Chibi
+3
kordiseps
Drakai
SheaN
7 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
Chibi
Özel yapılmış bir tür çizim tarzıdır.Kız karakterlerde daha çok ortaya çıkar.Çizim genellikle kısa boylu ve şirin olur.Ayrıca bu tür çizimlerde sesi daha çocuksu yapabilirler.
SheaN- Hiraishin Manga
Ruh Hali :
Geri: Chibi
Chibi kelime anlamı ile cüce demektir.
Drakai- Isınan üye
Ruh Hali :
2 kafa büyüklüğünde vücutları olur...
Komik olur yaa
Komik olur yaa
kordiseps- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Var mı Chibi kadar tatlısı.. Hatta beni chibi olarak düşünenler de vardır -öyle olmasam bile-
Unde®minE- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Chibiler bana bazen hoş gelebiliyor. Villain'lerin(bkz; Kötü karakter) chibileri çok ilgimi çekiyor. Haricinde tüm chibilere bir garez'im var, hoşuma gitmiyorlar.
Chibi aynı zamanda ''Ufaklık'' yani İngilizce de ''Junior'' kelimesine eşit bir terimdir Japon'larda....
Örnek;Wolf's Rain serisinde kurtlar kendi aralarında en ufak olan üyeleri Toboe'ye devamlı ''Chibi'' olarak hitap ediyorlar...
Yani sadece çizim anlamında olan bir terim değil bilgilendirme de düzenleme yaparsan daha iyi yardımcı olabilecek bir başlık olur diye düşünüyorum Shean...
Örnek;Wolf's Rain serisinde kurtlar kendi aralarında en ufak olan üyeleri Toboe'ye devamlı ''Chibi'' olarak hitap ediyorlar...
Yani sadece çizim anlamında olan bir terim değil bilgilendirme de düzenleme yaparsan daha iyi yardımcı olabilecek bir başlık olur diye düşünüyorum Shean...
Squaw- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Aslına bakarsan küçükten çok chibi türkçeye girince biraz kaba oluyor.... Cüce ve cüceleştirmek anlamlarına geliyor...
SheaN- Hiraishin Manga
Ruh Hali :
O anlamı da olabilir tabi ama benim serilerde duyduğum şekliyle söyledim ben ama sen bilirsin tabi ki bilgilendirme amaçlı olduğu için yazmıştım yanlış anlama olmamıştır eminim...
Benim için bir sakıncası yok
Benim için bir sakıncası yok
Squaw- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Yok yalnış anlaşılma yokda türkçe çevirilerde hatalar bulunabiliyor... Yada ingilizce.. Yani japoncadan anlamı cüce veya cüceleştirmektir..
SheaN- Hiraishin Manga
Ruh Hali :
SheaN demiş ki:Yok yalnış anlaşılma yokda türkçe çevirilerde hatalar bulunabiliyor... Yada ingilizce.. Yani japoncadan anlamı cüce veya cüceleştirmektir..
Ama benim dediğim seride yani Wolf's Rain.de hata olamaz çünkü Japonca dublaj'dı izlediğim zaten o dublaj da Chibi diyorlardı yani alt yazı olayı değil zaten başka serilerde de küçük birinden bahsedecekleri zaman onunla uğraşmak için Japonca dublajlarda dikkat et bir daha izlediğinde ufaklık olan kişi için ''Chibi'' diyorlar,daha dikkatli izlersen japonca dublajlı serileri ne demek istediğimi anlayacaksın yani hata olamaz çünkü dediğim gibi Japonca dublajdı,alt yazı değildi izlediklerim...
Squaw- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Bence bücür tanımı mükemmel uyuyor.
Drakai- Isınan üye
Ruh Hali :
Konuşma olarak ufaklık anlamında kullanıyolar sanırsam(en azından şimdiye kadar okdugum mangalarda ve animelerde)Ama çizim olarak düşününce tek sevdigim rayearth dı... fazla kullanıldığınta çok itici oluyor...
zhenya- Süper Animeci
Ruh Hali :
1 sayfadaki 1 sayfası