Türkçe Dublajlı anime verilse...
+32
nico robin
gezz+
mortifera
Kitiara
darthminot
isobel
crazywolf_19
sera myu
Sercan
Squaw
black_rainbow
SPAWN-TheUndead
zizoux
spartiate
AnTiOkSiDaN
Hei_(BK201)
Unde®minE
4sprz
KaranlıK
aoshi
cynthia
özz
ozman
Akuma_Blade
Rendan
sakura hime
Exile Falcon
Desire
Hitokiri
Voodoo_Baby
Shiniko
Seifukusha
36 posters
AnimeManganTR :: SOHBET :: Tartışmalar
1 sayfadaki 3 sayfası
1 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3
Türkçe Dublajlı anime verilse...
Yeni aklıma geldi arkadaşlar. Hani bazı İngilizce fansub grupları animelerde ikinci ses kaynağı olarak İngilizce dublaj ekliyorlar.
Türkiye'de böyle yapan gruplar var mı bilmiyorum. Fakat siz ne dersiniz?
Türkçe dublaj verebilsek, ya da verenler olsa fansub olayına ilgi ne olur? Düşüş yaşanır mı?
Fikirlerinizi bekliyorum.
Türkiye'de böyle yapan gruplar var mı bilmiyorum. Fakat siz ne dersiniz?
Türkçe dublaj verebilsek, ya da verenler olsa fansub olayına ilgi ne olur? Düşüş yaşanır mı?
Fikirlerinizi bekliyorum.
Geri: Türkçe Dublajlı anime verilse...
Bence altyazı okurken seriyi izleyemediğini düşünenlerin işine gelir. Kişisel görüşüm, olmazsa iyi olur şeklinde. Alıştık artık altyazıya Türkçe dublaj-hele ki Japonca dublaj bu kadar iyiyken-izlemek istemem. Ama tabii isteyen dublaj olarak verebilir...
Shiniko- Süper Animeci
Ruh Hali :
Açıkcası ben ing. dublaj olayına bile iyi bakmıyorum. Japonların seslendirmeleri kadar güzel bir seslendirme yok. Büyük ihtimallede izlemezdim. Misal MTV'de türkçe dublajlı animeler var diye izlemiyordum. Gerçi altyazısınıda veriyolar artık XD
Voodoo_Baby- Aluminia Fansub
Ruh Hali :
Gerek yok.Türkçe dublaj izlemek isteyenler, gidip izlemek istedikleri animenin DVD lerini alabilirler.
bence de orjınal ızlemek guzel ama bızım seslendırmelerımız de baya uyumlu oluyor mesela avatarın seslendırmesını cok ıyı yapmıs bızımkıler ama ıngılızcesı berbatdı toparlamak gerekırse ben dublajlı olursa da ızlerım alt yazılı olsa da ızlerım
Avatar'ın orjinal dublajı ingilizce bildiğim kadarıyla onda bile batırdılarsa amerikanlar bu işi bimiyo harbiden
gerçektende bir sürü dublajlı yapaım izledim ve türkçe dublajlar gerçekten iyi ama ben animeleri japonca izlemeye iyice alıştım şimdi türkçe izleyince bir tuhaf oluyorum
sakura hime- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Diğerlerine bir şey diyemem ama Basilisk ve Hellsing'in Türkçe dublajı
çok iyiydi. Hatta bir an Türkçe izlemeyi istemek gibi bir yanlışa bile
düşüyordum
Avatar konusuna katılmıyorum, İngilizce dublaj olarak izledim son
bölümleri. Türkçe dublajı da İngilizce dublajı da başarılı bence.
çok iyiydi. Hatta bir an Türkçe izlemeyi istemek gibi bir yanlışa bile
düşüyordum
Avatar konusuna katılmıyorum, İngilizce dublaj olarak izledim son
bölümleri. Türkçe dublajı da İngilizce dublajı da başarılı bence.
Shiniko- Süper Animeci
Ruh Hali :
Ben de görüşümü belirteyim.
Ben Türkçe dublaj verMEme taraftarıyım. Çünkü Japonca'ya daha fazla insanın alışmasını istiyorum. Bir ihtimal, dil olarak öğrenmeye karar verenler çıkabilir.
Dublaj verilirse, fansubmış şuymuş buymuş; etkisiz, önemsiz kalıyor. Yani emek boşa gidiyor.
Zaten Japonca dublaj bence en iyi dublaj.
Avatar konusunda ters fikirdeyim. İngilizce dublajı güzel bence. İngilizcesine aşina olduktan sonra Türkçe dublajlı izledim, beğenmedim.
Belki Türkçe'yle başlasam İngilizcesini beğenmezdim ama; sonuç olarak İngilizce olanı iyi bence.
Ben Türkçe dublaj verMEme taraftarıyım. Çünkü Japonca'ya daha fazla insanın alışmasını istiyorum. Bir ihtimal, dil olarak öğrenmeye karar verenler çıkabilir.
Dublaj verilirse, fansubmış şuymuş buymuş; etkisiz, önemsiz kalıyor. Yani emek boşa gidiyor.
Zaten Japonca dublaj bence en iyi dublaj.
Avatar konusunda ters fikirdeyim. İngilizce dublajı güzel bence. İngilizcesine aşina olduktan sonra Türkçe dublajlı izledim, beğenmedim.
Belki Türkçe'yle başlasam İngilizcesini beğenmezdim ama; sonuç olarak İngilizce olanı iyi bence.
Japonlar'ın konuşma tarzlarını çok sevdiğim için başka bir dublajda izlemek istemezdim. En basit bir kelimeyi söylerken bile vurgu ve tonlamalarıyla çok tatlı olabiliyorlar. Türkçe dublajda aynı şeylerin olmayacağı çok belli zaten. O yüzden her zaman Japonca dublaj diyorum.
Ya ingilizce bence animeye hiç uymuyor ses tonları çok farklı bence bizim ses tonumuz animeye daha yakın ingilizce dublajlı bir anime izlediğimde olaydan kopuyorum resmen bence en iyisi türkce yada japonca olması
ben dublaj kötüdür şekline rasyonel şekilde doğru/yanlış olabilen bir görüş belirtmek istemiyorum. söylemek istediğim sadece Orjinal DVDsi olan Anime'lerin paylaşıma açılmaması. Amerika'da yada Japonya'da yaşasak istediğiniz gibi bunu tartışabilirsiniz. Ama Türkiye gibi zaten görsel Anime materyallerinin sınırlı olduğu bir yerde bir de Türkçe dublajı dağıtıma açarsanız yaşadığınız ülkede lisansını alıp yayınlamış/piyasaya sürmüş kişilere hakaret etmiş olursunuz. Bana göre izlemek isteyen önce orjinal DVD/VCD'si var mı diye bakmalı, orjinal yoksa internetten indirmeli. Orjinal DVD/VCD'sini edinen bir de orjinal dublajıyla izlemek istiyorsa sonra ayrıyeten internetten indirebilir. Kulağa belki tuhaf gelebilir ama bana etik gelen bu. Yaptığım da bu.
Akuma_Blade- Moderator
Yanlış anlamamışımdır inşallah. Şöyle diyorsun anladığım kadarıyla:
Anime için fansub yapıyorsak, Türkçe dublaj da elimizde, videoya eklemeye hazırsa bir de şuna bakmalıyız: Animenin Türkçe dublajlı hali Türkiye'de satılıyorsa biz dublaj eklememeliyiz.
Umarım doğru anlamışımdır.
Bunu kastediyorsan ben de katılıyorum zaten.
Anime için fansub yapıyorsak, Türkçe dublaj da elimizde, videoya eklemeye hazırsa bir de şuna bakmalıyız: Animenin Türkçe dublajlı hali Türkiye'de satılıyorsa biz dublaj eklememeliyiz.
Umarım doğru anlamışımdır.
Bunu kastediyorsan ben de katılıyorum zaten.
Tam olarak akuma_blade'nin demek istediği; madem bu kadar animeyi seviyoruz ve bu ülkede gelişmesini istiyoruz, o zaman ülkemize vcd, dvd ve blu-ray olarak gelen yapımların orijinallerini gidip almamız gerekir, ripleyip sunmamız değil...
hitokiri ve akumaya katılıyorum...orjinali varsa sipariş edin istediğiniz gibi izleyin kutulayın...ama türkiyede bir lisansı yoksa...
ozman- Süper Animeci
Ruh Hali :
bence de türkiyede piyasaya sürülmüş animeleri indirmek yerine satın almalıyız. sinemalara gelen animeleri daha önce izlemiş olsak bile gidip bir daha izlemeliyiz.türkiyede de animeye ilginin azımsanmayacak derece çok olduğunu gösterirsek belki tvde daha çok seri gösterilmesini sağlarız(sadece digitürk, kablolu ile sınırlı kalmaz belki)
bunun dışında türkçe seslendirmeye hiç karşı değilim tabi hakkını vermeliler. eskiden tvde özellikle trtde gösterilen animeler,çizgifilm ve filmlerin seslendirmeleri gerçekten kaliteliydi.hatta duyduğuma göre disneyin animasyonlarını seslendirecek kişiler bizzat disneyin onayına sunulurmuş.
bunun dışında türkçe seslendirmeye hiç karşı değilim tabi hakkını vermeliler. eskiden tvde özellikle trtde gösterilen animeler,çizgifilm ve filmlerin seslendirmeleri gerçekten kaliteliydi.hatta duyduğuma göre disneyin animasyonlarını seslendirecek kişiler bizzat disneyin onayına sunulurmuş.
özz- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Valla ben TVde dublaja varım, Türkiye'deki animasyonlarn dublajı mükemmel çünkü. Ama fansub'ın yanında dublaj verilmesin.
Bende animelerin, türkiyede bulunuyorsa orijinalinin alınması taraftarıyım. Türkçe dublajlı anime kousuna gelirsek, ben herşeyin orjinal dilinde izlenmesinden yanayım
aoshi- Onursal üye
Ruh Hali :
Slumdank'ı kim herkez türkçe izlemiştir eminim ama kimse ne bu animeyi unuttu nede daha az zevk aldığına eminim bence türkçe dublaj anime hemde en çok seyderilen kanallar da gösterilsin isterim.
KaranlıK- Süper Animeci
Ruh Hali :
mümkünse olmasın... Japonlar gerçekten bu işi çok iyi yapıyorlar ve inanıulmaz derecede tatlı sesler duyabiliyoruz işin işine dublaj karışınca bu kadar etkileyici olmuyor. Tsubasanın Tr dublaj bölümlerine bakmıştım bir ara inanılmaz çirkindi.
Ayrıca bu ingilizce dublaj olayı ise tam rezalet, butün kadın karakterlerin konuşma tarzı birbirine benziyor ve hentai'de ki hatunlardan farksız konuşuyorlar. Ama biz dublaj yapsaydık türkler olarak kesinlikle yabancılardan daha iyi yapardık. Sonuçta bu dublaj işini en iyi yapan ülkelerden biriyiz.
Ayrıca bu ingilizce dublaj olayı ise tam rezalet, butün kadın karakterlerin konuşma tarzı birbirine benziyor ve hentai'de ki hatunlardan farksız konuşuyorlar. Ama biz dublaj yapsaydık türkler olarak kesinlikle yabancılardan daha iyi yapardık. Sonuçta bu dublaj işini en iyi yapan ülkelerden biriyiz.
4sprz- AnimeOu
Dublaj hele hele ingilizce dublaj aman aman aman olmasın.. Berbat yahu.. Orjinalinden kralı yok Ama Türkçe Dublajı bilemem gerçekten iyi iş çıkaran da var çıkaramayıp rezil eden de var.. Ama olmamalı
Unde®minE- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Türkçe dublaj ingilizceden çok daha iyi. Mümkünse hiç biri olacaksa türkçe olsun daha iyi.
Hei_(BK201)- Yeni Üye
Ruh Hali :
Dublaja göre değişir. Çılgın Korsan Jack adlı çizgi filmi biliyorsunuzdur. O çizgi filmin Türkçe dublajı kadar hiç bir film, dizi yahut başka bir çizgi film kadar başarılı ve güzel olamaz. Şayet dublaj kaliteli, gerçek ses tonunu yansıtacak biçimde yapılacaksa ve insanı animeden soğutmayacaksa yapılabilir ama yinede orijinal dilinde izlemek her zaman daha zevk verecektir.
AnTiOkSiDaN- Çevirmen
Ruh Hali :
AnTiOkSiDaN demiş ki:Dublaja göre değişir. Çılgın Korsan Jack adlı çizgi filmi biliyorsunuzdur. O çizgi filmin Türkçe dublajı kadar hiç bir film, dizi yahut başka bir çizgi film kadar başarılı ve güzel olamaz. Şayet dublaj kaliteli, gerçek ses tonunu yansıtacak biçimde yapılacaksa ve insanı animeden soğutmayacaksa yapılabilir ama yinede orijinal dilinde izlemek her zaman daha zevk verecektir.
güzel örnek hakkaten anitoksidan, haklısın bende izlemiştim onu ayrıca gençliğimizde çok fazla dublajlı anime seyrettik, o zamanlar çok güzel gelirdi sesler kulağımıza... ama tabi orjinalin yeri ayrı
Ben o örneği bilmiyorum yaa. İzlemek isterim. Rapid linki falan var mı?
1 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3
AnimeManganTR :: SOHBET :: Tartışmalar
1 sayfadaki 3 sayfası