Itte kimasu
+3
Shiniko
LordCha
irem
7 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
Itte kimasu
"Itte kimasu!" dışarı çıkarken kullanılan geleneksel bir ifadedir ve tam olarak "Gidiyorum ve geri geleceğim." anlamına gelir.
Eğer sadece "ikimasu" (gidiyorum) derseniz, kötü şans getireceğine inanılır çünkü "gidiyorum ve geri gelmeyeceğim" anlamına gelir. Itte kimasu genellikle evden çıkarken veya ofisten öğle yemeği için çıkarken yani tekrar geri döneceğiniz yerlerde kullanılır.
Eğer sadece "ikimasu" (gidiyorum) derseniz, kötü şans getireceğine inanılır çünkü "gidiyorum ve geri gelmeyeceğim" anlamına gelir. Itte kimasu genellikle evden çıkarken veya ofisten öğle yemeği için çıkarken yani tekrar geri döneceğiniz yerlerde kullanılır.
Geri: Itte kimasu
Kullanışlı bir şey oldu bu, teşekkürler. Şimdiden alıştırayım kendimi ilerde lazım olur
Shiniko- Süper Animeci
Ruh Hali :
"Gidip geliyorum" anlamında biz de "çıkıyorum" diyoruz. Hani "geleceğim" demesek de geleceğimiz anlaşılıyor.
Yalnız ben sadece "ikimasu" ya da "iku" demenin uğursuzluk getireceğine inanıldığını bilmiyordum. İlginç bir bilgi oldu.
Japonlarda doğru düzgün bir dini inanç oturmadığından çeşitli uğursuzluklara, veya çeşitli şeyleri yapınca aşkına karşılık bulacağına dair şeylere çok inanıyorlar.
Japoncasını da veriyim:
いってきます
ittekimasu
Yalnız ben sadece "ikimasu" ya da "iku" demenin uğursuzluk getireceğine inanıldığını bilmiyordum. İlginç bir bilgi oldu.
Japonlarda doğru düzgün bir dini inanç oturmadığından çeşitli uğursuzluklara, veya çeşitli şeyleri yapınca aşkına karşılık bulacağına dair şeylere çok inanıyorlar.
Japoncasını da veriyim:
いってきます
ittekimasu
Sağolasın Japoncası için Seifukusha-san, artık kullanırız günlük hayatta da.
Shiniko- Süper Animeci
Ruh Hali :
bunun afiyet olsun anlamı da var galiba çünkü naruto sürekli ramen yedikten sonra yada önce itte kimasu diyor amam başka bişe de olabilir tabi
pikeruchan- Aktif üye
pikeruchan demiş ki:bunun afiyet olsun anlamı da var galiba çünkü naruto sürekli ramen yedikten sonra yada önce itte kimasu diyor amam başka bişe de olabilir tabi
O "itadakimasu (骨食欲)" biraz farklı ikisi ^_^
evet başka bişemiş demek ki :D:D
pikeruchan- Aktif üye
hah işte ben de topic başlığını gördüm, aklıma afiyet olsun gibi geldi, sonra irem anlamı söyleyince şaşırdım. doğru farklı ikisi.
1 sayfadaki 1 sayfası