Clannad After Story
+11
meyday
juvenil
AnTiOkSiDaN
DicLonius
Squaw
Kansu
Rotea
blackburn
jinxleus
CHOBiTS
hione
15 posters
1 sayfadaki 3 sayfası
1 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3
Clannad After Story
izleyen takip eden biriler varsa bana şu son bölümü biraz açıklıyabilirlerse çok memnun olcam , kıt ingilizceme rağmen severek takip ettiğim bi seri ama şu yayınlanan son bölümde dumur oldum resmen ,
- Spoiler:
- 15. bölümden beri olup bitenler bi rüyamıydı , o karların içindeki serinin başından beri gördüğümüz kız o robota neden son olarak 'sayonara papa ' dedi, tomoyo geçmişte geriyemi gittide o ilk tanıştıkları sahneyi deiştirdi , ilkten benimle tanışmasa bunların hiç biri olmaz gibisinden şeyler söylüyordu , sonra dayanamayıp koştu peşinden yine , ve bi rüyadan uyanır gibi nagisanın doğum yaptığı ana dönüyor ve nagisa sağ salim bi şekilde duruyor (gerçi buna ne kadar sevinmiş olsamda olanlara bi anlama veremiyorum) geçen haftaki bölümde uisho bayılıyordu bunun kollarında orda bitmişti bu hafta o kadar çok şey oldu ki biri benim için toparlarsa çok memnun olucam ...
hione- Encoder
Ruh Hali :
Geri: Clannad After Story
seri aşırı dram ve duygusallık içeriyor ilk sezonu izledikten sonra bunada başladım.8.bölümden sonra okul kısmı bitti ve gerçek hayat halini aldı.Orda seriyi filme bağlayacaklar demiştimki.Gerçektende son gördüğüm spoilerlerden sonra bagladılar.Seriyi 11 bölümde ara verdim ve yaza akdarda devam etmem.Kpss sınavım öncesi beni yıpratmasına izin veremem.Seri hen.. tanrzı oyun uyarlaması oldugu için daha önceki yapımlarda olduğu gibi (kanon 2006,Air gibi) pek çok soru işareti bırakacakalrdır bizde.
Clannad ve Clannad After Story... Kesinlikle izlenmeli, izletirirmeli diye düşünüyorum. Şimdiye kadar izlediğim bir çok şeyden daha çok ağlatmıştır beni. Deyim yerindeyse "gözlerimin pasını sildi."
Clannad After Story için söyleyeceklerim ise
Diğer yandan
- Spoiler:
- Her ne kadar bazı anime sitelerinde iluzyon dunyasındaki kızın tomoya'nın yansıması diye belirtmiş olsalarda son bölümden sonra benim düşüncem değişti. İlizyon dunyasındaki kıs "ushio" ve hurdalık bebek ise "tomoya"nın kendisi diye düşünüyorum.
Aslında kurgu S1 deki karşılaşma anındaki alternatifler uzerine kurulu. Bu mantıkla Nagisa'nın öldüğü sahne aslında hiç var olmadı. Çünkü İlüzyon dunyadaki kız, aslında hurda bebeğe gerçek dunyadaki hayatı anlatıyordu.
Nagisa'nın öldüğü bölüm de Tomoya "keşke seninle hiç tanışmamış olsaydım" diyor ve ekliyor "böylece ushio doğmamış olacaktı, ve benim kalbim asla böylesine acımayacaktı" diye bitiriyordu. Her ne kadar konuşmak ona sarılmak istese de kendisini tutup "seni hiç tanımayacaktım" diyordu.
Aslında gerçek Ushio yani iluzyon dunyasının ruhu olan kızın babasına bir şans daha vermesiyle başlıyor. Bir diğer işaret ise Fuuko'nun olduğu sahne. Hastaneye geldiğinde "tanıdık bir koku aldığını çunku bu kokunun daha önce hasta yatağında iken kendisini beklediğini" söyledi. Sahne biraz daha ilerlediğinde gördüğümüz şey bulanık bir şekilde iluzyon dunyasındaki kız oluyor. Ama sahne bir an sonra Ushio'ya dönüyordu.
Diğer yandan
- Spoiler:
- Extra bölümdeki ön gösterim bazı soruların cevap bulacağını ima ediyor. Bölümün adı "bir yıl öncesi." Sanırsam lise 1 yılındaki Nagisa ve Tomoya'nın okul hayatını izleyeceğiz.
jinxleus- Isınan üye
Ruh Hali :
kusura bakma vallahi spoilerim yüzümden rahatsızlık verdiysem eğer özür dilerim gerçekten, sadece seyredip gerçekten iyi ingilizcesi olan birilerinden tam bi açıklama bekliordum amacım buydu sadece , ayrıca seninde eklediğin gibi bi arkadaştan örendiğim kadarıyle seriyi tamamıyla anlıyabilmek için oyununu bilmek gerekiyormuş sanırım azda olsa , ama ondan aldım bi tüyo azda olsa anlam kazandırdı bana ,
- Spoiler:
- bu arada gerçekten izleme derim hazır daha 11. bölümdeymişsin kesinlikle heleki 15 den sonrasını tavsiye etmem tabi eğer taş gibi bi kalbe sahipsen izle gitsin hiç bi etkisi olmaz ama tam tersi bi durum varsa önemli bi sınava hazırlanırken hiç tavsiye etmem
hione- Encoder
Ruh Hali :
jinxleus demiş ki:Clannad ve Clannad After Story... Kesinlikle izlenmeli, izletirirmeli diye düşünüyorum. Şimdiye kadar izlediğim bir çok şeyden daha çok ağlatmıştır beni. Deyim yerindeyse "gözlerimin pasını sildi."
- Spoiler:
Her ne kadar bazı anime sitelerinde iluzyon dunyasındaki kızın tomoya'nın yansıması diye belirtmiş olsalarda son bölümden sonra benim düşüncem değişti. İlizyon dunyasındaki kıs "ushio" ve hurdalık bebek ise "tomoya"nın kendisi diye düşünüyorum.
Aslında kurgu S1 deki karşılaşma anındaki alternatifler uzerine kurulu. Bu mantıkla Nagisa'nın öldüğü sahne aslında hiç var olmadı. Çünkü İlüzyon dunyadaki kız, aslında hurda bebeğe gerçek dunyadaki hayatı anlatıyordu.
Nagisa'nın öldüğü bölüm de Tomoya "keşke seninle hiç tanışmamış olsaydım" diyor ve ekliyor "böylece ushio doğmamış olacaktı, ve benim kalbim asla böylesine acımayacaktı" diye bitiriyordu. Her ne kadar konuşmak ona sarılmak istese de kendisini tutup "seni hiç tanımayacaktım" diyordu.
Aslında gerçek Ushio yani iluzyon dunyasının ruhu olan kızın babasına bir şans daha vermesiyle başlıyor. Bir diğer işaret ise Fuuko'nun olduğu sahne. Hastaneye geldiğinde "tanıdık bir koku aldığını çunku bu kokunun daha önce hasta yatağında iken kendisini beklediğini" söyledi. Sahne biraz daha ilerlediğinde gördüğümüz şey bulanık bir şekilde iluzyon dunyasındaki kız oluyor. Ama sahne bir an sonra Ushio'ya dönüyordu.
Diğer yandan
- Spoiler:
Extra bölümdeki ön gösterim bazı soruların cevap bulacağını ima ediyor. Bölümün adı "bir yıl öncesi." Sanırsam lise 1 yılındaki Nagisa ve Tomoya'nın okul hayatını izleyeceğiz.
sölediklerine kesinlikle katılıyorum izlerken insanın gözlerinin dolmamasına imkan yok heleki bi
- Spoiler:
- 18. bölümdeki 'ama o babanın aldığı ilk hediye '
hione- Encoder
Ruh Hali :
ard arda mesaj atmasaydın keşke.hione demiş ki:kusura bakma vallahi spoilerim yüzümden rahatsızlık verdiysem eğer özür dilerim gerçekten, sadece seyredip gerçekten iyi ingilizcesi olan birilerinden tam bi açıklama bekliordum amacım buydu sadece , ayrıca seninde eklediğin gibi bi arkadaştan örendiğim kadarıyle seriyi tamamıyla anlıyabilmek için oyununu bilmek gerekiyormuş sanırım azda olsa , ama ondan aldım bi tüyo azda olsa anlam kazandırdı bana ,
- Spoiler:
bu arada gerçekten izleme derim hazır daha 11. bölümdeymişsin kesinlikle heleki 15 den sonrasını tavsiye etmem tabi eğer taş gibi bi kalbe sahipsen izle gitsin hiç bi etkisi olmaz ama tam tersi bi durum varsa önemli bi sınava hazırlanırken hiç tavsiye etmem
Neyse konumuza dönelim.filmini izlemenizi tavsiye ederim.Serinin 11.bölüme kadar olan tüm bölümlerini izledim.en cok tek bölümlük tomoyo after sevdim.Hatta çevirecektim sonra vaz geçtim.Baya şarkı var şimdi onlara kim ugrasa diye vaz geçmiştim.Nagise yi pek sevmiyorum özellikle ilk seride o kadar kız alternatifi varken.Erkeksi bayan karakterleri daha hoş bulurum.FSN Saber,Busou Renkin tokiko veya FMP den Kaname Chidori gibi.
Taş gibi bir kalbim yok muhtemelen bende aglarım yada duygulanırım.Ama en çok Shuffle'nin sonunda ağlamısımdır heralde.
O sahne de nasıl ağladığımı bir ben bilirim. Ama şu var bu seri benim ömürlük göz yaşlarımı almıştır.
Clannad After Story de en ilginç anlardan biri
Ama aklıma takılan bir şey var
Bu arada
Clannad After Story de en ilginç anlardan biri
- Spoiler:
- Kotomi-san'nın ilüzyon dunyası hakkında yapmış olduğu açıklamaydı. Bir bakıma sonraki bölümler için ip ucu veriyordu.
Ama aklıma takılan bir şey var
- Spoiler:
- Ushio aslında ölmüş ve iki dunya arasında bir yerde sıkışıp kalmış olabilir diye düşünüyorum. Zaten S1 de yer yer bize "bu dunya da hiç bir şey doğmuyor ve ölmüyor" demesi buna işarettir. Tomoya'nın isteği belki de bu mucizeye sebep olmuştur. Ama "Ushio" bu yalnızlığı kaldıramayınca kendi dunyasında babası için bir beden yapıyor. Kim bilir?
Ve sonrası final bölümündeki gerçeklik ile başlıyor. Gerçeklik diyorum çünkü kimse bu kadar hüzünden sonra Tomoya'nın kızının ölümünden sonraki yalnızlığına katlandığı alternatif dünyayı kaldırabilecek yüreğe sahip olduğunu sanmıyorum...
Bu arada
- Spoiler:
- Gizli bir ip ucu da final bölümün kapanışında idi. Fuuko ve Ushio'nun en önde yürüdüğünü fark ettin mi?
jinxleus- Isınan üye
Ruh Hali :
şu kotominin ilisyon dünyası hakkındaki açıklaması hangi bölümdeydi bide çok fazla karışık bişimiydi , eğer öle kasıntı bişiyse sana zahmet onu bi bulup çevirir misin benim için
- Spoiler:
- benimde bi arkadaştan edindiğim bilgiye göre olay tamamiyle o göğe yükselen ışık toplarıymış , hatta oyunuda onun üzerine kuruluymuş ztn , ışık toplarını topladıkça alternatif sonlara ulaşıyormuşsun oyunda , ama dediğin gibi ushio ve fuko da mistik bişiler olma ihtimalide çok yüksek
hione- Encoder
Ruh Hali :
- Spoiler:
- Sanırsam 15 ya da 16.cı bölüm olacaktı. Sohbet esnasında herkes ne yaptığını anlatırken Kotomi "gizli dünyalar" hakkında bir araştırma yürüttüğünü söyluyor. Ama bunun henuz bir tez olduğunu çünkü bunu kanıtlayacak somut bir kanıt bulamadığını ancak bazı insanların bu "saklı dunyaları" göremese bile hissedebildiğini söyluyordu. Eğer yanlış anımsamıyorsam bu esnada Tomoya S1 deki Nagisa ve Tiyatro sahnesindeki oyunuyla ilgili yanılsamalar görür. Bu yanılsamalar ilüzyon dunyasından anlık görüntülerdi.
Bazı yabancı forum sitelerinde Kotomi'nin böyle bir şey açıklamasının sebebi good ending'e ulaşma çabalarıymış. Çünkü Kotomi sadece "saklı dünyaları" değil, ayrıca ışık topları hakkında da kısa bir bilgi veriyordu. tabii oyuna göre değil animeye göre uyarlanmış şeklini anlatıyordu. Anlaşılan good endinge ulaşamayanlar çok
jinxleus- Isınan üye
Ruh Hali :
jinxleus tamamen konuyu çözmüşsün. Herkesin istediği iyi sonda gerçekleşti.
Artık anime'de anlatacak birşey kalmadı zaten doldurma amaçlı iki bölüm yayınlayıp bitirecekler tahminim son bölümde tomoya ile nagisa'nın karşılaşması ile bitecek.
Artık anime'de anlatacak birşey kalmadı zaten doldurma amaçlı iki bölüm yayınlayıp bitirecekler tahminim son bölümde tomoya ile nagisa'nın karşılaşması ile bitecek.
En son blackburn tarafından Paz 15 Mart - 12:56 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
blackburn- Isınan üye
Ruh Hali :
walla gerçekten süpersin üstad , aklımda hiç soru kalmadı diyebilirim , bakalım gelecek haftaki özel bölümde neler görücez ...
hione- Encoder
Ruh Hali :
- Spoiler:
- Gelecek hafta olayların gidişatı belli gibi. Finaldeki gerçeklike göre, Nagisa ile Tomoya'nın karşılaşmasını, ilk bakışlarını belki de Nagisa'nın ilk aşk kıvılcımlarını... Bunu düşünürsek alternatif sonda Nagisa'nın neden bu kadar hasta olduğunu anlamamız bile mümkün.
Aşktan beter hastalık mı var kardeşim? Adamı verem de eder kanser de...
jinxleus- Isınan üye
Ruh Hali :
yaa bişi sorcam o bölümün sonundaki son cümleyi bana bi tam olarak çevirebilir misin yaa , can alıcı nokta orasıydı çözemedim ne demek istediğini , work hard , dont give in ... die başlayan cümle , bide bayaa bi başa dönmüşlerdi nereye varıcaklar merak ediyorum , gelecek hafta bi bölüm daha olcağınıda örenmiş olduk bu arada hade bakalım neler örencez daha merak ediyorum ...
hione- Encoder
Ruh Hali :
Spoiler kardeşim spoiler
Neyse benim gözümde şimdiye kadar ki en anlamsız bölüm niteliğindeydi. Çok büyük umutlarla izledim ama husrana uğradım.
Senin sorunun cevabına gelince. Aslında o kadar can alıcı değildi.
Haydi iyi günümdeyim
Ben bu şekilde çevirdim.Bu arada
Neyse benim gözümde şimdiye kadar ki en anlamsız bölüm niteliğindeydi. Çok büyük umutlarla izledim ama husrana uğradım.
- Spoiler:
- bölüm boyunca Nagisa'nın arkadaşlık kurma çabalarını ve arada sıkılmamak için sunoharanın salaklığını izletirdiler.Ha bir de kuboyashi kardeşleri unutmamak gerek.
Senin sorunun cevabına gelince. Aslında o kadar can alıcı değildi.
Haydi iyi günümdeyim
- Spoiler:
- Basitçe anlamı şu: "Sıkı çalış ve zorluklarda ödün verme...
Ben bu şekilde çevirdim.Bu arada
- Spoiler:
- Sonohara'nın eşek şakası belki de bizim kızımızın hastalığının nedeni olabilir diye düşünüyorum. O tavayı kim yese kendine gelemez. Hele Nagisa gibi camdan biri için çok ağır olsa gerek...
jinxleus- Isınan üye
Ruh Hali :
boşver spoilerı yaa şimdi nasılsa senden benden başka bakan yok bu başlığa , bi ikimiz seyrediyoz herhalde
- Spoiler:
- o kafaya tavayı yeme olayı ve kağıtda yazan şey hastalığının başlangıcıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum ztn hatırlarsan bi bölümden babası tomoyaya anlatıyor daha bebekken bile böle olduğunu , bence ordaki bize verilmek istenen nüans nagisanın karakterindeki çekingenliği ve hiçbir zmn ilk adımı atamama sorununun bittiği ve kendisi için ölümle dahi sonuçlanabilecek bi doğumu yapma azmini kazanıyor olmasıdır (daha aradaki bölümlerde bununla ilgili çok örnek varda en önemlisi buydu bence) bölümün geneli ise eğlenceliydi denebilir heleki 15. bölümden beri çektiğimiz ızdırabı göz önüe alırsak ...
hione- Encoder
Ruh Hali :
Aslında haklısın...
Ama Clannad izlemeye başladığımdan beri her olaydan şüphelenmek, kıllanmak artık benim kanıma girdi. Yalan mı yani. Düşünsene alternatif üzerine alternatif.
Ama Clannad izlemeye başladığımdan beri her olaydan şüphelenmek, kıllanmak artık benim kanıma girdi. Yalan mı yani. Düşünsene alternatif üzerine alternatif.
jinxleus- Isınan üye
Ruh Hali :
walla öle doru sölüyorsun , iki bölüm önce neydi olaylar sonra nerelere geldi bi anda dediğin gibi her olaydan her ayrıntıdan bi varsayım çıkarmamak elde diil , bakalım gelecek hafta neler görücez ...
hione- Encoder
Ruh Hali :
Ön gösterimdeki bölümden oldukça umutluyum. Aklımda iken
- Spoiler:
- Serinin bölüm adı yazıldığı sahneye dikkat ettin mi. Orada olmaması gereken şey neden oradaydı...
jinxleus- Isınan üye
Ruh Hali :
hiç dikkat etmedim walla , hatta sonraki bölümün oldugunu gördum sonra kapattım direk şu an cafedeyim eve gidince özellikle bakıcam artık ...
hione- Encoder
Ruh Hali :
Clannad kimse çevirmiyor ya... Ah ah bu işten anlasam kendim için çevirisini yapardım... Ama yeterli dil yok ki...
jinxleus- Isınan üye
Ruh Hali :
hain insan nie sadece kendin için , çevircen ve paylaşmıcan kimseyle ayıp ayıp , her hafta bi işkence çekiyorum anime ile ingilizce sözlük arasında ...
hione- Encoder
Ruh Hali :
İyi ya Yabancı Dil bilgin gelişir...
Neyse Seriye dönecek olursak benim görüşüme göre S2 için bir ova çıkması mümkün gözüküyor.(en azından öyle umut ediyorum) Çünkü yan karakterler nedense S2 de yoklardı ya da yok gibiydiler. Belki onlar için bir alternatif gerçeklik hazırlayabilirler...
Neyse Seriye dönecek olursak benim görüşüme göre S2 için bir ova çıkması mümkün gözüküyor.(en azından öyle umut ediyorum) Çünkü yan karakterler nedense S2 de yoklardı ya da yok gibiydiler. Belki onlar için bir alternatif gerçeklik hazırlayabilirler...
- Spoiler:
- Sonohora ile Tomoya'nın evlendiğini hayal edebilir misin misal. Çok mu uç nokta oldu acaba
jinxleus- Isınan üye
Ruh Hali :
ben en başından beri düşünüyorum onu ztn , neden olmasın diyorum sadece , ztn şu an seyrettiklerimizde ova dan farksız geçen hafta son bölümdü bence, devam ediyor seri ama farklı bi yönde ...
hione- Encoder
Ruh Hali :
Dediğin gibi seri devam ediyor ama asıl gerçeklik üzerinden.Zaten geçen haftaki bölümde mutlu son ile bitti ve bunun üzerine ayrıntılar açıklanıyor...
jinxleus- Isınan üye
Ruh Hali :
Seride shounen ai lik bir durum olucağını zanetmiyorum oyun zaten erkeklere hitap eden bir oyundu.jinxleus demiş ki:İyi ya Yabancı Dil bilgin gelişir...
- Spoiler:
Sonohora ile Tomoya'nın evlendiğini hayal edebilir misin misal. Çok mu uç nokta oldu acaba
İlk sezondaki gibi bir ova geliçek bu ova ya ilk ovanın devamı tomoyo after oluçak yada kyou rotası oluçak oyunda zaten üç büyük rota var nagisa,tomoyo ve kyou ben geliçek ovanın kyou rotasını olucağını düşünüyorum.
Rotea- Isınan üye
Ruh Hali :
1 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3
Similar topics
» Clannad~Clannad Another World -Kyou,Tomoyo Chapters-
» Toy Story 2
» Anatolia Story
» Clannad: Another World, Kyou Chapter!
» Clannad Calendar April 2008 - March 2009
» Toy Story 2
» Anatolia Story
» Clannad: Another World, Kyou Chapter!