Fansub Projelerinin Forum Sitelerinde Yayınlanması
+10
Karia_Chan
silindi
ozman
RoMe
spartiate
lantis
edemirci44
Exile Falcon
Hitokiri
rockchu
14 posters
AnimeManganTR :: SOHBET :: Tartışmalar
2 sayfadaki 2 sayfası
2 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
Geri: Fansub Projelerinin Forum Sitelerinde Yayınlanması
Herkes kendine göre bir sonuç çıkarabilir ... Ucu açık bir tartışma oldu...
rockchu- Anitoryum Fansub
Ruh Hali :
bakın 1 hafta geçmeden 15-20 kb diyorsunuz...upload hızları şaka gibi biz iyi niyetliyiz doğru değilmi? torrent ile dağıtım yapmak istiyoruz...iyi ...güzel ama upload hızı gene söylüyorum çok düşük...
Fiberoptiğe geçmeden omurga değişmeden bu zor...bunuda anca o 100 mb veren yer yada kablo net verebiliyor...ttnet oranları 512 kbit ve 1 mbit ve 2 mbt upload hızı var...ha ben ulema olamk istemiyorum ama 20 gb bir dosya ve ZAMANIMIZI upload ile öldürmek istemiyoruz sanırım...bu yüzden torrent çekmek için iyi ama upload için BANA göre kötü...sanırım en iyisi bu şartlarda en hızlı internete hangisi daha hızlı yükleme yapabilacek diye test yapamk ne desem boş olacak sonuçta...saygılar...
Fiberoptiğe geçmeden omurga değişmeden bu zor...bunuda anca o 100 mb veren yer yada kablo net verebiliyor...ttnet oranları 512 kbit ve 1 mbit ve 2 mbt upload hızı var...ha ben ulema olamk istemiyorum ama 20 gb bir dosya ve ZAMANIMIZI upload ile öldürmek istemiyoruz sanırım...bu yüzden torrent çekmek için iyi ama upload için BANA göre kötü...sanırım en iyisi bu şartlarda en hızlı internete hangisi daha hızlı yükleme yapabilacek diye test yapamk ne desem boş olacak sonuçta...saygılar...
ozman- Süper Animeci
Ruh Hali :
ki yeni bluray felaket zaten tutuyor(Ghost in the shelll ,2048x1028 görüntü,5+1 ses,gerisini siz düşünün)32 gb bunu yüklemek ve çekmeyi düşünün birde ha orjinali 80 dolar (gümrüksüz)bu da var...yani birde yeni teknoloji ile bu upload oranları bizi isyan ettirir...
tabi fransalı bir dostum 1 saatte 5 gb lık dosya çektiğini söyledi mort oldum o ayrı (20 mbt len çekiyor)ama arşiv yapmıyor allahtan
tabi fransalı bir dostum 1 saatte 5 gb lık dosya çektiğini söyledi mort oldum o ayrı (20 mbt len çekiyor)ama arşiv yapmıyor allahtan
ozman- Süper Animeci
Ruh Hali :
Aylık 40YTL ödeyerek, Uydunet 6Mbit hizmeti alırsınız, sadece Torrent için kullanırsınız.
Çözüm lazımsa üretilir.
Asıl sorun, birileri torrent kullanmak istiyor mu Türkiye'de?
Çözüm lazımsa üretilir.
Asıl sorun, birileri torrent kullanmak istiyor mu Türkiye'de?
silindi- Isınan üye
Torrent olayına girmeden asıl konuya deyinmek istiyorum ilk önce.
Bana göre yapılan çalışmalar dagıtılmalı.Sadece yapanın kendi forumunda olması kısıtlar yapılan çalışmayı.Fansub gruplarının forumları blogları web sitereri olsun.Tabiki de olsun neden olmasın lakin paylaşımı açık bir halde yapılan çalışmayı yorumlama, eleştirme üzerine yogunlaşmış bir tema içersinde gerçekleşsin.Ama illa sadece kendi forumumda yayınlarım diyen hala varsada ne diyebilirizki.
Lakin paylaşıma açık olsada eger bir kişi çalışmayı kendi hesabına uploadlayıp da aklına geldigi tüm forumlara saçmaya başlarsa ben bunda ki art niyeti görürüm.Neden heman art niyet arıyorsun demeyin.Eger art niyetli olmasa zaten grubun yaptıgı upload linklerini verir bildigi tüm forumlara gidipde kendi hesabının linkinin verilmesinin sadece 1 açıklaması vardır.O yüzden bu tarz çirkin davranışlara karşıyım.Bana da yapıldı birçok meslektaşımada.Dogru bir hareket değil.
Linkelri dagıtmak için kimsenin gruba gidipde izin istemesi bile gerek yok.Alın dagıtın bence şahsen ben çok memnun olurum.Ama dediğim gibi olay çıkar dogrultusunda değişirse izin vermem.
Forumumuza gelit teşekkür edenler hatta bölümü eleştirenler ve hatta bölümdeki olayları tartışıp forumda hoş bir hava oluşturan çok iyi kişilerde var.Hangi fansub grubu istemezki bu ortamı.Ben çok zevk alıyorum bundan.Bana teşekkür etmesi benim şeyimi kaldırmıyor onun yerine çalışma azmimi kaldırıyor.Maddi destek değil olay manevi destekde saklı...
Biz neden fansub yapıyoruz?Bu soruya tüm meslektaş arkadaşlarım aynı cevabı verir.Gelişmesi için...Tabiki para için yada ego tatmini için değil.Yada hürmet görmek içinde değil... Belki o nedenlerlede yapanlar vardır ama herzaman 1 ağaçta 2-3 çürük elma vardır.Şu an saat gece 03'ü geçiyor.Ve ben fansum hazırlıyorum.Saat 7:30 da işe gidicegim.
Bizler animeleri seviyoruz.Ve türkiyede animelerin gelişmesini, yayılmasını, çoğalmasını istiyoruz sonuçta amaç ve olmasını temenli ettiklerimiz içersinde olan bir unsur.Herbirimiz bunun için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.Bu elimizden gelenler'in en başında fansub yapmak var tabikide.Böylece belki geniş kitlelere yayılan anime seyircileri sonunda o amaca ulaşabilir.
Yukardakiler benim şahsi görüşüm.Herkezin görüşünede saygı duyarım...
Torrent animede önemli bir yere sahip.Geçilmesini bende isterim ama nasıl?Sadece upload sıkıntısı dışında karşı tarafın sıkıntıları neler olur ne kadar seeder olur kimler seedler.Tartışmaya açık bir konu gerçektende bu...
kymophobia
Aylık 40YTL ödeyerek, Uydunet 6Mbit şahsen ben isterim bu 6mbit'i kim istemez.Bu işi özel msj yada diger arkadaşlar ögrenmek isterse açıktan bir anlatırmısın acaba?50 verip sınırsız olcama 40 verip o hızı alırım.Gerçi onda sınır varmı?Biraz bilgilendirirsen sevinirim
Bana göre yapılan çalışmalar dagıtılmalı.Sadece yapanın kendi forumunda olması kısıtlar yapılan çalışmayı.Fansub gruplarının forumları blogları web sitereri olsun.Tabiki de olsun neden olmasın lakin paylaşımı açık bir halde yapılan çalışmayı yorumlama, eleştirme üzerine yogunlaşmış bir tema içersinde gerçekleşsin.Ama illa sadece kendi forumumda yayınlarım diyen hala varsada ne diyebilirizki.
Lakin paylaşıma açık olsada eger bir kişi çalışmayı kendi hesabına uploadlayıp da aklına geldigi tüm forumlara saçmaya başlarsa ben bunda ki art niyeti görürüm.Neden heman art niyet arıyorsun demeyin.Eger art niyetli olmasa zaten grubun yaptıgı upload linklerini verir bildigi tüm forumlara gidipde kendi hesabının linkinin verilmesinin sadece 1 açıklaması vardır.O yüzden bu tarz çirkin davranışlara karşıyım.Bana da yapıldı birçok meslektaşımada.Dogru bir hareket değil.
Linkelri dagıtmak için kimsenin gruba gidipde izin istemesi bile gerek yok.Alın dagıtın bence şahsen ben çok memnun olurum.Ama dediğim gibi olay çıkar dogrultusunda değişirse izin vermem.
Forumumuza gelit teşekkür edenler hatta bölümü eleştirenler ve hatta bölümdeki olayları tartışıp forumda hoş bir hava oluşturan çok iyi kişilerde var.Hangi fansub grubu istemezki bu ortamı.Ben çok zevk alıyorum bundan.Bana teşekkür etmesi benim şeyimi kaldırmıyor onun yerine çalışma azmimi kaldırıyor.Maddi destek değil olay manevi destekde saklı...
Biz neden fansub yapıyoruz?Bu soruya tüm meslektaş arkadaşlarım aynı cevabı verir.Gelişmesi için...Tabiki para için yada ego tatmini için değil.Yada hürmet görmek içinde değil... Belki o nedenlerlede yapanlar vardır ama herzaman 1 ağaçta 2-3 çürük elma vardır.Şu an saat gece 03'ü geçiyor.Ve ben fansum hazırlıyorum.Saat 7:30 da işe gidicegim.
Bizler animeleri seviyoruz.Ve türkiyede animelerin gelişmesini, yayılmasını, çoğalmasını istiyoruz sonuçta amaç ve olmasını temenli ettiklerimiz içersinde olan bir unsur.Herbirimiz bunun için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.Bu elimizden gelenler'in en başında fansub yapmak var tabikide.Böylece belki geniş kitlelere yayılan anime seyircileri sonunda o amaca ulaşabilir.
Yukardakiler benim şahsi görüşüm.Herkezin görüşünede saygı duyarım...
Torrent animede önemli bir yere sahip.Geçilmesini bende isterim ama nasıl?Sadece upload sıkıntısı dışında karşı tarafın sıkıntıları neler olur ne kadar seeder olur kimler seedler.Tartışmaya açık bir konu gerçektende bu...
kymophobia
Aylık 40YTL ödeyerek, Uydunet 6Mbit şahsen ben isterim bu 6mbit'i kim istemez.Bu işi özel msj yada diger arkadaşlar ögrenmek isterse açıktan bir anlatırmısın acaba?50 verip sınırsız olcama 40 verip o hızı alırım.Gerçi onda sınır varmı?Biraz bilgilendirirsen sevinirim
En son SPAWN-TheUndead tarafından Cuma 28 Kas. - 2:34 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
SPAWN-TheUndead- Meiji Fansub
Ruh Hali :
SPAWN-TheUndead demiş ki:
kymophobia
Aylık 40 lira verip, 6Mbit kotalı kablo internet üyeliği alıyorsunuz. Bu bağlantıyı da sadece torrent için, sadece "upload" için kullanıyorsunuz. Kotasından yemiyor ve fatura sabit geliyor.
Ya da sınırsız 6Mbit alıyor ve 119YTL ödüyorsunuz.
40YTL olan çözüm tamamen "Hattımı bu işe harcayamam" diyenlere önerimdir.
300, 500Mbit olmaya gerek yok. Torrent birileri paylaşmadığı için eriyor Türkçe fansub konusunda. Buyrun ufak bir çözüm...
silindi- Isınan üye
Çok download eden ama paylaşmak isteyen için biraz açmazda gibi. Bende ttnet var. Hem o hem o kullanamam sanırım.(aslında bakınca sadece upload için çok cazip bir çözüm, biraz düşünülürse bir yolu bulunur, belki iki kasa filan olursa, biraz masrafla).
Forumlar da, benim linklerimi kullandıkları sürece, paylaşıma karşı olmadığımı belirtmiştim. Ama adam gelipte kendisi tekrar upload eder, siz soruncada "Sana ne!" cevabını alırız. Bu tür paylaşımlara engel olmak güç gibi.
Voodoo_Baby, başından geçenleri okuyunca, hak veriyorum. Ama link kendimizin olduğu sürece sorun yok gibime geliyor.(tabi "teşekküre verilen cevap kısmı" için yorum yapamıyorum, biraz garip bir tepki göstermişler size).
Forumlar da, benim linklerimi kullandıkları sürece, paylaşıma karşı olmadığımı belirtmiştim. Ama adam gelipte kendisi tekrar upload eder, siz soruncada "Sana ne!" cevabını alırız. Bu tür paylaşımlara engel olmak güç gibi.
Voodoo_Baby, başından geçenleri okuyunca, hak veriyorum. Ama link kendimizin olduğu sürece sorun yok gibime geliyor.(tabi "teşekküre verilen cevap kısmı" için yorum yapamıyorum, biraz garip bir tepki göstermişler size).
Misafir- Aktif üye
Ruh Hali :
İki kasaya gerek yok.
Vmware kurarsın, bir sistem ana sistem olur, her zaman kullandığın. Bunda iptal edersin bir eternet portunu. Vmware sisteminde de asıl sistemde kullandığın eterneti iptal edip, diğerini açarsın.
Vmware üzerinden sadece torrent için kaynak vazifesi görürsün. Bu kadar basit çözülebilir.
40YTL'de iyi bir ücret yani. Millet ne paralar ödüyor torrent canlı kalsın diye...
Vmware kurarsın, bir sistem ana sistem olur, her zaman kullandığın. Bunda iptal edersin bir eternet portunu. Vmware sisteminde de asıl sistemde kullandığın eterneti iptal edip, diğerini açarsın.
Vmware üzerinden sadece torrent için kaynak vazifesi görürsün. Bu kadar basit çözülebilir.
40YTL'de iyi bir ücret yani. Millet ne paralar ödüyor torrent canlı kalsın diye...
silindi- Isınan üye
Akla yatkın, ama kullanmam için bendeki mali durumu düzeltmek gerek önce. Belki 2-3 yıl sonra ancak böyle bir sisteme geçebilirim.kymophobia demiş ki:İki kasaya gerek yok.
Misafir- Aktif üye
Ruh Hali :
Konu dağıldı dağıtım yöntemlerine kaydı ama olsun yalnız o 6Mbit lik internetin upload hızı 1 mbit. Zaten yeni çıkan vdsl-2 nin de en büyük sorunlarından biri bu 32 mbit down hızına 1 mbit up hızı verilir mi?
http://www.tellcom.com.tr/quiknet/karsilastirma.html
Eğer ki sırf torrent için internet bağlatılacaksa bunun en mantıklısı QUiKNET tir.
5 Mbps lik tarife (download ve upload hızı eşit) 12 ay boyunca aylık 49 lira sonraki 12 ay boyunca aylık 89 lira. Ama QUiKNET te çok sınırlı bir bölgede hizmet veriyor.
Eğer ki sırf torrent için internet bağlatılacaksa bunun en mantıklısı QUiKNET tir.
5 Mbps lik tarife (download ve upload hızı eşit) 12 ay boyunca aylık 49 lira sonraki 12 ay boyunca aylık 89 lira. Ama QUiKNET te çok sınırlı bir bölgede hizmet veriyor.
rockchu- Anitoryum Fansub
Ruh Hali :
SPAWN-TheUndead demiş ki:Son olarak sevgili Voodoo_Baby arkadaşım.Senin başına geleni okudugumda donup kaldım desem yeridir.Eger dedigin gibi olmussa ne diyebilirim bilemiyorum ama çok üzüldüğümü belirtmek istedim bu olaya.
Eğer başka bir başlıktaki, biriyle olan tartışmamı kastediyorsan üzülmeye gerek yok arkadaşım. Sadece insanların içlerindeki fesatlığı görmek yeterli.
kisiliksiz demiş ki: Voodoo_Baby, başından geçenleri okuyunca, hak veriyorum. Ama link kendimizin olduğu sürece sorun yok gibime geliyor.(tabi "teşekküre verilen cevap kısmı" için yorum yapamıyorum, biraz garip bir tepki göstermişler size).
Link'in sorun olmadığını en son cümlemde söyledim ama haber verilmesi lazım. Desin şu sitede linkiniz var. Bizde kendi upload etmiş diye düşünmeyelim, art niyet aramayalım. Çünkü bayaa önce sadece bizim uploadladığımız linkler verildiği halde serilerimizi takip eden bir kaç kişi fansub'umuzun ismini yazmadığı için o kişiyi eleştirmiş hatta küfür etmiş. O kişide gelip bizden hesap sordu. Yani biz bunlarla uğraşmak durumunda değiliz.(başımıza gelmeyen kalmadı kısaca )
Voodoo_Baby- Aluminia Fansub
Ruh Hali :
Linkin açık olması, doğal olarak "Ben her forumda paylaşılacak bir linkim" manası kazanıyor. Bu normal. Ama izin almaya kim gerek duyar? Orası biraz muallakta kalır. Tabi bir de linki senden alır, sorun olunca ilgilenmez, suçlu, linkin asıl sahibi olur. Tabi sorun varsa düzeltmemiz gerekli ama anlattığın türde muameleler heves kırıcı olur.Voodoo_Baby demiş ki:
Link'in sorun olmadığını en son cümlemde söyledim ama haber verilmesi lazım. Desin şu sitede linkiniz var. Bizde kendi upload etmiş diye düşünmeyelim, art niyet aramayalım. Çünkü bayaa önce sadece bizim uploadladığımız linkler verildiği halde serilerimizi takip eden bir kaç kişi fansub'umuzun ismini yazmadığı için o kişiyi eleştirmiş hatta küfür etmiş. O kişide gelip bizden hesap sordu. Yani biz bunlarla uğraşmak durumunda değiliz.(başımıza gelmeyen kalmadı kısaca )
Zamanla, olanaklar artar umarım. Tabi downloadı yüksek tutup upload hızını gene düşük tutmazlar ise. Yoksa iş yaş.rockchu demiş ki:
Konu dağıldı dağıtım yöntemlerine kaydı ama olsun yalnız o 6Mbit lik
internetin upload hızı 1 mbit. Zaten yeni çıkan vdsl-2 nin de en büyük
sorunlarından biri bu 32 mbit down hızına 1 mbit up hızı verilir mi?
5 Mbps lik tarife (download ve upload hızı eşit) 12 ay boyunca aylık 49
lira sonraki 12 ay boyunca aylık 89 lira. Ama QUiKNET te çok sınırlı
bir bölgede hizmet veriyor.
En iyi çözüm ,şimdilik benim için, Rapidshare ile Megaupload gibi.
Bu arada konu hakikaten dağıldı. :silent:
Misafir- Aktif üye
Ruh Hali :
Kendi ülkemizde hazırlanan Fansub projelerini kastediyorsak, bunların forumda direct download olarak linklerinin verilmesi için kişilerin çevirmenlerden izin alması gerekir. (Kimsenin zaman ayırıp o dile çevirmek için emek akıttığı iş üzerinden +rep umması hak hukukla bağdaşmaz) O kadar yoğun aciliyeti olmasa da altyazı çevirilerine link verilmesine izin alınmasına bence gerek yok, ama nezaketen "filancanın hazırladığı çeviri" şeklinde forumda bir cümleyle bahsedilirse de hoş olurdu yani.
Akuma_Blade- Moderator
2 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
Similar topics
» AnimeBase Fansub Grubu (One Piece Strong World Movie 10 fansub eklendi)
» Forum Rehberi
» Forum divxplanet
» MTV anime forum
» Forum Rehberi
» Forum divxplanet
» MTV anime forum
AnimeManganTR :: SOHBET :: Tartışmalar
2 sayfadaki 2 sayfası