AnimeManganTR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Anime-Manga Anketi_Japonya Başkonsolosluğu

+13
zhenya
4sprz
Servet
sera myu
bLue-Dragon
brisingr
edemirci44
Kitiara
Hitokiri
Unde®minE
Zax
Desire
özz
17 posters

1 sayfadaki 2 sayfası 1, 2  Sonraki

Anime-Manga Anketi_Japonya Başkonsolosluğu Empty Anime-Manga Anketi_Japonya Başkonsolosluğu

Mesaj tarafından özz Cuma 24 Tem. - 19:26

Japonya Başkonsolosluğu Kültür ve Enformasyon Bölümü' nden bana gönderilen mail şöyle;

"Japonya Başkonsolosluğu olarak Japon Kültürünün ayrılmaz bir parçası olan Japon çizgi romanı (Manga) ve Japon çizgi filmi (Anime) ile ilgili kültür etkinlikleri düzenlemeyi planlamaktayız. Dolayısı ile Manga ve Animeye karşı Türk insanının yaklaşımı konusunda fikir sahibi olabilmemiz için Manga ve Anime ile ilgili sizlerin izlenim ve fikirlerinizden yararlanmak istiyoruz. Ekteki anketi doldurarak bizlere yardımcı olmanızı rica ederiz.

Saygılarımızla,
Japonya Başkonsolosluğu
Kültür ve Enformasyon Bölümü
"

ekte de 2 sayfalık kısa bir anket vardı. anketi rapidshare' e yükledim, link;
http://rapidshare.com/files/259597820/A_N_K_E_T_Anime_Manga1.doc.html

sanıyorum bu anketi doldurarak aşağıdaki adrese mail atmamız yeterli olacaktır.
Mail:culture@jpcons-ist.com
özz
özz
Hiper Animeci
Hiper Animeci

Kadın Mesaj Sayısı : 1172
Ruh Hali : Anime-Manga Anketi_Japonya Başkonsolosluğu Keyifs10

Anime-Manga Anketi_Japonya Başkonsolosluğu Empty Geri: Anime-Manga Anketi_Japonya Başkonsolosluğu

Mesaj tarafından Desire Cuma 24 Tem. - 19:31

teşekkürler özz daha detaylı bilgi almak için bir mail göndermeyi düşünüyorum.
Desire
Desire
Hiper Animeci
Hiper Animeci

Kadın Mesaj Sayısı : 1227
Ruh Hali : Anime-Manga Anketi_Japonya Başkonsolosluğu Asik10

http://www.dilekart.deviantart.com

Anime-Manga Anketi_Japonya Başkonsolosluğu Empty Geri: Anime-Manga Anketi_Japonya Başkonsolosluğu

Mesaj tarafından Zax Cuma 24 Tem. - 19:49

Anketi mediafire vb. farklı sitelere upload edebilecek var mı?
Zax
Zax
Süper Animeci
Süper Animeci

Erkek Mesaj Sayısı : 829
Ruh Hali : Anime-Manga Anketi_Japonya Başkonsolosluğu Kustah10

http://kingsjoy.deviantart.com/

Mesaj tarafından Unde®minE Cuma 24 Tem. - 19:54

Buyrun arkadşlar ben upload ettim, bunlar da olmazsa birkaç tane daha upload ederim.

Alternatif:

Kod:
http://www2.zippyshare.com/v/29243275/file.html
Kod:
http://www.mediafire.com/?wj91jlxvyyt

En son Unde®minE tarafından Cuma 24 Tem. - 19:55 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Unde®minE
Unde®minE
Hiper Animeci
Hiper Animeci

Kadın Mesaj Sayısı : 1492
Ruh Hali : Anime-Manga Anketi_Japonya Başkonsolosluğu Nerdey10

Mesaj tarafından Hitokiri Cuma 24 Tem. - 19:55

Hitokiri
Hitokiri
Süper Animeci
Süper Animeci

Erkek Mesaj Sayısı : 762
Ruh Hali : Anime-Manga Anketi_Japonya Başkonsolosluğu Kimses10

http://www.turkfansub.com

Mesaj tarafından Kitiara Cuma 24 Tem. - 20:00

Ben bu anketi doldurdum ancak bir soruya kafam takıldı.

7. soruda diyor ki; daha önce manga okumuş olanlar, bu okuduğunuz Japon çizgi romanı (manga) hangi dilde yazılmıştı?

Adı üstünde Japon çizgi romanı, Japonca "yazılır." Ama böyle bir soru sorduklarına göre bizim orijinalinden mi yoksa çevirisinden mi okuduğumuzu soruyor herhalde. :S Eğer kast ettikleri buysa "yazılmıştı" ifadesi yanlış olmuş. Cevaplayanlar neye göre işaretlediler acaba?
Kitiara
Kitiara
Onursal üye

Kadın Mesaj Sayısı : 184
Ruh Hali : Anime-Manga Anketi_Japonya Başkonsolosluğu Asik10

http://www.cnbce.tv/forum/default.asp

Mesaj tarafından edemirci44 Cuma 24 Tem. - 20:01

İşe yarayacaksa doldurup gönderdim.Faydalı olması dilegiyle. Smile
edemirci44
edemirci44
Admin
Admin

Erkek Mesaj Sayısı : 4110
Ruh Hali : Anime-Manga Anketi_Japonya Başkonsolosluğu Defaul10

Mesaj tarafından brisingr Cuma 24 Tem. - 20:18

teşekkürler özz...
bu arada bir arkadaşım japonya konsolosluğuna japonca kursu ve vize felan için bilgi almaya gitmişti.. yetkili önceden japonya ya gitmek isteyen ve japonca öğrenmek isteyen ya turizm şirketi yetkilisi olurdu ya da orada okumak isteyen biri olurdu..Ama şimdi gelenlerin %80 i anime veya manga izleyip japonca ya merak salan gençler demiş... belki öyle bir şeyi araştırıyorlardır... Very Happy
brisingr
brisingr
Aktif üye
Aktif üye

Erkek Mesaj Sayısı : 238
Ruh Hali : Anime-Manga Anketi_Japonya Başkonsolosluğu Images12

Mesaj tarafından Zax Cuma 24 Tem. - 20:47

Mf'a upload eden arkadaşlara teşekkürler.

İyi hadi bakalım gönderdik. Umarım verdiğimiz sitelier ülkemizden felan kapamak gibi abudik gubidik işlere girişmezler xD
Zax
Zax
Süper Animeci
Süper Animeci

Mesaj tarafından bLue-Dragon Cuma 24 Tem. - 21:10

Kitiara demiş ki:Ben bu anketi doldurdum ancak bir soruya kafam takıldı.

7. soruda diyor ki; daha önce manga okumuş olanlar, bu okuduğunuz Japon çizgi romanı (manga) hangi dilde yazılmıştı?

Adı üstünde Japon çizgi romanı, Japonca "yazılır." Ama böyle bir soru sorduklarına göre bizim orijinalinden mi yoksa çevirisinden mi okuduğumuzu soruyor herhalde. :S Eğer kast ettikleri buysa "yazılmıştı" ifadesi yanlış olmuş. Cevaplayanlar neye göre işaretlediler acaba?

Kiti-chan ben o soruyu hangi dilde okuduğumu yazdım. Sanırım bunu kastediyorlar.
bLue-Dragon
bLue-Dragon
Encoder

Erkek Mesaj Sayısı : 1946
Ruh Hali : Anime-Manga Anketi_Japonya Başkonsolosluğu Olgun10

Mesaj tarafından Zax Cuma 24 Tem. - 21:27

Ayrıca anketin sonunda " çevreniizn tutumu ne ? " gibi bir bölüm var. O bölüme yazdıklarınızın sonuna Not düşerek kısaca " gelip türkiyede türkçe yayınlarsanız koşa koşa gider alırız " temalı ufak birşeyler karalamanızı tavsiye ediyorum.
Zax
Zax
Süper Animeci
Süper Animeci

Mesaj tarafından Hitokiri Cuma 24 Tem. - 21:39

Niye Türkçe dublaj isteyeyim ki ?

Herşeyin orijinali güzeldir. Animeler çoluk çocuk için değildir, bu yüzden Türkçe dublaja da gerek yoktur.
Hitokiri
Hitokiri
Süper Animeci
Süper Animeci

Mesaj tarafından Zax Cuma 24 Tem. - 22:12

Niye sadece anime olarak görmekteyiz olayı? Bunun içinde mangada var?

Ayrıca anlamadığım bir konu var " animeler çocuk için değil. " Nereye değil? Anime var anime var. Naruto basbaya 12-13 yaşındaki çocuklara hitap edicek bir seri. Bleach bundan biraz daha yüksek takılmakta 15-16 gibi. Ama bir Blade of İmmortal daha yüksek yaşlardaki bireylere hitap eder.

Evet, animeler çocuklar için de yapılır. Nasıl çocuklar için filmler çıkıyorsa çocuklar içinde animeler çıkarılır ve nasıl bu çıkan çocuk filmleri tüm filmleri " çocuk işi " yapmıyorsa çıkan çocuklar için animelerde tüm animeleri " çocuk işi " yapmaz.

Evet, Türkiye de Anime kültürünün yaygınlaşması çoluk çocuğun eline düşmesine sebebiyet verecektir. Ama bu yaygınlaşma ülkemizde serilerin anime ve mangalarının satışları yapılması şeklinde olucaksa bunun iyi tarafları da olacaktır elbet. En basitinden serileri doğru düzgün takip edebileceğiz. Başka türlü yani şuan ki yöntemlerle herşey fanların elinde. Çok iyi hatırlarım Naruto ve Jiraia arasında bir dialog vardı " o jutsuyu kullanma " diye. Mangada geçmiş. Belki de 1 yıl bunun lafı yapıldı hangi jutsu acaba diye sonradan anime'de oralara gelindiğinde orda bahsedilenin jutsu değilde Kyuubi'nin gücü olduğu ortaya çıktı. Basbaya onca kafa patlatma saçma bir çeviri hatasından olmuştu. Ha yine hatalar olmıcak mıdır? Olur ama bu en aza indirgenir ve serileri aslına uygun bir biçimde okumakta bir adım daha atmış oluruz.

Ayrıca beni ırgalayan taraf manga kısmı. Şöyle elime bleach'in bir cildini alıp gece yatmadan önce yatağımda o sayfaların kokusunu ala ala okumak varken neden güvenilirliğinden bile emin olunmayan birilerinin yaptığı pc başında koltuk tepesinde okumayı tercih edeyim ki?

Ha anime konusunda dublajlar çok salakça olucaktır elbet. Ama buna da yanmamak gerekir çünkü türkçe düblajların kalitesinin artmasını istiyorsak en kalitesizine de bir şans vermek ortam hazırlamak gerekir. Yani hiçbirşey zart diye mükemmel olmaz, kaliteli istiyorsan önce kalitesize sahip çıkmalısın. Ayrıca zaten o kadarda kötü düblajlara sahip değiliz diye düşünmekteyim.
Zax
Zax
Süper Animeci
Süper Animeci

Mesaj tarafından Hitokiri Cuma 24 Tem. - 22:22

Peki Türkiye'de görmek istediğin seriler çocuklar için olan seriler mi de dublaj istiyorsun ?

Biraz olaya farklı açılardan bakın. Dublaj işin içine girerse bildiğiniz sinemalardaki gibi çocukların dolacağı bir ortam oluşur ve bu da şuan yaşadığmıız durumdan farklı olmaz. Nasıl bir animasyon filmi geldiği zaman o filmi gece seanslarına koymuyorlarsa (dublaj saçmalığı = çocuklar için mantığı yüzünden) animelerde de aynı olay meydana gelir.

Buna örnek isteniyorsa; geçenlerde Kanal D'de Hamtaro vardı, hiç dublajına baktınız mı ?

Olaya sadece anime diye bakmayın, bir kültür öğesi olarak bakın. Mangaların Türkçe yayınlanması güzel birşey ama bu anime için dublaj olarak verilmesi aynı şey değildir.

Açıkcası ben dublajın değil kalitesinin artmasını, direk olarak kendisinin ortadan kalkmasını istiyorum.

Neyse konu bu değil, uzatmaya gerek yok.
Hitokiri
Hitokiri
Süper Animeci
Süper Animeci

Mesaj tarafından Zax Cuma 24 Tem. - 23:06

Hayır benim anlatamadığım şey animelerinde çocuklar için var olabileceğidir. Bunun dublajla bir alakası olduğunu da düşünmüyorum. Bir film çocuk filmiyse gece'nin 10'unda seansı olmasını da beklememek gerekir zaten.

İletinde bana ters gelen " Animeler çoluk çocuk için değildir. " sözündü. Bu yanlış. Anime çocuklar içinde vardır yetişkinler içinde. Anime izlemeyen, izleyipte izlediği pokemondan digimondan öteye gitmeyen kitle ( ki bu kitle çocuk işi olarak görmekte haklıdır çünkü görebildiği örnekler bu " çocuk işi " sınıfına girmektedir. ) Animeleri çocuk işi görürken Anime izleyen yalayan utan kitlede " Hayır animeler çocuk işi değildir! " demekte. Nasıl oluyor bu iş anlamadım. Anime çocuk içinde yapılır yetişkin içinde. Tıpkı bir filmler gibi.

" Nasıl çocuklar için filmler çıkıyorsa çocuklar içinde animeler çıkarılır ve nasıl bu çıkan çocuk filmleri tüm filmleri " çocuk işi " yapmıyorsa çıkan çocuklar için animelerde tüm animeleri " çocuk işi " yapmaz. "

Bak bu gerçekten güzel bir söz, aynısı yetişkinlere özel olanlar içinde geçerli olmakta.

Ha dublaj kalksın alt yazı olsun diyorsan orda da bir sorun var. Diyelim pokemon'u sen alt yazıyla vermeye kalktın. Sonuçlarını tahmin etmek oldukça kolay. 12-13 Yaş arasına hitap eden bir seri'i altyazıyla vermenin pek hoş birşey olacağını sanmıyorum xD

Açıkçası ben artık orjinal ve çevirisindne şüphe duymayacağım şeyler görmek istiyorum. Böyle manga ciltlerini alıp uzanırken okumak istiyorum. Anime ve Mangaları orjinal olarak alıp koleksiyon haline getirmek istiyorum. O nedenle ülkemizde Türkçe Anime & Manga satışlarının yapılmasına karşı değilim.

Evet konuyla alakalı değil ama önemli bir konudur bu. Rahatsızlık verdiysek, affediverin xD
Zax
Zax
Süper Animeci
Süper Animeci

Mesaj tarafından sera myu Cuma 24 Tem. - 23:53

zaten çıkan animeler dvd olarak çıkar dublajlı dahi olsa içinde altyazı seçeneğinide barındrır isteyende istediği gibi izler uzun serileri niye vcd olarak çıkarsınlar sadece
bunu tartışmaya gerek yok ama nasıl ben bu anketi doldurucam çözemedim
sera myu
sera myu
Hiper Animeci
Hiper Animeci

Kadın Mesaj Sayısı : 2456
Ruh Hali : Anime-Manga Anketi_Japonya Başkonsolosluğu Dagini10

Mesaj tarafından Servet Cuma 24 Tem. - 23:54

Aykut, bu nasıl bir düşüncedir anlamadım. Türkçe dublaj olmasın şu olmasın bu olmasın belli bir kitle Anime'ye üşüşmesin.

Öncelikle artık karanlık devirlerde yaşamıyoruz, DVD, Dijital yayıncılık, BLURAY hatta HD yayıncılık bile çıktı yakında karasal HD yayıncılık çıkacak şu an pilot aşamasında yayın yapıyor.

Demem o ki; saydığım şeylerde dublaj ve altyazı dil seçenekleri mevcut olacak, eğer Türkçe dublajı beğenmiyorsan açarsın orjinal Japonca dublajı ve altyazıyı, öyle seyredersin.

Anime dediğin olayın gelişmesi için bütün toplum bireylerinin üstüne düşmesi lazım. Öyle belli yaş grupları üşüşmesin, belli yaş grupları izlesin diye olmaz. Anime çocuklar için değildir evet fakat bir yanlışın var; Anime 'sadece' çocuklar için değildir.

Anime 7'den 70'e herkes için vardır.

Ayrıca anketin ne amaçladığını, ne yapmak istediklerini daha bilmiyoruz.
Servet
Servet
Aktif üye
Aktif üye

Ruh Hali : Anime-Manga Anketi_Japonya Başkonsolosluğu Relax10

http://www.portakalyolu.com

Mesaj tarafından 4sprz C.tesi 25 Tem. - 0:05

Anime çocuklar için değil diyorsunuz da biz çocukluğumuzda bu animeleri izlemeseydik şu an 22, 25, yada 30 yaşlarında anime sevgisine sahip olur muyduk? Yani bizim ülkemizde bu işler çocukluktan başlar o yüzden bu kesim anime manganın ülkemizdeki gelişimi içim önemlidir. Sonuçta bu iş o kadar garip ki çocukken en çok sevdiğim seri şu an da en çok sevdiğim seridir(slam dunk)
Yani artık çocuk işi yetişkin işi sinemada bile kalmadı bırakın animede olsun.

Anketten pek umutlu değilim ama böyle bir anketide seve seve doldururum.
4sprz
4sprz
AnimeOu
AnimeOu

Mesaj tarafından Zax C.tesi 25 Tem. - 0:07

@sera myu
Bende ilk olarak kendime bu soruyu sordum xD Ardından işaretlediğim şıkları kırmızı içine aldım.

@Servet
Anket bana Türkiyedeki Anime manga takipçilerinin hangi serileri takip ettikleri ve bu serilere nerelerden ulaşıldığı ve çevrenizin siz anime manga severlere tepkisi nedir üzerine hazırlanmış gibi geldi. Kısacası Türkiyedeki Anime&manga'nın nabzını tutma, burda nasıl görüldüğünü öğrenme amaçlı gibiydi. Umarım iyi amaçlar için hazırlamışlardır. Yoksa gidip ülkemizden o ulaştığımız siteleri kapama gibi abudik bir yola başvurmazlar umarım. Japonlar zeki adamlar yapmazlar böyle şeyler diyorum.

O değil de bu olayın sanki ileriki zamanlarda türkçe manga ve anime satışlarına başlanmasının temeli olarak görerek ayrıca bir sevindirik olmadım değil xD
Zax
Zax
Süper Animeci
Süper Animeci

Mesaj tarafından Servet C.tesi 25 Tem. - 0:35

Japonlar zeki insanlardır doğru ama Youtube'da Opening kapattıran(kaldırtan) Anime şirketleri pek zeki değil biliyorsun. Ha yeter ki Türkiye'de Legal Anime/Manga satışını/yayınını başlatsınlar da bize gelip kapatın siteyi desinler (kendi sitemi kastediyorum) razıyım.
Servet
Servet
Aktif üye
Aktif üye

Mesaj tarafından Servet C.tesi 25 Tem. - 0:39

4sprz demiş ki:Anime çocuklar için değil diyorsunuz da biz çocukluğumuzda bu animeleri izlemeseydik şu an 22, 25, yada 30 yaşlarında anime sevgisine sahip olur muyduk? Yani bizim ülkemizde bu işler çocukluktan başlar o yüzden bu kesim anime manganın ülkemizdeki gelişimi içim önemlidir. Sonuçta bu iş o kadar garip ki çocukken en çok sevdiğim seri şu an da en çok sevdiğim seridir(slam dunk)
Yani artık çocuk işi yetişkin işi sinemada bile kalmadı bırakın animede olsun.

Güzel kardeşim lafın banaysa ben zaten Anime'nin her kesimi, her yaşı kapsadığını anlatmaya çalışmıştım.

Bu arada anketi doldurdum Özz, sana çok teşekkür ederim bizimle paylaştığın için.
Servet
Servet
Aktif üye
Aktif üye

Mesaj tarafından özz C.tesi 25 Tem. - 8:46

umarım sonuçları hepimiz için iyi olur. paranoyak bir millet olduk "acaba siteleri kapatırlar mı" falan. aklımdan geçmedi değil. ama iyi şeyler düşünmek gerek.
bana her yıl yaptıkları etkinliklerde anime-manga tanıtımı gibi faaliyetleri de ekleyeceklermiş gibi geldi. tabi ilgi oranına göre. zaten film festivallerinde 1-2 anime gösteriyorlardı.
valla çok umutlandım bu anketle Anime-Manga Anketi_Japonya Başkonsolosluğu 439988
özz
özz
Hiper Animeci
Hiper Animeci

Kadın Mesaj Sayısı : 1172
Ruh Hali : Anime-Manga Anketi_Japonya Başkonsolosluğu Keyifs10

Mesaj tarafından bLue-Dragon C.tesi 25 Tem. - 10:21

Bu topicde tartışılan konuyu bence normal Tartışma bölümünde tartışalım. Aslında güzel bir konuya değinildi burada.
bLue-Dragon
bLue-Dragon
Encoder

Erkek Mesaj Sayısı : 1946
Ruh Hali : Anime-Manga Anketi_Japonya Başkonsolosluğu Olgun10

Mesaj tarafından sera myu C.tesi 25 Tem. - 11:31

özz demiş ki:umarım sonuçları hepimiz için iyi olur. paranoyak bir millet olduk "acaba siteleri kapatırlar mı" falan. aklımdan geçmedi değil. ama iyi şeyler düşünmek gerek.
bana her yıl yaptıkları etkinliklerde anime-manga tanıtımı gibi faaliyetleri de ekleyeceklermiş gibi geldi. tabi ilgi oranına göre. zaten film festivallerinde 1-2 anime gösteriyorlardı.
valla çok umutlandım bu anketle Anime-Manga Anketi_Japonya Başkonsolosluğu 439988
belki film festivali gibi anime gösterimide düzenlenlerler ama sorulan sorular ağırlıklı olarak manga üzerineydi ben başka şeylerde bekliyorum Anime-Manga Anketi_Japonya Başkonsolosluğu 439988
sera myu
sera myu
Hiper Animeci
Hiper Animeci

Kadın Mesaj Sayısı : 2456
Ruh Hali : Anime-Manga Anketi_Japonya Başkonsolosluğu Dagini10

Mesaj tarafından zhenya C.tesi 25 Tem. - 11:48

okuduğunuz ve okumayı düşündüğünüz mangalar fala sorusun görünce bi ara duraksadım ...acaba ne yazsama falan diye Very Happy...bide bu siteleri kapatırlarmı faslı benimde aklımdan geçti ...iyice paraonoyak olmuşuz ama elde değil önlerine ne çıksa kapatıyorlar mübarek...
zhenya
zhenya
Süper Animeci
Süper Animeci

Erkek Mesaj Sayısı : 991
Ruh Hali : Anime-Manga Anketi_Japonya Başkonsolosluğu Karisi10

1 sayfadaki 2 sayfası 1, 2  Sonraki

- Similar topics