Clannad~Clannad Another World -Kyou,Tomoyo Chapters-
+4
leydipolgara
CrAzY GuN
hione
AkumA
8 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
Clannad~Clannad Another World -Kyou,Tomoyo Chapters-
Clannad
Type: Tv Serisi
Bölüm sayısı: 23
Başlangıç-Bitiş Tarihi: 4 Ekim 2007~ 27 Mart 2008
Yapımcı: Kyoto Animation, Key, Pony Canyon, Visual Art`s, ADV Films
Tür: Comedy, Drama, Fantasy, Romance, School, Supernatural
Süre~Bölüm Başı~: 24 dakika
Genel izleyici kitlesi: +13,13 yaş ve üzeri.
Visual Art`s/Key'in Visual Novel oyunundan uyarlanmıştır.
Okazaki Tomoya,Küçük yaşta annesini kaybetmesi ve üstüne babasının alkolik birine dönüşüp ikidebir kendisi ile kavga etmesi sonucunda eski neşesini yitirmiş,Hayattan veya okuldan herhangi bir beklentisi kalmamış,Okula kafasına estiğinde giden ve gittiğindede uyuyarak vakit öldüren,başkalarının gözünde serseriye dönüşmüş bir öğrencidir.
Sunohara'dan başka düzgün arkadaşı olmayan Tomoya,yine birgün okula gecikmiş bir şekilde yavaş yavaş ilerlerken Nagisa adında okula girmeye çekinen bir öğrenci ile karşılaşır ve ona yardım etmeye karar verir.Olayların akışı sonucu istemeyerekte olsa artık Nagisa ile birlikte Tiyatro klübündedir.
Tomoyo,Kyou,Fuko ve Kotomiylede tanışmasından sonra,Tomoya'nın anlamsız hayatı yavaş yavaş anlam kazanmaya başlayacaktır.
________________________________________________________________________________________________________________
Karakter Tanıtımları;
Tomoya Okazaki
Seslendiren: Nakamura Yuichi
Seslendiren: Nakahara Mai
Seslendiren: Hirohashi Ryou
Seslendiren: Nonaka Ai
Seslendiren: Noto Mamiko
Seslendiren: Kuwashima Houko
Seslendiren: Yukino Satsuki
Seslendiren: Enomoto Atsuko
Youhei Sunohara
Seslendiren: Sakaguchi Daisuke
Seslendiren: Kanda Akemi
Seslendiren: Okiayu Ryotaro
Seslendiren: Inoue Kikuko
Seslendiren: Tamura Yukari
Clannad Another World ~Tomoyo Chapter~
Yayın Tarihi: 16 temmuz 2008
~Clannad Animesine Alternatif Bir Sondur~
Tomoyo ve Tomoya İkilisi nihayet birbirlerine hislerini açıklamış ve sevgili olmuşlardır.Fakat Tomoyonun sürekli artan başarısı ve buna karşılık Tomoya'nın gelecek hakkında hiçbir beklentisi olmaması,üstüne birde dış etkenler ilişkilerini ayrılığa zorlayacaktır.Fakat ikilimiz acaba bu sorunların üstesinden gelebilecekmidir?
________________________________________________________________________________________________________________
Clannad Another World ~Kyou Chapter~
Yayın Tarihi: 01 temmuz 2009
Kyou uzun zamandır Tomoya'ya aşık olmasına rağmen kardeşi Ryou'yu çok sevdiğinden ve ryou'da tomoyaya aşık oldugundan ryouya cesaret vererek tomoyaya açılmasını söyler.En sonunda tomoya sevmeyerekte olsa kırılmasın diye en azından deneme amaçlı olarak kabul eder.Fakat zamanla Hem Tomoya,hemde Kyou hayatlarında oluşan yeri doldurulamaz Eksikliği ve Yaptıkları büyük hatayı farkedecektirler.
Kişisel Görüşüm;
İlk olarak şunu belirteyim arkadaşlar;ilk defa bir tv serisinin yanında özel bölümlerini(Ovalarını)da tanıtıyorum.Bir bölüm olduklarından elimden geldiğince spoiler vermemeye çalıştım ama artık ne kadar becerebildim bilmiyorum.Kötü olmuşsa kusura bakmayın =)
Seriye gelecek olursak;
İlk sezonu Güzel,kaliteli bir okul animesi oldugunu ve fuko haricinde büyük bi dram içermediğini,genel olarak romantizm-komedi-okul oldugunu düşünüyorsunuz.Hiçbir problem yok oraya kadar fakat 2. sezonunda hiç tahmin edemeyeceğiniz kadar büyük bir dram giriyor işin işine.İlk sezondaki o komedi-okul animesiyle tamamen bambaşka bir seri sanki.Muhtemelen bu dram yüzündendirki hem mal'dan hemde anidb'den çok yüksek puan almış durumda kendisi.
Biraz daha ayrıntıya inecek olursak;
Seri tamamen sizi bambaşka bir dünyaya çekiyor.İlk sezon>Another world-kyou&Tomoyo>Film>2. sezon olarak izleme planı yapmanızı tavsiye ederim.ovaları seri bittikten sonra izlerim diye düşünürseniz çok sıkılırsınız muhtemelen.2. sezondaki dram üstüne pek hoş geleceğini sanmıyorum fakat bayağı iyidir ovalarıda.Tv serileri,filmi,ovalarını izledikten sonra bu bana yetmedi diyorsanız birde ''Visual Novel'' oyununu oynayabilirsiniz.Harika bir oyundur kendisi.İyiki oynamışım.Hem oyunda Misae ve Yukine Route'uda var.Animede gösterilmemiş birçok sahnede.Oyunuda bitirdikten sonra zaten Clannad dünyasında bilmediğiniz birşey kalmıyor.En ince ayrıntılarına kadar biliyor oluyorsunuz xD.
Ha üstüne birde 'Hala yetmedi bana,Biraz daha tomoyo istiyorum ben!'' diyorsanız yaklaşık 20 saatlik ''Tomoyo After ~It's a Wonderful Life~'' Oyunu var.Bu kadarda yeter artık sanırım xD.Fakat o oyun bildigime göre henüz çevrilmedi,Ama oyundan alıntı olarak yapılmış Clannad: Tomoyo After adında 4 chapterlık bir manga var.Onuda okumanızı tavsiye ederim =)
Type: Tv Serisi
Bölüm sayısı: 23
Başlangıç-Bitiş Tarihi: 4 Ekim 2007~ 27 Mart 2008
Yapımcı: Kyoto Animation, Key, Pony Canyon, Visual Art`s, ADV Films
Tür: Comedy, Drama, Fantasy, Romance, School, Supernatural
Süre~Bölüm Başı~: 24 dakika
Genel izleyici kitlesi: +13,13 yaş ve üzeri.
Visual Art`s/Key'in Visual Novel oyunundan uyarlanmıştır.
Okazaki Tomoya,Küçük yaşta annesini kaybetmesi ve üstüne babasının alkolik birine dönüşüp ikidebir kendisi ile kavga etmesi sonucunda eski neşesini yitirmiş,Hayattan veya okuldan herhangi bir beklentisi kalmamış,Okula kafasına estiğinde giden ve gittiğindede uyuyarak vakit öldüren,başkalarının gözünde serseriye dönüşmüş bir öğrencidir.
Sunohara'dan başka düzgün arkadaşı olmayan Tomoya,yine birgün okula gecikmiş bir şekilde yavaş yavaş ilerlerken Nagisa adında okula girmeye çekinen bir öğrenci ile karşılaşır ve ona yardım etmeye karar verir.Olayların akışı sonucu istemeyerekte olsa artık Nagisa ile birlikte Tiyatro klübündedir.
Tomoyo,Kyou,Fuko ve Kotomiylede tanışmasından sonra,Tomoya'nın anlamsız hayatı yavaş yavaş anlam kazanmaya başlayacaktır.
Karakter Tanıtımları;
Tomoya Okazaki
Seslendiren: Nakamura Yuichi
- Spoiler:
Ana karakterimiz.Okula geç gitmek,Sevmediği derslere girmemek,girdiği derslerdede uyumak,gece geç saatlere kadar sunohara ile takılmak gibisinden kötü alışkanlıkları vardır.Annesi bir araba kazasında öldüğünden beri babası alkoliktir ve araları gitgide kötüleşmiştir.3 yıl önce babasıyla bir kavgası sırasında kolunun yaralanıp bir daha basket oynamayacak duruma gelmesinden sonra babasıyla arası tamamen iki yabancı gibi olmuştur.
Seslendiren: Nakahara Mai
- Spoiler:
Okulu şimdiye bitirmiş olmasına rağmen,hastalığı yüzünden bir sene okula gidememiş,şimdi ise tüm arkadaşları mezun oldugundan yalnız kalmış bir karaktedir.Tiyatroyu çok sever,Seri başında tiyatro klübünü yeniden açmak istesede yeteri kadar cesareti olmadığından çekinmiş,artından tomoyanın desteği ile güveni yerine gelip klübü açmıştır.
Seslendiren: Hirohashi Ryou
- Spoiler:
Neşeli,bazen asabileşen ve çok iyi yemek yapan bir karakterdir kendisi.2. sınıfta tomoya ile aynı sınıfta bulunmuştur ve şuan sınıfları farklı olsada sırf onu görmek için kardeşini görme bahanesi ile tomoyanın yanına gelir.Kardeşide tomoya aşık olduğundan gerçek hislerini söylerse ve tomoya kabul ederse kardeşi kırılıcağını düşünüp,kabul etmezsede kendi kırılacağından gerçek hislerini hiç açığa çıkartmamayı tercih etmektedir.
Seslendiren: Nonaka Ai
- Spoiler:
Tomoya ile aynı yaşta olmasına rağmen 1. sınıfa giden,Her zaman tahta denizyıldızları yapıp millete dağıtarak ablasının düğününe davet etmektedir.Nedeni bilinmeyen bir sebepten dolayı insanlar gitgide onu görmez,duymaz olmaya başlamaktadır.
Seslendiren: Noto Mamiko
- Spoiler:
Tomoya ile aynı yaşta olmasına rağmen kyou gibi tomoyadan başka sınıftadır.Notları ülkedeki en yüksek notlardan biridir.Çok az konuşur ve haliyle onla iletişim kurmak aşırı zordur.Boş zamanlarında nasıl çalındıgını bilmediği halde keman çalmaktan hoşlanır.
Seslendiren: Kuwashima Houko
- Spoiler:
Okula yeni gelmiş aşırı güçlü bir öğrencidir.Bu güç sayesinde Herkes onu vahşi,hatta sunohara erkek sansada aslında kendi halinde,tatlı şeyleri seven normal bir kızdır.
Seslendiren: Yukino Satsuki
- Spoiler:
Oyunda aslında ana karakterlerden biri olan ve kendine has ''Route'' u olmasına rağmen animede yan karaktere dönüştürülmüş biridir.Sunohara'nın kaldığı evi kendi başına işletmektedir.
Seslendiren: Enomoto Atsuko
- Spoiler:
Yine oyunda ana karakterlerden biri olup kendine has ''Route''u olan fakat animede yan karaktere dönüştürülmüş bir karakterdir.Eski kütüphaneyi kantin olarak kullanmaktadır.Tomoya ile sunohara bol miktarda onu ziyarete gidip yemek yemektedirler.
Youhei Sunohara
Seslendiren: Sakaguchi Daisuke
- Spoiler:
Tomoya'nın en yakın ve nadir arkadaşlarından birisidir.Kendiside tomoya gibi serseri muamelesi görmektedir.
Seslendiren: Kanda Akemi
- Spoiler:
Kyou'nun kardeşi.Serinin başından beri tomoyaya aşıktır fakat aşırı utangaç oldugundan hislerini belli edememektedir,Tomoyanında onun hakkında öyle hiçbir his aklından geçmediğinden haliyle farketmemektedir.
Seslendiren: Okiayu Ryotaro
- Spoiler:
Nagasenin babası.
Seslendiren: Inoue Kikuko
- Spoiler:
Nagasenin annesi.
Seslendiren: Tamura Yukari
- Spoiler:
Sunoharanın kardeşidir kendisi.
Clannad Another World ~Tomoyo Chapter~
Yayın Tarihi: 16 temmuz 2008
Tomoyo ve Tomoya İkilisi nihayet birbirlerine hislerini açıklamış ve sevgili olmuşlardır.Fakat Tomoyonun sürekli artan başarısı ve buna karşılık Tomoya'nın gelecek hakkında hiçbir beklentisi olmaması,üstüne birde dış etkenler ilişkilerini ayrılığa zorlayacaktır.Fakat ikilimiz acaba bu sorunların üstesinden gelebilecekmidir?
Clannad Another World ~Kyou Chapter~
Yayın Tarihi: 01 temmuz 2009
Kyou uzun zamandır Tomoya'ya aşık olmasına rağmen kardeşi Ryou'yu çok sevdiğinden ve ryou'da tomoyaya aşık oldugundan ryouya cesaret vererek tomoyaya açılmasını söyler.En sonunda tomoya sevmeyerekte olsa kırılmasın diye en azından deneme amaçlı olarak kabul eder.Fakat zamanla Hem Tomoya,hemde Kyou hayatlarında oluşan yeri doldurulamaz Eksikliği ve Yaptıkları büyük hatayı farkedecektirler.
Kişisel Görüşüm;
İlk olarak şunu belirteyim arkadaşlar;ilk defa bir tv serisinin yanında özel bölümlerini(Ovalarını)da tanıtıyorum.Bir bölüm olduklarından elimden geldiğince spoiler vermemeye çalıştım ama artık ne kadar becerebildim bilmiyorum.Kötü olmuşsa kusura bakmayın =)
Seriye gelecek olursak;
İlk sezonu Güzel,kaliteli bir okul animesi oldugunu ve fuko haricinde büyük bi dram içermediğini,genel olarak romantizm-komedi-okul oldugunu düşünüyorsunuz.Hiçbir problem yok oraya kadar fakat 2. sezonunda hiç tahmin edemeyeceğiniz kadar büyük bir dram giriyor işin işine.İlk sezondaki o komedi-okul animesiyle tamamen bambaşka bir seri sanki.Muhtemelen bu dram yüzündendirki hem mal'dan hemde anidb'den çok yüksek puan almış durumda kendisi.
Biraz daha ayrıntıya inecek olursak;
Seri tamamen sizi bambaşka bir dünyaya çekiyor.İlk sezon>Another world-kyou&Tomoyo>Film>2. sezon olarak izleme planı yapmanızı tavsiye ederim.ovaları seri bittikten sonra izlerim diye düşünürseniz çok sıkılırsınız muhtemelen.2. sezondaki dram üstüne pek hoş geleceğini sanmıyorum fakat bayağı iyidir ovalarıda.Tv serileri,filmi,ovalarını izledikten sonra bu bana yetmedi diyorsanız birde ''Visual Novel'' oyununu oynayabilirsiniz.Harika bir oyundur kendisi.İyiki oynamışım.Hem oyunda Misae ve Yukine Route'uda var.Animede gösterilmemiş birçok sahnede.Oyunuda bitirdikten sonra zaten Clannad dünyasında bilmediğiniz birşey kalmıyor.En ince ayrıntılarına kadar biliyor oluyorsunuz xD.
Ha üstüne birde 'Hala yetmedi bana,Biraz daha tomoyo istiyorum ben!'' diyorsanız yaklaşık 20 saatlik ''Tomoyo After ~It's a Wonderful Life~'' Oyunu var.Bu kadarda yeter artık sanırım xD.Fakat o oyun bildigime göre henüz çevrilmedi,Ama oyundan alıntı olarak yapılmış Clannad: Tomoyo After adında 4 chapterlık bir manga var.Onuda okumanızı tavsiye ederim =)
AkumA- Aktif üye
Ruh Hali :
Geri: Clannad~Clannad Another World -Kyou,Tomoyo Chapters-
işte ilk ciddi anlamda izlediğim dram animesi diyebilirim özellikle after story yane serinin ikinci sezonundan bahsediyorum , ben biraz ağlamak istiyorum , içimi dökmek istiyorum diorsanız kesinlikle izlemeniz gereken bi seri ...
hione- Encoder
Ruh Hali :
clannad 23 ve 24 olarak çıkmış özel bölümlerinin türkçe altyazılarını nerden bulabilirim yardımcı olursan çok sevinirim
CrAzY GuN- Mesaj Sayısı : 6
CrAzY GuN demiş ki:clannad 23 ve 24 olarak çıkmış özel bölümlerinin türkçe altyazılarını nerden bulabilirim yardımcı olursan çok sevinirim
animeou çevirdi diye biliyorum.
leydipolgara- Yeni Üye
Ruh Hali :
heheh benimde gönlümde ilk sezon taht kurdu,kesinlikle tavsiye edlir
2.sezonu animeou çevrmeye başlamış onlar sayesnde başladım harika gidiyo
2.sezonu animeou çevrmeye başlamış onlar sayesnde başladım harika gidiyo
juvenil- Aktif üye
Ruh Hali :
Kesinlikle izlenmesi gereken bir anime serisi. İlk sezonda kahkahalar içinde nefes alamazken, ikinci sezonda gözyaşlarım kurumuştu. Ömrümde öyle ağladığımı hatırlamıyorum.
jinxleus- Isınan üye
Ruh Hali :
Ben kyou chapterı izlemedim ama tomoyo chapterı ilk sezondan daha çok sevdimdi.
Çok harika tanıtım olmuş Akuma ellerine sağlık.
İlk sezonu izledim, ikinciden de sunohara'nın hikayesini izleyip bıraktım. Aslında gayet kaliteli bir seri, ama harem tarzı pek bana göre değil galiba. Sıkmıştı biraz. İkinci sezonu ablamın anlattığı kadarıyla biliyorum. Kaliteli bir son ve beklenmedik şekilde gelişen olaylar...
İlk sezonu izledim, ikinciden de sunohara'nın hikayesini izleyip bıraktım. Aslında gayet kaliteli bir seri, ama harem tarzı pek bana göre değil galiba. Sıkmıştı biraz. İkinci sezonu ablamın anlattığı kadarıyla biliyorum. Kaliteli bir son ve beklenmedik şekilde gelişen olaylar...
- Spoiler:
- Kötü sonlanlamaması iyi olmuş, öbür türlü verilmek istenen mesaj düzgün verilmezdi zaten, çok saçma olurdu. Kötü sonlanacağına iyice inanmaya başlamıştım. Zaten bi keresinde rüyama girdi, ablam seriyi bitirip sonunu söyleyene kadar içim içimi yedi, sabah akşam karamsarlığa kapılıyordum, o neydi öyle yaa... izlemediğim halde bi tane anime yüzünden daralmıştım, niye olduğunu da bir bilseydim. Rüya epey etkilemişti galiba. Daha sonra aynı şeyi Vampire Knight'ta da yaşadım, ama onun sonu beni memnun etmedi. Buna rağmen Allah'tan daralmışlık duygusundan kurtulabildim.
bence class animelerden acıkcası after storynin altyazılarını bekliyorum
bu arada bundan hoşlananlar için MİDORİ NO HİBİ diye mir tane daha var onu tavsiye ediyorum baya uçuk ama bence hoştu
bu arada bundan hoşlananlar için MİDORİ NO HİBİ diye mir tane daha var onu tavsiye ediyorum baya uçuk ama bence hoştu
CrAzY GuN- Mesaj Sayısı : 6
Similar topics
» Clannad: Another World, Kyou Chapter!
» Clannad After Story
» Clannad Calendar April 2008 - March 2009
» El Hazard: The Magnificient World
» Clannad After Story
» Clannad Calendar April 2008 - March 2009
» El Hazard: The Magnificient World
1 sayfadaki 1 sayfası