2009 İlk Yarı Manga Satışları...
+4
DicLonius
lantis
Zax
rockchu
8 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
2009 İlk Yarı Manga Satışları...
11 Kasım 2008 - 17 Mayız 2009 Arası Satış sonuçları her zaman olduğu gibi yine One Piece ciltleri en tepede... Listeyi yayınlayan sitenin dediği gibi Japonya'da Manga= One Piece
Sıra | Satış | Manga |
1 | 1,801,877 | ONE PIECE 53 |
2 | 1,778,239 | ONE PIECE 52 |
3 | 1,418,089 | NANA 21 |
4 | 1,170,718 | Full Metal Alchemist 21 |
5 | 1,131,145 | NARUTO 45 |
6 | 1,068,430 | Full Metal Alchemist 22 |
7 | 927,610 | BLEACH 36 |
8 | 907,714 | BLEACH 37 |
9 | 864,708 | NARUTO 46 |
10 | 822,238 | BLEACH 38 |
11 | 685,186 | Kimi ni Todoke 8 |
12 | 677,411 | Saint☆Onii-san 3 |
13 | 619,501 | Kuroshitsuji 6 |
14 | 611,100 | D.Gray-man 17 |
15 | 598,192 | Katekyou Hitman REBORN! 23 |
16 | 593,589 | Detective Conan 64 |
17 | 589,656 | PLUTO 7 |
18 | 572,946 | Vagabond 29 |
19 | 557,839 | Gintama 26 |
20 | 554,920 | Katekyou Hitman REBORN! 24 |
21 | 551,829 | Garasu no Kamen (Glass Mask) 43 |
22 | 545,496 | Gintama 27 |
23 | 493,768 | Gintama 28 |
24 | 465,760 | XxxHOLIC 14 |
25 | 441,939 | Sangatsu no Lion 2 |
26 | 402,965 | Moyashimon 7 |
27 | 394,567 | Bakuman 2 |
28 | 381,633 | Bakuman 3 |
29 | 376,340 | Hayate no Gotoku! 18 |
30 | 374,257 | Ouran High School Host Club 14 |
31 | 373,020 | Soul Eater 14 |
32 | 366,651 | FAIRY TAIL 14 |
33 | 365,235 | Saint☆Onii-san 1 |
34 | 363,446 | Koukou Debut 13 |
35 | 347,574 | Ahiru no Sora |
36 | 334,536 | Mei-chan no Shitsuji 1 |
37 | 332,697 | Saint☆Onii-san 2 |
38 | 332,338 | Tsubasa 25 |
39 | 331,985 | FAIRY TAIL 13 |
40 | 327,918 | NARUTO 44 |
41 | 324,396 | Cross Game 14 |
42 | 321,461 | Tsubasa 26 |
43 | 319,543 | Hayate no Gotoku! 19 |
44 | 317,381 | MAJOR 70 |
45 | 317,125 | WORST 22 |
46 | 316,221 | Ahiru no Sora 22 |
47 | 315,469 | Kekkaishi 23 |
48 | 315,150 | Detroit Metal City 7 |
49 | 313,845 | Mushishi 10 |
50 | 313,214 | MAJOR 69 |
Kaynak: Sankaku Complex
rockchu- Anitoryum Fansub
Ruh Hali :
Geri: 2009 İlk Yarı Manga Satışları...
Zaten belliydi bu. Naruto ve Bleach'in bu kadar ün yapmaları kendi tarzlarındaki yenilikler ve ilklerdi ki artık yavaş yavaş bunu kaybetmeye başladılar. Düşüşe geçmeleri ve op'in lider olması oldukça doğal. Birçok animede görmediğimiz bir konuyu işliyor. İyi oluyor Naruto ve Bleach'e aklı başlarına gelir umarım.
Naruto ve Bleach balonlaşmış mangalar zaten... Gittikçe hayran kaybediyor besbelli. İlk başta çok tuttu iyi bi çıkış yakaladı ve artık yavaş yavaş ikiside erimeye başladı. İyi iyi yeter artık 2 senedir Naruto, Bleach sıktı^^ Burada adları geçmemiş ama bunların dışında Bitter Virgin, Negima!, Afro Samurai ve LadySnowBlood çok kaliteli mangalardır. Hele ki Bitter Virgin... Okunmadan geçilmeyecek arşivlik mangalardan bi tanesidir. Listede olmamasına şaşırdım doğrusu çünkü senenin başlarında epey sattı diye biliyorum, yanılıyor muyum?
Söylemeden geçemiyeceğim Afro Samurai' ı Nişantaşı' nda, Gerekli Şeyler' de bulabilirsiniz yok satıyor elinizi çabuk tutmanız lazım=)
Söylemeden geçemiyeceğim Afro Samurai' ı Nişantaşı' nda, Gerekli Şeyler' de bulabilirsiniz yok satıyor elinizi çabuk tutmanız lazım=)
DicLonius- Süper Animeci
Sonuç olarak bunlar Japonya'da yapılan satışlar ingilizce manga ilk 50 listesi olsaydı tahminimce listede çok daha farklı mangalar görebilirdik...
Ruh Hali :
rockchu demiş ki:Sonuç olarak bunlar Japonya'da yapılan satışlar ingilizce manga ilk 50 listesi olsaydı tahminimce listede çok daha farklı mangalar görebilirdik...
Ama saydıklarım zaten Japon mangası=) Bilmem liste bana çok ilginç geldi. Beklenmedik bi sıralama..
DicLonius- Süper Animeci
Ençok satanların o.p ,naruto ,bleach gibi shounen ler olması çok normal ...bitter virgin gibi mangalar çok kaliteli mangalarda olsa satış rakamları pek yüksek olmaz ....mesela benim için tartışmasız 1 numara olan berserk i hiçbir zaman satış sıralamasında yukarlarda göremezsiniz ...(dier favorilerimden vagabond falan ara sıra girer listelere ama .sonuç hep aynı one piece ,naruto,bleach üçlemeleri hep zirvede olurlar)
zhenya- Süper Animeci
Ruh Hali :
kimi ni todoke 11. sırada nihaha
okuduğum shoujoların bu tip listelere girdiğini nadiren görebiliyorum da ^^
okuduğum shoujoların bu tip listelere girdiğini nadiren görebiliyorum da ^^
Mss. Pretty Queen- Aktif üye
Ruh Hali :
ok rahat tahmin edilebilecek,hiç beklenmedik bir sıralama değil.hatta bitter virgin,negima,Lady snow blood ilk 50ye girse şaşardım.bitter virgin iyi fakat popülerliği düşen bir seri.Oldu bitti gibi,2009da en çok satan ilk 50ye giremez kolay kolay.Negima mangası ilk önce çok tuttu,tuttu diye bir seri animesi yapıltı animeyi ellerine yüzlerine bulaştırınca manganında popülerliği düştü.Remake yapıldı birkez daha denemek amaçlı ilk sezondan 8-9 ay sonra gibi kısa bir sürede,oda tutmadı.haliyle düşe düşe ondanda bir hayır kalmadı.zaten lsb 1973 yapımı.o nasıl 2009da en çok satılanlar arasına girsin.Yanlış anlamayın şimdi,bitter virgin veya negima bana görede en az one piece kadar güzel mangalar,fakat 2009 ilk yarı manga satışlarında one pieceye rakip olmaları pek mümkün değil.DicLonius demiş ki:rockchu demiş ki:Sonuç olarak bunlar Japonya'da yapılan satışlar ingilizce manga ilk 50 listesi olsaydı tahminimce listede çok daha farklı mangalar görebilirdik...
Ama saydıklarım zaten Japon mangası=) Bilmem liste bana çok ilginç geldi. Beklenmedik bi sıralama..
AkumA- Aktif üye
Ruh Hali :
AkumA demiş ki:ok rahat tahmin edilebilecek,hiç beklenmedik bir sıralama değil.hatta bitter virgin,negima,Lady snow blood ilk 50ye girse şaşardım.bitter virgin iyi fakat popülerliği düşen bir seri.Oldu bitti gibi,2009da en çok satan ilk 50ye giremez kolay kolay.Negima mangası ilk önce çok tuttu,tuttu diye bir seri animesi yapıltı animeyi ellerine yüzlerine bulaştırınca manganında popülerliği düştü.Remake yapıldı birkez daha denemek amaçlı ilk sezondan 8-9 ay sonra gibi kısa bir sürede,oda tutmadı.haliyle düşe düşe ondanda bir hayır kalmadı.zaten lsb 1973 yapımı.o nasıl 2009da en çok satılanlar arasına girsin.Yanlış anlamayın şimdi,bitter virgin veya negima bana görede en az one piece kadar güzel mangalar,fakat 2009 ilk yarı manga satışlarında one pieceye rakip olmaları pek mümkün değil.DicLonius demiş ki:rockchu demiş ki:Sonuç olarak bunlar Japonya'da yapılan satışlar ingilizce manga ilk 50 listesi olsaydı tahminimce listede çok daha farklı mangalar görebilirdik...
Bilmiyorum Negima' nın mangasına devam edilseydi (One Piece gibi) en az One Piece kadar ünü olurdu diye düşünüyorum. Çünkü Negima' nın konusu güzel ilgi çekiciydi. Animesinde mangadan çok uzaklaşmışlar. Örnek(Dikkat spoiler):
- Spoiler:
- Animede 23. bölümde Asuna' nın ölümüne hemen girmişler ki 21. bölümde daha yeni bir aksiyondan çıkıyor Ojou-sama, Negi, Asuna ve Sei. Oysaki Kyoto gezisi mangada bu kadar kısa değil 3 cilt Kyoto gezisine yer verilmiş. Farklı farklı aksiyonlara yer verilmiş. Ve mangada Kyoto gezisinin ardından bir sürü olay gerçekleşiyor löp diye Asuna' nın ölümüne geçilmiyor.
Onun dışında Bitter Virgin biraz öyle oldu nedendir bilmiyorum ama onemanga.com' da okunma rekorları kırıp ilk 10' a 2 günde yerleşirken, birden bire bi düşüş yaşadı... LadySnowBlood ise Japonya' nın saygılı film ve mangalarından biridir (yanılmıyorsam).
DicLonius- Süper Animeci
FMA'de baya satmış.
FoRZa- Aktif üye
Ruh Hali :
benim bildigin mangada asuna ölmüyordu yahu?DicLonius demiş ki:AkumA demiş ki:ok rahat tahmin edilebilecek,hiç beklenmedik bir sıralama değil.hatta bitter virgin,negima,Lady snow blood ilk 50ye girse şaşardım.bitter virgin iyi fakat popülerliği düşen bir seri.Oldu bitti gibi,2009da en çok satan ilk 50ye giremez kolay kolay.Negima mangası ilk önce çok tuttu,tuttu diye bir seri animesi yapıltı animeyi ellerine yüzlerine bulaştırınca manganında popülerliği düştü.Remake yapıldı birkez daha denemek amaçlı ilk sezondan 8-9 ay sonra gibi kısa bir sürede,oda tutmadı.haliyle düşe düşe ondanda bir hayır kalmadı.zaten lsb 1973 yapımı.o nasıl 2009da en çok satılanlar arasına girsin.Yanlış anlamayın şimdi,bitter virgin veya negima bana görede en az one piece kadar güzel mangalar,fakat 2009 ilk yarı manga satışlarında one pieceye rakip olmaları pek mümkün değil.DicLonius demiş ki:rockchu demiş ki:Sonuç olarak bunlar Japonya'da yapılan satışlar ingilizce manga ilk 50 listesi olsaydı tahminimce listede çok daha farklı mangalar görebilirdik...
Bilmiyorum Negima' nın mangasına devam edilseydi (One Piece gibi) en az One Piece kadar ünü olurdu diye düşünüyorum. Çünkü Negima' nın konusu güzel ilgi çekiciydi. Animesinde mangadan çok uzaklaşmışlar. Örnek(Dikkat spoiler):Diyebiliriz ki evet anime Negi' nin herşeyini bitirdi...
- Spoiler:
Animede 23. bölümde Asuna' nın ölümüne hemen girmişler ki 21. bölümde daha yeni bir aksiyondan çıkıyor Ojou-sama, Negi, Asuna ve Sei. Oysaki Kyoto gezisi mangada bu kadar kısa değil 3 cilt Kyoto gezisine yer verilmiş. Farklı farklı aksiyonlara yer verilmiş. Ve mangada Kyoto gezisinin ardından bir sürü olay gerçekleşiyor löp diye Asuna' nın ölümüne geçilmiyor.
Onun dışında Bitter Virgin biraz öyle oldu nedendir bilmiyorum ama onemanga.com' da okunma rekorları kırıp ilk 10' a 2 günde yerleşirken, birden bire bi düşüş yaşadı... LadySnowBlood ise Japonya' nın saygılı film ve mangalarından biridir (yanılmıyorsam).
AkumA- Aktif üye
Ruh Hali :
AkumA demiş ki:benim bildigin mangada asuna ölmüyordu yahu?DicLonius demiş ki:AkumA demiş ki:ok rahat tahmin edilebilecek,hiç beklenmedik bir sıralama değil.hatta bitter virgin,negima,Lady snow blood ilk 50ye girse şaşardım.bitter virgin iyi fakat popülerliği düşen bir seri.Oldu bitti gibi,2009da en çok satan ilk 50ye giremez kolay kolay.Negima mangası ilk önce çok tuttu,tuttu diye bir seri animesi yapıltı animeyi ellerine yüzlerine bulaştırınca manganında popülerliği düştü.Remake yapıldı birkez daha denemek amaçlı ilk sezondan 8-9 ay sonra gibi kısa bir sürede,oda tutmadı.haliyle düşe düşe ondanda bir hayır kalmadı.zaten lsb 1973 yapımı.o nasıl 2009da en çok satılanlar arasına girsin.Yanlış anlamayın şimdi,bitter virgin veya negima bana görede en az one piece kadar güzel mangalar,fakat 2009 ilk yarı manga satışlarında one pieceye rakip olmaları pek mümkün değil.DicLonius demiş ki:rockchu demiş ki:Sonuç olarak bunlar Japonya'da yapılan satışlar ingilizce manga ilk 50 listesi olsaydı tahminimce listede çok daha farklı mangalar görebilirdik...
Bilmiyorum Negima' nın mangasına devam edilseydi (One Piece gibi) en az One Piece kadar ünü olurdu diye düşünüyorum. Çünkü Negima' nın konusu güzel ilgi çekiciydi. Animesinde mangadan çok uzaklaşmışlar. Örnek(Dikkat spoiler):Diyebiliriz ki evet anime Negi' nin herşeyini bitirdi...
- Spoiler:
Animede 23. bölümde Asuna' nın ölümüne hemen girmişler ki 21. bölümde daha yeni bir aksiyondan çıkıyor Ojou-sama, Negi, Asuna ve Sei. Oysaki Kyoto gezisi mangada bu kadar kısa değil 3 cilt Kyoto gezisine yer verilmiş. Farklı farklı aksiyonlara yer verilmiş. Ve mangada Kyoto gezisinin ardından bir sürü olay gerçekleşiyor löp diye Asuna' nın ölümüne geçilmiyor.
Bilmem ben daha oralara gelmedim 10. kitaptayım şuan online okumuyorum, satın alıp okuyorum ki heycanlı olsun..
DicLonius- Süper Animeci
öylesi daha iyidir tabi,ah imkanım olsada bende öyle okusam xD
neyse az birşey spoilerden birşey olmaz sanrım.asunanın ölümü ile ilgili hiçbirşey yok mangada.Anime fillerden son yapmış gibi.claymore tarzı yani.
neyse az birşey spoilerden birşey olmaz sanrım.asunanın ölümü ile ilgili hiçbirşey yok mangada.Anime fillerden son yapmış gibi.claymore tarzı yani.
AkumA- Aktif üye
Ruh Hali :
AkumA demiş ki:öylesi daha iyidir tabi,ah imkanım olsada bende öyle okusam xD
hehe=)
Zaten Animesinin en az bi 15 bölümü filler bariz... Ama ben animesinde sonunu sevdim yani güzel bi sondu...
DicLonius- Süper Animeci
Anlamamışsın beni demek istediğim eğer Amerika İngiltere vb. bir yerde manga satış listesi olsaydı oradaki insanların ilgisini çeken mangalar belkide daha farklı olduğundan ilk sıralarda çok büyük değişiklikler olmasada listenin genelinde genelinde değişiklikler ortaya çıkabilirdi...DicLonius demiş ki:rockchu demiş ki:Sonuç olarak bunlar Japonya'da yapılan satışlar ingilizce manga ilk 50 listesi olsaydı tahminimce listede çok daha farklı mangalar görebilirdik...
Ruh Hali :
1 sayfadaki 1 sayfası