Code Geass - Mutlak hakimiyet ve bedeli
+21
hione
Unde®minE
blackhydra
silentwarior
Squaw
Ozey
zhenya
Kitiara
scoutcrawler
bLue-Dragon
SheaN
Ryoko Yoichi
RoMe
sera myu
özz
pikeruchan
sakura hime
Exile Falcon
Akuma_Blade
meyday
LordCha
25 posters
1 sayfadaki 11 sayfası
1 sayfadaki 11 sayfası • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Code Geass - Mutlak hakimiyet ve bedeli
Code Geass
Savaşlar, hiç bitmeyen ve güç arzusu ile yanıp tutuşan alevlerin içinden çıkanlar.Bir kral ve onun güç için yaptığı gereksiz savaşdan çıkan acı sonuçlar.Kralı durdurmak için ve olan çürüyen dünyayı yıkarak yerine yeni dünyayı yapma amacına sahip bir dışlanmış gizli prens.Dünyayı daha bir yer yapma ve yaşama amacı, zayıf kız kardeşi için daha iyi yer dünya yaratmaktır.Yönetimin büyük gücü Britania güçsüzleri yok etmek ve kendi düzenini yapmaktadır.Genç Lelouch Britania'yı durdurmayı ve herkes için, özelliklede zayıf kız kardeşi için yeni bir dünya yaratmayı hedeflemiştir.
Bu yeni dünya için gerekli gücü ona C.C. adında genç bir cadı verir.Geass,mutlak kontrol gücü.Geass'ı kullanan birinin verdiği emir ne olursa olsun verilen kişi tarafından bilinçsizce yapılır.
Bu gücü elde eden Lelouch, yüzünü bir maske ardına gizleyerek Britania'nın ülkelerini,hayatlarını,hatta adlarını bile aldığı japonlarında gücünü alarak Kara Şövalyeleri kurar ve Zero adını alarak maskesi ile şavaşın en büyük gücü olur.
(Eğer bölümlerini,türkçe altyazısını ve müziklerini indirmek isteyen varsa; http://www.ayeshadow.tr.gg/Code-Geass--d--Lelouch-of-the-Rebellion.htm buradan indirebilir.Not:Altyazılarda 1-15 arası olanlar animemangantr imzası vardır.Bu altyazıları koydum çünkü sonuçta onların sayesinde bu anime ile tanıştım ^_^)
Savaşlar, hiç bitmeyen ve güç arzusu ile yanıp tutuşan alevlerin içinden çıkanlar.Bir kral ve onun güç için yaptığı gereksiz savaşdan çıkan acı sonuçlar.Kralı durdurmak için ve olan çürüyen dünyayı yıkarak yerine yeni dünyayı yapma amacına sahip bir dışlanmış gizli prens.Dünyayı daha bir yer yapma ve yaşama amacı, zayıf kız kardeşi için daha iyi yer dünya yaratmaktır.Yönetimin büyük gücü Britania güçsüzleri yok etmek ve kendi düzenini yapmaktadır.Genç Lelouch Britania'yı durdurmayı ve herkes için, özelliklede zayıf kız kardeşi için yeni bir dünya yaratmayı hedeflemiştir.
Bu yeni dünya için gerekli gücü ona C.C. adında genç bir cadı verir.Geass,mutlak kontrol gücü.Geass'ı kullanan birinin verdiği emir ne olursa olsun verilen kişi tarafından bilinçsizce yapılır.
Bu gücü elde eden Lelouch, yüzünü bir maske ardına gizleyerek Britania'nın ülkelerini,hayatlarını,hatta adlarını bile aldığı japonlarında gücünü alarak Kara Şövalyeleri kurar ve Zero adını alarak maskesi ile şavaşın en büyük gücü olur.
(Eğer bölümlerini,türkçe altyazısını ve müziklerini indirmek isteyen varsa; http://www.ayeshadow.tr.gg/Code-Geass--d--Lelouch-of-the-Rebellion.htm buradan indirebilir.Not:Altyazılarda 1-15 arası olanlar animemangantr imzası vardır.Bu altyazıları koydum çünkü sonuçta onların sayesinde bu anime ile tanıştım ^_^)
Geri: Code Geass - Mutlak hakimiyet ve bedeli
Geass, Lelouch bu gücü elde edince dünyayı değiştirme gücüne erişti.Tek amacı kardeşi için yaşanılabilir barışçıl bir dünya kurmaktı.Kötüyü yenmek için daha kötü olarak adaleti getirmek artık onun amacı oldu.Kardeşini herşeyden korumak için onu zero kimliğinden uzak tuttu.Ama en yakın arkadaşı suzaku Britania'nın onurlu bir şövalyesi olup ezeli düşmanlar haline geldiler.Zayıf kız kardeşini korumak isteyen bir kötülük karşıtı kötü.Herşey karışıyor ve dünya değişiyor...
Sizin görüşünüz nedir?
Zero gibi kötülüğü yenmek için daha kötü olur ve onu yenermiydiniz yoksa suzaku gibi onun emrine girip adaleti sağlamak için içten mi değiştirmeye çalışırdınız?
Her iki şarttada bu bir paradoks gibi görünüyor.Sizce?
Sizin görüşünüz nedir?
Zero gibi kötülüğü yenmek için daha kötü olur ve onu yenermiydiniz yoksa suzaku gibi onun emrine girip adaleti sağlamak için içten mi değiştirmeye çalışırdınız?
Her iki şarttada bu bir paradoks gibi görünüyor.Sizce?
Suzaku karekterine acayip sinirim.
- Spoiler:
- İçten değiştireyin düşüncesiyle ordusuna katıldığı ülke kendi halkını öldürüyor, o ben içten değiştirecem düşüncesiyle göz yumuyor, seyrediyor sonra kahraman diye ortalarda dolaşıyor. Hangi tarafın kahramanısın!!!
Lelouch ise yaptıkları zulümler yüzünden kendi ülkesine savaş açıyor. Tam tamına her hareketi mükemmel mi? Değil, zaten olmaması kusursuz bir karakter yaratılmaması animeyi daha gerçekçi ve farklı yapmış...
En son Exile Falcon tarafından C.tesi 7 Mart - 19:22 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi (Sebep : Spoiler)
meyday- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Suzaku ve Lelouch için tek bir değerli şey şey var,
Peki gerçek nedir buna göre
- Spoiler:
- oda Lelouch'un zayıf kız kardeşi.Ama eski dost olduklarından birbirleriyle savaşırken önce zorlanmalarına karşın sonra gözlerini bile kırpmadan savaşıyorlar.Suzaku kendi babasını öldüren ve britania hükümdarına katılan bir şövalye.Lelouch ise kötülüğü yenmek için daha kötü olmayı amaçlıyan ve giderek güçlene biri.
Peki gerçek nedir buna göre
En son Exile Falcon tarafından C.tesi 7 Mart - 19:20 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi (Sebep : Spoiler içine alalım lütfen)
O şekil bakış açısıyla bir gerçek çıkmaz herhalde.
Olaya 3. kişinin bakış açısıyla ancak yorum yapılır. Benim ki de ALL HAIL LELOUCH! olur.
Olaya 3. kişinin bakış açısıyla ancak yorum yapılır. Benim ki de ALL HAIL LELOUCH! olur.
meyday- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Açıkçası beklentilerimin %1'ini alamadığım bir seri oldu Geass
Öncelikle Fanservice daha az olsa, her hafta senaryoyu biri yazmış gibi haftalık gel gitler olmasa , 4c'e imagedump konusu çıksın diye kasmak için yardırmasalar , gerçek hayattaki mantık kurallarıyla kafa bulmasalar, "real robot" alanında gerçekten güzel dizaynları olsa , bu kadar fanservice olmasa (evet iki kere yazdım) gerçekten sevebilirdim ama Geass benim için hep 70'lerin Türk filmlerine benzer inandırıcılığı düşük diyaloglarıyla hatırlanacak. Hele hele finali bana göre hiç de muhteşem değil öylesine çalakalem yazılmış amatör işi bir sondu.
Burada çok çok sevdiğim halde Sunrise'ye bir sitemimim olacak: Maalesef 1. sezonda bir başyapıt olarak biten Gundam 00 bile 2. sezonda Geass R2 kitlesine yaranmak için öyle bir hale getirildi ki şu an sadece hikaye daha ne hale getirilecek diye izliyorum bir de Gundam sevgimden... Ki aynı Sunrise'in istese Anime tarihinin en iyi işlerini çıkartabildiğini geçmişte oldukça fazla sayıda gördük.
Hala beğenene saygım sonsuz ama bir Votoms'u yada bir UC'yi izledikten sonra açıkçası Geass'ın averaj (5.5-6 /10) bir seri olduğunu düşünüyorum. Zira kanımca Geass, herşeyden önce 90'lar sonu 2000ler başı dönemin en güzel işlerini çıkartan yönetmenlerden biriyken tribün yönetmeni haline gelmeyi seçmiş bir yönetmenin mainstream işi ve ondan ziyade "eski" Goro Taniguchi'nin intihar ettiği proje herşeyden önce. Bir Ryvius yada Planet ES izlerseniz ne dediğimi daha iyi anlayabilirsiniz. Maalesef yazmak istediğim düşüncelerim sadece bundan ibaret.
Öncelikle Fanservice daha az olsa, her hafta senaryoyu biri yazmış gibi haftalık gel gitler olmasa , 4c'e imagedump konusu çıksın diye kasmak için yardırmasalar , gerçek hayattaki mantık kurallarıyla kafa bulmasalar, "real robot" alanında gerçekten güzel dizaynları olsa , bu kadar fanservice olmasa (evet iki kere yazdım) gerçekten sevebilirdim ama Geass benim için hep 70'lerin Türk filmlerine benzer inandırıcılığı düşük diyaloglarıyla hatırlanacak. Hele hele finali bana göre hiç de muhteşem değil öylesine çalakalem yazılmış amatör işi bir sondu.
- Spoiler:
- (ki hala hikayenin uzatılacağını duyuyoruz, Geass'ın ölümsüz olması zaten olayı Strike Freedom almış Kira'ya dokunulamaması kadar amatörce ve sığ bir seri haline getirdi kanımca)
Burada çok çok sevdiğim halde Sunrise'ye bir sitemimim olacak: Maalesef 1. sezonda bir başyapıt olarak biten Gundam 00 bile 2. sezonda Geass R2 kitlesine yaranmak için öyle bir hale getirildi ki şu an sadece hikaye daha ne hale getirilecek diye izliyorum bir de Gundam sevgimden... Ki aynı Sunrise'in istese Anime tarihinin en iyi işlerini çıkartabildiğini geçmişte oldukça fazla sayıda gördük.
Hala beğenene saygım sonsuz ama bir Votoms'u yada bir UC'yi izledikten sonra açıkçası Geass'ın averaj (5.5-6 /10) bir seri olduğunu düşünüyorum. Zira kanımca Geass, herşeyden önce 90'lar sonu 2000ler başı dönemin en güzel işlerini çıkartan yönetmenlerden biriyken tribün yönetmeni haline gelmeyi seçmiş bir yönetmenin mainstream işi ve ondan ziyade "eski" Goro Taniguchi'nin intihar ettiği proje herşeyden önce. Bir Ryvius yada Planet ES izlerseniz ne dediğimi daha iyi anlayabilirsiniz. Maalesef yazmak istediğim düşüncelerim sadece bundan ibaret.
En son Akuma_Blade tarafından C.tesi 7 Mart - 19:52 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi (Sebep : Spoiler)
Akuma_Blade- Moderator
Keşke bu kadar spoiler vermeseydin . İzlemeyen arkadaşlar açısından...
meyday- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Code Geass bana ilk sezonuyla Kallen hariç bütün karakterlerden nefret etmemi sağlayan sonra 2.sezonla olayı güzel toparlayan bir animeydi.
Birçok kişi gibi ben de Suzaku'dan nefret ettim.
Birçok kişi gibi ben de Suzaku'dan nefret ettim.
- Spoiler:
- Özgürlük için savaşmayı seçtiğinde babasını öldüren durmadan Lelouch'un önüne çıkan ve planlarını alt üst eden bir şerefsizdi bana göre.Lelouch doğru olduğunu kabul ettiği yolda ilerleyen ama bu yüzden birilerini katletmeyi göze alan bir tipti.Yediği haltları sevmesem de yolundan şaşmaması hoştu.Diğer yandan Suzaku iki üç laf ile kolayca aklı karıştırılabilecek gereğinden fazla saf ve sinir bozucu bir tipti.Ancaaak Lelouch imparator olduğunda bu dünyanın kurtuluşunun sadece Lelouch'un yoluyla olduğunu anladı ve akıllandı.Lelouch'un tarafına geçti ve oradan bir tane aferimi aldı.Şimdi doğru konuşalım Suzaku'dan ne kadar nefret etsek de Lelouch o olmadan amacına ulaşmayı başaramazdı.Suzaku birçok kez Lelouch'ın sırtını kolladı ve onu hayatı pahasına korudu(Son 4 bölümde...) Bütün Şövalyeleri altetti.Eğer Suzaku olmasaydı Gurren S.E.I.T.E.N gibi güçlü bir mechayı kimse durduramazdı.Ve büyük ihtimalle Lelouch'un ölümü de bu mechadan olurdu zaten.Ama Suzaku serinin finalinde S.E.I.T.E.N'i etkisiz hale getirdi ve Lelouch'un planını uygulayıp Zero oldu.Kendisine olan nefretim eski bölümleri hatırladığımda hala kabarsa da son 4 bölümü düşününce afferim be Suzaku demeden geçemiyorum.Sonuç olarak Suzaku'dan nefret ediyor muyum? Hayır etmiyorum. Onu seviyor muyum peki? Hayır sevmiyorum. Takdir ediyor muyum? Kesinlikle
code geass bayıldığım ve son zamanlarda izlediğim en güzel seriydi hatta bence deaht note dan bile daha güzeldi özellikle 2.sezonda
- Spoiler:
- lelouch'un yaptığı planlar beni büyüledi son 5 bölümde onun zekasının ne kadar ileri olduğunu hissediyorsunuz exile falcon da dediği gibi bu planı suzaku olmadan başaramazdı ama sonunu izlerken acayip üzüldüm dünyanın bir geleceği olması için tüm dünyayı ele geçirip kendini öldürdü bu çok önemli bir hareket birçok kişi bunu yapamazdı
- Spoiler:
- lelouch'un yaptığı planı kimler biliyordu?
sakura hime- Hiper Animeci
Ruh Hali :
İlk sezonu ikinci sezonuna başlayınca fark ettim ki sadece olayları,nedenleri ve kişileri tanıtmak amacıyla yapılmış 25 bölüm gibi geldi ikinci seriye başlıyınca.İkinci sezonun ilk bölümü ve ilk sezonun ilk bölümü aynı başlangıcı bize birkez daha yaşatıp geçisi sağlıyor.Birazdan ikinci sezondan 6-7-8-9 uncu bölümleri izliycem bende.
aynen dediğin gibi lordcha ilk sezon ikinci sezon öncesi ön hazırlık gibi en azından benim fikrim bu yönde
Ruh Hali :
Kesinlikle,hem görüntü,hem müzikler(özellikle op1),hemde daha heyecan ve meraklandırıcı hikayesiyle çok daha iyi.Ben şu an 5'inci bölümü en son izledim
Bu arada ikinci sezonun op1 ve bleach'in op1 müziğini yapan grup 'orange range'.Harika sezonlar hep harika müzilerle başlar
- Spoiler:
- yani suzaku'nun nanaly ile lelouch telefonda konuşturarak biten bölüm.
Bu arada ikinci sezonun op1 ve bleach'in op1 müziğini yapan grup 'orange range'.Harika sezonlar hep harika müzilerle başlar
En son Exile Falcon tarafından C.tesi 7 Mart - 21:37 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi (Sebep : LordCha artık yavaştan spoiler içine alsan diyorum)
Code Geass R2 yi 1 günde bitirmiştim. Çok popiler bir seri olduğundan haberlerini güncel olarak duyuyordum ama bu kadar güzel bir finali kesinlikle tahmin edemezdim ("Zero Requiem"). O kadar ki boğazımda oluşan düğümü çözmek için su içmem gerekti. R1 ve R2 konusunda bencede aynı kategoride değiller. R2 fark atan bir seri olmuş...(Müziklerine de çok beğenmiştim.)
Benim imzam niye gözükmüyo...
Benim imzam niye gözükmüyo...
meyday- Hiper Animeci
Ruh Hali :
acayip önemli bir spoiler sakın bakma - Bakarsan serii izleme daha iyi
- Spoiler:
- Bu arada Lelouch ölmedi değil mi yaw son bölümde C.C onla konuştu fln arabayı süren adamdı galiba. Değil mi?
pikeruchan- Aktif üye
pikeruchan demiş ki:acayip önemli bir spoiler sakın bakma - Bakarsan serii izleme daha iyi
- Spoiler:
Bu arada Lelouch ölmedi değil mi yaw son bölümde C.C onla konuştu fln arabayı süren adamdı galiba. Değil mi?
izlemeyen bakmasın
- Spoiler:
- evet ölmedi arabayı süren kişi lelouch du c dünyasında babasını ve annesini yok ettiği sırada babasından ölümsüzlüğü almış oldu yani babasında ki code lelouch'a geçti ilk başta bende anlamamıştım ama sonra bir arkadaşım sağolsun anlattı
Ruh Hali :
Seriyi bitirince herkesin merak ettiği konu zaten.
- Spoiler:
- Bunu serinin sonunda ancak yapımcısına sorduklarında öğrendi herkes, yanıtı: Geass ölemez! olmuş.
meyday- Hiper Animeci
Ruh Hali :
ben 2. sezonu henüz izlemedim 1. sezondaki duruma göre fikrimi belirteyim: doğrusu ben lelouchun seçtiği yolu seçmezdim duygularıma ters bir defa suzaku daha yakın benim hislerime ama tabi kalkıp da onun yaptığı gibi
- Spoiler:
- babamı öldürmezdim. tabi o durum daha çok kaza gibi görünüyor bir de çocuk yaşta olduğunu düşünürsek
- Spoiler:
- japonyaya özgürlüğünü veren prensesin ölümüne sebep oldu üstelik adının kirlenmesine de
özz- Hiper Animeci
Ruh Hali :
ikinci sezonun ilk 6-7 bölümünü izleyince yorumlarını tekrar bekliyoruz özz
Ruh Hali :
hımm merak ettim şimdi ama yanlış anlaşılmasın ben taraf tutuyor değilim. yalnız lelouch tamamen benim karakterime ters biri o yüzden onu sevemedim. sözlerinden çıkardığım sonuç: 1. sezon lelouchtan nefret ettim 2. sezon da suzakudan nefret edicem böylece bir animeyi hiçbir karakterini sevemeden bitirmiş olacağım sanırım
özz- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Dün gece 6-7-8-9 u izledim ve her an değişen gelişmeler karşısında hayran kaldım.Zero olmayı ve hayatını Lelouch az daha tamamen bitiriyordu.Düşmanlarını iyi tanıyor ve hamlelerini önceden tahmin edip karşılık veriyor.Hayatında 3 tane kadın var lelouch'un.Japonya Prensesi,Kallen ve ortağı C.C.
Prensesin zero'ya olan duygu,saf davranışları ve ne olursa olsun katıksız güvenip desteklemesine hayran kaldım.
Prensesin zero'ya olan duygu,saf davranışları ve ne olursa olsun katıksız güvenip desteklemesine hayran kaldım.
özz demiş ki:hımm merak ettim şimdi ama yanlış anlaşılmasın ben taraf tutuyor değilim. yalnız lelouch tamamen benim karakterime ters biri o yüzden onu sevemedim. sözlerinden çıkardığım sonuç: 1. sezon lelouchtan nefret ettim 2. sezon da suzakudan nefret edicem böylece bir animeyi hiçbir karakterini sevemeden bitirmiş olacağım sanırım
aslında öyle bir durum yok kendi adıma ilk 6-7 bölümde suzaku'yu öldürmek istedim diyebilirim ama sen karakter olarak lelouch'u sevmediğini söyledin bu nedenden dolayı farklı düşünebilirsin umarım en kısa sürede izlemeye başlarsın iyice tartışırız o zaman ama bu seri benim şimdiye kadar izlediğim en iyi serilerden biri
Ruh Hali :
evet biran önce izlemek istiyorum artık. aslında bir süre askıya almıştım 2. sezonu ama şimdi bir yerlerden bulup indircem. izledikten sonra tartışırız
özz- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Suzaku yu sevmemem için bana birkaç bölüm yetmişti.
- Spoiler:
- Herhangi birinin seçtiği yol tamamen doğru olmasada Suzaku' nun ki beni acayip rahatsız ediyor. İçten değiştirecek ya; orduya katılıp hem kendi halkına hem diğer halklara karşı savaşıyor, gerekirse öldürüyor. Sonra başkası bir cinayet işleyince sanki ortam sütlimandı da kargaşa çıkarmışlar gibisinden kızıyor. Kendi zulüm gören halkına karşı savaşarak, kendini düşmanına karşı yarandırarak bir yerlere gelmeye çalışması ve bu şekilde birşeyleri değiştirmeyi amaçlaması (neyi ise artık kesinlikle amacı özgürlük değil, daha uyunlu köle "11" olmak herhalde ) fikrine kızıyorum. Cinayete, savaşa karşıysan neden ordudasın neden cinayet işliyorsun. Ha gerektiği için yapıyorsan, Lelouch'e niye kızıyorsun? Kendi halkını öldürene değilde?
meyday- Hiper Animeci
Ruh Hali :
aynen sana katılıyorum özellikle 2.sezonun başında
- Spoiler:
- şövalye olabilmek için lelouch'u imparatora satması ondan nefret etmem için en iyi sebep tabi bide nunnally olayı var lelouch'un hafızasının yerine gelip gelmediğini kontrol ettiği bölüm suzaku'ya olan nefretim daha bir artmıştı son bölümlerde lelouc suzaku olmadan planını gerçekleştiremezdi buda bir gerçek bu yönden düşünce suzaku'yu sevmiyorum ama sonrdan lelouch'un yanında olduğu için takdir ediyorum
Ruh Hali :
yaw code geass 5 bölüm izledim ve belki katılmazsınız ama lelouch u kiraya yani yagami raitoya acaip benzetiyorum tepkileri hatta sesleri bile benziyor bu arada suzaku gözlüklüyken çooooooook taş yaw
sera myu- Hiper Animeci
Ruh Hali :
1 sayfadaki 11 sayfası • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11
1 sayfadaki 11 sayfası