AnimeManganTR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ya benim bir sorum olucaktı ? anime ile manga arasındaki fark nedir ?

+3
FoRZa
meyday
Amane Misa
7 posters

ya benim bir sorum olucaktı ? anime ile manga arasındaki fark nedir ? Empty ya benim bir sorum olucaktı ? anime ile manga arasındaki fark nedir ?

Mesaj tarafından Amane Misa Salı 21 Nis. - 22:13

sorum üste yazıyor işte

ya niye kimse beni sallamıyor Sad
Amane Misa
Amane Misa

Kadın Mesaj Sayısı : 3
Ruh Hali : ya benim bir sorum olucaktı ? anime ile manga arasındaki fark nedir ? Konusk10

ya benim bir sorum olucaktı ? anime ile manga arasındaki fark nedir ? Empty Geri: ya benim bir sorum olucaktı ? anime ile manga arasındaki fark nedir ?

Mesaj tarafından meyday Salı 21 Nis. - 22:22

Very Happy
Manga japon çizgi romanları,
Animeler de japon animasyon veya çizgi filmleri
meyday
meyday
Hiper Animeci
Hiper Animeci

Erkek Mesaj Sayısı : 1201
Ruh Hali : ya benim bir sorum olucaktı ? anime ile manga arasındaki fark nedir ? Centil10

ya benim bir sorum olucaktı ? anime ile manga arasındaki fark nedir ? Empty Geri: ya benim bir sorum olucaktı ? anime ile manga arasındaki fark nedir ?

Mesaj tarafından FoRZa Salı 21 Nis. - 22:22

Anime= (Japonca: アニメ, Anime telaffuzu: "anime"), animasyon veya çizgi film anlamına gelen Fransızca kökenli, Japonca bir kelimedir.
Animeler, genelde mangaların televizyona ya da sinemaya uyarlanmasıdır.

Manga (Japonca: 漫画), Japonların çizgi roman için kullandıkları sözcüktür. Manga kelimesinin bilinen ilk kullanımı 1770'li yıllara dayanmaktadır. 19. yüzyıl boyunca kelime özel olarak, üzerinde karikatürler bulunan ağaç bloklarını, özellikle de Hokusai Katsushika'nın 1819'da yayınlanmış olan ve öğrencilerinin kullanması için kendisinin çizdiği taslak, çizim ve karikatürlerini adlandırmakta kullanılmıştır. Hokusai çizdiği taslakları iki Çince karakterin "漫 man" (kaygısız, ilgisiz) ve "画 ga" (resim) birleşiminden oluşan “manga” kelimesiyle tanımlamıştır.

Fark bu..

Konu bakımından:Farklılıklar gösterebilir.Telif hakkı alınıp isterse yönetmen falan önce biraz mangaya bağlı ilerleyip daha sonra kafasına göre gidebilir.
Veya manga sadık kalıp animeyide ona göre yapar.

Popülerlilk bakımından:Kişiye göre değişir ama anime daha çok takip ediliyor ama bazen anime konudan uzaklaşınca çogu kişi mangaya başlıyor.
....
FoRZa
FoRZa
Aktif üye
Aktif üye

Erkek Mesaj Sayısı : 207
Ruh Hali : ya benim bir sorum olucaktı ? anime ile manga arasındaki fark nedir ? Acili10

Mesaj tarafından Darkcity87 Salı 21 Nis. - 22:27

Anime japon animasyonlarına verilen isim manga ise japon çizgi romanlarına verilen isimdir aralarında fark değilde animelerin çoğunun konu ve karakterlerini mangalardaki konu ve karakterlerden alma gibi bir ilişkileri var yani ortada karşılaştıracak bir şey yok.
Darkcity87
Darkcity87
Encoder

Erkek Mesaj Sayısı : 274
Ruh Hali : ya benim bir sorum olucaktı ? anime ile manga arasındaki fark nedir ? Bolunm10

Mesaj tarafından Susano'o Salı 21 Nis. - 22:29

forza gayet güzel açıklamış. Smile
Susano'o
Susano'o
Çevirmen
Çevirmen

Erkek Mesaj Sayısı : 1649
Ruh Hali : ya benim bir sorum olucaktı ? anime ile manga arasındaki fark nedir ? Relax10

Mesaj tarafından kordiseps Salı 21 Nis. - 22:29

Amane Misa demiş ki:ya niye kimse beni sallamıyor Sad

Sitemizde genelde herkes birbirine yardımcı olmaya çalışır... Valla ben de yeni gördüm başlığı. king
kordiseps
kordiseps
Hiper Animeci
Hiper Animeci

Erkek Mesaj Sayısı : 1596
Ruh Hali : ya benim bir sorum olucaktı ? anime ile manga arasındaki fark nedir ? Cesur10

Mesaj tarafından Amane Misa Salı 21 Nis. - 22:35

sağolun doğru biliyormuşum demekki ama genede teşekkürler
Amane Misa
Amane Misa

Kadın Mesaj Sayısı : 3
Ruh Hali : ya benim bir sorum olucaktı ? anime ile manga arasındaki fark nedir ? Konusk10

Mesaj tarafından edemirci44 Salı 21 Nis. - 22:42

edemirci44
edemirci44
Admin
Admin

Erkek Mesaj Sayısı : 4110
Ruh Hali : ya benim bir sorum olucaktı ? anime ile manga arasındaki fark nedir ? Defaul10

- Similar topics