AnimeManganTR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Torrnet indirme hızı "Alçalıp-Yükselme"

+4
kouta
Hitokiri
Darkcity87
AnTiOkSiDaN
8 posters

Torrnet indirme hızı "Alçalıp-Yükselme" Empty Torrnet indirme hızı "Alçalıp-Yükselme"

Mesaj tarafından AnTiOkSiDaN Paz 11 Ocak - 13:45

Merhabalar herkese;
Uzun zamandır anime indirmek için torrent kullanıyorum. 1 mb bağlantı hızım, datron marka modem ile wireless ile bağlanıyorum. Olaya gelince; indime hızım saabit değil. İndirme hızı 100 kb/s lerdeyken birden 0.5 kb/s ye kadar aralıklı oplarak inip çıkıyor. Bu çok sinir bozucu bir durum. Bakınız şekil A;

Torrnet indirme hızı "Alçalıp-Yükselme" 4816

Aynı modemden ablam wireless ile torrent den dosya çekmeye başladığında, onda indirme hızı sabit olarak 90-100 kb/s arası değişirken bende uçurum kadar farklar oluyor. İşin kötü yanı bu yüzden indirme süresi çok uzuyor. Neden bende farklı ablamda farklı indirme hızları oluyor ve bunu nasıl çözebilirim?

Beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.
Teşekkürler
AnTiOkSiDaN
AnTiOkSiDaN
Çevirmen
Çevirmen

Erkek Mesaj Sayısı : 394
Ruh Hali : Torrnet indirme hızı "Alçalıp-Yükselme" Tembel10

Torrnet indirme hızı "Alçalıp-Yükselme" Empty Geri: Torrnet indirme hızı "Alçalıp-Yükselme"

Mesaj tarafından Darkcity87 Paz 11 Ocak - 15:05

eğer kullanıyorsan antivirüs programından kaynaklanabiir modemden port açmışsan eğer ki açarsan iyi olur kullandığın antivirüs programındada aynı portu açman gerekir bazende antivirüs programının ayarlarının gevşekliğinden dolayı antivürüs programından port açmasanda aynı hızlara ulaşabilirsin
Darkcity87
Darkcity87
Encoder

Erkek Mesaj Sayısı : 274
Ruh Hali : Torrnet indirme hızı "Alçalıp-Yükselme" Bolunm10

Torrnet indirme hızı "Alçalıp-Yükselme" Empty Geri: Torrnet indirme hızı "Alçalıp-Yükselme"

Mesaj tarafından AnTiOkSiDaN Paz 11 Ocak - 16:15

Hayır, antivirüs falan kullanmıyorum.Modemden port açmayı denedim ama hiç bir kaynakda datron marka modem için port açma bilgisi bulamadım. Diğer modemlerde nasıl yapıldığına bakarak denemeye çalıştım ama ne yazık ki başaramadım...
AnTiOkSiDaN
AnTiOkSiDaN
Çevirmen
Çevirmen

Mesaj tarafından Hitokiri Paz 11 Ocak - 16:34

Portların açık mı ? Değilse bir port aç ve tekrar dene.
Hitokiri
Hitokiri
Süper Animeci
Süper Animeci

Erkek Mesaj Sayısı : 762
Ruh Hali : Torrnet indirme hızı "Alçalıp-Yükselme" Kimses10

http://www.turkfansub.com

Mesaj tarafından kouta Paz 11 Ocak - 17:42

portun download hızıyla fazla bır alakası yoktur, ablan animemi indiroyr yoksa baska bırsey mi.seedin azlıgından olabilir, seed eden belli bolumleri seed etmis olabilir  ya da baska bırısı yuksek hızla downloada baslamıstır senin hızını dusurmustur.birde hangi torrent programını kullanıyorsun.
kouta
Isınan üye
Isınan üye

Mesaj tarafından AnTiOkSiDaN Paz 11 Ocak - 19:05

Evveet yine kendimi aştım ve port açayım derken herşeyi bozdum.
İstemeden, vallahi ne olacağını bilmeden yanlışlıkla modemi fabrika ayarlarına geri döndürdüm. Şimdi ne wireless ile ne de kablo ile bağlanabiliyorum. Şu an karşı apartmandan bir modemden bağlanıyorum.

İndirme hızını geçtim peki şimdi biz bu modem işine yapacağız?
Hiç bir şekilde kendi modemime bağlanamıyorum. Müşteri hizmetlerini de aramak istemiyorum. Varsa bir yolu bunu da açıklarsanız sevinirim.

@kouta, ablamda anime indiriyor. Onun indirdikleri ile benim indirdiklerim seed-peer sayısı yüksek. Seed konusunda bir problem yok. Ayrıca ikimizde Bittorrent kullanıyoruz.

Teşekkürler...

AnTiOkSiDaN
AnTiOkSiDaN
Çevirmen
Çevirmen

Mesaj tarafından edemirci44 Paz 11 Ocak - 19:40

Üzüldüm işin açıkçası,emule gibi paylaşım programlarında port açmanın işe yaradıgını biliyorum.Torentte bir anlamı yok.Ana kaynak iyiyse ve nekadar kişi varsa onların indirme upload oranları senin benim indirme hızımızı belirler.Örnegin 10 kullanıcı vardır birinden 50 kb indirirken diğerlerinden 1--2 kb hızla indirebilirsin.5o kb upload eden kişi bilgisayarını kapattıgında yada programı ,indirmede ani düşüşlerin yaşanması normardir.Onun için torrenten indirme sabır işidir.Bi de anime güncel degilse yadi, begeni toplamıyorsa.Program olarak µTorrent öneririm ama en az 10 kb yollaman önemli hızın için.Modem fabrika ayarlarına döndüyse elden birşey gelmez ayarları yapabiliorsan yapman laım yoksa bu işten anlayan birilerini çağırman lazım.
edemirci44
edemirci44
Admin
Admin

Erkek Mesaj Sayısı : 4110
Ruh Hali : Torrnet indirme hızı "Alçalıp-Yükselme" Defaul10

Mesaj tarafından Darkcity87 Paz 11 Ocak - 20:37

modem fabrika ayarlarına döndüyse senin internete girebilmen için gerekli şifre silinmiştir sen yinede ne olur ne olmaz medemin reset tuşu vardır ona 10 sn basılı tut sonra modemin kurulum cd sinde kurulum programı vardır eğer bilgisayarda kurulu değilse onu kur ardında programı açıp adımları izle senden kullanıcı adın ve şifreni ister kullanıcı adı interneti alırken belirlediğin xxxxxxxx@ttnet gibi birşeydir şifrenide bilmen lazım onları girip modeme kullanıcı adı ve şifreni kaydetmen gerekebilir zaten birkere kaydettikten sonra bir daha o programı çalıştırmana gerek kalmıyor birde sizde iki bilgisayar varmış internete kabloyla bağlanan bilgisayarla yap hiç wireless kurmadım orasını bilmiyorum
Darkcity87
Darkcity87
Encoder

Mesaj tarafından SPAWN-TheUndead Ptsi 12 Ocak - 1:46

Darkcity dediği gibi modemi alırken kutusunun içinde birde kurulum cd si verilir.O cd ile ilk kurulumu yaparsın zaten.O cd kaybolmuş ise ya markanın web sitesinden bulmaya çalışacaksın yada internette arıyacaksın varsada bilgisayarcılara sorman gerek.Ordaki denilen adımlarda istenilen kullanıcı adı ve şifrenide bilmiyorsan eğer bir telefonla Türk telecom'u arayıp ögrenebilirsin.

Bunun dışında ablan 'a' animesini indiriyor hızlıca sen o 'a' animesini indirdiğinde ise çok yavaş bumu durum?Eğer aynı pc de durum bu ise bilgisayar sana küsmüş Very Happy olayı tam anlamadım koşulları yani ama...
SPAWN-TheUndead
SPAWN-TheUndead
Meiji Fansub
Meiji Fansub

Ruh Hali : Torrnet indirme hızı "Alçalıp-Yükselme" Karizm10

Mesaj tarafından AnTiOkSiDaN Ptsi 12 Ocak - 21:51

Modem işi çözüldü. Öneriler için teşekkürler.

Bunun dışında ablan 'a' animesini indiriyor hızlıca sen o 'a' animesini indirdiğinde ise çok yavaş bumu durum?Eğer aynı pc de durum bu ise bilgisayar sana küsmüş Very Happy olayı tam anlamadım koşulları yani ama...

Evet öyle, ablam aynı torrenti hızlı indirebilirken ben aynı hızda, daha doğrusu sabit bir hızda çekemiyorum. İkimizde kendi laptoplarımızdan torrent kullanıyoruz.

En son AnTiOkSiDaN tarafından Ptsi 12 Ocak - 22:00 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi (Sebep : imla)
AnTiOkSiDaN
AnTiOkSiDaN
Çevirmen
Çevirmen

Mesaj tarafından Darkcity87 Ptsi 12 Ocak - 22:08

sorun neden kaynaklanıyor bilmiyorum ama torrentten dosya çekmek için neden 2 bilgisayar kullanıyorsunuz onu anlamadım genelde torrent kullananların bilgisayarı uzun süre açık kalır yani örnek verirsek benim bilgisayar sorun çıkmadığı sürece 7/24 açık, açık kalmadımı günlük az dosya çeksen bile yavaş torrentlerde dosyanın bitmesi çok uzun sürer bence ablanın bilgisayarın torrentle çekip ağdan kendi bilgisayarına aktarman daha mantıklı, tabi kendine göre sepeplerin olabilir orasını bilemem
Darkcity87
Darkcity87
Encoder

Mesaj tarafından pikeruchan Cuma 23 Ocak - 17:28

seeders/leechers diye yazar torrenti indirdiğin yerde onlardan en fazla olanını seç. yoksa inmek bilmiyor torrent ile
pikeruchan
pikeruchan
Aktif üye
Aktif üye

Erkek Mesaj Sayısı : 161

Mesaj tarafından SPAWN-TheUndead Paz 25 Ocak - 11:30

Utorrent video'yu indirirken hem download ediyor hemde uploadlıyor ya.Diğer kullanıcılarda hem ben indirirkende benden indirdigim bölümleri çekebiliyor hani.Bana gereken ben download ederken upload'ı kapatmak.Böyle bir özelliği varmı arkadaşlar?
SPAWN-TheUndead
SPAWN-TheUndead
Meiji Fansub
Meiji Fansub

Mesaj tarafından Kitiara Paz 25 Ocak - 13:19

Utorrent'te Options'tan Preferences'a gir. Gelen pencerede soldan Bandwidth'i seç. Maximum upload rate'i 1'e düşür. Ben aşağıda gördüğün gibi 11'e düşürdüm. 0'a düşürme, zira 0 sınırsız demek.

Torrnet indirme hızı "Alçalıp-Yükselme" 2h6gdw3
Kitiara
Kitiara
Onursal üye

Kadın Mesaj Sayısı : 184
Ruh Hali : Torrnet indirme hızı "Alçalıp-Yükselme" Asik10

http://www.cnbce.tv/forum/default.asp

Mesaj tarafından Hitokiri Paz 25 Ocak - 17:55

Kitiara demiş ki:Utorrent'te Options'tan Preferences'a gir. Gelen pencerede soldan Bandwidth'i seç. Maximum upload rate'i 1'e düşür. Ben aşağıda gördüğün gibi 11'e düşürdüm. 0'a düşürme, zira 0 sınırsız demek.

Sizi tebrik ediyor ve en kısa sürede kullandığınız trackerdan banlanmanızı diliyorum !

Bu kadar bencilce bir anlatım görmemiştim.

Kesinlikle uploadları kısmayın ve kısanlarıda uyarın !
Hitokiri
Hitokiri
Süper Animeci
Süper Animeci

Erkek Mesaj Sayısı : 762
Ruh Hali : Torrnet indirme hızı "Alçalıp-Yükselme" Kimses10

http://www.turkfansub.com

Mesaj tarafından SPAWN-TheUndead Paz 25 Ocak - 18:20

Sağol Kitiara orayla alakalı bir işlem oldugunu biliyordum Smile
SPAWN-TheUndead
SPAWN-TheUndead
Meiji Fansub
Meiji Fansub

Mesaj tarafından Kitiara Paz 25 Ocak - 21:36

Hitokiri demiş ki:
Kitiara demiş ki:Utorrent'te Options'tan Preferences'a gir. Gelen pencerede soldan Bandwidth'i seç. Maximum upload rate'i 1'e düşür. Ben aşağıda gördüğün gibi 11'e düşürdüm. 0'a düşürme, zira 0 sınırsız demek.

Sizi tebrik ediyor ve en kısa sürede kullandığınız trackerdan banlanmanızı diliyorum !

Bu kadar bencilce bir anlatım görmemiştim.

Kesinlikle uploadları kısmayın ve kısanlarıda uyarın !

Arkadaş nasıl bir yardım istiyorsa ben de ona yönelik bir anlatım yaptım. Benim bencil olup olmadığım hakkında buraya yazdığım üç cümleye bakıp karar veremezsiniz, dosyanın tamamını hemen indirdikten sonra 90'a çıkarmadığımı nededen biliyorsunuz? Bu duruma bakılırsa, sadece şu mesajınızdan sizin oldukça terbiyesiz olduğunuz düşüncesine de varabilirim o zaman.
Kitiara
Kitiara
Onursal üye

Kadın Mesaj Sayısı : 184
Ruh Hali : Torrnet indirme hızı "Alçalıp-Yükselme" Asik10

http://www.cnbce.tv/forum/default.asp

Mesaj tarafından SPAWN-TheUndead Paz 25 Ocak - 21:56

Yanlıılma anlaşılma olmasını istemem bende.Upload düşürülmesini sormamın nedeni başka bir animeyi uploadlıyorken rapid yada megaya.Daha hızlı uploadlayıp çabucak bitirmek istemem.Onun dışında bir niyetle bakmadım olaya.Sonuçta hem download hem upload hergün yapan insanlarız.Tekrar teşekkürler.
SPAWN-TheUndead
SPAWN-TheUndead
Meiji Fansub
Meiji Fansub

- Similar topics