Laptop um 300 gb ytlık harddiskimi okumuyor...
+7
Unde®minE
Unde®kaN
sakura hime
Hei_(BK201)
sera myu
spartiate
kordiseps
11 posters
AnimeManganTR :: YARDIM :: Yardım?
2 sayfadaki 2 sayfası
2 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
Geri: Laptop um 300 gb ytlık harddiskimi okumuyor...
Sordum sağolsun birkaç ilgilenen çıktı aynen kopyalıyorum :
Bu kadar
velociraptor demiş ki:Önceikle bunun External bir HDD oldugunu varsayiyorum
1. usb ye taktiginda , Harici HDD teki o kücük lamba yaniyormu (yani elektirk geliyormu)
2. PC calisirken bu Harici HDD sürekli takilimi birakiliyordu , yoksa sadece gerektikce takip dosyalarini kopyalayip yine cikariyormuydu , sürekli takili birakilan Harici HDD lerin isinmaya bagli elekronikaksam yanma/bozulmalari cokca rastlanan bir durumdur ,ilaveten harici Hdd sadece arasira kullanilsa bile usb den cikarilirken mutlaka safety remove hardware yöntemi uygulanmalidir , parmak bellekler icin de ayni durum sözkonusudur
3.Harici HDD i normalde kulandiginda windows ona hangi harfi atiyorsa (diyelimki F) baslat > calistir a F: yazip , ok (tamam) e tiklasin bakalim Harici HDD e ulasabilecekmi
4.Firmware bozulmasi olmus olabilir (Firmware Corruption / Damage to the firmware zone) bu tür bir durumda Pc genellikla HDD i görmez ve teknik servis e gitmesi sarttir
5.mekanik bir ariza olusmus olabilir (bu tür bir durumda genellikle HDD sesler cikarir)
6. Mantiksal birimlerde bir ariza meydana gelmis olabilir (Logical Errors) , bu tür durumlarda genellikle kulanici data yi kurtarmak icin sagdan soldan buldugu bir kurtarma yada fixleme yazilimini dener ve buda kurtarilabilir datayi kurtarilamaz hale getirir , bunlarin basinda da ScanDisk ve Chkdsk calistirmak gibi ölümcül hatalar gelmektedir
Tüm bunlara ilaveten buna bir virus veya spyware ninde neden olmus olabilecegini hatirlatmak isterim
AykutT demiş ki:WD kullanıcılarının sık sık başına gelen bir şey bu. Sebebi de sanırım Western Digital'in kendi içindeki senkronizasyon programı, bundan da tam emin değilim. Senkronizasyon programının başka kimlikteki bilgisayarlar ile çalışmasını engellediğini duymuştum.
Bu kadar
Unde®minE- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Unde®minE demiş ki:Sordum sağolsun birkaç ilgilenen çıktı aynen kopyalıyorum :velociraptor demiş ki:Önceikle bunun External bir HDD oldugunu varsayiyorum
1. usb ye taktiginda , Harici HDD teki o kücük lamba yaniyormu (yani elektirk geliyormu)
2. PC calisirken bu Harici HDD sürekli takilimi birakiliyordu , yoksa sadece gerektikce takip dosyalarini kopyalayip yine cikariyormuydu , sürekli takili birakilan Harici HDD lerin isinmaya bagli elekronikaksam yanma/bozulmalari cokca rastlanan bir durumdur ,ilaveten harici Hdd sadece arasira kullanilsa bile usb den cikarilirken mutlaka safety remove hardware yöntemi uygulanmalidir , parmak bellekler icin de ayni durum sözkonusudur
3.Harici HDD i normalde kulandiginda windows ona hangi harfi atiyorsa (diyelimki F) baslat > calistir a F: yazip , ok (tamam) e tiklasin bakalim Harici HDD e ulasabilecekmi
4.Firmware bozulmasi olmus olabilir (Firmware Corruption / Damage to the firmware zone) bu tür bir durumda Pc genellikla HDD i görmez ve teknik servis e gitmesi sarttir
5.mekanik bir ariza olusmus olabilir (bu tür bir durumda genellikle HDD sesler cikarir)
6. Mantiksal birimlerde bir ariza meydana gelmis olabilir (Logical Errors) , bu tür durumlarda genellikle kulanici data yi kurtarmak icin sagdan soldan buldugu bir kurtarma yada fixleme yazilimini dener ve buda kurtarilabilir datayi kurtarilamaz hale getirir , bunlarin basinda da ScanDisk ve Chkdsk calistirmak gibi ölümcül hatalar gelmektedir
Tüm bunlara ilaveten buna bir virus veya spyware ninde neden olmus olabilecegini hatirlatmak isterimAykutT demiş ki:WD kullanıcılarının sık sık başına gelen bir şey bu. Sebebi de sanırım Western Digital'in kendi içindeki senkronizasyon programı, bundan da tam emin değilim. Senkronizasyon programının başka kimlikteki bilgisayarlar ile çalışmasını engellediğini duymuştum.
Bu kadar
Undermine bu yazının tamamını okudum... Ama elektrik de gelior. Fazla da kullanmazdım. Yani bu yazıdan da pek bi sonuç çıkaramadım... Yine de teşekkür ederim....
kordiseps- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Bu arada önceden hiç görmüyodu yaa... Şimdi harddisk harf olarak görünüyo. Ama içine tıkladığımda BİÇİMLENDİR diyo. Açmio?
kordiseps- Hiper Animeci
Ruh Hali :
yanılmıyorsam biçimlendirmede dosyalar silinmiyordu kordi
sakura hime- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Silinmez olur mu yaa! Biçimlendirme tertemiz yapar.sakura hime demiş ki:yanılmıyorsam biçimlendirmede dosyalar silinmiyordu kordi
kordiseps- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Evet biçimlendirme tertemiz yapar.. Valla iyi bir biilgisayar tamircisine gidip oturup uzuun uzun muhabbet etmen lazım kordi
Unde®minE- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Arkadaşlar bu sefer de noldu bilmiorum ama...
Artık bilgisayar harddiski görüyor ama biçimlendir diyor... İçini açmıor...
Artık bilgisayar harddiski görüyor ama biçimlendir diyor... İçini açmıor...
kordiseps- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Eğer biçimlendirme yaparsan bütün verileri kaybedersin, lakin; içinde veri yoksa biçimlendirirken sistemini NTFS olarak ayarlamayı unutma.FAT32 yaparsan 4GB üzerindeki dosyalarda kopyalama yapamazsın.
Hitokiri demiş ki:Eğer biçimlendirme yaparsan bütün verileri kaybedersin, lakin; içinde veri yoksa biçimlendirirken sistemini NTFS olarak ayarlamayı unutma.FAT32 yaparsan 4GB üzerindeki dosyalarda kopyalama yapamazsın.
Teşekkürler bunu söylediğin çok ii oldu... Bilmiodum...
Ama yine de şu soruna bi çözüm bulmalıyım... En azından fotoları kurtarmam lazım.
kordiseps- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Veri kurtarma yazılımı almıştın benden, en iyi yol onu kullanmak.
Seifukusha demiş ki:Veri kurtarma yazılımı almıştın benden, en iyi yol onu kullanmak.
Onu hafta sonu deniycem... Seifu bana şöyle güzel bi şekilde en azından resimleri nasıl kurtarabileceğimi anlatabilir misin?
Program karışık geldi biraz
kordiseps- Hiper Animeci
Ruh Hali :
HDD'nin adı ne ise bir İE açıp oraya yazarak ulaşmayı dene. E ya da D ise mesela internet explorer aç ve (E: ya da E:/Klasör Adı )klasör adı yoksa E: yazıp entera bastığında açmıyorsa geçmiş olsun şimdiden.
..veyahut da windows+e tuş kombinasyonuyla bir explorer penceresi aç, soldaki ağaçta harddiskinin solundaki + tuşuna bas veya (yoksa) doğrudan üzerine tıkla.
Seifukusha demiş ki:..veyahut da windows+e tuş kombinasyonuyla bir explorer penceresi aç, soldaki ağaçta harddiskinin solundaki + tuşuna bas veya (yoksa) doğrudan üzerine tıkla.
Hem Hitokiri hen de senin söylediğini yaptığımda şu yazı karşıma çıkıyor:
F: sürücüsündeki diski kullanabilmek için önce biçimlendirmeniz gerekli.
Biçimlendirmek istiyor musunuz?
Disk biçimlendir. İptal.
kordiseps- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Cihat, EasyRecover programı, senin harddiskleri görmeye görebiliyor mu?
bendede Philips var 500 GB harici ve gerçekten çok sağlam banamasın demedi kolay kolayda ısınmıyor. Alıcak olanlara öneririm
Konuya gelirsek o tip sorunlar genelde HDD bir sarsıntı geçirip içerisindeki basıncın kaymasına sebep oluyor ve HDD malesef sizlere ömür oluyo dikkat etmeniz şitdetle önerilir hariciler özellikle çünki onlar normal Kasa HDD lerinden Daha Hassas^^
Konuya gelirsek o tip sorunlar genelde HDD bir sarsıntı geçirip içerisindeki basıncın kaymasına sebep oluyor ve HDD malesef sizlere ömür oluyo dikkat etmeniz şitdetle önerilir hariciler özellikle çünki onlar normal Kasa HDD lerinden Daha Hassas^^
+L+- Hiraishin Manga
Ruh Hali :
Seifukusha demiş ki:Cihat, EasyRecover programı, senin harddiskleri görmeye görebiliyor mu?
Evet görebiliyor...
Songoku inan ki harddiskime çok ii baktım,hiç öyle bir olay olmadı...
kordiseps- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Seifu çok sağol program için... Benim için uğraşmışsın didinmişsin...
5 saat beklemem gerekiyo ya programı. İlk boşlukta deniiceem...
5 saat beklemem gerekiyo ya programı. İlk boşlukta deniiceem...
kordiseps- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Gece koy istersen. Derinlemesine tarattır. Sabaha kadar hazır olur. Ekran koruyucusunu, güç tasarrufu vesaireyi kapat ama.
2 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
AnimeManganTR :: YARDIM :: Yardım?
2 sayfadaki 2 sayfası