Yardım Teklifi !!!
+5
Squaw
Hitokiri
özz
Susano'o
hione
9 posters
AnimeManganTR :: YARDIM :: Yardım?
1 sayfadaki 1 sayfası
Yardım Teklifi !!!
burası uygun yer midir tam olarak emin diilim ama bi yere yazmam gerekiyordu burayı uygun gördüm. neyse fazla uzatmadan konuya geleyim , bu bölüm yardım istenilen bi yer ama ben tam tersi bi durum için açıyorum bu başlığı şöleki yine bu forumda devam eden çeviriler bölümünde Asura Cryin başlığı altında çeviriyi yapan arkadaşdan edindiğim bilgiye göre bi animenin çevirisinden sonra onu fansuba dönüştürmek için iyi bi makina gerektiğini öğrendim , o forumda aramızda geçen dialoglar sonrasında bana makinamın yeterli olduğunu ve daha sonra dönceğini söledi ama henüz ondan bi ses çıkmadı , bende çorbada tuzumun olmasını çok istediğimden bunu burda dile getirmek istedim , sadede gelirsek fena sayılmıcak bi makinam var 1mb sınırsız netim var akşamları ve haftasonları yeterince boş vaktimde mevcut , tek eksiğim işin nasıl yapılacağı hakkında bilgi ve birinin bana bu konuda güvenip şans tanıması, bütün derdim aslında yeterli derecede ingilizcem olmadığından hiç olmasa bu şekilde de bile olsa bi yardımım olsun istiyorum (tabi eğer yardımdan sayılıyorsa bu iş, zerre kadar bi bilgim yok çünkü bu işlerde) ...
hione- Encoder
Ruh Hali :
Geri: Yardım Teklifi !!!
yaklaşımını takdir ettim hione, tebrik ederim bu işte istek en önemli şeylerden birisi, istek olduğu sürece öğrenmesi kolay.
Susano'o- Çevirmen
Ruh Hali :
@hione benim içimden geçen şeyi yazmışsın. ben de dilime pek güvenmediğim için çeviri konusunda yeterli görmüyorum kendimi. onun dışında yapabileceğim bişeyler olsa çok sevineceğim. özellikle şu sıralar arkadaşlar o kadar çok projeyle uğraşıyorlar ki bazen kendimi parazit gibi hissediyorum doğrusu. yapılacak ayak işleri varsa yapmaya hazırım
özz- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Çeviri olmasa bile son kontrollerde görev alabilirsiniz arkadaşlar.Yapmanız gereken tek şey, size yollanan altyazıyı izleyip inceleyip hataları en aza indirmek.
olur ne olursa yaparım
özz- Hiper Animeci
Ruh Hali :
özz demiş ki:@hione benim içimden geçen şeyi yazmışsın. ben de dilime pek güvenmediğim için çeviri konusunda yeterli görmüyorum kendimi. onun dışında yapabileceğim bişeyler olsa çok sevineceğim. özellikle şu sıralar arkadaşlar o kadar çok projeyle uğraşıyorlar ki bazen kendimi parazit gibi hissediyorum doğrusu. yapılacak ayak işleri varsa yapmaya hazırım
aynı dertden müzdarip olduğum için ve gerçekten yardım etmek istediğim için açtım ztn bu başlığı , devam eden çeviriler sayfasına girdiğiminde sürekli güncellenen 1 sayfayı aşkın anime var ve ben sadece sürekli yenisini isteyip tüketmekten başka bişi yapmayan biri olarak hissetmeye başladığım anda elimden bişi gelebiliyorsa eğer ufak yada büyük bişi olması hiç farketmez işin ucundan tutmak istedim sadece , hep tüketmek yerine birazda üretici olmayı istedim işin açıkcası (bu yazıya bi nevi günah çıkarmada diyebiliriz üzerimden büyük bi yük kalktı diyebilirim ) ...
hione- Encoder
Ruh Hali :
Hione tebrik ediyorum seni,gerçekten de her daim yardım sever bir arkadaşsın,bu forumda bulunduğun için seviniyorum kendi adıma çünkü burda olmasaydın seni tanımayıp yardımlarından uzak kalacaktık ki senin gibi bir arkadaşı tanımamış olacaktım,özellikle kendi adıma söylüyorum bu yardım sever yönünü çok takdir ediyorum açıkçası ve de bu isteğin için ben de seni tebrik etmek istedim,umarım güzel yardımlarda bulunacaksın...
Squaw- Hiper Animeci
Ruh Hali :
son kontrolcüye çok ihtiyaç var...encoder ve karaoke ve raw buluculara,uploaderlara çok ihtiyaçvar.
+Fansubların ingilizce ve türkçe iki dil birden çıkmasında fayda var.
(TORRENT için,ha siz DLL,MİRC,USANET kullanırsınız ozman haklısın)
lanet kontrolcülere çok ihityaç var...
ozman- Süper Animeci
Ruh Hali :
kontrolcüye çok ihtiyaç varozman demiş ki:son kontrolcüye çok ihtiyaç var...encoder ve karaoke ve raw buluculara,uploaderlara çok ihtiyaçvar.
muhtesemmatrix- Soul of Anime
Animelerde gerçekden kontrolcü lazım.Çünkü şahsen, ben alt yazıyla izlerken en ufak harf hatası bile insanın dikkatini bozabiliyor ve bu gerçekden hoş değil veya 2 kelime birleşik yazılmış ..vs...
Ayrıca şunu da söylemek isterim.Çevirmenler bazen hitapda yanlışlıklar yapabiliyorlar, bana göre...
Örneğin..
FMA2 nin bir bölümünde Edward ve hani o yaşlı nine vardı ya, onla laf dalaşına giriyorlar ve birbirlerine kısa boylu falan diyorlar ama bi yerde " karınca duası " diyor :S bune ya. Keşke oraya "yer cücesi"-"yer elması"falan yazılsaydı..
Ama olur bu tarz şeyler bunları son ütücü'nün görüp, düzeltmesini saglaması gerek.
Bu yüzden bazılarına göre " kontrol " gruplarda kalabalık gibi gözükse de Bence gereklidir!
Not: Kontrolcü falan değilim
Ayrıca şunu da söylemek isterim.Çevirmenler bazen hitapda yanlışlıklar yapabiliyorlar, bana göre...
Örneğin..
FMA2 nin bir bölümünde Edward ve hani o yaşlı nine vardı ya, onla laf dalaşına giriyorlar ve birbirlerine kısa boylu falan diyorlar ama bi yerde " karınca duası " diyor :S bune ya. Keşke oraya "yer cücesi"-"yer elması"falan yazılsaydı..
Ama olur bu tarz şeyler bunları son ütücü'nün görüp, düzeltmesini saglaması gerek.
Bu yüzden bazılarına göre " kontrol " gruplarda kalabalık gibi gözükse de Bence gereklidir!
Not: Kontrolcü falan değilim
FoRZa- Aktif üye
Ruh Hali :
Sanırım o çeviriler FMA'nın divxplanet'in ortak aktivitesinde vardı.
Bu kontrol işini düşünen arkadaşlar varsa benimle irtibata geçerlerse iyi olur.
Bu kontrol işini düşünen arkadaşlar varsa benimle irtibata geçerlerse iyi olur.
Hione, İstanbul'da mısın? Asura Kurain için yardımın çok iyi olur bize. Eğer mümkünse kodlanacak video ve altyazıyı sana elden veriyim, hem tanışmış oluruz. Mümkün değilse rapide yüklerim, sen indirirsin.
eğer ihtiyaç olursa ben de yardım etmek isterim, elimden geldiği kadar.Seifukusha demiş ki:Hione, İstanbul'da mısın? Asura Kurain için yardımın çok iyi olur bize. Eğer mümkünse kodlanacak video ve altyazıyı sana elden veriyim, hem tanışmış oluruz. Mümkün değilse rapide yüklerim, sen indirirsin.
özz- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Seifukusha demiş ki:Hione, İstanbul'da mısın? Asura Kurain için yardımın çok iyi olur bize. Eğer mümkünse kodlanacak video ve altyazıyı sana elden veriyim, hem tanışmış oluruz. Mümkün değilse rapide yüklerim, sen indirirsin.
istanbuldayım , anadolu yakasında ataşehirde yaşamaktayım hatta , tanışma faslı iyi olur aslında bu haftaiçi herhangi bi gün olabilir hiç farketmez , haber ver yeter bana buluşuruz istediğin bi yerde ...
hione- Encoder
Ruh Hali :
Hione, özel mesaj attım, buluşalım bir ara. 3. bölüm kodlamasını sen yaparsın
özz, neler yapabileceğimizi düşünüyorum şu an. Yardıma ihtiyacımız olan ilk şeyde haber veririm
özz, neler yapabileceğimizi düşünüyorum şu an. Yardıma ihtiyacımız olan ilk şeyde haber veririm
AnimeManganTR :: YARDIM :: Yardım?
1 sayfadaki 1 sayfası