Alıntının bu kadarı...
+10
zhenya
Squaw
wiL-
Kitiara
Unde®minE
Seifukusha
Desire
savage garden
lantis
Akuma_Blade
14 posters
AnimeManganTR :: SOHBET :: Tartışmalar
1 sayfadaki 1 sayfası
Alıntının bu kadarı...
http://site.anime.web.tr/gundamseed/index.html
Bir süredir google'da Gundam yazıp aratıyorum kimler neler söylemiş şeklinde fikrim oluşsun diye. Bugün yaptığım aramada ise yukarıdaki adrese rastladım. Yani Gundam SEED fan sitesi diye geçiyor ama AGT'deki tüm Gundam SEED tanıtımlarım "hacılanmış" , ve bu yapılırken izin bile alınmadı benden.
Benzer şekilde animeler.blogspot.com ve mangalar.blogspot.com adresinde de benzer şekilde AGT'deki tüm Anime ve Manga Gundam tanıtımlarım hacılanmış, yine izin bile alınmamıştı. Hadi diyelim, "senden değil AGTden hacılıyorum ne olmuş yani" gibi bir cevap aldığımızı varsayalım o zaman da 1- bana sormaya gerek kalmıyor mu? 2- AGTye de mi sorulmuyor, ki orada siteden yazı alıntılamanın yasak olduğu zaten yazıyor...
Bazen kendi kendime soruyorum, emek verip zaman ayırıp ortaya birşeyler koymaya çalışıyorsunuz ve birileri mal bulmuş mağribi gibi hacılamaya çalışıyor. Sizce bu etik mi, yada şöyle sorayım: Bu kişilerin açtıkları sitelere "olur da 1-2 kişi girer de hit parası için cebimize 1-2 kuruş girer" hesabından başka bir amaç güttüğünü düşünüyor musunuz?
Yorumlarınızı esirgemeyiniz lütfen.
Bir süredir google'da Gundam yazıp aratıyorum kimler neler söylemiş şeklinde fikrim oluşsun diye. Bugün yaptığım aramada ise yukarıdaki adrese rastladım. Yani Gundam SEED fan sitesi diye geçiyor ama AGT'deki tüm Gundam SEED tanıtımlarım "hacılanmış" , ve bu yapılırken izin bile alınmadı benden.
Benzer şekilde animeler.blogspot.com ve mangalar.blogspot.com adresinde de benzer şekilde AGT'deki tüm Anime ve Manga Gundam tanıtımlarım hacılanmış, yine izin bile alınmamıştı. Hadi diyelim, "senden değil AGTden hacılıyorum ne olmuş yani" gibi bir cevap aldığımızı varsayalım o zaman da 1- bana sormaya gerek kalmıyor mu? 2- AGTye de mi sorulmuyor, ki orada siteden yazı alıntılamanın yasak olduğu zaten yazıyor...
Bazen kendi kendime soruyorum, emek verip zaman ayırıp ortaya birşeyler koymaya çalışıyorsunuz ve birileri mal bulmuş mağribi gibi hacılamaya çalışıyor. Sizce bu etik mi, yada şöyle sorayım: Bu kişilerin açtıkları sitelere "olur da 1-2 kişi girer de hit parası için cebimize 1-2 kuruş girer" hesabından başka bir amaç güttüğünü düşünüyor musunuz?
Yorumlarınızı esirgemeyiniz lütfen.
Akuma_Blade- Moderator
Geri: Alıntının bu kadarı...
ne olursa olsun harcanan bir emeğin karşılığı olmalı ve bu alıntı yapan kişilerin bunun alıntı olduğunu yazmaları yada izin alarak orjinal şekilde kullanmaları gerekir yaptıkları çok yanlış bir şey bunu yapan arkadaşları kınıyorum
çok ayıp bir olay - insanın emeği kadar güzel birşey yoktur - emeksiz iş yapanlar hazır yiyicidir - bu sebeple sana yapılan bu haksızlık çok ayıp.
aynen ben de kınıyorum o forumu zaten hiç sevmemiştim.lantis demiş ki:ne olursa olsun harcanan bir emeğin karşılığı olmalı ve bu alıntı yapan kişilerin bunun alıntı olduğunu yazmaları yada izin alarak orjinal şekilde kullanmaları gerekir yaptıkları çok yanlış bir şey bunu yapan arkadaşları kınıyorum
Ne hissettiğini anlıyorum Akuma Blade. Aynı şey Asura Kurain'de de başımıza gelmişti.
Anime üzerinden değil de bilgisayar ile ilgili yazılarımızı komple alıntı yapan bir foruma şahit olmuştum ben, üstelik o forumun üyeleri eskiden bizim forumumuzdaydı utanmadan birde aynen alıntı yapmışlardı.. Ne berbat bir histir, kana kan diyesi geliyor insanın ben de senden alıntı yapıcam diyesi geliyor da yine de olmuyor tabi.. Geçmiş olsun, sakin ol sadece ve bir uyarı gönder
Unde®minE- Hiper Animeci
Ruh Hali :
İnternet üzerinde yayımladığımız her şeyi kullanıcılara sunuyoruz. İnsanlara yararlanmamalarını ya da okumamalarını söyleyemeyiz elbette. Ama emek harcayan kişinin emeğinin üstüne yatılması iğrenç bir şey. Madem yararlanacaksın, yazının hemen altında kaynağı belirt. Bu kadar mı saygıdan yoksunuz, bu kadar mı düşüncesiziz? Bu insanların karşısına çıkınca da laf yiyoruz bir de!
lantis demiş ki:ne olursa olsun harcanan bir emeğin karşılığı olmalı ve bu alıntı yapan kişilerin bunun alıntı olduğunu yazmaları yada izin alarak orjinal şekilde kullanmaları gerekir yaptıkları çok yanlış bir şey bunu yapan arkadaşları kınıyorum
lantise aynen katılıyorum
bu tamamen "hacı"layanın acizliğidir diyorum
wiL-- Süper Animeci
Ruh Hali :
Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum...
Bu tarz olan terbiyesiz durumlara çok tanık oldum,ben açıkçası alıntı yapıyorsam kişisini biliyorsam mutlaka altında belirgin şekilde notumu düşerim bilmiyorsam da aldığım sitenin ismini belirtirim.
Sonuçta yaptığımız her iş sadece kendimiz için değil,bizim gibi sever insanların ortak yönlerimizin bulunduğu insanların fikir ve de sevgilerini paylaşıma açmak için...Ama bir yerde tıkanıyor bu;günümüzde saygısız insanların olduğu bir toplumda yaşıyoruz maalesef ki bunu gerçekten de üzülerek söylüyorum ve de izlenimlerinden yola çıkarak söylüyorum ama bizlerin en iyi yapabileceği şey bunu onların yüzüne vurmak,tapkilerimizi dile getrimek tabiki anlayana...
Büyük üzüntüler içerisinde geçmiş olsun diyorum.
Ve de umarım bir gün forum olsun internet olsun tüm kullanıcılar emeğe saygı sunmayı öğrenirler.
Emeğe saygı diyorum sadece...
Bu tarz olan terbiyesiz durumlara çok tanık oldum,ben açıkçası alıntı yapıyorsam kişisini biliyorsam mutlaka altında belirgin şekilde notumu düşerim bilmiyorsam da aldığım sitenin ismini belirtirim.
Sonuçta yaptığımız her iş sadece kendimiz için değil,bizim gibi sever insanların ortak yönlerimizin bulunduğu insanların fikir ve de sevgilerini paylaşıma açmak için...Ama bir yerde tıkanıyor bu;günümüzde saygısız insanların olduğu bir toplumda yaşıyoruz maalesef ki bunu gerçekten de üzülerek söylüyorum ve de izlenimlerinden yola çıkarak söylüyorum ama bizlerin en iyi yapabileceği şey bunu onların yüzüne vurmak,tapkilerimizi dile getrimek tabiki anlayana...
Büyük üzüntüler içerisinde geçmiş olsun diyorum.
Ve de umarım bir gün forum olsun internet olsun tüm kullanıcılar emeğe saygı sunmayı öğrenirler.
Emeğe saygı diyorum sadece...
Squaw- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Geçmiş olsun... Neyazıkki bişeyleri kopyalamayı alışkanlık haline getirmiş bi toplumuz ve ne yazıkki ne kadar güzel bişeyler yapmaya kalksanızda birileri mutlaka çıkıyo bu şekilde...Bu hacılama işini yapan kişiyi kınıyoruz tabi ama bu sonucu değiştirmiyor ne yazıkki
zhenya- Süper Animeci
Ruh Hali :
Yazdıklarını, bir ay sonra da olsa, üzüntüyle okudum. Geçmiş olsun.anime.web.tr sitesi, (ç)alıntılarıyla meşhur bir site. Çalınan sadece senin tanıtımların değil ne yazık ki. Anidb vb sitelerden de tanıtımları çalıp, rezil bir ingilizceyle değiştiriyorlar (gerçi ben ne diyorum ki, tanıtımlarındaki Türkçe bile berbat. Adam ana dilini biliyor mu ki de yabancı bir dilden anlasın).
Spinel Sun- Yeni Üye
Ruh Hali :
Bir değil 2 değil, sandığımızdan fazlası oluyor.
http://www.aysavascisi.com/konu.php?t=8302
Gundam tanıtımlarının virgülüne noktasına nokunulmadan hacılanmasını ve benden izin bile alınmamasını geçtim, hazırlayan : şu bu türünden bir afde görünce içimden bu hacılamayı yapanların ailesinin hatırını sormadan edemeden geçemedim. İşin tuhafı, hacılama konusunda zaten sabıklaı olan manga.gen.tr'nin mod'larından birisinin nickini görüyor olmamız. ( PRENSES SERENITY -bakın "princess serenity" değil aynen "prenses serenity" ) Konuyu da haliyle ister istemez anime.web.tr / manga.gen.tr'de açtım ve beni insanları haksız yere suçlamakla filan suçladılar bir de. (Neymiş Ay Savaşçısı sitesindeki PRENSES SERENITY'nin anime.web.tr / manga.gen.tr'deki prenses serenity ile bir alakası yokmuş, peki neden siz tepki göstermiyorsunuz, benim başıma gelen sizin başınıza gelemz diye sorarlar adama) Yaşı 12-13 olan adamlara empatinin ne olduğunu anlatmaya çalıştığımı farkedince de zaten konuyu uzatmaktan vazgeçtim.
Peki bunlar? Bunlara ne buyurulur?
animeler.blogspot.com
mangalar.blogspot.com
Ne diyeyim bilmiyorum, erdem sınırlarını zorlayan davranış bu. Sorumluluk duygusundan yoksun tüm bu canlı formlarına Allah müstehakınızı versin diyor ve bugünlük huzurlarınızınızdan çekiliyorum.
http://www.aysavascisi.com/konu.php?t=8302
Gundam tanıtımlarının virgülüne noktasına nokunulmadan hacılanmasını ve benden izin bile alınmamasını geçtim, hazırlayan : şu bu türünden bir afde görünce içimden bu hacılamayı yapanların ailesinin hatırını sormadan edemeden geçemedim. İşin tuhafı, hacılama konusunda zaten sabıklaı olan manga.gen.tr'nin mod'larından birisinin nickini görüyor olmamız. ( PRENSES SERENITY -bakın "princess serenity" değil aynen "prenses serenity" ) Konuyu da haliyle ister istemez anime.web.tr / manga.gen.tr'de açtım ve beni insanları haksız yere suçlamakla filan suçladılar bir de. (Neymiş Ay Savaşçısı sitesindeki PRENSES SERENITY'nin anime.web.tr / manga.gen.tr'deki prenses serenity ile bir alakası yokmuş, peki neden siz tepki göstermiyorsunuz, benim başıma gelen sizin başınıza gelemz diye sorarlar adama) Yaşı 12-13 olan adamlara empatinin ne olduğunu anlatmaya çalıştığımı farkedince de zaten konuyu uzatmaktan vazgeçtim.
Peki bunlar? Bunlara ne buyurulur?
animeler.blogspot.com
mangalar.blogspot.com
Ne diyeyim bilmiyorum, erdem sınırlarını zorlayan davranış bu. Sorumluluk duygusundan yoksun tüm bu canlı formlarına Allah müstehakınızı versin diyor ve bugünlük huzurlarınızınızdan çekiliyorum.
Akuma_Blade- Moderator
Akuma, alıntı olayının tekrarlanmayacağını sanmıyorum. Bunlar karşına elbet çıkar ileride.
Sitemizde yapılan çalışmaların da sömürüldüğü oldu. Bizim yapmamız gereken şey, yaptığımız çalışmalara sitemizin adını ve kendi adımızı yazıp hardsub olarak gömmek. Ondan sonra isteyen çalıntılasın. O videoyu indiren adam izlediğinde diyecek ki "iyi de ben bu animeyi bu siteden indirmemiştim ki... Bu site hangi site? bu isimli eleman kim?" diyip onları sorgulayacak. Sonra birgün de senin sitene girecek ve hangisiyle devam edeceğine kendi karar verecek.
Benim ulaşabildiğim en iyi çözüm bu.
Sitemizde yapılan çalışmaların da sömürüldüğü oldu. Bizim yapmamız gereken şey, yaptığımız çalışmalara sitemizin adını ve kendi adımızı yazıp hardsub olarak gömmek. Ondan sonra isteyen çalıntılasın. O videoyu indiren adam izlediğinde diyecek ki "iyi de ben bu animeyi bu siteden indirmemiştim ki... Bu site hangi site? bu isimli eleman kim?" diyip onları sorgulayacak. Sonra birgün de senin sitene girecek ve hangisiyle devam edeceğine kendi karar verecek.
Benim ulaşabildiğim en iyi çözüm bu.
Öncellikle akuma böyle bir düşüncen olduğu için sevindim.... Ama çok kötü düşünmüşsün. Oyungezer'de açtığımız her anime başlılığının tanıtımı neredeyse çalıntı ve biz altına AGT yazıyoruz ve 2 tarafında editörü olan İpek abla bunda bir sorun görmüyor. Eğer altına AGT yazıp link verdikçe onlarında agt'ninde sorunu olmıyacaktır.
SheaN- Hiraishin Manga
Ruh Hali :
Valla açıkçası " Tanıtım yaptığı adresi vermemiş haydi dayak atalım allah belasını versin " mantığına karşıyım. Bence zaten kimse zorumlu tutmamalı ( yanlız bunu bende yaptığım halde bunları söylüyorum xD ).
Asıl olması gereken nezaketle olmalı. Yani kimse kimseyi zorlamadan halletmeli işleri. Mesala ben bir tanıtım yaptım, biri de kullanıcak onu. Asıl olması gereken benim onu zorlamam değil de benim yaptığım tanıtıma onun teşekkür amaçlı benim yaptığımı göstermesi. Olması gereken aslında bu. Ama bizim millet açıkçası pekte aklı başında değil. Ben tanıtımı yapayım kımseyı zorlamayım derseniz hiçkimse de belirtmez sizin yaptığınızı.
Yani olması gerekenle olanlar farklı şeyler ama şartlar bunu gerektiriyor elden birşey gelmez xD
Asıl olması gereken nezaketle olmalı. Yani kimse kimseyi zorlamadan halletmeli işleri. Mesala ben bir tanıtım yaptım, biri de kullanıcak onu. Asıl olması gereken benim onu zorlamam değil de benim yaptığım tanıtıma onun teşekkür amaçlı benim yaptığımı göstermesi. Olması gereken aslında bu. Ama bizim millet açıkçası pekte aklı başında değil. Ben tanıtımı yapayım kımseyı zorlamayım derseniz hiçkimse de belirtmez sizin yaptığınızı.
Yani olması gerekenle olanlar farklı şeyler ama şartlar bunu gerektiriyor elden birşey gelmez xD
1. Benim bildiğim bahsi geçen siteler birbirinin mitoz bölünmeyle oluşan replikaları - mod'ların nick benzerliği ayrı konu
2. AGT'ye girilen kısa 1-2 paragraflık tanıtımlar değil konu, araştırıp öğrenip yazıya dökülen uzun incelemelerin, bir yığın bilginin üzerine yatılması. Tanıtımlar kaynak belirtilmeden kullanılıyor malesef diyenlere işin daha da vahim olduğunu belirtmek isterim.
3. AGT bir veritabanı ve oraya eklenen yazılar sitenin malı. Ama farklı sitelerde 'Gönderen: Akuma_Blade' gibi ifadeler çok komik kalıyor. "Ben bunu copy-paste ettim arkadaş" demenin bir başka yolu.
2. AGT'ye girilen kısa 1-2 paragraflık tanıtımlar değil konu, araştırıp öğrenip yazıya dökülen uzun incelemelerin, bir yığın bilginin üzerine yatılması. Tanıtımlar kaynak belirtilmeden kullanılıyor malesef diyenlere işin daha da vahim olduğunu belirtmek isterim.
3. AGT bir veritabanı ve oraya eklenen yazılar sitenin malı. Ama farklı sitelerde 'Gönderen: Akuma_Blade' gibi ifadeler çok komik kalıyor. "Ben bunu copy-paste ettim arkadaş" demenin bir başka yolu.
AnimeManganTR :: SOHBET :: Tartışmalar
1 sayfadaki 1 sayfası