Anime-Manga Anketi_Japonya Başkonsolosluğu
+13
zhenya
4sprz
Servet
sera myu
bLue-Dragon
brisingr
edemirci44
Kitiara
Hitokiri
Unde®minE
Zax
Desire
özz
17 posters
AnimeManganTR :: SOHBET :: Tartışmalar
2 sayfadaki 2 sayfası
2 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
Geri: Anime-Manga Anketi_Japonya Başkonsolosluğu
evet sorular tamamen manga üzerineydi. belki animenin temeli mangaya dayandığı için, mangaya ilgisi olan birinin otomatikman animeye de ilgisi vardır gibi bir düşünceleri vardır. japonya da manga daha mı ön planda acaba?sera myu demiş ki:
belki film festivali gibi anime gösterimide düzenlenlerler ama sorulan sorular ağırlıklı olarak manga üzerineydi ben başka şeylerde bekliyorum
2010 yılı için de bişeyler düşünülüyor olabilir.
özz- Hiper Animeci
Ruh Hali :
genelde çok tutulan mangalar sonradan animeye çevrilir ...yada novel olarak çıkmış olanlar falan ...o nedenle manga daha önplanda demek mümkün...
zhenya- Süper Animeci
Ruh Hali :
ama eğer anime filmleri festivali yapmayı düşünüyorlarsa manga sormaları saçma anlatmaya çalıştığım bu yani mangalarını yazdıklarımız animeler uzun seriler sonuçta nasıl göstersin adamlar bence başka bişeyi amaçlamışlar belki manga basılır bilmiyorum
sera myu- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Anime filml festivallerinde şirketler köşeye bucağa Manga standları açabilirler belki ne bileyim
burası seyrettiğimiz animeleri tartışma başlığı yanlış yere taşınmış tekrar taşıyorum.
"Japonya Başkonsolosluğu olarak Japon Kültürünün ayrılmaz bir parçası olan Japon çizgi romanı (Manga) ve Japon çizgi filmi (Anime) ile ilgili kültür etkinlikleri düzenlemeyi planlamaktayız. Dolayısı ile Manga ve Animeye karşı Türk insanının yaklaşımı konusunda fikir sahibi olabilmemiz için Manga ve Anime ile ilgili sizlerin izlenim ve fikirlerinizden yararlanmak istiyoruz. Ekteki anketi doldurarak bizlere yardımcı olmanızı rica ederiz."
Özz'e gönderilen e-mail bu. Tekrar okuyunca gerçekten insan ümitleniyor. Mangalar zart diye türkçe basılmayacak olsa da en azından bir Anime & Manga temalı kültür etkinliği düzenlenmesi başlangıç için güzel bir adım. Önce insanları Anime & Manga konusunda bilgilendirip pazar alanı oluşturmayı çabalıyorlar gibi geliyor bana. Ve bu çabaları da oldukça mantıklı.
Ayrıca bu etkinliklerin Türkiyedeki Anime & Manga kültürünün kaderini belirleyeceğini düşünmekteyim. Biraz daha açmak gerekirse eğer bu etkinlikler düzenlenir yeterli katılım sağlanır ve japonlar " burdan bize ekmek " çıkar diye düşünürse o zaman çok güzel şeyler olucaktır. Bu etkinliklerin bir nevi Türkiyedeki Anime&Manga kültürüne bakılan durum ve takipçisinin nabzını tutmak, ne var ne yok diye düzenlendiği oldukça açık. Eğer bu etkinlikler düzenlenirse, herbir anime & manga takipçisinin katılması gerektiğini düşünüyorum. Eğer şehrinizde düzenlenirse gidin katılın. Bu çok önemli. Daha önce de dediğim gibi japonların " burdan bize ekmek " çıkar diye düşünmesi için bu etkinliklere katılmak lazım.
Şehrinde bu etkinlikler düzenlenirde eğer bir anime manga sever katılmazsa o vatan hainidir, pistir, kakadır xD Şaka tabiki.
Ayrıca amt gibi türkiyede anime&manga'nın nabzını tutan sitelerden önde geleni bir sitenin 2000'i aşkın üyesi olup bu başlık altına ileti giren üye sayısının da iki elin parmağını geçmemesi oldukça enteresan.
Edit; Ayrıca özz eğer bu etkinlikler düzenlenirse sana bildirirler mi acaba?
Edit 2; Ne çok " Ayrıca " diyorum lan ben ?!#%!'?'&
Özz'e gönderilen e-mail bu. Tekrar okuyunca gerçekten insan ümitleniyor. Mangalar zart diye türkçe basılmayacak olsa da en azından bir Anime & Manga temalı kültür etkinliği düzenlenmesi başlangıç için güzel bir adım. Önce insanları Anime & Manga konusunda bilgilendirip pazar alanı oluşturmayı çabalıyorlar gibi geliyor bana. Ve bu çabaları da oldukça mantıklı.
Ayrıca bu etkinliklerin Türkiyedeki Anime & Manga kültürünün kaderini belirleyeceğini düşünmekteyim. Biraz daha açmak gerekirse eğer bu etkinlikler düzenlenir yeterli katılım sağlanır ve japonlar " burdan bize ekmek " çıkar diye düşünürse o zaman çok güzel şeyler olucaktır. Bu etkinliklerin bir nevi Türkiyedeki Anime&Manga kültürüne bakılan durum ve takipçisinin nabzını tutmak, ne var ne yok diye düzenlendiği oldukça açık. Eğer bu etkinlikler düzenlenirse, herbir anime & manga takipçisinin katılması gerektiğini düşünüyorum. Eğer şehrinizde düzenlenirse gidin katılın. Bu çok önemli. Daha önce de dediğim gibi japonların " burdan bize ekmek " çıkar diye düşünmesi için bu etkinliklere katılmak lazım.
Şehrinde bu etkinlikler düzenlenirde eğer bir anime manga sever katılmazsa o vatan hainidir, pistir, kakadır xD Şaka tabiki.
Ayrıca amt gibi türkiyede anime&manga'nın nabzını tutan sitelerden önde geleni bir sitenin 2000'i aşkın üyesi olup bu başlık altına ileti giren üye sayısının da iki elin parmağını geçmemesi oldukça enteresan.
Edit; Ayrıca özz eğer bu etkinlikler düzenlenirse sana bildirirler mi acaba?
Edit 2; Ne çok " Ayrıca " diyorum lan ben ?!#%!'?'&
doldurdum, gönderdim. umarım işe yarar (:
kanade- Süper Animeci
Ruh Hali :
@ zax, genelde Japon kültür etkinliklerinin çoğunu bana maille bildiriyorlar. büyük ihtimal böyle bir etkinlik olduğunda yine bildireceklerdir.
bir de burdan haber alıp anketi mail atan arkadaşlara da belki bundan sonraki etkinlikler bildirilir. olmazsa da gelişmelerden haberdar ederim sizi.
bir de burdan haber alıp anketi mail atan arkadaşlara da belki bundan sonraki etkinlikler bildirilir. olmazsa da gelişmelerden haberdar ederim sizi.
özz- Hiper Animeci
Ruh Hali :
paylaşım ve bilgi için teşekkürler özz
Susano'o- Çevirmen
Ruh Hali :
sağol özz ben de doldurdum ve yolluyorum şimdi...
Unde®kaN- Süper Animeci
Ruh Hali :
yok lafım sana değildi tabii ki ikimizde aynı şeyi farklı yollardan anlattık sadece.Servet demiş ki:4sprz demiş ki:Anime çocuklar için değil diyorsunuz da biz çocukluğumuzda bu animeleri izlemeseydik şu an 22, 25, yada 30 yaşlarında anime sevgisine sahip olur muyduk? Yani bizim ülkemizde bu işler çocukluktan başlar o yüzden bu kesim anime manganın ülkemizdeki gelişimi içim önemlidir. Sonuçta bu iş o kadar garip ki çocukken en çok sevdiğim seri şu an da en çok sevdiğim seridir(slam dunk)
Yani artık çocuk işi yetişkin işi sinemada bile kalmadı bırakın animede olsun.
Güzel kardeşim lafın banaysa ben zaten Anime'nin her kesimi, her yaşı kapsadığını anlatmaya çalışmıştım.
Bu arada anketi doldurdum Özz, sana çok teşekkür ederim bizimle paylaştığın için.
Bu anket bizler için güzel bir haber ve küçükte olsa iyi bir adım ama yine de yeterli olduğunu düşünmüyorum.
Türkiye de çok küçük bir azınlık olarak bu işlerle uğraşan firmaların beklentilerini karşılayacağımızı sanmıyorum. Sonuçta bu işler ticari amaçlı yapılıyor ve telif hakları basımlar vs. uçuk ücretlere tabi olduğundan biz azınlık kesin onların ticari beklentilerini karşılayamayacağız diye düşünüyorum. Ha ne olur fansub grupları bu şekilde işlerini yapıp büyüyerek daha çok insana anime-manga sevgisi aşılar ve yıllar sonra yeterli bir sayı ulaşılır ancak o zaman bizde elimizde türkçe manga yatağımızda okuma keyfine varabiliriz. Bu durumda bu işe bu zamanda gönül veren bizler isimsiz kahramanlar oluyoruz
4sprz- AnimeOu
Daha Office kurmadım bilgisayara. Anketi ne okuyabiliyorum ne de doldurabiliyorum.
• Yaşınız:
a.)10 – 20 b.) 20 -30 c.)30 – 40 d.) 40 ve Üzeri
• Cinsiyetiniz:
a.)Bayan b.) Bay
1.) Bilgisayar mevcudiyeti, internet bağlantısı hakkında bilgilendiriniz.
a.) Şahsi bilgisayarım var.
b.) Aile içinde bir tane bilgisayar var.
c.) Okul, umumi kurum, internet kafe v.s. de bilgisayar kullanıyorum.
d.) Bunun dışında ( )
2.) Japon çizgi romanlarına (Manga) ilginiz var mı?Ya da şimdiye kadar hiç okudunuz mu?
a.)Evet(3. soruya devam ediniz.) b.) Hayır (10. soruya devam ediniz.)
3.)İkinci soruya evet cevabını veren kişiler: Japon çizgi romanları (Manga) hakkındaki bilgileri ne şekilde ediniyorsunuz? (Birden fazla seçeneği işaretleyebilirsiniz.)
a.)Arkadaşlarım ve ailem vasıtası ile b.) Televizyon
c.)Gazete d.)Dergi e.) İnternet f.)Diğer( )
4.)İkinci soruya evet cevabını veren kişiler: Daha önce okuduğunuz, bundan sonra okumak istediğiniz Japon çizgi roman (Manga) adını yazınız.
5.)İkinci soruya evet cevabını veren kişiler: Aşağıdaki Japon çizgi romanlarından (Manga) hangilerini biliyorsunuz? Bildiklerinizin tümünü işaretleyiniz.
Dragon Ball
One Piece
Tegami Bachi (Letter Bee)
Naruto
Torico
6.)İkici soruya evet cevabını veren kişiler: daha önce Japon çizgi romanı (Manga) okumuş olanlar, çizgi romanları genellikle ne şekilde elde ediyorsunuz?
a.)Kitapçıdan b.)İnternet kitapçısı c.) Arkadaşlarımdan ödünç alıyorum.
d.)Okul, genel kütüphane v.b. ödünç alıyorum.
e.)İnternetten f.)Diğer( )
7.)İkinci soruya evet cevabını veren kişiler: daha önce Japon çizgi romanı (Manga) okumuş olanlar, okuduğunuz çizgi roman hangi dilde yazılmıştı?
a.)Türkçe b.) İngilizce c.) Japonca d.)Diğer( )
8.)İkinci soruya evet cevabını veren kişiler: Japon çizgi romanına (Manga) ilgilenmeye başlamanızın sebebi nedir?
9.)İkinci soruya evet cevabını veren kişiler: Japon çizgi romanları (Manga) hakkında arkadaşlarınızla konuşmuşluğunuz var mı? Konuşmak istiyormusunuz?
a.)Sık sık konuşuyorum.
b.) Bazen konuşuyorum.
c.) Konuşmuyorum.
d.) Konuşmak istiyorum ama konuşmaya çekiniyorum.
e.) Konuşmak istiyorum ancak konuşacak arkadaşlarım yakınımda yok.
f.) Bunların dışında ( )
(12. soruya devam ediniz.)
10.)İkinci soruya hayır cevabını veren kişiler: Şimdiye kadar hiç Japon çizgi filmi (Anime) izlediniz mi?
a.)Evet (11.Soruya devam ediniz.) b.) Hayır (13. Soruya devam ediniz.)
11.)Onuncu soruya evet yanıtını veren kişiler: Japon çizgi filmi (Anime) izlemiş olmanıza rağmen, Japon çizgi romanı (Manga) okumama ya da Japon çizgi romanına (Manga) ilgi duymama sebebiniz nedir?
12.)Üçüncü soruya İnternet bağlantısı cevabını veren kişiler:Japon çizgi romanları (Manga) hakkında bilgi almak için sık girdiğiniz ve kullandığınız siteler hangileridir?
13.)Herkes için: Japon çizgi romanı (Manga) ve Japon çizgi filmine (Anime) ve bu Japon Kültürlerine ilgi duyan kişilere karşı oluşan genel imaj nedir?
Sorularımıza cevap verdiğiniz için teşekkür ederiz.
Japonya Başkonsolosluğu
Kültür ve Enformasyon Bölümü
a.)10 – 20 b.) 20 -30 c.)30 – 40 d.) 40 ve Üzeri
• Cinsiyetiniz:
a.)Bayan b.) Bay
1.) Bilgisayar mevcudiyeti, internet bağlantısı hakkında bilgilendiriniz.
a.) Şahsi bilgisayarım var.
b.) Aile içinde bir tane bilgisayar var.
c.) Okul, umumi kurum, internet kafe v.s. de bilgisayar kullanıyorum.
d.) Bunun dışında ( )
2.) Japon çizgi romanlarına (Manga) ilginiz var mı?Ya da şimdiye kadar hiç okudunuz mu?
a.)Evet(3. soruya devam ediniz.) b.) Hayır (10. soruya devam ediniz.)
3.)İkinci soruya evet cevabını veren kişiler: Japon çizgi romanları (Manga) hakkındaki bilgileri ne şekilde ediniyorsunuz? (Birden fazla seçeneği işaretleyebilirsiniz.)
a.)Arkadaşlarım ve ailem vasıtası ile b.) Televizyon
c.)Gazete d.)Dergi e.) İnternet f.)Diğer( )
4.)İkinci soruya evet cevabını veren kişiler: Daha önce okuduğunuz, bundan sonra okumak istediğiniz Japon çizgi roman (Manga) adını yazınız.
5.)İkinci soruya evet cevabını veren kişiler: Aşağıdaki Japon çizgi romanlarından (Manga) hangilerini biliyorsunuz? Bildiklerinizin tümünü işaretleyiniz.
Dragon Ball
One Piece
Tegami Bachi (Letter Bee)
Naruto
Torico
6.)İkici soruya evet cevabını veren kişiler: daha önce Japon çizgi romanı (Manga) okumuş olanlar, çizgi romanları genellikle ne şekilde elde ediyorsunuz?
a.)Kitapçıdan b.)İnternet kitapçısı c.) Arkadaşlarımdan ödünç alıyorum.
d.)Okul, genel kütüphane v.b. ödünç alıyorum.
e.)İnternetten f.)Diğer( )
7.)İkinci soruya evet cevabını veren kişiler: daha önce Japon çizgi romanı (Manga) okumuş olanlar, okuduğunuz çizgi roman hangi dilde yazılmıştı?
a.)Türkçe b.) İngilizce c.) Japonca d.)Diğer( )
8.)İkinci soruya evet cevabını veren kişiler: Japon çizgi romanına (Manga) ilgilenmeye başlamanızın sebebi nedir?
9.)İkinci soruya evet cevabını veren kişiler: Japon çizgi romanları (Manga) hakkında arkadaşlarınızla konuşmuşluğunuz var mı? Konuşmak istiyormusunuz?
a.)Sık sık konuşuyorum.
b.) Bazen konuşuyorum.
c.) Konuşmuyorum.
d.) Konuşmak istiyorum ama konuşmaya çekiniyorum.
e.) Konuşmak istiyorum ancak konuşacak arkadaşlarım yakınımda yok.
f.) Bunların dışında ( )
(12. soruya devam ediniz.)
10.)İkinci soruya hayır cevabını veren kişiler: Şimdiye kadar hiç Japon çizgi filmi (Anime) izlediniz mi?
a.)Evet (11.Soruya devam ediniz.) b.) Hayır (13. Soruya devam ediniz.)
11.)Onuncu soruya evet yanıtını veren kişiler: Japon çizgi filmi (Anime) izlemiş olmanıza rağmen, Japon çizgi romanı (Manga) okumama ya da Japon çizgi romanına (Manga) ilgi duymama sebebiniz nedir?
12.)Üçüncü soruya İnternet bağlantısı cevabını veren kişiler:Japon çizgi romanları (Manga) hakkında bilgi almak için sık girdiğiniz ve kullandığınız siteler hangileridir?
13.)Herkes için: Japon çizgi romanı (Manga) ve Japon çizgi filmine (Anime) ve bu Japon Kültürlerine ilgi duyan kişilere karşı oluşan genel imaj nedir?
Sorularımıza cevap verdiğiniz için teşekkür ederiz.
Japonya Başkonsolosluğu
Kültür ve Enformasyon Bölümü
edemirci44- Admin
Ruh Hali :
Engin abi, anketin içeriği için teşekkür ederim. Tahminimce birden fazla şık işaretleniyordur, çünkü bazı yerlerde öyle gerekiyor. Bir de Türkiye'de animenin mangaya nazaran daha ön planda olduğunu galiba tam bilmiyorlar.
Temasa geçmek lazım.
Temasa geçmek lazım.
Evet dedigin gibi.Ama diğer arkadaşaların dedigi gibi bir pazarlama stratejiside bu işin altından çıkabilir.Ben rahatça doldurup yolladım sitemizin adını koymadım tabi.İşin espirisi . Anime.gen.tr ve manga gen tr yi bu işin uzmanı olarak belirttim.
edemirci44- Admin
Ruh Hali :
Ben de office yükleyim makineye, dolduruyum şu anketi.
2 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
Similar topics
» Soul Of Anime [Anime ve Manga Projeleri]
» Persona 3 FES Anime-Manga -tr-(ps2'den)
» Anime ve Manga Severler
» Anime Manga Garaj
» Persona 3 FES Anime-Manga -tr-(ps2'den)
» Anime ve Manga Severler
» Anime Manga Garaj
AnimeManganTR :: SOHBET :: Tartışmalar
2 sayfadaki 2 sayfası