Suzumiya Haruhi no Shoushitsu (2.Sezon)
+6
SheaN
oTa
LordCha
Servet
hione
Exile Falcon
10 posters
1 sayfadaki 2 sayfası
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
Suzumiya Haruhi no Shoushitsu (2.Sezon)
Eveet sonunda Haruhi'nin 2.sezonu başladı.3 senedir fanları artık çıldırtma seviyesine getiren yapımcılar gizli bir saldırı yaptılar diyebiliriz.Zaten ilk sezonu tekrar yayına sokmalarında bir haltlar vardı. 2 sezonu da birleştirerek 28 bölümlük tek anime haline getirdiler.Ama iki sezon birbirinin içine girişik olduğu için 2.sezonu kesik kesik izleyeceğiz.Yayınlanan 8.bölüm 2.Sezonun ilk bölümü oldu.Yine ara hikayelerle dolu bir sezon bizi bekliyor maalesef.Bölüm isimlerine baktığımız da animenin adı olan Suzumiya Haruhi no Shoushitsu(Suzumiya Haruhi'nin Ortadan Kayboluşu) hikayesinin son 6 bölüm olduğunu görüyoruz.Nasıl birinci sezonun ismi olan Suzumiya Haruhi No Yuutsu(Suzumiya Haruhi'nin Melankolisi) aslında yalnızca ilk 6 bölümden oluşuyor ve gerisi doldurma bölümlerse 2.sezon da öyle olacak.(Sanırım. Olmazsa sevinirim şahsen )
Açıklamadan sonra geçelim konumuza.Bu başlıkta Haruhi'nin yeni bölümlerini konuşalım tartışalım.(Bir sonraki yeni bölümün yayınlanmasına 1 ay da olsa )
8.Bölüm (2.Sezon 1.Bölüm)
Açıklamadan sonra geçelim konumuza.Bu başlıkta Haruhi'nin yeni bölümlerini konuşalım tartışalım.(Bir sonraki yeni bölümün yayınlanmasına 1 ay da olsa )
8.Bölüm (2.Sezon 1.Bölüm)
- Spoiler:
- Ne kadar yukarıda boş bölümler olacak diye bahsetsem de bu bölüm hiç de öyle doldurma bir hikaye değildi aslında.Haruhi'nin Kyon'un okuluna gelmesinin, Esperları,Zaman yolcularını vs.'leri aramasının sebeplerini açıkladılar.Kyon'un Nagato'nun evindeki yan odada 3 yıl boyunca uyumuş olması da beni şaşırtan bir olaydı.Oldukça ilginç buldum.
Geri: Suzumiya Haruhi no Shoushitsu (2.Sezon)
yaa ztn bu animenin bölüm kronolojisinde bi gariplik vardı senin yazını okuduktan sonra iyice kafam karıştı walla , akşam eve gidince indirip bakıcam artık ilk bölüme ...
hione- Encoder
Ruh Hali :
Exile Falcon demiş ki:Eveet sonunda Haruhi'nin 2.sezonu başladı.3 senedir fanları artık çıldırtma seviyesine getiren yapımcılar gizli bir saldırı yaptılar diyebiliriz.Zaten ilk sezonu tekrar yayına sokmalarında bir haltlar vardı. 2 sezonu da birleştirerek 28 bölümlük tek anime haline getirdiler.Ama iki sezon birbirinin içine girişik olduğu için 2.sezonu kesik kesik izleyeceğiz.Yayınlanan 8.bölüm 2.Sezonun ilk bölümü oldu.Yine ara hikayelerle dolu bir sezon bizi bekliyor maalesef.Bölüm isimlerine baktığımız da animenin adı olan Suzumiya Haruhi no Shoushitsu(Suzumiya Haruhi'nin Ortadan Kayboluşu) hikayesinin son 6 bölüm olduğunu görüyoruz.Nasıl birinci sezonun ismi olan Suzumiya Haruhi No Yuutsu(Suzumiya Haruhi'nin Melankolisi) aslında yalnızca ilk 6 bölümden oluşuyor ve gerisi doldurma bölümlerse 2.sezon da öyle olacak.(Sanırım. Olmazsa sevinirim şahsen )
Abisinin biliyorsun bu Kadokawa'ya zerre kadar güvenim kalmadı. Haruhi Suzumiya'yı, Lucky Star benzeri bir Anime'ye dönüştürmeye çalışarak ve bu yolda bir ara ağzımızdan hiç düşürmediğimiz Nyoroñ veya Nyoro~n benzeri lakırdılar ile bizi oyalarak bir süre bu 2. sezonu bizi hipnotize ederek geçiştirmeye çalıştılar. Ama bu savaşta çok inatçıydık o yüzden bize NICE BOAT değil NICE YAMAMOTO veya NICE EVE MOBILE UNIT bile gösterseler bizim direnişimizi kıramadılar. Mamamif bu süre içinde Adventure of Haruhi-Suzumiya-chan ve Tsuruya-chan'ı toplayıp DVD olarak bile çıkardılar. Tam büyük bir kalabalık(LYNCH MOB) linç için Kadokawa ve Lantis'in kapısına dayanıyordu ki, birden bire bir mucize oldu ve yeni bir yalan dolan ile 28 bölümlük bir 2. sezon açıklandı. Aslında bunun zaten 14 bölümü eski bölümlerin hiç dokunulmamış birebir kopyalanmışıydı, diğer kalan 14 bölümün sadece biliyorsun 6 tanesi 2. sezonu kapsıyordu. Umarız bu seferde aşağıda açıklayacağım doldurma daha doğrusu dolduruşa getirme hataları yapılmaz diye düşünüyorum.
Ey beni anlayan gerçek Animesever arkadaşlarım, eğer bu hata bir daha tekrarlanırsa hep beraber Japonya'ya gidip bir linç takımı oluşturarak bu işin sorumlulularını tek tek Tokyo Tower'dan aşağı bacaklarından Bungee-Jumping bağlamak sureti ile sallandıralım.
- Spoiler:
- Ey güzel Kadokawa, Lantis ve bu işte parmağı olan diğer sorumlular, 6 filler bölüm boyunca bir kaç tane hikayeyi güzel yapmak dışında (onlarda da zaten işi ecchi'ye pantsu'ya dökmeye çalışmışsınız anlamadım sanmayın!) sadece Seiyuu'ları konuşturup animasyondan sürekli kaçıp bir köşede uyuyarak neden benim canım Konata'm başta olmak üzere Haruhi severleri sinir krizine soktunuz? İnsanlara neden kitapları veya bir androidin boş boş kitaba bakmasını seyrettirdiniz. Siz böyle şeyler yapmaya utanmıyorsunuz ama ben Animesever kardeşlerime, "Çeviriler nerede Abi?" dedikleri zaman, o kadar iğrenç bölümler ki seyretmeyin çocuklar demeye utanıyorum. Evet sinirliyim ama bir sorun ki neden sinirliyim! Yanınıza Aya Hirano'yu alıp Haruhi'ye türlü oyunlar çıkartarak güzelim Haruhi'yi Mario'dan farksız bir hale getirdiniz. Bu çocuklar bana "Servet Abi, Haruhi seyrederken ekranda mantarlar çıkıyor, troller çıkıyor ne yapalım?" diye sorarlarsa benim cevap vermeye yüzüm yok. Sevgili Kadokawa, Shounen veya Mecha'lardan başını kaldırmayı becerebilirsen bu sorunlara da el atarsın artık, değil mi?
Exile'a not : (Shoushitsu'ya sözlükten baktım tam olarak Yokolmak gibi bir anlamı varmış.)
Exile'a bir diğer not : (Yeni bölüm için çok teşekkür ederim.)
Servet demiş ki:Exile Falcon demiş ki:Eveet sonunda Haruhi'nin 2.sezonu başladı.3 senedir fanları artık çıldırtma seviyesine getiren yapımcılar gizli bir saldırı yaptılar diyebiliriz.Zaten ilk sezonu tekrar yayına sokmalarında bir haltlar vardı. 2 sezonu da birleştirerek 28 bölümlük tek anime haline getirdiler.Ama iki sezon birbirinin içine girişik olduğu için 2.sezonu kesik kesik izleyeceğiz.Yayınlanan 8.bölüm 2.Sezonun ilk bölümü oldu.Yine ara hikayelerle dolu bir sezon bizi bekliyor maalesef.Bölüm isimlerine baktığımız da animenin adı olan Suzumiya Haruhi no Shoushitsu(Suzumiya Haruhi'nin Ortadan Kayboluşu) hikayesinin son 6 bölüm olduğunu görüyoruz.Nasıl birinci sezonun ismi olan Suzumiya Haruhi No Yuutsu(Suzumiya Haruhi'nin Melankolisi) aslında yalnızca ilk 6 bölümden oluşuyor ve gerisi doldurma bölümlerse 2.sezon da öyle olacak.(Sanırım. Olmazsa sevinirim şahsen )
Abisinin biliyorsun bu Kadokawa'ya zerre kadar güvenim kalmadı. Haruhi Suzumiya'yı, Lucky Star benzeri bir Anime'ye dönüştürmeye çalışarak ve bu yolda bir ara ağzımızdan hiç düşürmediğimiz Nyoroñ veya Nyoro~n benzeri lakırdılar ile bizi oyalarak bir süre bu 2. sezonu bizi hipnotize ederek geçiştirmeye çalıştılar. Ama bu savaşta çok inatçıydık o yüzden bize NICE BOAT değil NICE YAMAMOTO veya NICE EVE MOBILE UNIT bile gösterseler bizim direnişimizi kıramadılar. Mamamif bu süre içinde Adventure of Haruhi-Suzumiya-chan ve Tsuruya-chan'ı toplayıp DVD olarak bile çıkardılar. Tam büyük bir kalabalık(LYNCH MOB) linç için Kadokawa ve Lantis'in kapısına dayanıyordu ki, birden bire bir mucize oldu ve yeni bir yalan dolan ile 28 bölümlük bir 2. sezon açıklandı. Aslında bunun zaten 14 bölümü eski bölümlerin hiç dokunulmamış birebir kopyalanmışıydı, diğer kalan 14 bölümün sadece biliyorsun 6 tanesi 2. sezonu kapsıyordu. Umarız bu seferde aşağıda açıklayacağım doldurma daha doğrusu dolduruşa getirme hataları yapılmaz diye düşünüyorum.
Ey beni anlayan gerçek Animesever arkadaşlarım, eğer bu hata bir daha tekrarlanırsa hep beraber Japonya'ya gidip bir linç takımı oluşturarak bu işin sorumlulularını tek tek Tokyo Tower'dan aşağı bacaklarından Bungee-Jumping bağlamak sureti ile sallandıralım.
- Spoiler:
Ey güzel Kadokawa, Lantis ve bu işte parmağı olan diğer sorumlular, 6 filler bölüm boyunca bir kaç tane hikayeyi güzel yapmak dışında (onlarda da zaten işi ecchi'ye pantsu'ya dökmeye çalışmışsınız anlamadım sanmayın!) sadece Seiyuu'ları konuşturup animasyondan sürekli kaçıp bir köşede uyuyarak neden benim canım Konata'm başta olmak üzere Haruhi severleri sinir krizine soktunuz? İnsanlara neden kitapları veya bir androidin boş boş kitaba bakmasını seyrettirdiniz. Siz böyle şeyler yapmaya utanmıyorsunuz ama ben Animesever kardeşlerime, "Çeviriler nerede Abi?" dedikleri zaman, o kadar iğrenç bölümler ki seyretmeyin çocuklar demeye utanıyorum. Evet sinirliyim ama bir sorun ki neden sinirliyim! Yanınıza Aya Hirano'yu alıp Haruhi'ye türlü oyunlar çıkartarak güzelim Haruhi'yi Mario'dan farksız bir hale getirdiniz. Bu çocuklar bana "Servet Abi, Haruhi seyrederken ekranda mantarlar çıkıyor, troller çıkıyor ne yapalım?" diye sorarlarsa benim cevap vermeye yüzüm yok. Sevgili Kadokawa, Shounen veya Mecha'lardan başını kaldırmayı becerebilirsen bu sorunlara da el atarsın artık, değil mi?
Exile'a not : (Shoushitsu'ya sözlükten baktım tam olarak Yokolmak gibi bir anlamı varmış.)
Exile'a bir diğer not : (Yeni bölüm için çok teşekkür ederim.)
Kadokawa bir sabır deneyi yaptı fanları için Ha şimdi ha birazdan ha yarın diye diye 3 sene geçti.Sonuç ne. Haruhi yine bizim aynı Haruhi.Teknik açıdan herhangi bir gelişme, farklılık görmedim.Senaryo zaten novel olduğu için hazırdı.Sadece animeye uyarlanacaktı.Bunun da 3 yıl gibi bir sürede yapılacağını sanmıyorum.Peki bu süre zarfında Kadokawa ne yaptı.
Büyük ihtimalle koltuğun oturdu yeşil çayını içtiği yerde biz çıldıran fanlara bakıp güldü.Sonra şöyle bir baktı fanlar Haruhi'den vazgeçmeye başlayınca aç köpeklere et atar gibi ortaya Haruhi-chan Nyoron Churuya-san'ları attı.İşe yaradı mı? Maalesef evet.Ben de dahil birçok fan bunu seyrettik.Ve adamlar yine bizi oyalamayı başardılar.Daha sonra daha önceki ikisi gibi bir de Nagato-chan yayınlanacağı belirtildi ki sanırım bu bardağı taşıran son damla olsa gerek.İsyan çıktı.Halk Kadokawa'nın kapısına dayandı.Toplar ateşlendi.Derebeylik sistemi çöktü.Surların büyük toplarla yıkılabileceği anlaşıldı...Yok o başka bir şeydi.
Sonuç olarak 2.sezon Haruhi'mize kavuştuk.Kendi gözlerimle bölümü indirip izleyene kadar inanmadım 2.sezonun başladığına.3 senedir o kadar çok trollenmiş kandırılmıştık ki artık 2.sezondan umudumuzu kesmiştik.Bölümü izlerken pek çok kez "Ulan harbi harbi 2.sezon ha..." gibi tepkiler verdim. Yabancı forumlarda da "2.Sezon mu? Bugünü görecek kadar uzun yaşayacağımı sanmıyordum..." tarzı mesajları görünce bir tek kendim olmadığımı anladım Bakalım yapımcılardan beklentimiz büyük...bir yandan da değil. 3 senelik bu bekleyişin sonunda gerçekten tatmin edici bir anime sunup sunamayacakları muallakta çünkü.Ne kadar büyük beklentilere girersek o kadar hayal kırıklığına uğrayacağız gibi.Çünkü geçen 3 senede Haruhi gözümüzde büyüdü.
Not:Evet Servet abi "Kaybolmak, Yokolmak, Silinmek" gibi bir anlamı var. Ve ne demek ben teşekkür ederim birlikte Kadokawa'nın kapısına dayanacaz daha
Ben daha yeni indirdim ve yarın izliycem.Portakal yolu yine mkv olarak yapmış ve avi olarakta olması mkv'yi bir daha ayrı izlenmelik bir çeşit yapmış.Normalde mkv sevmem ama portakal yolu haruhileri güzel yapıyor doğrusu.
İlk bölümde ne nasıl başlıycak yarın görücem ama 2.ci bölümü şimdiden büyük bir heyecanla bekliycekmişim gibi geliyor şimdiden.Kaç yıl sonra fma'nın ardından çıktı.Bir rekabet söz konusu mu acaba XDDD
İlk bölümde ne nasıl başlıycak yarın görücem ama 2.ci bölümü şimdiden büyük bir heyecanla bekliycekmişim gibi geliyor şimdiden.Kaç yıl sonra fma'nın ardından çıktı.Bir rekabet söz konusu mu acaba XDDD
Ben izledim. İlk bölüm güzeldi.
- Spoiler:
- Haruhi'nin ortaokul hâli de manyak
oTa- Yeni Üye
Ruh Hali :
Dimi ? =D
Şimdi olucakları merak ediyorum ben =D İnşallah sos kulübüne yeni üye gelir ya acayip istiyorum =D Kyon da her zamanki gibi yardırıyor...
Şimdi olucakları merak ediyorum ben =D İnşallah sos kulübüne yeni üye gelir ya acayip istiyorum =D Kyon da her zamanki gibi yardırıyor...
SheaN- Hiraishin Manga
Ruh Hali :
Kyon da Mikuru manyağı. Haruhi daha güzel Mikuru'dan.
Salak Kyon.
Salak Kyon.
oTa- Yeni Üye
Ruh Hali :
Yeni bölümler filler gibi gözükmüyo bölüm isimlerine bakınca yeni bölümlerin hepsinin romandan olduğunu tahmin ediyorum.
Walrus- Yeni Üye
Ruh Hali :
Henüz izlemedim ama şimdi bu yeni sezonun ilk bölümü, ilk sezon kronolojik sıranın sonundan mı başlıyor? İlk sezon kronolojik olarak hangi olayla bitti? Ben Kyon sıralaması izledim de.
Bu arada evet yeni sezonun adı The Disappearance of Haruhi Suzumiya.
Bu arada evet yeni sezonun adı The Disappearance of Haruhi Suzumiya.
@cynthia
aslında bu sezon şuan 8.bölüm diğer sezonun 7 bölümünü izledikten hemen sonra izliyebilirsin bunu...
aslında bu sezon şuan 8.bölüm diğer sezonun 7 bölümünü izledikten hemen sonra izliyebilirsin bunu...
SheaN- Hiraishin Manga
Ruh Hali :
Ben bütün bölümleri izledim Haruhi'nin; ama filler olmayan bölümlerden mi bahsediyoruz? Hani Nagato'nun bilimsel terimler kullandığı konuşmaların, canavarların, başka boyutlara gidişlerin falan olduğu? İşte o olayların finali ne bilmiyorum.
- Spoiler:
- Final Kyon x Haruhi öpüşmesiyse sorum cevaplanmış demektir.
Aslına bakarsan hayır o 6.bölümdü hatırladığım kadarıyla
7.Bölümde haruhinin sıkıntısı
bu bölümde 8.bölüm olarak kabul ediliyor...
7.Bölümde haruhinin sıkıntısı
bu bölümde 8.bölüm olarak kabul ediliyor...
SheaN- Hiraishin Manga
Ruh Hali :
Ben en iyisi bölüm listesine bakayım. Film, kitap vb. ezberim iyidir ama Kyon sıralaması izlediğimden (bile bile öyle yaptım) o şekilde kafama yerleştirdim.
edit
Haruhi'nin live action'unu izlemem gerekiyor mu Disappearance'a başlamak için? Yoksa bahsettiğiniz 7. bölüm The Boredom of Suzumiya Haruhi mi?
edit
Haruhi'nin live action'unu izlemem gerekiyor mu Disappearance'a başlamak için? Yoksa bahsettiğiniz 7. bölüm The Boredom of Suzumiya Haruhi mi?
Boredom Of Suzumiya Haruhi adlı baseboll bölümünden sonra izlenecek 2.sezonun ilk bölümü(yeni adıyla 8.bölüm.Çünkü 2.sezon diye bir şey kalmadı 2 sezon birleştirip tek hikaye gibi veriliyor şu anda)Kısacası Cyn, eğer ilk sezonun 14 bölümünü de izlediysen.Direk izle soru sormana bile gerek yok
Walrus- Yeni Üye
Ruh Hali :
oTa- Yeni Üye
Ruh Hali :
Bir yandan yaz sıcakları, terler boncuk boncuk dökülürken aynı şeyleri defalarca izlemek bir yerden sonra sıkıntı veriyor.
İşin kötüsü ben sıkılınca Haruhi gibi kapalı boşluk oluşturup terör estiremiyorum.
Not : Geleceğe Dönüş'te(BTTF) bile sıkıntı vereceklerini bildikleri için 4. bölümü çevirmeyip 3. bölüm ile noktalamışlardı. Konu zaman olunca dikkat etmek lazım, sulandırmamak lazım.
İşin kötüsü ben sıkılınca Haruhi gibi kapalı boşluk oluşturup terör estiremiyorum.
Not : Geleceğe Dönüş'te(BTTF) bile sıkıntı vereceklerini bildikleri için 4. bölümü çevirmeyip 3. bölüm ile noktalamışlardı. Konu zaman olunca dikkat etmek lazım, sulandırmamak lazım.
ben daha bu seriye başlamadım ama merak ettiğim bir konu var haruhi'nin birinci ve bu yayınlanan ikinci sezonu iç içe mi geçiyor eğer öyleyse ikisi bir seri oluşturuyor değil mi?
sakura hime- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Evet aynen öyle 1. sezonu genişlettiler gibi birşey düşün.
anlıyorum o zaman bu sezon bittikten sonra düzngün bir şekilde izlemek en iyisi olacak açıklama için teşekkürler
sakura hime- Hiper Animeci
Ruh Hali :
3 bölümdür aynı şeyi izliyoruz.Kadokawa yine bizimle dalgasını geçiyor.Bakalım fanlar daha ne kadar sabredebilecek.
Exile Falcon demiş ki:3 bölümdür aynı şeyi izliyoruz.Kadokawa yine bizimle dalgasını geçiyor.Bakalım fanlar daha ne kadar sabredebilecek.
Fan mi kaldı abisinin Sen, ben ve bir kaç kişi daha var işte
Bizimle dalga geçmeye taaa Nice Boat'tan başlamışlardı
Ben sana "Güçte bir yamukluk hissediyorum genç jedi" demiştim dimi?
meyday- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Yok yok ille sövdürtecekler kendilerine. 5.Bölüm de 3 ve 4 ile aynı idi. Artık bizimle dalga geçmenin ötesine gittiler. Fanlar kadokawa binasını basıp bir zahmet şu heriflerin kafasın kırsın yoksa rahat edemeyeceğim.
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
1 sayfadaki 2 sayfası