Code Geass - Mutlak hakimiyet ve bedeli
+21
hione
Unde®minE
blackhydra
silentwarior
Squaw
Ozey
zhenya
Kitiara
scoutcrawler
bLue-Dragon
SheaN
Ryoko Yoichi
RoMe
sera myu
özz
pikeruchan
sakura hime
Exile Falcon
Akuma_Blade
meyday
LordCha
25 posters
9 sayfadaki 11 sayfası
9 sayfadaki 11 sayfası • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11
Geri: Code Geass - Mutlak hakimiyet ve bedeli
kallen i kimseye yar etmem ya benim ya toprağınscoutcrawler demiş ki:Benim de aklıma o gelmişti rifle
Ama...
- Spoiler:
Kallen bana koşuodu orda
riflem@n- Aktif üye
Ruh Hali :
riflem@n demiş ki:daha yeni bitirdim gercekten güzeldi
izlemeyen okumasın
- Spoiler:
sonu gercekten harikaydı seri boyunca lulu a gıcık olmuştum ama öyle bi bitirdiki... batman darkknight ın sonunda komser gordon batman için söylüyo ya " o kahraman deil kahramanda öte bişey" herkesin ondan nefret edeceğini bilse bile doğru şeyi yapmak...adamımsın lulu
Bir Lulu sever daha ne güzel,hoşgeldin aramıza Rifli....
Ama benim için Lulu&CC forever
Squaw- Hiper Animeci
Ruh Hali :
ya ben karar veremiyorum luluşmu suzakumu diye en iyisi ikiside benim olsun ama animenin en sevimli şeyi suzakuyla yuficik keşke böyle olmasaydı gerçekten çok çok üzülmüştüm bide yuficiği başkası seslendirseydi keşke
sera myu- Hiper Animeci
Ruh Hali :
suzaku ilk sezon karşıma cıksa agzını burnunu dagıtırdım ( karsına cıksam muhtemelen benle top oynardı ama caktırmayın) cok gicik olyodum ona hatta 2 sezonun sonuna kadar
- Spoiler:
- yarım akıllı saldıran taraf kendi babasıymış gibi babasını öldünce savas bitcek sanıyo ...
riflem@n- Aktif üye
Ruh Hali :
ama şu açıdan bak
- Spoiler:
- bunu yaptığında kaç yaşındaydı bu bir
çok iyi kalpli olmasına karşın o yaşta daha fazla insan ölmesin diye kendi babasını öldürdü buda iki yani aslında kendine işkence yaptı çocuk ama sonra noluyor o kadar uğraştığı şey zeronun gelişiyle tehlikeye giriyor bunuda bırak yine bununla bağlantılı olarak pek çok insan öldürmek zorunda kaldı zero yüzünden sevdiği kadınıda kaybetti aynı zero hayattaki tek yakını çıktı dolayısıyla onuda kaybetti yapayalnız bi suzakucuk kaldı geriye zaten bu olaylar sonucu sende farkedersinki ilk sezondaki suzakuyla 2.sezondaki suzaku çok farklı yani suzakuyuda değerlendirirken onun açısındanda bakmak lazım o yüzden onuda çok seviyorum orda ennnnnn nefret ettiğim kişi luluşun kardeşiydi hatta bi yerde diyordu ya elini hiçbir günaha bulaştırmadan kalkıp beni eleştiremezsin gibi bişey o söz çok yerindeydi mesela o kız için
sera myu- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Sera myu dediklerin çok doğru
suzaku ve lelouch hakkında
- Spoiler:
suzakunun üstüne gelionuz da sanki lelouch babasını öldürmeye kalkmadı sonuçta ikis de aynı şeyi düşünüorlardı savaşın bitmesi
suzakuyu seven bir çok kişi var ama 2.sezonun son 4-5 bölümüne kadar ondan çok nefret eden bir çoğunlukda var şahsen ben suzakuya karşı hiç bişi hissetmiyorum ikinci sezonun sonuna kadar ondan nefret ettim ama sezonun sonuna doğru yaptıkları olmasa sezon öyle bitmezdi yani suzaku benim için ortada bir karekter sevmiyorum da nefret de etmiyorum suzakuyu sera'nın dediği gibi değerlendirme gerekiyor ama yinede zero ortaya çıkana kadar asker olmakdan öte bişi de yapamadı asker oldu ve insanları kendi vatandaşlarını öldürdü buda gerçek hani askerliğinin en başından beri değiştirmek için bişiler yapsaydı daha farklı olurdu herşey ama suzaku asker olduğundan beri biritanya hiç değişmedi hatta git gide daha kötü bir ülke oldu
sakura hime- Hiper Animeci
Ruh Hali :
scoutcrawler demiş ki:Sera myu dediklerin çok doğru
- Spoiler:
suzakunun üstüne gelionuz da sanki lelouch babasını öldürmeye kalkmadı sonuçta ikis de aynı şeyi düşünüorlardı savaşın bitmesi
- Spoiler:
- hakkaten oda var hatta öldürmedi başka bi boyuta postaladı sanırım piskopat herif doğru aynı şeyi düşünüyorlardı ama birde ikisinin bu amaç için öldürdükleri insan sayısına bakalım zaten sonuç olarak ikisi birlikte hareket ettiğinde sorun çözüldü ama ama suçlayacak birini arıyorsanız kendi halkına karşı asker olan suzakuyu değil o halkı ''yanlışlıkla katleden'' luluşu suçlayın bence ama ikiside kendi açısından iyi şeyler başarmaya çalıştı tabii suzakunun amacı daha saftı luluşuni daha çok nefret üstüne kurulu olsada sonuçta birlikte başardılar
sera myu- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Herşeyin suçlusu...
- Spoiler:
- Rahibe kadın C.C. ye geass ı vermeseydi hiçbiri olmazdı
Suzaku ve Lulu kardeş gibiler ve bunun sebeplerini seri boyunca ve resimli kitap dosyalarında görüyoruz. İksi de aynı amaç için 180 derece zıt ve uç noktalarda yöntemlere başvuruyorlar. Son bölümlerde Lulu kardeşini, hatırlarsınız neden tüm bu işlere kalkıştığını, gidip Suzaku'nun ayaklarına kapanıyor. Her ne kadar düşmanmış gibi gözükseler de onlar aynı karakterin ikiye bölünmüş hali.
blackhydra- Çevirmen
Ruh Hali :
yok yaw o zaman ülkede kurtulmazdı tamam suzaku falan diyoruzda luluş olmadan ülkeyi kurtarmak kasardı biraz çünkü animeninde gözüne soktuğu gibi luluşun ve suzakunun özellikleri birbirini tamamlayıcı nitelikte luluş zeki ve strateji yeteneği gayet gelişmiş olan ideal geass kullanıcısıyken suzakuda çevik cesur dürüst güvenilir güçlü ve harika bir savaşçı ve pilot yani ikiside birbirinde olmayan özelliklere sahip o yüzden tek başlarına tuhaf yollara saparken birleştiklerinde yenilmez oluyorlar zaten animeninde demek istediği buydu bence
sera myu- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Anneannem hep der ki "iki kardeş sırt sırta verdiği zaman dünyayı dize getirir." tecrube...
blackhydra- Çevirmen
Ruh Hali :
hehe eh birinde geass olunca diğeride şövalye olunca biraz farklı sonuçları olabiliyor ama dediğin yoruma katılıyorum da şöyle katılıyorum bence suzakuyla luluş mükemmel insanın ikiye bölünmüş hali
sera myu- Hiper Animeci
Ruh Hali :
- Spoiler:
- ilk sezonda suzakunun düşünme şekli beni deli ediyodu... hepsini gectim susaku ya göre japonlar yasamak için britanyalılalara ayak uydrumalı ve değişmeli, britanyalıların onlara uygun gördüğü şekilde yasamalı... ya ben değişmek istemiyosam...
"kafes altında olsa da ben ucmayı tercih ediyosam" uçunda ölüm olduğunu bildiğim halde, tercih benim kardeşim sana ne insan için yaşamak sadece hayatta kalmakmıdır (büyük söz söledim be)
riflem@n- Aktif üye
Ruh Hali :
- Spoiler:
- BEn animeyi btitridm.Gerçektenten de yorum erken olmuş.Harika naimlerden biri.Bu arada sonunda lulu ölüyormu harbiden eğer dikkatki izlediyseniz.En son sahnede C.C aat arabasındatam hatırlamıyorum ama''GEassa sahip olan kişi yanlız kalacaktır.Anlaşışlan bu pek doğru değil haa''gibi sinden bi şey söyleyip kafasını arabayı süren adama çeviriyo .Bence o adam LUlu olabilir ne diyorsunuz?
silentwarior- Yeni Üye
Ruh Hali :
silentwarrior bu topic in hepsini okursam zaten muhabbetin çoğu onla ilgili..Konuşulan konuşuldı zaten
Suzaku'nun kendi halkını öldürdüğü görüşüne kesinlikle katılmıyorum. Önce bi sormak lazım, bu adam neden o kadar nefret ettiği Britannia ordusuna katıldı?
Lulu hakkında daha önce bir sürü şey yazdım, yine de yazabilirim; ama vaktim yok. Sadece şöyle bir düşünmenizi istiyorum. Bugün Irak'taki direnişin başına Bush'tan nefret eden biri geçse -mesela Al Gore- ve sırf Bush'tan intikam almak için bağımsızlık mücadelesi adı altında Iraklıları canlı bomba olarak ordaki Amerikan üstlerine gönderse, ona da kahraman der miydiniz? Bir de şunu söyleyin; Lulu'nun yaptığıyla benim verdiğim örnek arasında nasıl bir fark var ki?
- Spoiler:
- Çünkü bu adam çok saf. Evet, çok seviyorum ama bu yönünü inkar edecek değilim. Suzaku çok saf. Herkesi de kendisi gibi sanıyor. Gidip Britannia ordusuna katılıyor, çünkü bu sayede defalarca dediği gibi Britannia'yı içerden değiştirebileceğine inanıyor. Kan dökmeden, kimseyi öldürmeden. Suzaku, bu saflığını kaybedene kadar öldürmeyi reddediyor. Gelip de bana Suzaku'nun kendi halkını öldürdüğünü söylerseniz ben de size Lulu'nun ona "yaşama" emrini neden verdiğini sorarım. O kimseyi öldürmemek için kendi hayatını öne atıyor. Çocuk aklıyla verdiği yanlış karardan ötürü kendisini suçluyor ve ölümü hak ettiğini düşünüyor. Daha önce de söylemiştim, tekrar ediyorum; ona direnişçileri "öldürmesi" emredildiğinde ne hale düştüğünü hatırlamıyoruz galiba. Kimseyi öldüremeyeceğini söyleyip durmamış mıydı bu adam?
Saflığından devam edelim. Suzaku, Zero onu kurtardıktan sonra neden gidip teslim oluyor? Böyle bir kurtuluşun onurlu olmadığını, hiçbir şeyi çözmeyeceğini bildiği için. Terörizme karşı çıkıyor Suzaku. Çünkü bu hiçbir şeyi çözmüyor, aksine Japonların daha kötü muamele görmesine sebep oluyor. O da kan akıtmadan, diplomatik yollarla çözmek istiyor meseleyi. İşte bu yüzden kendisini saf buluyorum. Evet, aslında görüşlerinde haklı. Ama vatanınızı işgal edip isminizi bile değiştiren bir devlete karşı masa başında nasıl bir zafer kazanacaksınız ki? Suzaku amacı yönünden sonuna kadar haklıdır. Ama yanlış yoldadır. Keza Britannia imparatoru onun kadar iyi niyetli değildir. Diplomasi filan dinlemez.
Gelelim bu saflığı kaybettiği zamana. Lulu'nun Euphemia'sını öldürmesidir onu değiştiren. O kimseyi öldürmemek için kendi hayatından vazgeçmeyi göze alan Suzaku, Euphy'sini kaybedince tamamen yıkılır. Eskisi kadar idealist değildir artık. Ama amacı değişmez. Bu sefer Rounds'un bir üyesi olarak Japonya'nın başına geçmek ister ki en azından halk zalim yöneticilerin altında ezilmesin. Euphemia'yı öldürüp bu masumiyet abidesinin adını en tiksinç çamurlara batıran, kendisini öldürmeye çalışan Zero/Lulu'yu da bu yüzden öldürmez. (Suzaku'nun Lulu'ya ihanet ettiğini söylemeyeceksiniz umarım. Bunun cevabını çok uzun zaman önce vermiştim.) Bütün yıkılmışlığına rağmen Japonya için bir yol arar. Ama buradan sonra ciddi hataları da başlar işte. Euphy'nin ölümüyle taş kesilen kalbi yüzünden halkının acısına eskisi kadar duyarlı değildir. Zero geri geldiğinde ona karşı eski mesafesi kalmamıştır artık. Zero onun için kişisel bir düşmana dönüşmüştür. Ama o düşmanla Kururugi tapınağında buluşmayı kabul eder. Orda bütün yüzsüzlüğüyle karşısında duran Zero'nun yüzünü toprağa gömer. Ama ona katılmaya da kararlıdır. Tek şartı vardır: Zero'nun onca zamandır söylediği yalanları gerçeğe dönüştürmesi. Onca zamandır kendi intikamı için kullandığı halka gerçekten hizmet etmesi. Ve ona katılır da. Ne zaman? Lulu'nun, intikamını almak için binlerce masumu göz kırpmadan feda ettiği annesinin de en az babası kadar cani ve kaçık olduğunu anladığı zaman. Bunca zamandır babasına karşı verdiği ve milyonları kurtuluş savaşı olduğuna inandırdığı kişisel savaşının aslında boşuna olduğunu anladığı zaman Lulu'nun aklı başına gelir. Bu sefer gerçekten Japonya'yı kurtarmaya çalışır ve Suzaku da bu yüzden yanındadır. Nerdeyse tüm duygularını öldürmüş olan Suzaku, bu amaç uğruna Lulu'yu destekler ve o tereddüde düştüğünde boğazına sarılmaktan çekilmez. Zamanı geldiğinde de Zero'nun maskesinin ardına geçerek bir yaşayan ölü olmayı kabul eder. Artık kimseyi sevme ya da kimse tarafından sevilme hakkı da kalmamıştır.
Lulu hakkında daha önce bir sürü şey yazdım, yine de yazabilirim; ama vaktim yok. Sadece şöyle bir düşünmenizi istiyorum. Bugün Irak'taki direnişin başına Bush'tan nefret eden biri geçse -mesela Al Gore- ve sırf Bush'tan intikam almak için bağımsızlık mücadelesi adı altında Iraklıları canlı bomba olarak ordaki Amerikan üstlerine gönderse, ona da kahraman der miydiniz? Bir de şunu söyleyin; Lulu'nun yaptığıyla benim verdiğim örnek arasında nasıl bir fark var ki?
- Spoiler:
- lulu da degişiyor çünkü başta haklısın ama sonra sırf daha güzel dünya için herşeyini feda ediyor
suzaku ya gelince insan bu kadar da saf olmaz ki, aynı şekilde euphemia ve lulu nun kardeşi (adını unuttum şimdi) için gecerli kan dökmiycem derken insanların soylarını tüketeceklerdi sadece coçukça bi acımayla insanlara yardım edemezsiniz ... daha önce ki yorumum da kafes benzetmesi yapmıştım onların yaptıkları sadece daha güzel bir kafese koymak insanları... hepsini kafasin sahibinin merhametine bırakıyorlar... illaki yardım etmek istiyosaydı avcuna alıp gökyüzüne bıraksın...
suzaku britanyayı içerden degiştirmek istiyo da ya ben britanyanın parcası olmak istemiyorsam ...
riflem@n- Aktif üye
Ruh Hali :
Lulu'yu anlamak diye birileri kitap yazmalı..
blackhydra- Çevirmen
Ruh Hali :
Ahah, yok satar kitap
Unde®minE- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Tipik kız hareketleri scout onlar
Unde®minE- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Kızlar anlar sadece scout
Unde®minE- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Kallen ihanete uğramış bir genç kız olarak düşünebilirsin scout o kadar bilginin içinde kaybolup çift kişiliklide olmuş olabilir...
Ayrıca lelouchun şöyle bir yanına var. Adam az hasarla olayı bitirmenin yolunu biliyor. Bush'a karşı biri öyle bir şey yapamaz. Gerçi artık bush mu kaldı? "Obama coming...."
Ayrıca lelouchun şöyle bir yanına var. Adam az hasarla olayı bitirmenin yolunu biliyor. Bush'a karşı biri öyle bir şey yapamaz. Gerçi artık bush mu kaldı? "Obama coming...."
SheaN- Hiraishin Manga
Ruh Hali :
9 sayfadaki 11 sayfası • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11
9 sayfadaki 11 sayfası