Sakura Kelimesi
+11
sera myu
SheaN
Susano'o
LordCha
DarkeLia
kordiseps
savage garden
Zax
lafolya
özz
Squaw
15 posters
1 sayfadaki 2 sayfası
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
Sakura Kelimesi
Bazı anime'lerde karakterlerin adı olarak karşımıza sık sık çıkan ve de Japon halkı arasında en çok kullanılan isim olan Sakura;
Sakura resmi;
Sakura: Japon Kiraz Ağacı'dır...
Japon kiraz ağaçları bizim bildiğimiz kiraz meyvesi'ne ait ağaçlar değildir,meyve vermeyen süs amaçlı kullanılan ağaçlardır ve de animelerde özellikle duygusal sahnelerde karşımıza sıkça çıkmaktadır (bknz;spoiler ).
Üzerinde oluşan o muhteşem göz alıcı çiçeklerin var olma süresi çok azdır;10 gün ya da 2 hafta gibi bir süreç içerisinde var olup sonra yok olmaktadır....
Ayrıca Japonlar da hayatın kısalığını,çiçek açtığı dönem hayata yeni başlangıcı,baharın gelişini simgeliyor aynı zamanda ''Dostluk''u da simgeliyor...
Sakura Zenzen: Kelime anlamı ''çiçeklerin açılması dönemi'' dir ama bu aynı zamanda adına festival düzenlenen bir dönem adıdır;çiçeklerin açıldığı bu dönem festivallerle kutlanan bir dönemdir ve de bu festival etkinlikleri sıkça animelerde karşımıza çıkmaktadır.
NOT=Bu çiçeğe övgüler yağdıran en popüler Japon halk şarkısı da ''Sakura'' adını taşımaktadır.
EDİT = Mdd arkadaşımızın bahsettiği ''Sakura'' isimli şarkının linkini de ekliyorum arkadaşlar
http://rapidshare.com/files/245684018/Sakura.rar
Sakura resmi;
- Spoiler:
Sakura: Japon Kiraz Ağacı'dır...
Japon kiraz ağaçları bizim bildiğimiz kiraz meyvesi'ne ait ağaçlar değildir,meyve vermeyen süs amaçlı kullanılan ağaçlardır ve de animelerde özellikle duygusal sahnelerde karşımıza sıkça çıkmaktadır (bknz;spoiler ).
Üzerinde oluşan o muhteşem göz alıcı çiçeklerin var olma süresi çok azdır;10 gün ya da 2 hafta gibi bir süreç içerisinde var olup sonra yok olmaktadır....
Ayrıca Japonlar da hayatın kısalığını,çiçek açtığı dönem hayata yeni başlangıcı,baharın gelişini simgeliyor aynı zamanda ''Dostluk''u da simgeliyor...
Sakura Zenzen: Kelime anlamı ''çiçeklerin açılması dönemi'' dir ama bu aynı zamanda adına festival düzenlenen bir dönem adıdır;çiçeklerin açıldığı bu dönem festivallerle kutlanan bir dönemdir ve de bu festival etkinlikleri sıkça animelerde karşımıza çıkmaktadır.
NOT=Bu çiçeğe övgüler yağdıran en popüler Japon halk şarkısı da ''Sakura'' adını taşımaktadır.
EDİT = Mdd arkadaşımızın bahsettiği ''Sakura'' isimli şarkının linkini de ekliyorum arkadaşlar
En son squaw tarafından Perş. 18 Haz. - 23:20 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Squaw- Hiper Animeci
Ruh Hali :
özz- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Geri: Sakura Kelimesi
Evet Özz ben de çok seviyorum bu güzelliği görmeyi neden duygusal sahnelerde kullanıldığını da ekleyeyim unuttum =(
Japonlar da en çok bu özelliği bir de Kimono özelliğini seviyorum zaten ikisinin acayip fanatiğiyim ki bu festival dönemlerinde ben de Kimono'mu giyip etkinliklerde bulunmak isterdim
Japonlar da en çok bu özelliği bir de Kimono özelliğini seviyorum zaten ikisinin acayip fanatiğiyim ki bu festival dönemlerinde ben de Kimono'mu giyip etkinliklerde bulunmak isterdim
Squaw- Hiper Animeci
Ruh Hali :
lafolya- Süper Animeci
Ruh Hali :
Japonların abartmalarına bir örnek daha. Nasıl samurailarınıda abarttılarsada buda öyle. Her animede mutlaka gözümüze sokulur. Güzeldir şekil sıfat olarak ama fazla göze sokulması rahatsız ediyor. Ayrıca ordaki kızlara verilen sakura ismide bizim burada ayşe fatma gibi olsa gerek.
Sakura Kinamoto...
Ben güzel kokan bi çiçek diye biliodum...
kordiseps- Hiper Animeci
Ruh Hali :
kordiseps demiş ki:Sakura Kinamoto...
O benim adımın anlamı oluyor bir kere
Şakası bir yana da anlamı açıkladığım şekilde Kordi'cim araştırmacı ruhumla interneti talan etmiştim zamanında o ağaç hangisi bulmalıyım diye animelerde sıkça karşıma çıktınca...
Ha adını beğendim mi dersen kesinlikle hayır bu konuda Zax.a katılıyorum Türkiye'deki Ayşe-Fatma ismi gibi Japonlar da da Sakura,izlediğim 3 anime.den birisinde karşıma çıkıyor
Squaw- Hiper Animeci
Ruh Hali :
biraz önce siyah üzerinde desenini gördüğüm şaheser varlık kiraz çiçekli o kimonoyu istiyorum
ayrıca ben de sakura altında uyumak yok uyumayayım yazık olur o manzaraya
sakura altında uzanıp o şirin yaprakların üzerime dökülmesini istiyorum
ayrıca teşekkürler squaw
ayrıca ben de sakura altında uyumak yok uyumayayım yazık olur o manzaraya
sakura altında uzanıp o şirin yaprakların üzerime dökülmesini istiyorum
ayrıca teşekkürler squaw
DarkeLia- Süper Animeci
Ruh Hali :
Sakura ismi yaygın kullanılan bir ad sahidende.Hatta saldırılarda bile kullanılıyor
Ama kiraz ağacı ve dökülüş sahnesini anime izleyen herkese sevdirdi ve aklına kazıdı bile diyebilirim.
Bleach'de Kuchiki Byakuya'nın tüm saldırıları kiraz çiçeği
Ama kiraz ağacı ve dökülüş sahnesini anime izleyen herkese sevdirdi ve aklına kazıdı bile diyebilirim.
Bleach'de Kuchiki Byakuya'nın tüm saldırıları kiraz çiçeği
sakura çiçeği, ayrıca insan hayatını da temsil eder. insan hayatı kısacıktır, çok güzeldir ve el üstünde tutulması gereken bir şeydir, aynı zamanda kısa olması hüzün doludur
Susano'o- Çevirmen
Ruh Hali :
Sakura kelimesinin insanlara isim olarak verilmesi aynı sakura gibi güzel olcaklarını düşünmeleri. Sakura gibi güzel olup harika bir yaşam sürüp güzel bir ölüm vs.... bu tür düşünceleri olabilir insanlarınki bu türklerdede var. Sırf japonlara özgü birşey değil.
SheaN- Hiraishin Manga
Ruh Hali :
squaw demiş ki:
bu şarkı bende var, hem sözlü hem enstrumental olarak. hakikaten en popüler klasiklerdendir. isteyen olursa bu başlık üzerinden paylaşabilirim.
Susano'o- Çevirmen
Ruh Hali :
paylaşırsan güzel olur merak ettim
sakura çok sevimli bi isim hatta bi yerde bi erkeğe verilmişti hangi anime hatırlamıyorum belki mangadır ben sadece kızlar için sanıyordum ama japonlarda kız erkek ayrımı yok heralde
sakura çok sevimli bi isim hatta bi yerde bi erkeğe verilmişti hangi anime hatırlamıyorum belki mangadır ben sadece kızlar için sanıyordum ama japonlarda kız erkek ayrımı yok heralde
sera myu- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Evet genelde kızlara veriliyor ama ben de bokusatsu tenshi dokuro-chan da görmüştüm, ana karakter erkekti ve sakuraydı adı.
Drakai- Isınan üye
Ruh Hali :
yok ya sakurai olmadığına eminim kendiminkinin drakainin söylediğini bilemicem ama hatta sakura olduğu için acaba benmi yanlış duydum diye düşünüp dikkatli bakmıştım bildiğin sakuraydı
sera myu- Hiper Animeci
Ruh Hali :
@mmd
Bence de bu başlıktan o linki paylaşıma açmalısın başlık için güzel bir paylaşım olabilir diye düşünüyorum ben...
Bence de bu başlıktan o linki paylaşıma açmalısın başlık için güzel bir paylaşım olabilir diye düşünüyorum ben...
Squaw- Hiper Animeci
Ruh Hali :
@squaw ve mdd paylaşın o şarkıyı lütfen
DarkeLia- Süper Animeci
Ruh Hali :
Burçin'cim ben de yok ki Mehmet de varmış o şu an mesaide bildiğim kadarıyla mesajlarımızı görünce paylaşacağından eminim,biraz bekleyerek kavuşacağız o şarkıya merak etmeyin ^__^
Squaw- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Merak etmeyin, Mehmet abi foruma girince yardımcı olur size. Şu an meşguldür büyük ihtimalle.
arkadaşlar mdd iletmemi istedi en kısa zamanda verecekmiş linkleri
sakura hime- Hiper Animeci
Ruh Hali :
bende bi ara bianca koyuyordum ama hayal etmek güzel şey tabii
sera myu- Hiper Animeci
Ruh Hali :
sonunda bağlanabildim arkadaşlar, squaw ve seifukusha'nın dediği gibi, işim yüzünden ancak şuanda girebildim. aşağıdaki linkte sakura'nın sözlü ve enstrumantel versiyonlarını içeren rar dosyası var. bendeki versiyon kısaltılmış bildiğim kadarıyla. şarkının normalde bir kıtası daha olması lazım. ama bendeki halinin sözlerini de yazmakta fayda görüyorum.
sakura sakura
yayoi no sora wa
miwatasu kagiri
kasumi ka kumo ka
nioi zo izuru
iza ya, iza ya
mi ni yukan
kiraz çiçekleri, kiraz çiçekleri
baharın gökyüzünde
gözümün alabildiğince
sis mi, bulut mu
havada hoş bir koku
haydi, haydi
izlemeye gidelim
桜 桜
弥生の空は
見渡す限り
霞か雲か
匂ひぞ 出づる
いざや いざや
見に行かん
sakura sakura
yayoi no sora wa
miwatasu kagiri
kasumi ka kumo ka
nioi zo izuru
iza ya, iza ya
mi ni yukan
kiraz çiçekleri, kiraz çiçekleri
baharın gökyüzünde
gözümün alabildiğince
sis mi, bulut mu
havada hoş bir koku
haydi, haydi
izlemeye gidelim
桜 桜
弥生の空は
見渡す限り
霞か雲か
匂ひぞ 出づる
いざや いざや
見に行かん
En son mdd3000 tarafından Çarş. 17 Haz. - 21:49 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Susano'o- Çevirmen
Ruh Hali :
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
1 sayfadaki 2 sayfası