üye
yani bu animelerde lisanslama işi animemin sadece bir dağıtıcı taradından mı satılmasına olanak veriyor?
Sen bir ürün vücuda getirdiğinde ve notere gidip "bunu ben yaptım" dediğinde, o artık lisanslı.
Birisi gelip "Getir o malı ben satayım" dediğinde, dağıtım lisanslı.
Başkası gelip, gel onu TV'de yayınlayalım dediğinde, yayın hakları lisanslı gibi...
Birisi gelip "Getir o malı ben satayım" dediğinde, dağıtım lisanslı.
Başkası gelip, gel onu TV'de yayınlayalım dediğinde, yayın hakları lisanslı gibi...
silindi- Isınan üye
Bir Anime'nin Türkçe dublajlı VCD yada DVD'sini görebiliyorsan/satın alabiliyorsan, yada şu sıralar yaşadığın ülkenin ulusal TV'lerinde izleyebiliyorsan o Anime yaşadığın ülke için o süreler içinde lisanslı bir örnektir. Yayınlanmamış yada VCD/DVD'si basılmamış Anime'ler yine de lisanslı olabilir bunu "lisans kiralama" işi ile uğraşan yayın ithalatçısı firmaların sitelerinden öğrenebilirsin. Örnek vermek gerekirse FİLMA aklıma gelen ilk firma.
http://www.filma.com.tr/index.asp
http://www.filma.com.tr/index.asp
Akuma_Blade- Moderator
Ahhh ahhh zamanında bu Filma benden 4 milyar istemişti Rose of Versailles için ..
martikanadi- Yeni Üye
Allah göstermesin denilen bir durum. Başıma çoğu kez geldi; tam indirmeye niyetlenip link ararken kocaman "Licensed" yazısını görünce insan bir şoke oluyor. Bir ara ne güzel One Piece'ı izleyebiliyorduk Star TV'de. Kaldırılma sebebi de ilginçti. Ya da bir fansub grubunun çevirmeye uğraşırken lisansını satın alan firmayla olaylar yaşanmıştı. Lisans denince aklıma gelen düşünceler işte.
Shiniko- Süper Animeci
Ruh Hali :
Shiniko demiş ki:Bir ara ne güzel One Piece'ı izleyebiliyorduk Star TV'de. Kaldırılma sebebi de ilginçti.
neden kaldırıldı ki yaw, merak ettim
resurgam demiş ki:Shiniko demiş ki:Bir ara ne güzel One Piece'ı izleyebiliyorduk Star TV'de. Kaldırılma sebebi de ilginçti.
neden kaldırıldı ki yaw, merak ettim
Karakterin adını hatırlamıyorum ama o karakterin sürekli olarak yaptığı bir şey. Sigara içmek. "Çocuklara kötü örnek olabilir" düşüncesiyle kaldırılmıştı yanılmıyorsam.
Shiniko- Süper Animeci
Ruh Hali :
Aman Allah'ım! Dizilerde neler var da kaldırmıyolar sigara mı yani sebep!! sonuçta dizi izleyen bir sürü çocuk var. Benim 6-7 yaşlarındaki kuzenim kurtlar vadisine bakıyodu.
Efendim çokca anlattık bu mevzuyu kaldırılma sebebi zamanında Star tv nin bu yüzden aldığı uyarı değildir. Bir çok şey için uyarı alır tv ler hatta kapatılır ama çoğu zaman programlar kolay kolay yayından kalkamaz.
Kanala ve lisans sahibi firmaya yakın arkadaşların söylediklerine göre.
O dönemde kanalın girdiği mali dar boğaz nedeni ile Lisans sahibi firma Filma LTD. ye gerekli ödemeleri yapmamış dolayısı ilede yayından kaldırılmak zorunda kalmıştır. Bu olaylarda Uzan grubunun son dönemlerine denk gelir. Daha sonra kanal satıldı felan filan...
Kanala ve lisans sahibi firmaya yakın arkadaşların söylediklerine göre.
O dönemde kanalın girdiği mali dar boğaz nedeni ile Lisans sahibi firma Filma LTD. ye gerekli ödemeleri yapmamış dolayısı ilede yayından kaldırılmak zorunda kalmıştır. Bu olaylarda Uzan grubunun son dönemlerine denk gelir. Daha sonra kanal satıldı felan filan...
rockchu- Anitoryum Fansub
Ruh Hali :
Çok pardon, kaldırılma sebebini yanlış biliyormuşum. Neyse konu dağıldı daha fazla uzatmayayım.
Shiniko- Süper Animeci
Ruh Hali :
AnimeManganTR :: YARDIM :: Yardım?
1 sayfadaki 1 sayfası