Fate/Stay Night
+15
Ryoko Yoichi
bluetear
kordiseps
Squaw
F.Chopin
Elfen Lied
SPAWN-TheUndead
Kitiara
silentwarior
sakura hime
sera myu
CHOBiTS
S.Tensei
spartiate
AkumA
19 posters
1 sayfadaki 2 sayfası
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
Fate/Stay Night
Fate Stay Night
kutsal kase sahip olanın istedigi bir dilegi ne olursa olsun yerine getirebilicek,herkesin hayallerini süsleyen(bilen herkesin diyelim,çok yok zaten 15 kişi civarı)bir itemdir,ancak bu kaseye sahip olmak için uzun zamanlar öncesinden belirlenen bir yöntem vardır,7 tane özel kişi seçilir ve bunların summonladıgı servantların aralarında yapacagı ölüm kalım savaşlarıyla kazanan kişinin ve servant'ının bir adet iyi yada kötüde olsa yada ne büyüklükte olsa dilegi gerçekleşir
emiya shirou küçükken aileisni kaybetmiş ve evlat edinilmiş bir lise ögrencisidir,bir miktarda babasının ona ögrettigi büyü gücüne sahiptir,bunun yanı sıra üvey babası gibi kahraman olup herkesi korumak ister
sıradan bir akşam 2 kişinin savaştıgını ve okulunda herkesin ''idol''ü olan rin adlı kızında ordan onları izleyip birine destek verdigini görür,birtakım olaylar sonrasında garip görünüşlü uzun bir mızragı olan bir adam ona saldırır ve shirou yanlışlıkla kendi servant'ı ''saber'' i summonlar ve saber lancer ile savaşmaya başlar
ortalık sakinleştikten sonra shirou tüm bu olayların hiç adını bile duymadıgı kutsal kase adında bir savaşla ilgili oldugunu,kase hakkındaki gerçegi ve saberin onun servantı olup onunla savaşacagını ögrenir,ilk olarak bu savaşa girmek istemeyen shirou sonra kazananın her istedigini yaptırabilicegini ögrenince,''eger kötü birileri kazanırsa dünyaya yeniden felaket gelebilir ve yine birçok insan zarar görebilir,bu yüzden bu savaşı kazanıp milleti kurtarmalıyız'' düşüncesi ile hiçbir dilegi olmadan kötü insanları kutsal kaseden uzaklaştırmak için savaşa saber ile birlikte katılmaya karar verir ve maceraları başlar....
not:Shingetsunan Tsukihime ve fate stay nightta TYPE-MOON firmasının yaptıgı oyunlardan alıntı olduklarından,iki animede aynı evrende geçmektedir
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
kişisel görüşüm:
hayatımda izledigim en güzel ilk 3 animeye girecegi kesin olan bir anime,her tarafıyla harika macerası olsun,romantizmi olsun ostleri olsun insanın ilgisini epeyce çekiyor
örnegin saberin aslıdna ''kral arthur'' olması ve arthuru bir kadın olarak yapmaları animeyi ilgi çekici hale getiriyor,rakiplerde berserker gibi yunan mitolojisinden çıkmış bir canavar ,fazla spoilere girmemek için sölemiyorum fakat archer hakkında gerçekler falan gerçekten epeyce ilgi çekiyor
tek kötü yanı sonuydu bence,saberin ülkesine dönmesi lazımdı ama shiroununda onunla birlikte dönüp mutlu son olmalarını isterdim ama böle olmayacagıda belliydi neticede TYPE-MOON tarafından yapılmış bi oyundan alıntı bir anime
'''not:belirteyim,TYPE-MOONun oyunlarının yüzde 99u kötü bitiyor,yarı mutlu son tarzı hep ana karakterler ayrılıyor yani,örnegin Shingetsunan Tsukihime'''
bu haricinde çok güzel bir seri,kısacası ne tür severlerse sevsinler herkese mutlaka izlemesini öneririm
not:arkadaşlar biraz önceki konuyla bunu birleştirmeye çok ugraştım beceremedim bir türlü , bedifecide eger elinde kendi yazdıgın tanıtım olursa alıntıyı silebilirsin dediginden böyle yaptım kusura bakmayın =(
AkumA- Aktif üye
Ruh Hali :
Geri: Fate/Stay Night
çok sevdiğim bir seriydi benimde, 1.5-2 sene oldu heralde son izlememden bu yana... özellikle 14.(yada 15.) bölümü 10-20 kere açıp izlemişliğim vardır... tanıtım için ço kteşekkürler akuma bu yakındalarda tekrar bir izlerim belki
Bu seriyi bana sen önermiştim AkumA, diğer tanıttığın bir çok seri gibi ehehe ^^'
Ama bu aralarından en iyisiydi. Gerçekten de hasta etmişti beni. Harika bir seri idi. Bir oturuşta izlenir yani. ^^
Ama bu aralarından en iyisiydi. Gerçekten de hasta etmişti beni. Harika bir seri idi. Bir oturuşta izlenir yani. ^^
Benim en sevdiğim animedir yukarda belirttiklerine sonuna kadar katılıyorum.İlk olarak iki sene önce izlemiştim ve ondan sonra 6 defa daha izledim.AkumA demiş ki:--------------------------------------------------------------------------------------
kişisel görüşüm:
hayatımda izledigim en güzel ilk 3 animeye girecegi kesin olan bir anime,her tarafıyla harika macerası olsun,romantizmi olsun ostleri olsun insanın ilgisini epeyce çekiyor
örnegin saberin aslıdna ''kral arthur'' olması ve arthuru bir kadın olarak yapmaları animeyi ilgi çekici hale getiriyor,rakiplerde berserker gibi yunan mitolojisinden çıkmış bir canavar ,fazla spoilere girmemek için sölemiyorum fakat archer hakkında gerçekler falan gerçekten epeyce ilgi çekiyor
tek kötü yanı sonuydu bence,saberin ülkesine dönmesi lazımdı ama shiroununda onunla birlikte dönüp mutlu son olmalarını isterdim ama böle olmayacagıda belliydi neticede TYPE-MOON tarafından yapılmış bi oyundan alıntı bir anime
'''not:belirteyim,TYPE-MOONun oyunlarının yüzde 99u kötü bitiyor,yarı mutlu son tarzı hep ana karakterler ayrılıyor yani,örnegin Shingetsunan Tsukihime'''
bu haricinde çok güzel bir seri,kısacası ne tür severlerse sevsinler herkese mutlaka izlemesini öneririm
not:arkadaşlar biraz önceki konuyla bunu birleştirmeye çok ugraştım beceremedim bir türlü , bedifecide eger elinde kendi yazdıgın tanıtım olursa alıntıyı silebilirsin dediginden böyle yaptım kusura bakmayın =(
ben bununla ilgili bir yazı okudum divx sitesinin birinde ve biliyorsunuz aslı oyun olan bir anime o yüzden diyorduki sadece animeyi izlediyseniz sadece 1/5 ini biliyorsunuz mesela aslında
- Spoiler:
- archer shirou nun gelecekteki haliymiş ama bu animede yok ama animenin openinginde archer ve shirou dövüşüyorlar o aslında oyuna yapılan bir göndermeymiş çünkü oyunda archer shirou yu öldürmek için geri dönmüş hatta animede diyorduki öldüreceğim adama öğütler veriyorum bide oyunda fazlasıyla cinsellik varmış ve rin biseksüelmiş
sera myu- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Animesi oyununu oynayanlar için yapılmış zaten.Gerek Kitiara adlı üye gerekte nette yabancı forumlarda okuduklarımdan sonra oyun hakkında baya bilgili oldum.Oda yetmedi diger iki oyunuda okudum konu ve karakter tanıtımları olarak.(Diger iki oyun Fate Zero ve Fate Hallow Ataraxia)sera myu demiş ki:ben bununla ilgili bir yazı okudum divx sitesinin birinde ve biliyorsunuz aslı oyun olan bir anime o yüzden diyorduki sadece animeyi izlediyseniz sadece 1/5 ini biliyorsunuz mesela aslındahatırladıklarım bunlar ama epey uzun bir yazıydı
- Spoiler:
archer shirou nun gelecekteki haliymiş ama bu animede yok ama animenin openinginde archer ve shirou dövüşüyorlar o aslında oyuna yapılan bir göndermeymiş çünkü oyunda archer shirou yu öldürmek için geri dönmüş hatta animede diyorduki öldüreceğim adama öğütler veriyorum bide oyunda fazlasıyla cinsellik varmış ve rin biseksüelmiş
sera myu dan sonra ben devam ediyim bu yazıyı bir yerde okudum ve serinin 2. bir sezonu olmasını daha çok istedim
işte yazı
alıntıdır
işte yazı
- Spoiler:
- Fate/Stay Night kendisiyle aynı ismi taşıyan 2004 çıkışlı bir visual novel game'in uyarlamasıdır. Bu tür oyunlar işim olmaz içerikli olur zaten. Rin karakterinin biseksüel olduğunu ve hem Shirou'ya hem de Saber'a tutkun olduğunu söyleyeyim mesela.. 15. bölümü izlediyseniz sözlerimin geri kalanını siz tahmin edin. Oyunda bu kısım oldukça "hentai"leştirilmiştir.. Oyun piyasaya çıktığı gün tüm rekorları alt üst etmiş. Daha sonra 2006'da izlemekte olduğunuz anime versiyonu yapılmış. Ancak bu kadarla kalınmamış. Bu hikayenin bitiminden yarım sene sonrasını konu edinen Fate Hollow Ataraxia ve bir önceki Kutsal Kase savaşını konu edinen Fate/Zero da piyasaya sürülmüş durumda. Bunları neden anlatıyorum peki? Çünkü anime daha çok oyunu oynayanlara göre yapılmış ve oynamayanların fark edemeyeceği pek çok noktası var. (Ben de oynamadım ama bu konuda nette binbir site gezdim.) Eğer animeyle sınırlı kalacaksanız gerçek hikayenin 1/5'ini ancak öğreneceksiniz demektir. Oyun zaten Fate, Unlimited Blade Works ve Heaven's Feel adı altında üç farklı hikayeden oluşuyor. Hepsi aynı noktada başlıyor, ama olaylar ilerledikçe değişiyor. Anime serisi Fate senaryosuna göre uyarlanmış. Mangası ise Unlimited Blade Works senaryosunu konu alıyor.
Animeyle sınırlı kalırsanız neden 1/5'ini ancak öğrenirsiniz? Dediğim gibi anime oyunu oynayanlara yönelik. Bazı noktaların cevapları seride tam verilmiyor. Hizmetkarların gerçek kimlikleri mesela.. Hikayeyi nasıl olsa biliyorsunuz, "hizmetkar" olmak için tarihte nam salmış bir kahraman olmak lazım. Ancak kahraman olamasalar da çok ünlü oldukları için bazı karakterler de "hizmetkar" olarak çağrılabiliyor. Mesela, Rider'ın Yunan mitolojisindeki Medusa olduğunu biliyor muydunuz? Hani yılan saçlı, gözlerine bakanı taşa çeviren kadın? Rider'ın gözlerinin örtülü olmasının sebebi de budur işte. Ve yine animede açıkça verilmeyen bir konu; Rider'ın gerçek efendisi Shinji değil, Sakura'dır. Heaven's Feel senaryosu da Sakura üzerine kuruludur zaten. Saber, Rider'ı yok ettiğinde kısa bir süre Sakura'yı uzaklardaki ışığa bakarken görmemizin asıl sebebi de budur.
Shirou ve Sasuke'yi seslendirenlerin aynı kişi olduğunu biliyor muydunuz? F/SN'nin seiyuu kadrosu muhteşem. Zaten Saber'ı seslendiren kişi Japonya'da en fazla animede seslendirme yapmış olan kadın.
Bu sefer de Ilya'dan bahsedelim. Küçücük, minicik ama şeytan Ilya'dan. Archer'ı öldürttüğünde ondan nefret etmeyen kaç kişi var? Ben parça pinçik etmek istemiştim. İşte bu bücür var ya.. Aslında o kadar da küçük değil. Shirou'dan yaşça büyük. Hatta bir önceki Kutsal Kase savaşında bir efendi olmasa da etraftaymış.. Ailesi bu savaşın önemli bir parçası biliyorsunuz. Yaşını göstermemesinin sebebi yine anormal fiziksel yapısından kaynaklanıyor. O normal bir insan gibi dünyaya gelmemiş. Büyüyle oluşturulmuş. Donör olarak da bir zamanlar Einzbern ailesi adına çalışan Emiya Kiritsugu kullanılmış. Yani Shirou'yu evlat edinen adam. Ilya, Kiritsugu'nun öz kızı; dolayısıyla Shirou'nun üvey kardeşi oluyor. Belki de bu sebepten ona sürekli "onii-chan" diyordur. Her ne kadar oyunda da, animede de görmesek de Ilya ile ilgili önemli bir bilgi var. O da bu savaştan yarım yıl kadar sonra öleceği.. Peki henüz gerçekleşmediği halde bunu nerden biliyoruz?
Efem, bildiğiniz gibi Archer çok ama çok özel bir savaşçıydı. Çağırılışı sırasında Rin'in yaptığı hata yüzünden hafızasını kaybettiğini söylüyordu. Ancak pek çok şey onun bu konuda yalan söylediğini gösterir biçimde. Ayrıca gerek Rin'in gerekse de Lancer'ın ağzından daha önce ona benzeyen bir kahramanı hiç duymadıklarını işittik. Okçu sınıfına ait bir savaşçı iki kılıç birden kullanabiliyor ve bütün savaşçılar arasında en hızlı olarak bilinen Lancer'ın saldırısını püskürtebiliyor! Böyle bir savaşçı daha önce hiç duyulmadı! Bunun sebebi ne? Bunun sebebi Archer'ın diğerleri gibi geçmişten değil gelecekten gelen bir savaşçı olması. Bir büyücü zamanın herhangi bir noktasında ünlü olmuş bir savaşçıyı çağırma hakkına sahip. Ancak daha önce kimse gelecekten birini çağırmadığından olsa gerek böyle bir şeyin olabileceğine ihtimal vermiyorlardı.
Böylelikle Archer olarak bildiğimiz bu müthiş karizmatik karakterin gerçek kimliğine gelelim. Daha önce de dediğim gibi Archer hafızasını kaybettiğini söylerken yalan söylemekteydi. Aslında o gerçekte kim olduğunu pek iyi biliyordu. O aslında serinin asıl kahramanı Emiya Shirou'nun ta kendisiydi! Evet; o herkesi kurtarmak için sürekli kendinden bir şeyler feda etmeye niyetli, hayalperest çocuk gelecekte Archer'a dönüşecekti.
Burayla birlikte serinin finalini de ifşa ediyorum, devam etmeden önce tekrar düşünün.
Son kutsal kase savaşında yaptıkları; Kotomine Kirei'yi öldürmesi ve kaseyi yok ettirmesi Shirou'ya bir kahraman olma yolunda oldukça fazla kredi sağlamıştı. Savaştan 6 ay kadar sonra bir kardeş olarak gördüğü (ve gerçekten de üvey kardeşi olan) Ilya'nın ölümü Shirou'yu kendini suçlamaya itti. Shirou'nun düşünce sistemini biliyorsunuz. Herkesi kurtarmak isteyen biri o. Ilya'yı kurtaramamış olmak Shirou'nun sürekli vicdan azabı yaşamasına sebep oldu. Daha önce Ilya'nın ölümüne değinmiştim. Bunu gelecekten gelen Archer sayesinde öğreniyoruz oyunda. Shirou büyüdükçe ondaki bu herkesi kurtarma saplantısı iç dünyasını etkilemeye devam etti. Bir kahraman olmasına rağmen daima kayıplar veriyordu. Ölenler yüzünden, kurtaramadıkları yüzünden sürekli kendini suçluyordu. O da tarihte nam salacak kadar ünlü olup geçmişe bir büyücünün hizmetkarı olarak gitmeyi planladı. Sonucu da gördük, koskoca Berserker'i 5 kere (oyunda 6) öldürecek kadar güçlü biri olmuştu. F/SN serisini biliyorsanız bir savaşçının gerçek gücünün kendi fiziksel kuvvetinden ya da yeteneklerinden değil, efsanesinin yer yüzünde ne kadar yayılmış ve bilinmiş olmasından kaynaklandığını da bilirsiniz. Berserker/Herkül gibi "en kuvvetli" olarak bilinen bir savaşçıyı yenebilmesi için Archer'ın gelecekte ne kadar ünlü olduğunu siz tahmin edin artık.
Archer'ın geçmişe gitme amacı neydi peki? Kendisine acıdan başka bir şey vermeyen boş "herkesi kurtarma" düşüncesini yok etmek. İnanılmaz ama; Archer'ın asıl amacı kendi geçmişini, yani Shirou'yu öldürerek zamanda bir paradoks yaratmaktı. 14. bölümden sonra açılış parçası değişir ve yeni açılışta biz Archer ve Shirou'yu birbirine saldırırken görürüz. Oysa animede böyle bir sahne hiçbir zaman yayınlanmamıştır. Bu oyuna bir göndermedir, hikayenin aslını bilmeyenler ise maalesef bu konudan hiçbir şey anlamamaktadır. Archer Rin'in hizmetindeyken sürekli Shirou'yla tartışır, onu aşağılar. Sürekli herkesi kurtarma amacının ne kadar boş ve işe yaramaz olduğundan, Saber'ın yerine savaşmaya çalışmasının Saber'a hiçbir fayda sağlamadığından bahseder. Hatta bir keresinde "Çok garip, öldürmem gereken kişiye nasihat ediyorum." demiştir. Aslında bir hizmetkarın bütün diğer büyücüleri öldürmeye çalışması savaşın temel unsurudur; ancak ben burada Archer'ın kendi planlarından söz ettiğine inanıyorum. Oyundaki Unlimited Blade Works senaryosunda (adından da anlaşılacağı gibi Archer'ın ön planda olduğu bir senaryodur) Archer Shirou'yu bu düşünceleri yüzünden öldürmek ister. Shirou Berserker'la yapılan bir savaşta tek kolunu kaybetmiştir. Archer da onları kurtarmak için animedekine benzer bir biçimde kendini ortaya atar. Ayrıca bütün bu olaylar sonrasında Shirou'nun düşünce sisteminin değiştiğini görür ve yok olmadan önce kolunu Shirou'ya verir. Zaten ikisi de gerçekte Emiya Shirou olduklarından kolun Shirou'nun kaybettiğinin yerini alması zor olmaz.
Archer kızkardeşi olarak gördüğü için Ilya'ya çok değer verir. Animenin başlarındaki Saber-Berserker karşılaşmasını hatırlayın. Saber Shirou'nun son andaki hamlesiyle kurtulmuştu. Mangada bu savaşta Archer da yer alır. Rin ondan Ilya'yı vurmasını ister. Kilometrelerce ötedeki bir köprünün direklerindeki çiviyi bile görebilen Archer ise Ilya'yı ıskalar. Animesinde benzer bir sahneyi 14. bölümde, onun ölümünden kısa bir süre önce görüyoruz. Archer kılıçlarından birini Ilya'ya doğru fırlatır ama kılıç ona isabet etmez, lambayı kırarak karanlığın çökmesini sağlar. Bu iki durumda da Archer istemiş olsaydı Ilya'yı kolaylıkla öldürebilirdi, ama ona olan sevgisi buna engel olmuştur. Üstelik ona "Hala eskisi kadar acımasızsın." demesi de Archer'ın Ilya'yı tanıdığı yönünde çok güçlü bir kanıttır sadece animeyi takip edenler için.
Anime serisinde Archer ve Shirou'nun aynı kişi olduğunu anlamak çok zor; ama imkansız değil. Özellikle de 14. bölümün en sonunda yer alan şu sahne çok büyük bir ip ucu niteliğinde. 2. bölümde Shirou'yu hayata döndürmek için Rin'in kullandığı mücevher, 14. bölümde Archer'ın kaybolan bedeninin arkasından beliriyor.
En son Saber'ın gerçek kimliğinde kalmıştık. Anime serisinde bu açıklanmış olsa da oyunla birebir örtüşmediği için kafaları çok karıştıracak düşüncelerin ortaya çıkmasına sebep oluyor.
Saber ve Shirou'nun birlikte Berserker'i yenmesinden sonra Saber'ın gerçek kimliği açıklanır. O efsanevî Kral Arthur'dur. Bunun ortaya çıkmasından sonra internette pek çok kişinin şok geçirdiklerini söyleyen mesajlarıyla karşılaştım. "Kral Arthur mu? Saber bir erkek mi yani?" Bu sorulara cevap vermeden önce gerçek Arthur'u biraz inceleyelim.
Arthur, kral Uther Pendagron'un oğludur ancak bunu kimse bilmemektedir. O, Sir Ector tarafından büyütülmüştür. Arthur taşa saplanmış kılıcı çıkarınca bu gerçek ortaya çıkar ve o gelecekteki Britanya kralı olma hakkını kazanır. Zaferden zafere koşar. Daha sonra kraliçe Morgause'a aşık olur. Evli olmasına rağmen kraliçe ile birlikte olur. Ancak daha sonra Merlin Morgause'un onun kardeşi olduğunu söyler ve bu günah yüzünden ikisinin çocuğunun Arthur'a ölüm getireceği kehanetinde bulunur. Arthur bu çocuğun öldürülmesini sağlamaya çalışır ama çocuk hayatta kalır. Adı Mordred'dir. Daha sonra Arthur aşık olduğu Guinevere ile evlenir. Ancak zamanla Guinevere Arthur'un şövalyelerinden Lancelot'a aşık olur ve ikisinin bu aşkı imparatorluğun felaketi olur. Arthur da Camlann'daki savaşta Mordred'le karşı karşıya gelir ve ağır yaralanır. Yanındaki şövalyesi Bedivere'den kılıcı Excalibur'u daha önce onu almış olduğu göle atmasını ister. Daha sonra ölmek üzereyken Gölün Hanımı tarafından Avalon'a götürülür.
Arthur'un kılıcı hakkında bazı görüşler var. Kimi yerde taştan çıkardığı kılıçla Excalibur'un aynı olduğu, Excalibur ve Caliburn'un aynı kılıç olduğunu söyleniyor. Ancak Arthur'un Excalibur'u Gölün Hanımı'ndan aldığı daha çok bilinir. Bu yüzden taştan çıkarılana Caliburn, Gölün Hanımı'ndan alınana da Excaliburn dendiğini gördüm bazı kaynaklarda.
Gelelim Fate/Stay Night'a. Bizim Saber olarak tanıdığımız kişi aslında Arturia Pendagron'dur. Babası Uther halkının kadın bir lideri asla kabul etmeyeceğini bildiği için kızının doğumunu duyurmaz. Merlin de kızı Sir Ector'a verir. Ector onu bir erkek gibi yetiştirir. Sonra taştaki kılıcı çıkarmasıyla kralla olan bağı ortaya çıkar tahta geçer. Bununla birlikte halkının tüm yükünü de sırtına almayı kabul eder. Bir süre sonra taştan çıkardığı Caliburn kırılır ve o da Gölün Hanımı'ndan Excalibur'u ve bu kılıcın kını olan kutsanmış Avalon'u alır. Arturia bu kına sahip olduğu sürece ölümsüzdür. Ancak savaştan savaşa koşarken üstünde taşıdığı koca bir milletin yükü Arturia'nın suçluluk duymasına sebep olur. Halkı için tüm duygularını öldürmüş ve kendisine ait bir hayata sahip olamamıştır. Bir seferde kutsanmış Avalon'unu çaldırır (dolayısıyla ölümsüzlüğünü kaybeder); sonra ülkesine geri döndüğünde bir isyanla karşılaşır. Onun kanından büyüyle dünyaya getirilmiş -tıpkı Ilya gibi- oğlu Mordred tarafından ağır şekilde yaralanır. Ölmeden önce Bedivere'den kılıcını göle atmasını ister. Son nefesini vermeden önceki son dileği de başarısız bir kral olduğunu düşündüğü için ülkeyi başka bir kralın yönettiği bir dünyada hayatını baştan yaşayabilmek olur. Gerek bir erkek gibi büyütülmesi, gerekse yaşadığı dönemin kültürel şartlarının bir kadın kahramanı kabul etmemesi yüzünden Arturia tarihe adını Kral Arthur olarak yazdırır.
Eveeeet, demek ki neymiş? Saber gerçekte bir erkek değilmiş. Shirou bir erkeğe aşık olmamış, 21. bölümde bir erkekle sevişmemiştir. Ancak daha önce de dediğim gibi oyundan animeye çevirimde bölüm sayısının da kısıtlı olması göz önünde bulundurularak pek çok önemli nokta atlanmıştır.
Geçen sene internette dolaşırken bir forumda finalle ilgili şöyle bir şey okumuştum, çok hoşuma gitti. Sizinle paylaşayım, onu okuduktan sonra daha bi sevindim. Gerçek olabilir de olmayabilir de ancak öyle kabul etmek beni daha mutlu ediyor:
Archer'ın Shirou'nun gelecekten gelen hali olduğunu bilmeyen kalmadı sanırım. Neyse, 24. bölümün finaline gidelim. Burada Shirou'nun sözlerine bakalım. Goku'cuğumun çevirisinden buraya koyuyorum: (Bu arada tekrar eline sağlık Gokucan)
Çok yakınmış gibi geliyor, ama ellerimi uzatsam bile tutamıyorum. Öyle bile... Ona uzanamasam bile... Kalbimde kalacak şeyler var. Aynı zamanda olmak... ve aynı gökyüzüne bakmak... Eğer bunu hatırlayabilirsem, birbirimizden uzakta olsak da, inanıyorum ki beraber olabiliriz. Artık ileriye doğru koşacağım. Eğer hedefimi yeterince uzağa koyarsam, o zaman bir gün... hedeflediğim şeye ulaşacağım.
Burada önemli olan kısım neresi biliyor musunuz? "Eğer hedefimi yeterince uzağa koyarsam, o zaman bir gün... hedeflediğim şeye ulaşacağım. " Benim okuduğum mesaja bakılırsa kahramanlar öldükten sonra "Hall of Heroes (kahramanlar salonu)" denilen bir yere gidiyorlar. Bu yüzden çoğunun kaseyi kazanmak gibi bir amacı yok, savaşa çağrıldıktan sonra sadece geriye, o salona dönmek istiyorlar. Saber bir kahraman, dolayısıyla öldükten sonra gideceği yer de orası. Ancak Shirou yukarıda dediği gibi çok çalışır ve hedefine ulaşırsa, yani bir gün kahraman olursa o da ölünce aynı salona gidecek. Eh, biz de Shirou'nun bir gün çok büyük bir kahraman, yani Archer olacağını biliyoruz değil mi? Neden ikisi orda birlikte olamasın?
alıntıdır
sakura hime- Hiper Animeci
Ruh Hali :
bunu okumuştum.Kitiara üyemizin acıklamasıydı.Saolsun bu bilgilerden sonra dahada araştırmıştım.
oyunu bitiremesemde ingilizce olarak oynadım ben,novel tarzı clannad gibi güzel bir oyun ama +18,mm bunun haricinde oyunda olupta animede olmayan ne var,archer shirounun kendisi o var mesela oyunda 3 farklı yol vardı,anime fate yolunda yapıldı,manganın takip ettigi Unlimited Blade Worksda archer shirouyu öldürmek için geliyordu yanlış hatırlamıyorsam,zaten animede archerni öldügü bölümdeki ending miydi son bi 5 dakikaya bakarsanız archer öldükten sonra rinin shirouyu canlandırmak için kullandıgı mücevherin onun içinden çıktıgını görebilirsiniz =)
ama oyunda en çok begendigim yer Heaven's Feel versiyonundaki dark saberdi,çogu kişi saberi siyah elbiselerle görüp fanart sansada dark saber oyundan bir karakter,animede dark saberin eklenmemesi çok kötü bence hoş eklense Heaven's Feel kısmıyla birleşip bi 51 bölüm rahat çıkardı ama eklenmemeside öyle bi karaktere yazık etmiş bence
2. sezona gelince,bizim normal saberle falan 2. sezon çıkmayacak bu kesin,ama Fate/zero veya Fate/hollow axtaria gibi oyunlarıda
varmış onlar hakkında bir bilgim yok,fakat bu oyunların ana konuları başka kutsal kase savaşlarıymış,birinde shirounun babasının geçirdigi kutsal kase savaşı digeride tamamen başka karakterlerleymiş,belki o başka karakterli olan ilerde animeye çevrilebilir fakat saberi bi daha görebilicegimizi sanmıyorum =)
bunun haricinde aklıma gelen mm,oyunda okumasamda animeada okudugum bir mesaja göre ilya ve rin savaştan bir süre sonra ölüyormuş ilya yarım sene kadar sonra fakat rin hakkında tam bi tarih yazılmamıştı,bilmiyorum yalanda olabilir ama yalanada benzemiyordu oyunu bitirmiş birinin mesajıydı
bu arada şimdi okudumda yazdıklarımın çogu yukardaki spoilerde geçiyormuş xD,olsun yinede yazmış oldum,bir yada iki mesaj birşey degiştirmez bence =)
ama oyunda en çok begendigim yer Heaven's Feel versiyonundaki dark saberdi,çogu kişi saberi siyah elbiselerle görüp fanart sansada dark saber oyundan bir karakter,animede dark saberin eklenmemesi çok kötü bence hoş eklense Heaven's Feel kısmıyla birleşip bi 51 bölüm rahat çıkardı ama eklenmemeside öyle bi karaktere yazık etmiş bence
2. sezona gelince,bizim normal saberle falan 2. sezon çıkmayacak bu kesin,ama Fate/zero veya Fate/hollow axtaria gibi oyunlarıda
varmış onlar hakkında bir bilgim yok,fakat bu oyunların ana konuları başka kutsal kase savaşlarıymış,birinde shirounun babasının geçirdigi kutsal kase savaşı digeride tamamen başka karakterlerleymiş,belki o başka karakterli olan ilerde animeye çevrilebilir fakat saberi bi daha görebilicegimizi sanmıyorum =)
bunun haricinde aklıma gelen mm,oyunda okumasamda animeada okudugum bir mesaja göre ilya ve rin savaştan bir süre sonra ölüyormuş ilya yarım sene kadar sonra fakat rin hakkında tam bi tarih yazılmamıştı,bilmiyorum yalanda olabilir ama yalanada benzemiyordu oyunu bitirmiş birinin mesajıydı
bu arada şimdi okudumda yazdıklarımın çogu yukardaki spoilerde geçiyormuş xD,olsun yinede yazmış oldum,bir yada iki mesaj birşey degiştirmez bence =)
AkumA- Aktif üye
Ruh Hali :
İki sene önce oyununu indirmiştim ama kuramadımdı.Belki indirirm oyununu ingilizcesi cıktıgına göre.Ama FSN sevgim oyunun türüne olanön yargılarımı yenecekmi yaza görecem.
En fate stay nigh'ı 6 ay önce falan izledim.Ama Spartiate gibi 14. ve 15 bölümü her hafta sonu yoube girip neye bakıcam dediğimde tekrrar izliyorum.Oyunu indircektim ama ingsini bulamamıştım.Şimdi bulduğuma göre yaz tatilinde oyunuda bitiririz.
silentwarior- Yeni Üye
Ruh Hali :
Vayy, kendi mesajımı gördüm. Söz konusu F/SN olunca akan sular durulur. Ona bir ekleme yapayım o zaman, Dark Saber'la alakalı daha önce bir şeyler karalamıştım:
Fate Hollow Ataraxia, Fate/Stay Night'tan yaklaşık 6 ay sonra geçiyor. 3. savaştan kalma Avenger'la F/SN'deki Lancer'ın gerçek efendisi Bazett'in ana karakter olduğu bu hikayede Shirou yan karakter. Fate Zero ise F/SN'nin 10 sene öncesini, 4. Kutsal Kase savaşını anlatan bir oyun. Dolayısıyla Saber, Gilgamesh, Emiya Kiritsugu, Kotomine Kirei gibi karakterler geçmişleriyle tekrar karşımıza çıkıyor.
Dark Saber Fate Hollow Ataraxia'da değil, Fate/Stay Night'ın Heaven's Feel senaryosunda yer alır. Bunun hikayesi yanlış hatırlamıyorsam şöyle: Shinji'nin ailesinden bir şahıs da savaşa katılır ve o da bir savaşçı çağırır. (Assassin gerçek bir büyücü tarafından çağrılmamıştır bildiğiniz gibi, dolayısıyla savaşta bir adet büyücü eksiğimiz vardır aslında) Bu yeni savaşçı da True Assassin'dir (True Assassin için bkz. Hasan Sabbah). Saber işte bu True Assassin tarafından yenilir ve Angra Mainyu tarafından ele geçirilir. Bu Angra Mainyu 3. savaştan kalma, Avenger sınıfına ait bir savaşçıydı sanırım, kâseye hapsolmuştu, daha sonra Fate Hollow Ataraxia'da çok daha önemli bir rolde karşımıza çıkacak kendisi. (Bu kısımları tam hatırlayamıyorum, umarım yanılmıyorumdur) Hatta 24. bölümde bir kereliğine adını duymuştuk. Shirou ve Kotomine Kirei konuşurken Kotomine bu ismi söylemişti. Neyse, Saber bu sebepten Dark Saber'a dönüşür ve bir virüs yüzünden yaşamak için insanların hayat enerjilerine muhtaç olmuş Dark Sakura'nın hizmetkârı olur. Oyunun sonunda Saber ve Shirou karşı karşıya gelirler ve Saber, Shirou tarafından yenilir. Sanırım bu noktada Saber oyuncudan onu öldürmesini istiyormuş, eğer öldürmezse oyuncuyu yani Shirou'yu öldürüyormuş. Hikayenin devam etmesi için Shirou'nun Saber'ı öldürmesi gerekiyor, Saber da böylece Dark Saber olmanın verdiği acıdan
kurtuluyor.
Fate Hollow Ataraxia, Fate/Stay Night'tan yaklaşık 6 ay sonra geçiyor. 3. savaştan kalma Avenger'la F/SN'deki Lancer'ın gerçek efendisi Bazett'in ana karakter olduğu bu hikayede Shirou yan karakter. Fate Zero ise F/SN'nin 10 sene öncesini, 4. Kutsal Kase savaşını anlatan bir oyun. Dolayısıyla Saber, Gilgamesh, Emiya Kiritsugu, Kotomine Kirei gibi karakterler geçmişleriyle tekrar karşımıza çıkıyor.
Bende animesini yeni izledim.
- Spoiler:
- Saber statüsündeki saveşcı kral arturmuş.Lakin kral artur nasıl bir kız olabilir Neyse animenin sonunda gılgamışla dövüşüyor.Gılgamış tüm heroların kralı imiş.Lakin nasıl oluyorsa bu kral artur gılgamışı yeniyor.Yani ister kılıcının kılıfı çıksın ister aşk gücü olsun yanlış bence Gılgamış yeniilemez yav...
SPAWN-TheUndead- Meiji Fansub
Ruh Hali :
vallahi fazla söze gerek yok hayatımda izlediğim en iyi animelerden ama keşke saber shiro nun yanında kalsaydı demedem geçemeyeceğim
Elfen Lied- Süper Animeci
Ruh Hali :
SPAWN-TheUndead demiş ki:Bende animesini yeni izledim.
- Spoiler:
Saber statüsündeki saveşcı kral arturmuş.Lakin kral artur nasıl bir kız olabilir Neyse animenin sonunda gılgamışla dövüşüyor.Gılgamış tüm heroların kralı imiş.Lakin nasıl oluyorsa bu kral artur gılgamışı yeniyor.Yani ister kılıcının kılıfı çıksın ister aşk gücü olsun yanlış bence Gılgamış yeniilemez yav...
değil mi? Nasıl yenilebilir? D: Ana karakter torpili varsa karşısına tanrı çıksın gene de keser. D:
kıyametim olurdu ağlardım :vv1: Shriou da izlerken gün batışını o köprüden çalan müzikde hoşdu .. Onu geçtim bitişte şu bir küçücüük aslancık(bknz. peluş oyuncak) varrmıışş o da etkilemedi desem yaln söylemiş olabilirim .Elfen Lied demiş ki:ama keşke saber shiro nun yanında kalsaydı demedem geçemeyeceğim
düzeltme = ayağına ekleme. Bakınız şarkıda burdan dinlenebilir ühühühühü çok güzel yaağğğ ben dinlemezdim böyle şeyler :S
http://www.imeem.com/people/qMpxUuU/music/NI99iw41/fate_stay_night_final_ed/
F.Chopin- Isınan üye
Ruh Hali :
Varya date stay night ı izleyeli baya olmuştu.Bu bitiş şarkısı unutmuşum.Dinliyince bi garip oldum.Losttaki gibi flashback yaşadım resmen.On numara şarkıya
silentwarior- Yeni Üye
Ruh Hali :
İlk izlediğimde seriyi bitirtikten sonra ikinci izleyeceğim tarihi planlamaya başladığım bir seriydi Fate/Stay Night ve o tarih hemencecik planlandı 2 ay geçmeden baştan hiçbir bölümünü atlamadan yeniden izledim....
Ve sonra nette şu açıklanmayan gerçekler ve de gerçek kişilikleri okuyunca daha bir hayran kaldım,favori karakterlerimse;
Assasian-Saber ve Gılgamesh(evet garip demeyin seviyorum ben bu ukala tipi napayım XD)...
Emeğine sağlık AkumA güzel bir paylaşım olmuş...
Ve sonra nette şu açıklanmayan gerçekler ve de gerçek kişilikleri okuyunca daha bir hayran kaldım,favori karakterlerimse;
Assasian-Saber ve Gılgamesh(evet garip demeyin seviyorum ben bu ukala tipi napayım XD)...
Emeğine sağlık AkumA güzel bir paylaşım olmuş...
Squaw- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Bu seriyi nerden indirebilirim... Tabiki Türkçe altyazı olarak?
kordiseps- Hiper Animeci
Ruh Hali :
animeup da var
bluetear- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Evet, bende ordan başladım seriye. Daha ilk bölümündeyim ama güzelmiş cidden
Ryoko Yoichi- Hiper Animeci
Ruh Hali :
[quote=AkumA]'''not:belirteyim,TYPE-MOONun oyunlarının yüzde 99u kötü bitiyor,yarı
mutlu son tarzı hep ana karakterler ayrılıyor yani,örnegin Shingetsunan
Tsukihime'''[/quote]
Kinoko Nasu genelde oyunların true endinglerini kötü veya dramatik bi sonla bitirir ama iyi sonlarıda var ^^.
Tsukihime'''[/quote]
Kinoko Nasu genelde oyunların true endinglerini kötü veya dramatik bi sonla bitirir ama iyi sonlarıda var ^^.
Walrus- Yeni Üye
Ruh Hali :
Walrus demiş ki:[quote=AkumA]'''not:belirteyim,TYPE-MOONun oyunlarının yüzde 99u kötü bitiyor,yarı
Tsukihime'''
Kinoko Nasu genelde oyunların true endinglerini kötü veya dramatik bi sonla bitirir ama iyi sonlarıda var ^^.[/quote]
true endingleri kötü sonla bitiyor ama güzel yav genede oyunları.ben seviyorum en azından.
AkumA- Aktif üye
Ruh Hali :
Tsukihime'yi ilk oynadığımda inanamamıştım amatör bi oyun olduğuna ama sonradan Kinoko Nasu'nun Kara no Kyoukai'yi lisedeyken yazmaya başladığını öğrenince hastası oldum adamın .
Walrus- Yeni Üye
Ruh Hali :
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
Similar topics
» Fate/Stay Night
» Night Wizard
» Fate/Stay Night GAG doujinleri
» Fate/stay night Animation Original Soundtrack
» Night Wizard
» Fate/Stay Night GAG doujinleri
» Fate/stay night Animation Original Soundtrack
1 sayfadaki 2 sayfası