Seifukusha'dan herkese merhaba!
+15
spartiate
aoshi
Harusame
Susano'o
DarkeLia
new_cellie
Unde®kaN
Zax
mnyk
çamekoo
Yaser
CHOBiTS
lantis
edemirci44
Seifukusha
19 posters
1 sayfadaki 2 sayfası
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
Seifukusha'dan herkese merhaba!
Merhaba arkadaşlar. Ben fatih. Boğaziçi Üniversitesinde okuyorum. Japonca dersleri alıyorum. Şu ana kadar ilk iki kuru geçtim, 8 kur daha var, aşağı yukarı 4 yılımı alır. Japonca çevirilerde yardım edebilirim elden geldiğince. Benim de bir sorum var, Türkçe'den Japonca'ya çeviri için yardım arıyorum. Bana yardım edebilecek biri olursa çok sevinirim.
Geri: Seifukusha'dan herkese merhaba!
Hoş geldin.Japoncaya merak eden ne kadar üyemiz var...Derslerinde başarılar..Forum sitemizde eğlenirsin inşallah.Katılman güzel oldu,yeri geldigi zaman sana da danışabiliriz hatta çevirilerde yardım alabiliriz....
edemirci44- Admin
Ruh Hali :
Teşekkürler. Bana da Türkçe'den Japonca'ya çeviri de yardım edecek biri olursa sevinirim.
Okulda ve okul dışında dahil olduğum, Türk'ler ve Japon'ların da olduğu iki grup var. Japonca'dan çeviri isteyen arkadaşlar varsa o taraftan da yardım alabiliriz ama kimseye garanti vermeyim. Malum, ben onlardan rica ederim, yardım eden olursa eder.
Foruma katıldığıma memnunum.
Okulda ve okul dışında dahil olduğum, Türk'ler ve Japon'ların da olduğu iki grup var. Japonca'dan çeviri isteyen arkadaşlar varsa o taraftan da yardım alabiliriz ama kimseye garanti vermeyim. Malum, ben onlardan rica ederim, yardım eden olursa eder.
Foruma katıldığıma memnunum.
Hoşgeldin umarım sitemizde iyi vakit gecirirsin.Benimde en büyük istegim japonca ögrenebilmek.
Hoşgeldin^^
Yaser- Aktif üye
Ruh Hali :
Eğlenmen ve katılman dilegiyle
çamekoo- Isınan üye
Hoşgeldin. burda eğlenmen dileğiyle.
Not: Ben de japonca öğrenmek istiyorum.
Not: Ben de japonca öğrenmek istiyorum.
mnyk- Yeni Üye
Ruh Hali :
Aramıza hg umarım japoncayı kavrarsın demıcem kavrıyacagın kesın zaten^^ bu arada bogazıcınde okuyormussun O__O dersler ıyı galıba xD herneyse hg^^
ya Japonca öğreneceğim bir kurs falan var mı_? Veya öğretecek bir gönüllü_?? Çok istiyorum ya.
Unde®kaN- Süper Animeci
Ruh Hali :
hoşgeldin.Harika vakit geçirmeni dilerim
bu arada japonca kolay mı yaa çok ilgimi çekmesine rağmen cesaret edemiyorum bir türlü
bu arada japonca kolay mı yaa çok ilgimi çekmesine rağmen cesaret edemiyorum bir türlü
new_cellie- Aluminia Fansub
Ruh Hali :
hos geldın seifukusha
DarkeLia- Süper Animeci
Ruh Hali :
öncelikle animemangantr ailesine hoşgeldin diyeyim burada hoş vakit geçireceğinden kuşkum yok. diğer konuya gelince, istanbuldaysan muhtemelen muharrem hocanın yerinde ders alıyosundur, japon kültür. yada başka bi yer var mı orada bilmiyorum. ben de meraklıyım japoncaya, ama kendi kendime öğreniyorum. şuan fena durumda deilim, bir sözlük yardımıyla japoncadan anime altyazısı çevirebilecek kadar. kelime daarcığım çok iyi deil işte yardım edebileceğim bi konu olursa lütfen sor. tekrardan aramıza hoş geldin, derslerinde de başarılar!
not:征服者 seifukusha, gerçen adın fatih mi yoksa?
not:征服者 seifukusha, gerçen adın fatih mi yoksa?
Susano'o- Çevirmen
Ruh Hali :
Karşılayan herkese teşekkürler arkadaşlar.
mdd3000'e de ayrıyetten teşekkürler. (Gerçek adım Fatih, Seifukusha onun Japonca'da karşılığı )
Japonca'yı üniversitemizde öğreten Japon, bayan hocamız Mariko sensei var. Kendisi de 20 yıldır TÜrkiye'de olduğu için Türkçe'yi iyi biliyor, dersi bize Türkçe anlatıyor, ki çok faydalı.
"Japonca kolay mı?" diye soran arkadaşlar var, İNANIN ÇOK KOLAY. Şaka yapmıyorum. Dilbilgisi kısmı Türkçe'ye çok benziyor; cümledeki öğelerin sırası bizimkiyle aynı; sondan eklemeli; yazıldığı gibi okunuyor...
Hatta anime izleyerek Japonca öğrenenler de var. School Rumble birinci serisinde altyazıyı yapan kişi (altyazılar ingilizce'ydi) Japonca'yı animelerden söktüğünü falan yazıyordu.
İşin zor kısmı da var tabi. Şimdi, bizim dilimizin aksine, Japon'ların 2 alfabesi bir de Kanci sistemi var. Hiragana alfabesi Japonca kelimeleri yazmak için, Katakana alfabesi yabancı kökenli kelimeleri yazmak için kullanılıyor. Kanciler 20 000 civarında, Çince semboller oluyor. Japonca'da, bazıları kelimelerin bir parçasını, bazıları tamamını oluşturuyor. Okunuşta değişiklik yok. Bir kelimenin kancisi varsa onu kanci ile yazıyorlar, yoksa, ya da kanci ile yazılamayan parçaları varsa alfabe devreye giriyor, olay böyle.
Ha, tabi kanciler Çince'de de kullanıldığı için, Japonca öğrenenler Çinli'lerle yazışarak anlaşabilirler. Bir taşla iki kuş.
Sorusu olan arkadaş varsa yardımcı olabilirim daha da.
mdd3000'e de ayrıyetten teşekkürler. (Gerçek adım Fatih, Seifukusha onun Japonca'da karşılığı )
Japonca'yı üniversitemizde öğreten Japon, bayan hocamız Mariko sensei var. Kendisi de 20 yıldır TÜrkiye'de olduğu için Türkçe'yi iyi biliyor, dersi bize Türkçe anlatıyor, ki çok faydalı.
"Japonca kolay mı?" diye soran arkadaşlar var, İNANIN ÇOK KOLAY. Şaka yapmıyorum. Dilbilgisi kısmı Türkçe'ye çok benziyor; cümledeki öğelerin sırası bizimkiyle aynı; sondan eklemeli; yazıldığı gibi okunuyor...
Hatta anime izleyerek Japonca öğrenenler de var. School Rumble birinci serisinde altyazıyı yapan kişi (altyazılar ingilizce'ydi) Japonca'yı animelerden söktüğünü falan yazıyordu.
İşin zor kısmı da var tabi. Şimdi, bizim dilimizin aksine, Japon'ların 2 alfabesi bir de Kanci sistemi var. Hiragana alfabesi Japonca kelimeleri yazmak için, Katakana alfabesi yabancı kökenli kelimeleri yazmak için kullanılıyor. Kanciler 20 000 civarında, Çince semboller oluyor. Japonca'da, bazıları kelimelerin bir parçasını, bazıları tamamını oluşturuyor. Okunuşta değişiklik yok. Bir kelimenin kancisi varsa onu kanci ile yazıyorlar, yoksa, ya da kanci ile yazılamayan parçaları varsa alfabe devreye giriyor, olay böyle.
Ha, tabi kanciler Çince'de de kullanıldığı için, Japonca öğrenenler Çinli'lerle yazışarak anlaşabilirler. Bir taşla iki kuş.
Sorusu olan arkadaş varsa yardımcı olabilirim daha da.
Muharrem hocayı tanımıyorum. Nerede ders veriyor?mdd3000 demiş ki:istanbuldaysan muhtemelen muharrem hocanın yerinde ders alıyosundur, japon kültür.
Bu arada benimde çevirmenler grubuna katılmam mümkün mü?
istiklalde fransız konsolosluğunu geçtikten sonra sağa aşağı doğru inen sokaktan inince japon kültür ve eğitim merkezi var, alt katı bunka kafe, üst katları derslikler. ortamı baya sıcak hoş biyer, hiç yoksa bir gidip görmeni tavsiye ederim. muharrem hoca derselere bizzat girmiyor. japon öğretmenler var, birisi türkçeyi çok iyi bilen gramer dersine gelen hoca, birisi de türkçe bilmeyen konuşma pratiği ve tekrar maksatlı dersler veren hoca. güzel bi ortam ben devam edemedim oraya, ilk kura başlamıştım, gerçi bana göre ilk kur çok hafifti, son kurda öğretilenleri dahil biliyorum, ama kelime dağarcığı ve konuşma pratiği olsun diye gitmiştim.
çevirmenler grubuna katılmak için bedifeci ile konuş, site adminlerindendir kendisi. ne gibi koşullar ararlar bilmiyorum malesef ayrıca fatih eğer hoşuna giderse tabi, bizim projelerimiz kısmında altyazı çevirilerimizi yayınlıyoruz, yardımcı olmak istiyorsan buraları bi gez derim, sonra yine bedifeci ile görüşebilirsin. ayrıca benim altyazılara da bakmayı unutma, noir yeni bitti. geri beslemeye ihtiyacım var.
herzaman istediğin konuda soru sorabilirsin, pm at bana, mümkün olduğunca çabuk cevaplamaya çalışıyorum. iyi çalışmalar! ja, ganbare yo!
çevirmenler grubuna katılmak için bedifeci ile konuş, site adminlerindendir kendisi. ne gibi koşullar ararlar bilmiyorum malesef ayrıca fatih eğer hoşuna giderse tabi, bizim projelerimiz kısmında altyazı çevirilerimizi yayınlıyoruz, yardımcı olmak istiyorsan buraları bi gez derim, sonra yine bedifeci ile görüşebilirsin. ayrıca benim altyazılara da bakmayı unutma, noir yeni bitti. geri beslemeye ihtiyacım var.
herzaman istediğin konuda soru sorabilirsin, pm at bana, mümkün olduğunca çabuk cevaplamaya çalışıyorum. iyi çalışmalar! ja, ganbare yo!
Susano'o- Çevirmen
Ruh Hali :
Harusame- Aktif üye
Ruh Hali :
Hoşgeldin.
aoshi- Onursal üye
Ruh Hali :
merhaba fatih hoşgeldin aramızaa biraz geç oldu ama kusura bakma
mdd3000 demiş ki:istiklalde fransız konsolosluğunu geçtikten sonra sağa aşağı doğru inen sokaktan inince japon kültür ve eğitim merkezi var, alt katı bunka kafe, üst katları derslikler. ortamı baya sıcak hoş biyer, hiç yoksa bir gidip görmeni tavsiye ederim. muharrem hoca derselere bizzat girmiyor. japon öğretmenler var, birisi türkçeyi çok iyi bilen gramer dersine gelen hoca, birisi de türkçe bilmeyen konuşma pratiği ve tekrar maksatlı dersler veren hoca. güzel bi ortam ben devam edemedim oraya, ilk kura başlamıştım, gerçi bana göre ilk kur çok hafifti, son kurda öğretilenleri dahil biliyorum, ama kelime dağarcığı ve konuşma pratiği olsun diye gitmiştim.
Bahsettiğin yerde Japonca eğitim kültür merkezi olduğunu bilmiyordum, sağol. Çok büyük ihtimal bizim hocamız da orayı ve oradaki hocaları biliyordur. İlk kur hafif oluyor, aslında iyi, çünkü insan böylece Japonca'ya ısınıyor. Sen de emek sarfetmişsin, tebrikler.
Bedifeci ile konuştum, anladığım kadarıyla yapılan altyazıları kontrol mahiyetinde bir şeyler yapacağım. Sizin projelerinize de bakacağım. Animeyi indirmem gerekiyor önce, seninkini en önce kontrol ederim Kendi isminle mi yollamıştın Noir altyazısını? Karıştırmayım da...
Biz senle daha çok konuşuruz
Hai, gambarimasu. Doumo arigatou.
Teşekkürler. Diğer bütün arkadaşlara da teşekkür ederim.spartiate demiş ki:merhaba fatih hoşgeldin aramızaa biraz geç oldu ama kusura bakma
tamam, senin adın da yeşil olmuş, çevirmen kardeşim ahaha, çok iyi walla tekrardan hoşgeldin diyeyim daha görüşürüz elbette, ben imkan oldukça hergün girmeye çalışıyorum. bu durumum kasım başı itibariyle biraz değişecek gibi görünüyo ama. neyse alakasız oldu biraz. yardım edebileceğim herhangi bişey olursa mata renraku shite mo ii yo. sukoshi dake demo tedasuke ni nattara yoi no dakedo. ne kadar yardımım dokunur bilemiyorum, seviyeni bilmediğim için. belki benden iyisindir ve sen yardım edersin ozaman da hahahaa işin dersini alan daha ii bilir.
Susano'o- Çevirmen
Ruh Hali :
Ben de bu aralar sabit bir tempoda ilerlerim. Okul başlamadan bir hafta kadar evvel coşabilirim. Sonra eski hıza dönerim. İnşallah güzel projelere imza atarız.
nihongo ga mada couzu ca nai, demo asa kara ban made benkiyousuru . aşita mata!
nihongo ga mada couzu ca nai, demo asa kara ban made benkiyousuru . aşita mata!
ya bizde anlasaydık şunu öyle olmuyor ama
Unde®kaN- Süper Animeci
Ruh Hali :
Hoş geldin seifukusha umarım forumda aradığını bulursun, iyi eğlenceler.
RoMe- Admin
Ruh Hali :
Sağolun arkadaşlar.
Unde®kaN, Japonca basit, sen de öğrenebilirsin.
Unde®kaN, Japonca basit, sen de öğrenebilirsin.
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
1 sayfadaki 2 sayfası