Ebay.com Alışveriş?
5 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
Ebay.com Alışveriş?
Merhaba arkadaşlar.
Ebay üzerinden alışveriş yapmak istiyorum ve daha önce hiç denemedim. Bazı soru işaretleri var aklımda.
- Alışverişimi yaptım. Kaç gün içinde gelir ve mutlaka gelir mi?
- Aldığım ürünün gümrük muhabbeti nasıl olur? Örnek: Anime figur aldım yada lcd monitör aldım. Bunun gümrük ücretlendirmesi nasıl oluyor? Bu ücreti kim ödüyor.
- Kargo ücreti nedir bu işte? Varsa ne kadardır?
- Aldığım ürün hasarlı geldiyse, geri iade etme koşulları yada geri iade ederken izlemem gereken yol nedir?
Bu ve bunun gibi sorular.
Ebay geniş ürün ve fiyat yelpazesi bulunuyor. Bu eğer benim için avantajlı olucaksa neden faydalanmıyayım.
Ebay üzerinden alışveriş yapmak istiyorum ve daha önce hiç denemedim. Bazı soru işaretleri var aklımda.
- Alışverişimi yaptım. Kaç gün içinde gelir ve mutlaka gelir mi?
- Aldığım ürünün gümrük muhabbeti nasıl olur? Örnek: Anime figur aldım yada lcd monitör aldım. Bunun gümrük ücretlendirmesi nasıl oluyor? Bu ücreti kim ödüyor.
- Kargo ücreti nedir bu işte? Varsa ne kadardır?
- Aldığım ürün hasarlı geldiyse, geri iade etme koşulları yada geri iade ederken izlemem gereken yol nedir?
Bu ve bunun gibi sorular.
Ebay geniş ürün ve fiyat yelpazesi bulunuyor. Bu eğer benim için avantajlı olucaksa neden faydalanmıyayım.
Geri: Ebay.com Alışveriş?
3 soruya cevap verebilirim
-Doğru adres verdiğiniz sürece kesin gelir. Gönderme şekline bağlı olarak [Hava yolu yahut deniz yolu] [ki genelde hava yolu olur]gelme süreleri farklı olacaktır. Şirketten bir arkadaş hava yolunu kullanarak 1 haftada istediği ürün eline geldi.
-Alacağınız ürün 100 $ ve altındaysa gümrük vergisi ödemezsiniz. Şayet satıcı ile anlaşıp kargonun üzerine "hediye" olarak işaretletirseniz 300 $'a kadar gümrük vergisi ödemezsiniz. Şayet alacağınız ürün 300 $ üstündeyse kargo paketinin üzerine hediye yazmaktan başka satıcıdan rica edip 300 $ altında fatura kesmesini rica edeceksiniz. Yasal değildir ama genelde işe yarar.
-Bazı satıcılar kargo ücretini kendileri ödüyor. Ürün bilgisinde kargonun ücretini kimin ödeyeceği yazar. Muhtemelen gönderilen ülkeye göre değişiyordur. Satıcıya sorarsanız size kargo ücreti hakkında bilgi verir.
-Doğru adres verdiğiniz sürece kesin gelir. Gönderme şekline bağlı olarak [Hava yolu yahut deniz yolu] [ki genelde hava yolu olur]gelme süreleri farklı olacaktır. Şirketten bir arkadaş hava yolunu kullanarak 1 haftada istediği ürün eline geldi.
-Alacağınız ürün 100 $ ve altındaysa gümrük vergisi ödemezsiniz. Şayet satıcı ile anlaşıp kargonun üzerine "hediye" olarak işaretletirseniz 300 $'a kadar gümrük vergisi ödemezsiniz. Şayet alacağınız ürün 300 $ üstündeyse kargo paketinin üzerine hediye yazmaktan başka satıcıdan rica edip 300 $ altında fatura kesmesini rica edeceksiniz. Yasal değildir ama genelde işe yarar.
-Bazı satıcılar kargo ücretini kendileri ödüyor. Ürün bilgisinde kargonun ücretini kimin ödeyeceği yazar. Muhtemelen gönderilen ülkeye göre değişiyordur. Satıcıya sorarsanız size kargo ücreti hakkında bilgi verir.
AnTiOkSiDaN- Çevirmen
Ruh Hali :
Hımmm. Teşekkürler Antioksidan. Ebay güvenilir bir site ama yabancı olması ve o yüzden anlaşmazlıklardan dolayı mağdur olabileceğim endişesi var. O yüzden soruyorum.
300$ ve üzeri bir alışveriş yaptık hediye yazmayı unuttu satıcı yada faturayı daha düşük kesmeyi kabul etmedi. Gümrük ücretini nereye ödüyorum ben.
Ürün hangi gümrüğe gitmişse o gümrükteki gümrük saymanlıklarına ödenir. Şayet gümrüğe düşecekse hiç sipariş vermeyin derim. Astarı yüzünden pahalıya gelebilir. İnternette gümrük tarife cetvelleri var. Alacağınız ürüne ne kadar vergi uygulanacağını hesaplayablirsiniz.
Ayrıca benim buraya yazdıklarım gümrükte gördüklerim ve okulda gümrük dersinde öğrendiğim bilgiler. İnternette biraz araştırmanı tavsiye ederim. Belki gümrük işini halletmenin başka yolları da vardır. Tek bir bilgi kaynağına güvenmeyin.
Yalnız bu cetvel fazlasıyla karışıktır. Bu işlerden anlayan biri varsa tanıdığınız hesaplamasını isteyebilirsin. Ben listeyi görünce zaten sayfayı kapatıp vaz geçmiştim Ayrıca ürünün GTIP numarasını öğrenebilirsen cetvelde daha kolay bulabilirsin.
Ayrıca benim buraya yazdıklarım gümrükte gördüklerim ve okulda gümrük dersinde öğrendiğim bilgiler. İnternette biraz araştırmanı tavsiye ederim. Belki gümrük işini halletmenin başka yolları da vardır. Tek bir bilgi kaynağına güvenmeyin.
AnTiOkSiDaN- Çevirmen
Ruh Hali :
Yani sana güvenmemem gerekiyor . Teşekkürler Antioksidan. Bu kadar bilgi yeterli sanırım. Gerisini halledebilirim .
B'şiye dikkatini çekmek istiyorum. Her alışveriş sitesinde var mıdır bilmiyorum ama ödenecek miktarı bankaya sakın ama sakın yanlış girme. Neden mi? 50$ yerine 500$ gibi komik durumlar ortaya çıkabiliyor. Ve geri dönüşüde olmuyor. En basitinden Knight Online' da bi akıllı "aga" (kendisini tanımıyorum) görmemiş gibi 300GoldBar almış. Buda yaklaşık 190$-210$ arası değişiyor. Ne iştir ki arkadaşımız (190$ ı ele alıyorum) 190$ yerine 1.900$ yazınca, 1900$' ı tıpış tıpış ödemiş^^ Yani Buna dikkat etmeni çok istiyorum.
Ayrıca adresi noktası noktasına doğru yazmalısın ki rahatlıkla gelsin ürünün. Hasarlanma durumundada geri iade edip parasız yenisini alabiliyorsun diye biliyorum=)
Ayrıca adresi noktası noktasına doğru yazmalısın ki rahatlıkla gelsin ürünün. Hasarlanma durumundada geri iade edip parasız yenisini alabiliyorsun diye biliyorum=)
DicLonius- Süper Animeci
Birde baktım fiyatlar ucuz. 0.99$'a figürler var.
bLue-Dragon- Encoder
Ruh Hali :
bLue-Dragon demiş ki:Birde baktım fiyatlar ucuz. 0.99$'a figürler var.
http://www.dreamersfigure.com/ Türk figür satış sitesi ama en düşük figür 35TL ve bu 200TL üstüne kadar gidiyor. Hatta bir FMA figürü var 550TL. Tamam çok güzel olabilir, boyut olarak büyük olabilir ama bir figür için çok fazla ama dediğim FMA figürünü ebayde 429 dolara satıyorlar buda bir garip . Türkiye'dekinin iki katı. Gerçekten çok ucuz figürler var ebayde, insanın hepsini alası geliyor.
Gerekli Şeyler' e gideriz buluşmada alırsınız bol bol figür?
P.sDreamers Gerekli Şeyler' e oranla çok daha pahalı bi yer.
P.sDreamers Gerekli Şeyler' e oranla çok daha pahalı bi yer.
DicLonius- Süper Animeci
Gerekli Şeyler'in sitesi kapanmış . Daha yeni öğrendim orayı ben ama bakıcaktım fiyatlarına.
Başka figür satan siteler biliyormusunuz ama türk?
Başka figür satan siteler biliyormusunuz ama türk?
Ebayden ve amazondan www.Viaddress.com aracılığıyla birçok alışveriş yaptım ve hiç bir sorun çıkmadı, en güzel kısmı da bazı kısıtlamalarla Türkiyeye göndermeyen sitelerden hiç bir komisyon ücreti alınmadan alışveriş yapmam oldu. Herkese tavsiye ederim, en azından kayıt ücretsiz olduğu için bir deneyin derim.www.Viaddress.com
crema- Mesaj Sayısı : 1
1 sayfadaki 1 sayfası