AnimeManganTR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Fansub Projelerinin Forum Sitelerinde Yayınlanması

+10
Karia_Chan
silindi
ozman
RoMe
spartiate
lantis
edemirci44
Exile Falcon
Hitokiri
rockchu
14 posters

1 sayfadaki 2 sayfası 1, 2  Sonraki

Fansub Projelerinin Forum Sitelerinde Yayınlanması Empty Fansub Projelerinin Forum Sitelerinde Yayınlanması

Mesaj tarafından rockchu Perş. 27 Kas. - 5:15

Son dönemde sizlerin de fark ettiği üzere fansub gruplarımızın videoları film/dizi vs. dağıtan forumlarda yayınlanmakta. (anitoryum,animanist,animemangantr,aluminia,animeso projelerine bir çok forumda rastlayabilirsiniz) Açıkcası bu benim için sevindirici bir gelişme çünkü bu sayede yaptığım projelerin daha çok kişiye ulaştığını düşünüyorum. Zaten amaçta bu değil midir ? Animeyi olabildiğince çok insana ulaştırmak ( gerçi ben çoğu zaman onada takmıyorum sonuçta bu benim hobim kaç kişi indirirse indirsin deyip geçiyorum ). İnanıyorum ki hiç bir çevirmen ve fansub grubu teşekkür övgü vb. için bu projelere imza atmıyor durum bu iken anlayamadığım bir mevzu var neden bazı gruplarımız projelerin sadece kendi sitelerinde yayınlanmasını istiyorlar aynı linkler A veya B forumunda dağıtılsa ne olur sanki? Zaten videoda grubun adı internet adresi yazıyor orada adresi gören ulaşır sitelerine o zaman neden sadece kendi sitelerinde yayınlanmasını istiyorlar ki ? Hatta örneğimi daha da geliştireyim farz edelimki fansub grubunun videosunu indiren kişi gitse kendisi bir daha upload edip kendi linkleri ile yayınlasa ne olacak Very Happy ? Grup ne kadar download edildiğini takip edemez duruma gelecek değil mi Very Happy gelsin varsın ne olmuş Smile Rapid hesabına baktım bu gün bir serimiz 70 kere indirilmiş biraz araştırınca gördüm ki bir arkadaşımız üşenmemiş indirdikten sonra kendi hesabına upload edip forumlarda dağıtıyor gidip adama hesap sormadım neden sorayım eleman çok daha fazla kişiye ulaştırıyor seriyi dolayısı ile amacıma ulaşmış oluyorum.

Uzun lafın kısası lol! siz grupların projelerinin başka sitelerde dağıtılması hakkında ne düşünüyorsunuz. Bu şekilde yapılan dağıtımlar sizce doğru mu ?

Bana soracak olursanız doğru hemen her fansub grubunun üyelerinin girdiği bu forumda fansuba emek veren grup üyelerinin fikirleri nedir öğrenelim bakalım. Very Happy
rockchu
rockchu
Anitoryum Fansub
Anitoryum Fansub

Erkek Mesaj Sayısı : 809
Ruh Hali : Fansub Projelerinin Forum Sitelerinde Yayınlanması Defaul10

Fansub Projelerinin Forum Sitelerinde Yayınlanması Empty Geri: Fansub Projelerinin Forum Sitelerinde Yayınlanması

Mesaj tarafından Hitokiri Perş. 27 Kas. - 6:18

Ben bazı grupların reklam ve isim peşinde olduğunu düşünüyorum.Zira tutup rar şifrelerini kendi site adresleri olarak vermek kadar saçma bir iş olamaz.Zaten sen, bunu insanlar izlesin diye yapmıyor musun ? O zaman niye şifre koyuyorsun ve koyduğun şifreyide heryere yazıyorsun.Bence bunların bunu yapma amaçları ile "Fansub" olmanın amaçları çelişkili.

Rockhu görüşüne tamamen katılıyorum madem herkes izlesin istiyor,o zaman bırakın çevirdiğiniz seri, her yerde yayınlansın.

En son Hitokiri tarafından Perş. 27 Kas. - 7:46 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Hitokiri
Hitokiri
Süper Animeci
Süper Animeci

Erkek Mesaj Sayısı : 762
Ruh Hali : Fansub Projelerinin Forum Sitelerinde Yayınlanması Kimses10

http://www.turkfansub.com

Fansub Projelerinin Forum Sitelerinde Yayınlanması Empty Geri: Fansub Projelerinin Forum Sitelerinde Yayınlanması

Mesaj tarafından Exile Falcon Perş. 27 Kas. - 7:36

Grubumun projelerinin dışarıda yayınlanmasına bir itirazım yok ama tek bir şartla.Bizden izin alınırsa.Kafalarına göre direk başka sitelerde yayınlanamalarına sinir oluyorum.En son USAGİ arkadaşımız benden sitesinde Itazura Na Kiss'i yayınlamak için izin istedi.Hiç düşünmeden verdim.Ama ondan daha önce Yu-Gi-Oh diye biri bizden habersiz bir sitede yayınlanmış(rep peşinde koşuyordu orada da Very Happy ) sonra da izin aldın mı diye sorduğumda üste çıkmış suçlu bizmişiz gibi konuşmuştu.
Exile Falcon
Exile Falcon
Super Moderator
Super Moderator

Erkek Mesaj Sayısı : 1543
Ruh Hali : Fansub Projelerinin Forum Sitelerinde Yayınlanması Images12

http://www.chocobofansub.blogspot.com

Mesaj tarafından edemirci44 Perş. 27 Kas. - 7:51

Bir iki sitede zaten linkleri ile birlikte çalışmalarımız yayınlanıyor.Ama exilenin dedigi gibi hiç izin almadan hangi siteden den aldıklarını yazmadan yayınlayanlar çıkıyor.Tam tersi öyle iyi niyetlililer varki örnegin anime downland bölümündeki linkleri kullanmak için bile izin istiyor..Ayrıca güncel haberler denilen kısmımız var linklerde veriyor arkadaşlar girip o sitelerdeki yerden linki tıklayarak indirmeye başlıyor.
Şifre konusuna gelecek olursak bir anlamda bu izinsiz kullanımı engelemek için kullanıyoruz.Ama şifre konusunuada olumlu bakmadıgımı söylüyeyim.

Bide bu konuda çalışma yapan arkadaşlarıda anlamak lazım(burası çok tartışılacak kısmı herkes giremez bu konuya,açmıyorumda)

-----------------------------------------------------------
Bu ara bizde forum sitesiyiz degil mi ? Very Happy KIRMIZI GÜLÜCÜK scratch
edemirci44
edemirci44
Admin
Admin

Erkek Mesaj Sayısı : 4110

Mesaj tarafından lantis Perş. 27 Kas. - 8:01

Bencede insanların animeleri başka yerlerde yayınlamalarında sorun olmuz ister kendileri tekrar upload etsin isterlerse aldıkları grubun linklerini kullansınlar. bunun tam olarak doğru olması için izin istemeleri gerekir.
lantis
lantis
Super Moderator
Super Moderator

Erkek Mesaj Sayısı : 2029
Ruh Hali : Fansub Projelerinin Forum Sitelerinde Yayınlanması Bezgin10

http://anikeyf.com/

Mesaj tarafından spartiate Perş. 27 Kas. - 8:12

açıkçası kendi yaptığım projelerin başka sitelerde yayınlanmasında sakınca görmüyorum... selmanın söylediği gibi amacımız daha çok insana ulaşabilmek, daha fazla insana anime izlettirmek... ancak tabiki yayınlanmadan önce bir izin alınsa ve verildiği yerde, kimden-nereden alındığı da yazılsa daha iyi olur...
spartiate
spartiate
Admin
Admin

Erkek Mesaj Sayısı : 4388
Ruh Hali : Fansub Projelerinin Forum Sitelerinde Yayınlanması Eglenc10

https://animemangantr.yetkin-forum.com

Mesaj tarafından RoMe Perş. 27 Kas. - 9:27

Ben de yapılan çalışmaların farklı sitelerde duyurulmasında bir sakınca görmüyorum, ancak eğer proje indirilip başka bir rapidshare hesabına yüklenip sitelerde de o link verilecekse, işte bu durumda kesinlikle izin alınması gerektiğini düşünüyorum, hatta hatta eğer rapidshare'de zaten varsa o link, yani çalışmayı yapan grup zaten rapide, mega'ya yüklüyorsa, bence izin bile almaya gerek yok, kesinlikle böyle bir şey yapılmamalı ve sadece çalışmayı yapan grubun linki verilmeli, ancak sadece torrentte olan bir dosya ise izin alınarak farklı rapid heasabına yüklenip yayınlanabilir diye düşünüyorum.
Sonuçta da aslında her zaman dediğim gibi, rapid gibi siteler çalışmayı yapanı da indireni de sömüren sitelerdir.
RoMe
RoMe
Admin
Admin

Erkek Mesaj Sayısı : 1523
Ruh Hali : Fansub Projelerinin Forum Sitelerinde Yayınlanması Huysuz10

Mesaj tarafından ozman Perş. 27 Kas. - 10:19

bu saatten sonra umrumda olmaz...ta.....ki....Türkiyede lisanlanıp bana yazılı olarak şirket veya devlet dağıtma diyene kadar sonra kaldırırım...
ozman
Süper Animeci
Süper Animeci

Ruh Hali : Fansub Projelerinin Forum Sitelerinde Yayınlanması Delibo10

Mesaj tarafından rockchu Perş. 27 Kas. - 11:38

Beklediğimden fazla katılım olmuş konuya Very Happy bakalım daha ne yorumlar gelecek ayrıca Hitokiri abi desteğin için sağ ol ok1
rockchu
rockchu
Anitoryum Fansub
Anitoryum Fansub

Erkek Mesaj Sayısı : 809

Mesaj tarafından silindi Perş. 27 Kas. - 12:07

Bence Türkçe fansub zaten belli bir çizginin altında ama, gene de TokyoToshokan benzeri bir site gerekli. Torrent olmasın ama listelesin.

Bana kalırsa, kişisel naçizane fikrim, forumlar iletişim için kullanılmalı ama böylesi için değil.

Misalen bir forumun vazifesi "X grubunun Y bölümünü izledin mi? Çok güzel/Çok kötü olmuş" tartışmasını yaşatmaktır.
Sürekli yeni çıkan bölümleri yayınlayıp, altına teşekkür methiyeleri düzmek değil. Bunu tabi bu forum için söylemiyorum, genelde Türkçe anime üzerine kurulu tüm forumlarda bu böyle.
Tabi hakkı yok değil forum üyelerinin, zira Türkçe fansub takibi yapabilecekleri stabil bir kaynak yok.

Yalnız o zaman da birbirini sevmeyen adamların, farklı forumlar kurup sürekli kitleyi dağıtması gerçeği ortaya çıkıyor.

Benim tercihim, gruplar kendi sitelerinde duyurularını yapsın, ortak bir sitede tyüm çalışmalar listelensin ve herkes oradan takip etsin/indirsin, forumlarda da tartışmasını yapsın.
silindi
Isınan üye
Isınan üye

Erkek Mesaj Sayısı : 102

Mesaj tarafından ozman Perş. 27 Kas. - 12:10

aslında bir kaynak var...dı..çlord lu bir şeydi Kyo hatta senin sitede linki vardı şimdi yok....Magic Lordmu ne yapıyordı sanıyorum o da bıraktı
ozman
Süper Animeci
Süper Animeci

Mesaj tarafından Karia_Chan Perş. 27 Kas. - 12:57

Bence iyi hoş da, madem öyle direk bi başlık açıp sitenin adresini verebilirler. Bir de gidip kendisi baştan upload edip verenler var, ki bunu alt tarafı bi iki rep toplamak için yapıyorlar, hiçbir anlam veremiyorum. Bu, sitenin kendisi hala animeleri yayınlarken, yapabilicekleri en kötü şey. Çünkü emeğim geçen bir animeyi ne kadar kişinin indirdiğini bilmek en doğal hakkım diye düşünüyorum. Böylece insanların daha çok ne tür animelerden hoşlandığını ya da işinizi ne kadar beğendiğini anlayabilirsiniz.
Karia_Chan
Karia_Chan
Aluminia Fansub
Aluminia Fansub

Ruh Hali : Fansub Projelerinin Forum Sitelerinde Yayınlanması Aptal10

Mesaj tarafından Misafir Perş. 27 Kas. - 13:11

Başka forumlarda da çalışmaların yayınlanmasına katılıyorum.
Ama direk bizim upload ettiğimiz linkleri gösterseler daha iyi olur.
Ben şimdilik Rapidshareyi hesap almadan kullanıyorum. Linkin ölmemesi için düzenli olarak download edilmesi gerek. Kendisinin indirip tekrar upload etmesine gerek yok gibime geliyor. Benim upload ettiğim link olduğu sürece fazla bir sorun yok.
Misafir
Aktif üye
Aktif üye

Ruh Hali : Fansub Projelerinin Forum Sitelerinde Yayınlanması Yoksu611

Mesaj tarafından Hitokiri Perş. 27 Kas. - 13:44

Rapidshare yerine neden torrent kullanılmadığını merak ediyorum.Nedir bu rapidshare ısrarı ? (İlla torrent demiyorum.)

Bir fansub grubu bunu bana açıklarsa memmun olurum.
Hitokiri
Hitokiri
Süper Animeci
Süper Animeci

Mesaj tarafından spartiate Perş. 27 Kas. - 14:05

Hitokiri demiş ki:Rapidshare yerine neden torrent kullanılmadığını merak ediyorum.Nedir bu rapidshare ısrarı ? (İlla torrent demiyorum.)

torrent indirmeyi bende seviyorum.. rapide göre çok daha rahat ancak türkiyede yeteri kadar seeder bulamayabiliriz torrent vermeye kalksak... (gerçi bu konuda ters bir örnekte var, slam dunk için 34 seeder varmış şu anda...)

rapidshare'a upload etmemin en büyük sebebi tabiki bir çok insanda rapid accountu bulunması... ama ilerde rapid yine şu kedi-köpek uygulaması gibi birşeye kalkışırsa yapacak bir şey yok mecburen değiştiricez upload ettiğimiz yeri... mümkün olsa soa gibi direk site üzerinden linkte vermek isterdim ama şimdilik bu da mümkün değil...
spartiate
spartiate
Admin
Admin

Mesaj tarafından Voodoo_Baby Perş. 27 Kas. - 14:23

Bu konu aslında çok konuşuldu özellikle de bu forumda ve yine özellikle yayınlanmasın diyen tarafta hep ben olmuşumdur.

Eğer amaç animeyi daha çok kişiye ulaştırmaksa, animeyi çıkaran fansub grubunun sitesi verilir ve indirmek isteyen insanlar ordan indirir. Ama genelde amaç bu olmuyor. Amaç aynen şudur ve bu bizim başımıza en son olarak daha 1 hafta önce geldi. Bizim dağıtım yaptığımız site rapidshare. Ama adamın biri yine bizim dosyaları alıp bizim 2şerli olarak böldüğümüz dosyayı getirir 3'e böler ve bunu yine rapidshare'e uploadlayıp forumlarda dağıtılırsa, üstüne rar'lı şifre kullanır ve kendi sitesinin şifresini yazarsa ve bunu bir çok film download yapılan forumlarda yaparsa ben işin içinde farklı birşey varmış gibi görürüm. Ve ben kimsenin hayırına alıpta animeleri uploadlayacağınıda düşünmüyorum. Zaten anime izlendikten sonra yapılan iş için teşekkür etmeyen bir toplumuz ki ben daima serinin tamamını izledikten sonra o gruba teşekkür etmeyi borç bilmişimdir ama bundan sonra etmeyeceğim.
Kısaca kendi grubumun projelerinin ne kadar indirildiği, bana o projeyi bitirmeye teşvik ettiriyorsa, bu indirilme oranı daha çok artıyor ve bana başka projeleride türkçeye çevirmeye teşvik ettiriyorsa kesinlikle ve kesinlikle başka yerlerde, başkalarının upload ettiği videoların dağıtılmasını istemiyorum. (üstelik biz düzenli olarak her hafta bölüm çıkarmaya çalışıyoruz yani kafamıza estiği zaman değil. İşte bu yüzden bizim daha çok kaba bir tabir olcak ama gaza gelmemiz gerekiyor. Bunuda bence indirilme oranından daha iyi birşey yapamaz)

Dediğim gibi eğer amaç animeyi daha fazla kişiye ulaştırmaksa, bizim uploadladığımız bölümlerin dağıtılmasının ve bunu bize bildirilmesinin doğru olduğunu düşünüyorum.
Voodoo_Baby
Voodoo_Baby
Aluminia Fansub
Aluminia Fansub

Kadın Mesaj Sayısı : 461
Ruh Hali : Fansub Projelerinin Forum Sitelerinde Yayınlanması Kustah10

Mesaj tarafından ozman Perş. 27 Kas. - 14:44

spartiate demiş ki:
Hitokiri demiş ki:Rapidshare yerine neden torrent kullanılmadığını merak ediyorum.Nedir bu rapidshare ısrarı ? (İlla torrent demiyorum.)

torrent indirmeyi bende seviyorum.. rapide göre çok daha rahat ancak türkiyede yeteri kadar seeder bulamayabiliriz torrent vermeye kalksak... (gerçi bu konuda ters bir örnekte var, slam dunk için 34 seeder varmış şu anda...)

rapidshare'a upload etmemin en büyük sebebi tabiki bir çok insanda rapid accountu bulunması... ama ilerde rapid yine şu kedi-köpek uygulaması gibi birşeye kalkışırsa yapacak bir şey yok mecburen değiştiricez upload ettiğimiz yeri... mümkün olsa soa gibi direk site üzerinden linkte vermek isterdim ama şimdilik bu da mümkün değil...

o 34 kişiden kaçı türk peki!!dünyaya hem ingizlice altyazı hemde türkçe altyazı veriyorlar affraid
torrentten mümkün olduğunca kaçının çünkü UPLOAD HIZLARI ÇOK DÜŞÜK Evil or Very Mad valla avrupada falan olsak 20 mbtlik hizmetlerle 30 saniye 1 dakikada her şey biter ama türkiyede bu hızlarla ya sabır ya fansabır.... pale olmaz...bir rapid yok 50 tane size upload yeri var üstelik 1 gb lik upload yeri bile var...upload hızı yükselmedikçe torrente pek bulaşmayın...
ozman
Süper Animeci
Süper Animeci

Mesaj tarafından spartiate Perş. 27 Kas. - 14:58

ozman demiş ki:
spartiate demiş ki:

o 34 kişiden kaçı türk peki!!dünyaya hem ingizlice altyazı hemde türkçe altyazı veriyorlar affraid
torrentten mümkün olduğunca kaçının çünkü UPLOAD HIZLARI ÇOK DÜŞÜK Evil or Very Mad valla avrupada falan olsak 20 mbtlik hizmetlerle 30 saniye 1 dakikada her şey biter ama türkiyede bu hızlarla ya sabır ya fansabır.... pale olmaz...bir rapid yok 50 tane size upload yeri var üstelik 1 gb lik upload yeri bile var...upload hızı yükselmedikçe torrente pek bulaşmayın...

bende 34 rakamına nasıl ulaştılar helal olsun diyordum... demek bu şekildeymiş, neyse ama akuıllıca bir yöntem olmuş buda:)
spartiate
spartiate
Admin
Admin

Mesaj tarafından Hitokiri Perş. 27 Kas. - 15:02

İyi de bu mantıkla gidersek yerimizde sayarız.Yani düşük diye hiç upload yapmayalım o zaman !

Söylediklerinizden bu çıkıyor o zaman.Yani hep indir indir,gözün doyana kadar indir ama asla yükleme !

Ben kesinlikle rapid ve benzeri sitelere karşı değilim ama böyle armut piş ağzıma düş olayınada sinir oluyorum.Ne yani 25-30 ile upload yapıyoruz diye hiç mi upload yapmayalım ! İlla 100 ilemi çekmek zorundayız herşeyi.

Biraz kendimize örnek olmamız gerekiyor.Yoksa upload hızlıarını beklersek eşşeğin sudan gelmesini beklemek gerekecek.

Önce iğneyi kendinimize sonra çuvaldınızı başkasına batırmamız gerekiyor.Sen yükleme ben yüklemeyeyim peki kim yükleyecek !
Hitokiri
Hitokiri
Süper Animeci
Süper Animeci

Mesaj tarafından Hitokiri Perş. 27 Kas. - 15:06

34 değil.Yanlış bilgilendirme yapmayalım.İlk çıktığı vakitte 100'den fazla seeder görmüşlüğüm vardır ve baktığım zamanda 20 tanesi yabancı ise 80 taneside Türk'tüŞuanda sadece boxtorrent'deki seeder sayısı 64'tür.

Fansub Projelerinin Forum Sitelerinde Yayınlanması Sdir3

Yuh ben 64 dediğim sırada 73'e çıkmış Very Happy 25'de leecher var Very Happy
Hitokiri
Hitokiri
Süper Animeci
Süper Animeci

Mesaj tarafından ozman Perş. 27 Kas. - 16:05

bak yapan yapmış burda NAF yi kutluyorum çünki altyazıyı hem inglizca hemde türkçe yaprak seeder sayısı sürekli kalıyor...yabancı türk herkes torrentden çekiyor...Fikir ne ne kadar altyazı koyabilrsen içine (mkv olanak tanıyor) seeder oranın düşmez...peki hitokiri 20 gb upload yapmış adamlar sence yetmezmi?bende gerekirse upload yaptım yaparım...tabi torrent nasıl yapılır bilsem vede ingiizce altyazı koysam yeter....(tabi sublayan gruptan önceden izin alarak),klavyem eskidi yavvv...Razz
ozman
Süper Animeci
Süper Animeci

Mesaj tarafından Hitokiri Perş. 27 Kas. - 16:15

Çok kolay torrent yapmak ozman.Ben kendim elimdeki serileri LeechTurk'e upload ediyorum mesela.25-30 da olsa çeken çekiyor ve 1 hafta geçmeden 10 seeder oluyor 4GB lık bir animede bile.(1 BR rip film kadar)

Yani istenirse aslında yapılır. (Torrent nasıl yapılır diye merak edenler varsa resimli olarak anlatabilirim.)
Hitokiri
Hitokiri
Süper Animeci
Süper Animeci

Mesaj tarafından Hitokiri Perş. 27 Kas. - 16:53

Hitokiri
Hitokiri
Süper Animeci
Süper Animeci

Mesaj tarafından spartiate Perş. 27 Kas. - 17:37

evet 34 değilmiş yanlış görmüşüm arkadaşlar Very Happy aslında sorun upload yapmamak da değil hitokiri, şu anda evde bilgisayarım açık, 15kb upload limitiyle kullanıyorum... gün boyu sağa sola bir yerlere seeder olup duruyorum... her neyse, torrent kullanımını da öğrendiğimize göre yeni bir projede torrentten dağıtımıda ek olarak sunabiliriz...
spartiate
spartiate
Admin
Admin

Mesaj tarafından silindi Perş. 27 Kas. - 18:32

Sonuç olarak fansub için olay, "Fansub çalışmasını yapan arkadaşların sitesine gitmek, onlarla orada karşılaşmaktır".
Her forum için ayrı ayrı anlatılması hem kötü, hem de insanları öalışmayı yapanlardan uzaklaştırıyor.
silindi
Isınan üye
Isınan üye

Erkek Mesaj Sayısı : 102

1 sayfadaki 2 sayfası 1, 2  Sonraki

- Similar topics