AnimeManganTR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

askerlerimizi göndermeden önce tavsiyeler

+33
zhaomc
doumeki
4sprz
Kitiara
meyday
Mahlas_Kafkef
mortifera
edemirci44
bLue-Dragon
MetatroN
SheaN
black_rainbow
mnyk
savage garden
Susano'o
rockchu
resurgam
özz
Unde®kaN
Rendan
Shiniko
Akuma_Blade
Servet
CHOBiTS
irem
SPAWN-TheUndead
ozman
RoMe
Misafir
blackburn
lantis
Desire
spartiate
37 posters

1 sayfadaki 6 sayfası 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

askerlerimizi göndermeden önce tavsiyeler Empty askerlerimizi göndermeden önce tavsiyeler

Mesaj tarafından spartiate Perş. 4 Ara. - 10:41

arkadaşlar biliyorsunuz ki 10 güne kadar siteden bir kaç arkadaşımız vatani görevlerini yapmaya gidecekler... gitmeden önce arkadaşlara bir iki tavsiye verelim, hem de azıcık askerlik anısı anlatalım bu topikte:D şimdi benim anlatacaklarım uzun dönem yedek subaylar içindir, tavsiyeleri dinleyiniz:D

1-) giderken herkes şunu götür bunu götür yok onu alma der... neyse bu da benim listem; iğne, iplik, makas, tutkal(neden diye sormayın lazım olacak:D), siyah pilot kalem(2-3 tane alın, mavi değil altını çiziyorum), bot vatkası(bazıları için hayati olabilir), bolca çorap(siyah ve uzun askeri malzeme satan eyrlerde vardır), boyundan asmalı cüzdan, bir kağıda not alacağınız vergi kimlik numarası vs gibi size ait olan her numara, kişisel bakım eşyaları vs.

2-) gittiğiniz ilk 1-2 gün sudan çıkmış balık modunda olursunuz( drunken bu gayet normal, yanınızdaki herkeste öyle olacak zaten...) neyse panik yapmayın, alışıyorsunuz... ayrıca ilk gün kamuflajları falan 1 saatte giyebiliyorsunuz, botları bağlayamıyorsunuz ama bunlarda önemli değil, ilerleyen günelrde bu işi 5 dakikada halletmeye başlayacaksınız... işin püf noktası: PANİK YOK:D

3-) ilk gün akşamı dolap yerleştirme telaşı olacak... arkadaşlar açıkça söylüyorum o eşyalar o dolaba mantıken sığmazlar... nasıl sığdırmıştık hiç bir fikrim yok, dolapların yanlarında yerleştirme şemaları vardır ama bir işe yaramazlar:D bu noktada kaderinizle baş başasınız, en zor kısım bu: dolap yerleştirme:D

4-)traş işi... sabah mı olmalı akşam mı?? valla ilk 1-2 hafta ortalığı süzene kadar sabah olun, sonra duruma göre akşama kaydırırsınız diyeyim... ama saç traşını ihmal etmeyein arkadaşlar, orda saçınızı kesen askerler biraz kasap modundadır ama idare edin:D

5-)her şeye gönüllü olmayın, iş üzerinize yapışıp kalabilir... ama kaçmamakta lazım her şeyden... aranan grubun 7-8 kişiden oluştuğu işlere gönüllü olun, 1-2 kişiyse sakın atlamayın:D

6-)tekmil verirken bağırın:D olabildiği kadar, kmse sesiniz yüksek çıkıyor diye size kızmaz merak etmeyin... ses ne kadar fazlaysa o kadar hoşlarına gidiyor...(asteğmense bağırmayın fazla, alışık değildir onlar:D gelip kulağımın dibinde bağırırlardı uyuz olurdum:D)

arkası yarın:D bi acemilik bitsin gerisi kolay arkadaşlar; acemilik apayrı bir şey, askerliğin en sıkı olduğu yerdir... Allah sabır versin... Very Happy
spartiate
spartiate
Admin
Admin

Erkek Mesaj Sayısı : 4388
Ruh Hali : askerlerimizi göndermeden önce tavsiyeler Eglenc10

https://animemangantr.yetkin-forum.com

askerlerimizi göndermeden önce tavsiyeler Empty Geri: askerlerimizi göndermeden önce tavsiyeler

Mesaj tarafından Desire Perş. 4 Ara. - 11:21

Vala en çok askerken gelince arkadaşlar anılarını anlatmaya başlayacaklar onu bekliyorum XD
Desire
Desire
Hiper Animeci
Hiper Animeci

Kadın Mesaj Sayısı : 1227
Ruh Hali : askerlerimizi göndermeden önce tavsiyeler Asik10

http://www.dilekart.deviantart.com

askerlerimizi göndermeden önce tavsiyeler Empty Geri: askerlerimizi göndermeden önce tavsiyeler

Mesaj tarafından lantis Perş. 4 Ara. - 11:31

tavsiyeler için teşekkürler spartie yaklaşık 10 gün sonra askere gidecek birisi olarak tavsiyelerini dinleyeceğim.
lantis
lantis
Super Moderator
Super Moderator

Erkek Mesaj Sayısı : 2029
Ruh Hali : askerlerimizi göndermeden önce tavsiyeler Bezgin10

http://anikeyf.com/

Mesaj tarafından blackburn Perş. 4 Ara. - 11:39

spartiate valla mükemmel anlatmışsın, üstüne diyecek birşey bulamadım. Askerlik günlerim canlandı desem yeridir. ( Ömrümü yedin KIRKAĞAÇ.)
blackburn
blackburn
Isınan üye
Isınan üye

Ruh Hali : askerlerimizi göndermeden önce tavsiyeler Huysuz10

Mesaj tarafından Misafir Perş. 4 Ara. - 11:49

Gayet hayati noktalar ele alınıp yazılmış. Benim daha vaktim var ama askere gittiğim vakit unutmamam gereken noktalar olacak. Bilgi için sağolun.
Misafir
Aktif üye
Aktif üye

Ruh Hali : askerlerimizi göndermeden önce tavsiyeler Yoksu611

Mesaj tarafından RoMe Perş. 4 Ara. - 11:56

Bu hayati önem taşıyan bilgiler için teşekkürler Sparti, askere gidecek üyelerimize de sabırlar ve kolaylıklar diliyorum.
RoMe
RoMe
Admin
Admin

Erkek Mesaj Sayısı : 1523

Mesaj tarafından ozman Perş. 4 Ara. - 13:23

yukarıdakilere aynen katılıyorum
ayrıyetten sivil giyim eşyası götürmeyin iççamaşırı götürün,komutanlarla konuşurken bağırın(bağırmaktan sesimi değişti-Tuzla---her yere koşarak ve grup halinde gidiyorsunuz acemilikte ,o yüzden kondüsyona ve yediğinize dikkat(asker çeviktir),
başka başka yanınıza walkman gibi el.eşyalara almayın hepsi çöpe gider...haaa isilik ilacı,ayak pudrası (bunu sakın unutmayın ayaklarınızı her hün yıkayın ve bunu sürün),bengay yada lasonil (ağrıyacak kaslarınıza biraz merhem olur,aile,sevgili,arkadaş sesi duymak en iyi tedavidir)
dikkat edin fazla sıcak su bulamayabilirsiniz...özellikle doğu birliklerinde oluyor bu sorun...aklıma gelirse yazarım hey gidi tuzla ve şırnak hey...
ozman
Süper Animeci
Süper Animeci

Ruh Hali : askerlerimizi göndermeden önce tavsiyeler Delibo10

Mesaj tarafından spartiate Perş. 4 Ara. - 14:48

arkadaşlar aklıma geldi şimdi ozman çöpe gider deyince, kitapta almayın, girerken kontrol maksadıyla alıyorlar, acemiliğin bitişine doğru ancak geri veriyorlar(2 aya kadar sonra yani:D) zaten okuyacak zaman kalmıyor, ya bir yerlere yetişmeye çalışıyorsunuz yada uyuyorsunuz:D canım narlıderem, denize karşı güzel zamanlarımız geçmişti Very Happy
spartiate
spartiate
Admin
Admin

Mesaj tarafından lantis Perş. 4 Ara. - 14:51

evet askere giden arkadaşlarım fırsat buldukça uyuyacaksın diyorlar
lantis
lantis
Super Moderator
Super Moderator

Erkek Mesaj Sayısı : 2029
Ruh Hali : askerlerimizi göndermeden önce tavsiyeler Bezgin10

http://anikeyf.com/

Mesaj tarafından blackburn Perş. 4 Ara. - 15:20

Bu iyice askerlik anıları bölümüne döndü. Ve önemli birşey daha eğerli eşyalarınızı dolaplara koymayın yer değistirebilirler. Askerde çalındı diye bir laf kabul edilmez sadece yer değiştirir. ( ŞIRNAK hatırası. )
blackburn
blackburn
Isınan üye
Isınan üye

Mesaj tarafından SPAWN-TheUndead Perş. 4 Ara. - 15:21

Spartiate ; iğne, iplik, makas, tutkal...demişiz...

Napcaz mcgavyercılık falanmı oynıcaz acaba ben bunlarla dozer falan yapabilirim inanıyorum kendime tutkalı verin yeter Very Happy (penguenler pisikopat)
SPAWN-TheUndead
SPAWN-TheUndead
Meiji Fansub
Meiji Fansub

Ruh Hali : askerlerimizi göndermeden önce tavsiyeler Karizm10

Mesaj tarafından spartiate Perş. 4 Ara. - 15:52

şimdi eline bir şapka bir ceket verecekler... bunların üzerine yapıştırman, dikmen gereken bir sürü şey var... bu şeyler üzerinde sadece düğmeyle geliyor, rütbeleri bile kendin oyup dikiyorsun:D basit birşey sanmayaın çok zaman alıyor:D
spartiate
spartiate
Admin
Admin

Mesaj tarafından irem Perş. 4 Ara. - 17:50

ipod yasak mıdır? anime seretmeden nasıl geçircekler askerliklerini?
irem
irem
Aktif üye
Aktif üye

Kadın Mesaj Sayısı : 154
Ruh Hali : askerlerimizi göndermeden önce tavsiyeler Images12

http://cartoonkutu.blogspot.com

Mesaj tarafından spartiate Perş. 4 Ara. - 17:57

evet yasak:D hemde baba yasaklardan biri, sanırım ama cep radyosu serbestti:D
spartiate
spartiate
Admin
Admin

Mesaj tarafından CHOBiTS Perş. 4 Ara. - 18:08

Valla arkadaştan son anda teklif gelmese bende asker olcaktım bu ay.Şimdi gerek siteden gerekte okul arkadaşlarımdan pek çok askere gidecek olan var.Allah hepsine kazasız belasız hayırlı teskereler nasip etsin.Bu sene kpss olmazsa Ağustosta bende asker olacam. :farao:
CHOBiTS
CHOBiTS
Super Moderator
Super Moderator

Erkek Mesaj Sayısı : 3289
Nerden : Çanakkale'de artık askerim.Mesaj atarken bunu unutmayın.
Ruh Hali : askerlerimizi göndermeden önce tavsiyeler Anlayi10

Mesaj tarafından Servet Perş. 4 Ara. - 18:15

Zaten önemli olan o ilk 1.5-2 ay sonrasında günler geçmek bilmiyor sıkıntıdan hele yazıcı felan olursanız (gerçi siz yinede yazıcı olmaya bakın Smile Belki çaktırmadan arada Anime felan izlersiniz Razz )
Servet
Servet
Aktif üye
Aktif üye

Erkek Mesaj Sayısı : 238
Ruh Hali : askerlerimizi göndermeden önce tavsiyeler Relax10

http://www.portakalyolu.com

Mesaj tarafından Akuma_Blade Perş. 4 Ara. - 18:21

Yazıcı olmaya bakın (Bkz ben)
Akuma_Blade
Akuma_Blade
Moderator
Moderator

Erkek Mesaj Sayısı : 397

Mesaj tarafından CHOBiTS Perş. 4 Ara. - 18:27

Emir eri olmakta iyiymiş duyduğuma göre
CHOBiTS
CHOBiTS
Super Moderator
Super Moderator

Erkek Mesaj Sayısı : 3289
Nerden : Çanakkale'de artık askerim.Mesaj atarken bunu unutmayın.
Ruh Hali : askerlerimizi göndermeden önce tavsiyeler Anlayi10

Mesaj tarafından Shiniko Perş. 4 Ara. - 20:05

Daha gitmeme epey var ama bunları görünce nelerle karşılaşmam gerektiğini öğrendim, iyi oldu. Sağolasın Spartiate-san.
Anime konusunda da mutlaka gitmeden birini görevlendiririm ki ben gelene kadar indirsin dursun. İnşallah kısa dönem olur.
Bu arada yakın zamanda askere gidecek olanlara şimdiden hayırlı tezkereler diliyorum.
Shiniko
Shiniko
Süper Animeci
Süper Animeci

Erkek Mesaj Sayısı : 359
Ruh Hali : askerlerimizi göndermeden önce tavsiyeler Cilgin10

Mesaj tarafından spartiate Perş. 4 Ara. - 21:06

Smile aslında askerde en rahatı dediğiniz gibi posta veya yazıcı olmaktır... yazıcılar kendilerine çarşı izni yazar dururdu:D ama gelin siz asteğmen olun saat 4.30 dan sonra çıkartın üzerinizden kamuflajlarıSmile
spartiate
spartiate
Admin
Admin

Mesaj tarafından Rendan Perş. 4 Ara. - 21:33

Yedek subay olsak nasıl olur Very Happy
Rendan
Rendan
Aktif üye
Aktif üye

Erkek Mesaj Sayısı : 299

http://www.nintendocu.com

Mesaj tarafından spartiate Perş. 4 Ara. - 21:37

Rendan demiş ki:Yedek subay olsak nasıl olur Very Happy

asteğmen=yedek subay zaten rendan:D valla keyifli olur, benimki gayet öyleydi şansıma:D sabah 8 akşam 4.30 miss:)
spartiate
spartiate
Admin
Admin

Mesaj tarafından Rendan Perş. 4 Ara. - 23:14

Ben sırf yedek subaylık adına üniversite bitirmeye karar verdim Very Happy
Rendan
Rendan
Aktif üye
Aktif üye

Erkek Mesaj Sayısı : 299

http://www.nintendocu.com

Mesaj tarafından Desire Perş. 4 Ara. - 23:15

Bu konunun bu kadar kabaracagını biliyordum şimdi anlat anlat bitmez :9
Desire
Desire
Hiper Animeci
Hiper Animeci

Kadın Mesaj Sayısı : 1227
Ruh Hali : askerlerimizi göndermeden önce tavsiyeler Asik10

http://www.dilekart.deviantart.com

Mesaj tarafından Unde®kaN Cuma 5 Ara. - 7:45

vallaha benimde daha bayağı var ama çok iyi düşünmüşsün serkan abi vallaha Very Happy bizim bir arkadaşta gidiyor söylerim ben ona bunları Very Happy
Unde®kaN
Unde®kaN
Süper Animeci
Süper Animeci

Erkek Mesaj Sayısı : 659
Ruh Hali : askerlerimizi göndermeden önce tavsiyeler Psikop10

1 sayfadaki 6 sayfası 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

- Similar topics