Yardım?
3 posters
AnimeManganTR :: YARDIM :: Yardım?
1 sayfadaki 1 sayfası
Yardım?
Arkadaslar bazı softsub calısmalırı cmp de izlerken turkce karekterleri(ç,ş ,ğ) göstermiyor sekil halınde veriyor nasıl düzeltebilirim?
demokan36- Isınan üye
Ruh Hali :
Geri: Yardım?
cmp=mpc her halde media player classic
Şimdi bunun bir fansub projesinde olduğunu sanmıyorum inanıyorum ki türk fansubberlar alt yazının görünmesini engelleyecek böyle ufak hatalar yapmazlar.
Efendim bu hata şunlardan kaynaklanıyor olabilir.
Kullanılan .ass alt yazıdaki font sizin bilgisayarınızda yoktur (ki softsubı hazırlayan kişinin o fontu dosyanın içine koyması gerekir) bu durumda ya default arial fontta gösteriri yada böyle karakter hatalarına neden olur. En basit çözümü alt yazıyı söküp default fontu sizde olan bir fontla değiştirmek yada kullanılan fontu indirip fonts klasörüne atmak.
Oluşan sorun .srt vb. alt yazıdan kaynaklanıyorsa en kolay çözüm yine alt yazıyı söküp metin belgesi ile açmak farklı kaydet deyip karakter kodlaması olarak utf 8 ANSI gibi karakterler dilleri seçmek.
Mkv den alt yazı sökme vb. işlemler sanırım bir çok forumda anlatılıyor şimdi o işlemleride uzun uzun anlatmayayım
Şimdi bunun bir fansub projesinde olduğunu sanmıyorum inanıyorum ki türk fansubberlar alt yazının görünmesini engelleyecek böyle ufak hatalar yapmazlar.
Efendim bu hata şunlardan kaynaklanıyor olabilir.
Kullanılan .ass alt yazıdaki font sizin bilgisayarınızda yoktur (ki softsubı hazırlayan kişinin o fontu dosyanın içine koyması gerekir) bu durumda ya default arial fontta gösteriri yada böyle karakter hatalarına neden olur. En basit çözümü alt yazıyı söküp default fontu sizde olan bir fontla değiştirmek yada kullanılan fontu indirip fonts klasörüne atmak.
Oluşan sorun .srt vb. alt yazıdan kaynaklanıyorsa en kolay çözüm yine alt yazıyı söküp metin belgesi ile açmak farklı kaydet deyip karakter kodlaması olarak utf 8 ANSI gibi karakterler dilleri seçmek.
Mkv den alt yazı sökme vb. işlemler sanırım bir çok forumda anlatılıyor şimdi o işlemleride uzun uzun anlatmayayım
rockchu- Anitoryum Fansub
Ruh Hali :
Aslında yapan bir fansub grubu ama softsub veriyorlar daha sitelerinde yazdım bakalım ne diyecekler ona göre ayarlayacaz videolarina dokunmak istemedim ve kulldıkları fontu bilmiyorum olmazsa senin dediğin gibi yapmaya calısacam (mpc yazacağıma cmp yazmısım hahaha)
demokan36- Isınan üye
Ruh Hali :
https://animemangantr.yetkin-forum.com/videodan-altyazy-sokme-programlary-f54/mkvextractgui-t1610.htm
Ki burada çok güzel anlatmış Bedifeci-san altyazıyı sökme işlemini.
Ki burada çok güzel anlatmış Bedifeci-san altyazıyı sökme işlemini.
Shiniko- Süper Animeci
Ruh Hali :
AnimeManganTR :: YARDIM :: Yardım?
1 sayfadaki 1 sayfası