Anime izlemenin faydaları
+19
DarkeLia
Seifukusha
özz
bLue-Dragon
S.Tensei
isobel
nico robin
Unde®kaN
Cemis
aoshi
Akuma_Blade
MetatroN
Zax
edemirci44
gundamaster
CHOBiTS
Sonvaynard
lantis
RoMe
23 posters
AnimeManganTR :: SOHBET :: Tartışmalar
2 sayfadaki 2 sayfası
2 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
Anime izlemek faydalı mı, zararlı mı?
Geri: Anime izlemenin faydaları
fayda ve zararları kişiye göre değişiyor gerçekten de. ben kendi adıma fayda gördüğümü söyleyebilirim. ama bu fayda küçükken geçerliydi. çünkü o sıralar öğrenmeye hevesli bir beynim vardı ve tv ne kadar veriyorsa o kadar izliyordum (bu süre her anime için 1 bölüm günde birkaç anime) oyuna, derslere, diğer hobilerime rahatlıkla zaman ayırabiliyordum. ne öğrendim animelerden; hayalgücümü geliştirdi, resim derslerim herzaman 5 ti dünya hakkında çok fazla şey öğrendim, ilgi alanlarım genişledi...
şuan sadece bana zevk verdiği için izliyorum, çok çok bişey katmıyor bana. sadece tv deki gereksiz şeyleri izlememe engel oluyor (ben bir televizyon bağımlısı olduğum için, tv de düzgün bişey olmasa da muhakkak açık durur )
herşeyde bir sınır olmalı bence, "anime izlemesem de zaten ders çalışmazdım içimden gelmiyor çünkü" demek biraz kolaya kaçmak oluyor. sonuçta ben de çok ders çalışma manyağı biri değildim ama sorumluluklarımın bilincindeydim, sınırlarımızı belirleyen kendimiz olmalıyız, çevresel etkenler değil. bu örnekti sadece, aman kimse üstüne alınmasın.
şuan sadece bana zevk verdiği için izliyorum, çok çok bişey katmıyor bana. sadece tv deki gereksiz şeyleri izlememe engel oluyor (ben bir televizyon bağımlısı olduğum için, tv de düzgün bişey olmasa da muhakkak açık durur )
herşeyde bir sınır olmalı bence, "anime izlemesem de zaten ders çalışmazdım içimden gelmiyor çünkü" demek biraz kolaya kaçmak oluyor. sonuçta ben de çok ders çalışma manyağı biri değildim ama sorumluluklarımın bilincindeydim, sınırlarımızı belirleyen kendimiz olmalıyız, çevresel etkenler değil. bu örnekti sadece, aman kimse üstüne alınmasın.
özz- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Anime izlemenin Japonca'ya büyük katkısı var. Günlük konuşma tarzına kulağınız alışıyor, hatta aksanlara da kulak dolgunluğunuz oluyor. Bazı aniemeler anime izleme isteğinizi artırırken bazıları da isyan ettirebiliyor.
(Gantz'ı izlemenizi tavsiye etmem. Ne kadar saçma. Deli oldum resmen.)
Animelerin kendine has hoş dünyaları var. İzlemek zevk veriyor ama gerçek hayattan kopup o dünyalarda birşeylerin çaresini aramamak, oraları hayalen bir kaçış yeri olarak görmemek gerek. Böyle birşeyi yazmam biraz garip oldu galiba ama böyle düşünenler vardır belki. (Ben değilim, yanlış anlamayın.)
Japonları tanımak için anime izliyorsanız baştan bırakın bence. Bu konuda tecrübeli olan büyüklerimden öğrendiğim bu. Zaten benim tanıdığım Japonlar da animelerdeki gibi çıkmadı. (Olumsuz anlaşılmasın yine de. "Birebir yansıtmıyor" demek istiyorum)
(Gantz'ı izlemenizi tavsiye etmem. Ne kadar saçma. Deli oldum resmen.)
Animelerin kendine has hoş dünyaları var. İzlemek zevk veriyor ama gerçek hayattan kopup o dünyalarda birşeylerin çaresini aramamak, oraları hayalen bir kaçış yeri olarak görmemek gerek. Böyle birşeyi yazmam biraz garip oldu galiba ama böyle düşünenler vardır belki. (Ben değilim, yanlış anlamayın.)
Japonları tanımak için anime izliyorsanız baştan bırakın bence. Bu konuda tecrübeli olan büyüklerimden öğrendiğim bu. Zaten benim tanıdığım Japonlar da animelerdeki gibi çıkmadı. (Olumsuz anlaşılmasın yine de. "Birebir yansıtmıyor" demek istiyorum)
açıkçası bazen konularından etkilenip kendimce güzel kararlar almamı sağlıyor^^ (mesela hiçbir zaman pes etmemem ve umudumu yitirmemem gerketiği gibi )
ama genelde dilimi geliştirmeme çok yardımı oldu ^^
DarkeLia- Süper Animeci
Ruh Hali :
DarkeLia demiş ki:
Sen de mi Japonca öğreniyorsun?
benim gibi bir içmimar için bulunmaz ilham kaynağı oluyor hem deko hem yeni sitiler yapmama yardımcı oluyor ayriyetene güldürüyor
ishak- Süper Animeci
Ruh Hali :
yeni bir seçenek eklenmeli bence ^^
*Zararıda var Yararıda...
*Zararıda var Yararıda...
Çubuk Kraker xD- Süper Animeci
Ruh Hali :
walla çok faydasını görüyorum..
1 hem ingilizcem gelişiyor, hem japıonca anlamaya başladım artık...
2 acaip mutlu oluyorum, en muzsuz halimdeyken bile bir One Piece beni düzeltiyor...
3 en sewdiğim arkadaşlarımı anime sayesinde buldum...
daha ne olsun yawww...
1 hem ingilizcem gelişiyor, hem japıonca anlamaya başladım artık...
2 acaip mutlu oluyorum, en muzsuz halimdeyken bile bir One Piece beni düzeltiyor...
3 en sewdiğim arkadaşlarımı anime sayesinde buldum...
daha ne olsun yawww...
new_cellie- Aluminia Fansub
Ruh Hali :
Aynene ya muthiş kafa dağıtıyor.Ayrıca bence japonca öğreniyorsun.Ama psikopata bağlanma olayı söz konusu geçen bi kız arkadaşa vk'yı verdim yarın gelmiş beni ısırmaya çalışıyor manyak:D
silentwarior- Yeni Üye
Ruh Hali :
2 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
AnimeManganTR :: SOHBET :: Tartışmalar
2 sayfadaki 2 sayfası