Code Geass - Mutlak hakimiyet ve bedeli
+21
hione
Unde®minE
blackhydra
silentwarior
Squaw
Ozey
zhenya
Kitiara
scoutcrawler
bLue-Dragon
SheaN
Ryoko Yoichi
RoMe
sera myu
özz
pikeruchan
sakura hime
Exile Falcon
Akuma_Blade
meyday
LordCha
25 posters
10 sayfadaki 11 sayfası
10 sayfadaki 11 sayfası • 1, 2, 3 ... , 9, 10, 11
Geri: Code Geass - Mutlak hakimiyet ve bedeli
Bütün Tokyo'yu yokeden
- Spoiler:
- F.L.E.I.J.A. diye hatırlıom ben
blackhydra demiş ki:Lulu'yu anlamak diye birileri kitap yazmalı..
Bence Suzaku'yu anlamak için de yazılmalı; başından beri her şeyine karşı çıktığın yöntemlerin aynısını belli bir zaman sürecinden sonra kendin kullanıyorsan bence kişilik bölünmesi olan karakter kesinlikle bu adam diye düşünmeli izleyici en azından Lulu her daim yaptığı şeyi sonuna kadar sürdürdü iyi ya da kötü şekilde ama Suzaku en başlarda daima karşı çıktığı şeyi sevdiği bir kişi'nin yaşadığı olay yüzünden kendi yaşamına sokmaya başladı nefret ettiği tüm kötülükleri...
Madem bu kadar önemliydi onun dünyasında insan hayatı o kişi için bu kadar çabuk da harcamamalıydı Suzaku gibi bir karakter için insan hayatı da bu kadar çabuk feda edilemezdi...
Sakın bana Lulu'ya yardım etmek içindi diye bir cevap'la dönmeyin çünkü ben bunu kabul etmiyorum içinde yoksa hiçbir insan hiçbir şekilde yapmaz.
Squaw- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Eğer Suzaku'nun neden değiştiğini soruyorsan aynı şeyi Lulu için de sormalısın. Ne demek Lulu yaptığı şeyi sonuna kadar sürdürdü? Hayır, o da Suzaku gibi değişti. İkisi de hatalarının farkına vardılar ve bunu düzeltmeye uğraştılar. Nedir yani, Lulu sonuna kadar Japonları piyon olarak kullanmaya devam mı etti?
- Spoiler:
- Nasıl Suzaku amaçlarını değiştirmeden yolunu değiştirdiyse Lulu da yolunu değiştirmeden amacını değiştirdi. Sormak lazım, birdenbire Japonya'yı önemsemeye başladığı için kişilik bölünmesine mi uğramış yoksa? Euphy-Suzaku etkileşiminin yerine Marianne-Lulu etkileşimini koy, sonuçlar aynı. ("Nefret ettiği tüm kötülükler" Lulu'nun yolu oluyor değil mi? Bak işte onların kötülük olduğu konusuna katılıyorum.) Değiştiği için Suzaku'yu suçlayıp Lulu'yu görmezden geliyorsan bariz bir ayrımcılık yapıyorsun demektir. (Kaldı ki değişmeden önce Lulu'nun yaptıklarının savunulacak hiçbir yönü yok. Koskoca bir milleti kendi intikamı için kullanıyor açık açık.) Suzaku en baştan beri Japonya'nın bağımsızlığı ve insanların güvenliği için uğraşıyor. Aynı şeyi Lulu için hiçbir şekilde söyleyemeyiz zira adamın aklı başına Ragnarok'ta geliyor. Benim kendisine olan sempatim de burdan sonra başlıyor.
En başından beri Lulu'yu suçlayan izleyici kitlesi bence Suzaku etrafında da yoğunlaşmalı çünkü;
Sonuçta o ya da bu şekilde herkesin bir görüşü vardır kimse kimsenin görüşünü değiştiremeyeceğine göre herkes kendi inandığı izlediği karakterlere dönüşüm yapabilir...
- Spoiler:
- Lulu'nun yaptıklarını kötü diye nitelendiriyorsak Suzaku da en başından beri hata yapan bir kahramandır o halde benim gözümde...
''Amaçlarım için her yol geçerlidir iyi ya da kötü...'' diyen bir zihniyet varsa karşımızda ve de bu zihniyet sadece Lulu'yla özdeşleştiriliyorsa bu Suzaku için de bağdaşan bir amaçtır.
Kim amacı için babasını öldürebilir....?
O halde Suzaku'yu savunma adına da bunu savunuyor demektir Suzaku'yu onaylayanlar...
O yüzden de benim gözümde yaptıklarıyla kötü olarak değerlendiriliyorsa karakterler Suzaku da bunlardan birisidir,yani sadece tek bu zihniyet de Lulu'nun olduğu kabul edilemez benim için...
Sonuçta o ya da bu şekilde herkesin bir görüşü vardır kimse kimsenin görüşünü değiştiremeyeceğine göre herkes kendi inandığı izlediği karakterlere dönüşüm yapabilir...
Squaw- Hiper Animeci
Ruh Hali :
- Spoiler:
- Suzaku ile Lulu'nun en büyük farkı da burada olsa gerek. Zira Lulu amaçları için yaptığı her şeyi mübah görür. Suzaku ise kendisini sınırlar. Tam anlamıyla bir ölüm makinesine dönüşebilecek bir potansiyele sahipken kimseyi öldürmeden, hatta kendi hayatından vazgeçebilecek bir düşünce sistemiyle savaşır -ki bunu bilen Lulu ona yaşama emrini vermiştir. Ve Zero maskesi takmış binlerce kişinin gitmesine izin vereceğinden de hiç şüphesi yoktur, aralarındaki tüm düşmanlığa rağmen Suzaku'nun iyi niyetinden ve güvenilirliğinden bu kadar emindir Lulu.
"Zafere giden her yol mübah." tavrını devam ettirdiği için nasıl Lulu'ya kızıyorsam, "Ameller niyetlere göredir." düşüncesi çerçevesinde Suzaku'yu o kadar seviyorum. Çünkü onun niyetinin Japonya'yı kurtarmak olduğu son derece açık. Bunu inkar edecek biri yoktur sanırım -ki aynı şeyi Lulu için (Ragnarok'a kadar elbette) söyleyemiyoruz.
Kim amacı için babasını öldürebilir? Hmmm, iyiyle kötünün farkını bilmeyen 10 yaşında (Tekrar yazayım: 10 YAŞINDA) bir çocuk olabilir mi? Ha, bir de 18 yaşındaki Lulu var sanırım. O da babasını yok etmişti değil mi? Bir çocukla yetişkin bir bireyin davranışlarını aynı kefeye mi koyuyoruz yoksa? Ben de şunu sorayım: Kim amaçları için geass sahibi minicik çocukların katledilmesini emredebilir?
Dediğim gibi, ameller niyetlere göredir. İki karakterin de niyetleri ortada, yaptıkları ortada.
- Spoiler:
- suzaku japonyayı kurtarmak istemiyoki insanların yaşaması ugruna britanynın bir parcası olmayı göze almış suzaku sevmememin neden lerinden biride bu... savasanları britanyanın bir olarak yasamak istemiyenleri suçlu görüyor söylemiştim tekrar söylüyom insanlar için yaşamak sadece hayatta kalmakmıdır... suzaku ya göre öyle gibi ama ilerleyen bölümlerde dikkat edersen kendiyle cok celişiyor
riflem@n- Aktif üye
Ruh Hali :
- Spoiler:
- E bu adam en baştan beri neden "Britinnia'yı içerden değiştireceğim." diyor o zaman? Zero'ya neden karşı çıkıyor? Defalarca Zero'ya istediğini bu şekilde başaramayacağını söylemedi mi? Neden Rounds'un bir üyesi olmaya çalıştı? Savaşanları, barışın bu yolla düzelmeyeceğini düşündüğü için suçlu görüyor. Yoksa amaçları onlarla aynı. (Bu düşüncesinin saflık olduğunu söylemiştim. Benim de ona en çok kızdığım yönüdür. Adam vatanını işgal etmişken, onunla masa başında anlaşamazsın. Savaşmak zorundasın.)
Suzaku !!?? ismini bile duymak bende Hannabal vari his uyandırıyor. Saf oğlan (fazla saflığın bence tanımını önceden de yazmıştım). Ömrümde bu kadar kişiliksiz bir karaktere daha rastlarmıyım bilemiyorum.
- Spoiler:
- Kişisel görüş olarak hayatta kabullenmeyeceğim bir şey varsa ülkeni istila edip halkını katleden bir toplumun parçası olarak onların askeri olmuş bir şahsiyettir.
Kalbinde kötülük yokmuş, iyiymiş, istememiş vs. bunlar önemli mi? Dikkatsizlik sonucu kaza yapan biri onlarca kişinin ölümüne sebep olsa onun için verilen ceza da haketmedi mi deriz?
Gerçek hayattan örnekler verilmiş! Yani ülkemiz işgal edilse biri gelip intikamı için bizi canlı bomba olarak kullansa iyi mi denilmiş. Bence canlı bomba olarak düşünmeyip bunu esir olmayı kabullenemeyen kişiilerin savaşma ve ülkesini kurtarma yolunda çaba sarfetmek demek daha doğru. Bu yolda kurban olmak şereftir. (terorizim olarak değil. Şimdi kendi ülke özgürlüğü için savaşana terorist diyorsanız o da sizin çıkmazınız). Peki Suzaku nun seçtiği o iyi niyetli, barışcıl yol nedir? düşman için savaş, kendi halkının ölümüne göz yum, içerden değiştir. Neyi değiştiriyorsun!!! Kendi ırkını mı? Suzakunun yolu sadece daha uyumlu köle 11 ler olmaktır. Kurtuluş değil!! Aman kan dökülmesin, kimseler ölmesin diye bunu kabullenseydik, vatan, iman sahibi olamazdık! Konu olarak savaştan bahsediliyor. Kim hangi tarihte görmüş kansız savaşları. Senin ülkene saldırana, sen güçlüsün eyvallah mı demeliyiz? Bizim toprak, mabed, hanım, çoluk çıcuk size emanet mi demeliyiz? En güzeli savaşta belki milyonlarca kardeşimizi katleden ülkenin ordusuna katılıp onlara yardım etmek heralde Suzaku vari biçimde...
- Spoiler:
- Savaşlar yoktu da Lelouch mu çıkardı? Lelouch daha planlarını uygulamaya koymadan zaten savaşların olduğu, zaten katliamların yapıldığı, zaten ülkelerin işgal edildiğini vb. hatırlarsak ve ayrıca saf oğlanın (Suzaku) da bu amaçları gerçekleştirmekle görevli bir asker olduğunu, bu amaçlar için yapılan her hizmette, cinayette, göz yummada vb. payı olduğu unutmazsak ve ayrıca sonunda Lelouch'un yaptığı plan ve fedakarlık sonucu savaşların bitip dünyanın huzura kavuştuğu hakikati düşünülürse, sonuç ortada...
meyday- Hiper Animeci
Ruh Hali :
- Spoiler:
- yürü be meyday ...
lulu ya ekl.iyeceklerim var şimdi lulu başta tamamen bencil istekleri dogrultusunda girdi savaşa diyeceksiniz ama o geass sahip oldugundan beri böyle güçler bu dünyada var olmamalı diyordu yani en baştan yaratacağı yeni dünyada yeri olmadığını biliyordu ... üstelik sadece lulu direnişçileri kullanmadı direnişcilerde lulu yu kullandı 2 sezonda lulu geri döndüğünde general todo (biliyom yanlış yazdım ama adını unuttum) ve ougi kendi yandaşlarını susturup onsuz kazanamayız dediler yani kullanıldıklarını bi,liyordular ancak onlarda bundan faydalaanmak istediler yani birbirlerini kullandılar
riflem@n- Aktif üye
Ruh Hali :
Güzel söyledin "riflem@n"
Bu sayfaya başından beri benim kadar yazan olmadı sanırım. Lelouch için birde sonradan amacını değiştirdi denilmiş bunu daha önden yazmıştım
Bu sayfaya başından beri benim kadar yazan olmadı sanırım. Lelouch için birde sonradan amacını değiştirdi denilmiş bunu daha önden yazmıştım
- Spoiler:
- Code geass'in senaristi bu proje için 5 yıl uğraştığını belirtmişti. O yüzden Lelouch'un kötülüğün simgesi olmayı üstlenerek fedakarlık yapacağı en başından tasarlanmıştı. 1.bölüm adı "Kötülüğün (Şeytanın) Doğduğu Gün". Lelouch'un ilk günden amacı güçlülerin zorbalığına son verme, dünyada savaşı durdurmak, intikamını almak. Hatırlarsan ilk bölümlerde Lelouch, CC'ye niyetini anlatırken Suzaku ile gelip giden görüntülerde bu belirtilmişti (dünyada savaşı durdurmak). Serideki gidişat Lelouch'un amacına uygun olarak (kötülüğü üstlenmek) yaptıklarını intikama bağladı hep, istemeden yaptığı kötülükleri bile üstlendi .
meyday- Hiper Animeci
Ruh Hali :
meyday'ın söyleyeceklerine ekleyecek bişi yok tamamen katılıyorum
- Spoiler:
- herkes istediği karakteri sevebilir ama suzaku'yu da bu kadsar saf salak göstermek yanlış sonuçta bir çok şeye göz yuman biri
sakura hime- Hiper Animeci
Ruh Hali :
- Spoiler:
- Dikkatsizlik sonucu onlarca kişinin ölümüne yol açan biriyle, bilerek ve isteyerek onlarca kişiyi ölüme yollayan; üstelik o kişilere bunu onların iyiliği için yaptığı yalanını söyleyen bir kişiyi bir tutuyorsunuz. Lelouch savaşı çıkarmış da kimin için çıkarmış? Sadece kendi intikamı için. Vatan millet Sakarya türküleri söylerken, orda özgürlüğünü kaybetmiş bir milletin kutsal duygularını kendi menfaatleri için iğrenç bir biçimde kullanan birini savunuyorsunuz herhalde. Orda esir olmayı kabullenemeyen Kallen'dir, Ohsugi'dir. Lelouch değil! Lelouch, onların bu isteklerini kullanan kişidir. Bu uğurda kimlerin öldüğünü umursamayan kişidir. Barış olursa, babasına karşı kullanacak askerinin kalmayacağını düşünen, bu yüzden Euphy'nin planını bozmak isteyen kişidir. Hangi özgürlük savaşçısından bahsediyorsunuz Allah aşkına? O şeref kurban olacaklara aittir. O kurbanları hiç umursamayan kişinin değil. Yanlış kişilerin yanında yer alması, sizin açınızdan Suzaku'yu Hannibal-vari yapıyor da, doğru kişilerin yanında yer alması Lelouch'un iğrenç emellerini de bir meleğin amaçlarına mı dönüştürüyor? Oooh, babamdan intikamımı alayım da, bu saf Japonlar bana hizmet etsin de... Aman ne kahraman ne kahraman! Nerde fedakarlık yapmış Lelouch? Kimin için fedakarlık yapmış? Annesinin de babası kadar kötü biri olduğunu anladığı noktaya kadar her şeyi kendisi için yapmıştır. Ondan sonra fedakarlığı gelir-ki Suzaku da aynı noktadan sonra aynı fedakarlığı yapmıştı hatırlaMAdığınız kadarıyla. (Çok ilginç, Lulu söz konusu olunca "istemeden yaptığı kötülükler" oluyor, ama Suzaku olunca "tü kaka". "Dikkatsizlik sonucu kaza yapan biri onlarca kişinin ölümüne sebep olsa onun için verilen ceza da haketmedi mi deriz?" Aynı soruyu ben de sorayım.) Ne yani, her şey en baştan sadece Lelouch için mi tasarlanmıştı acaba? Ha yani Lelocuh'un ölünce (!) insanların aklında kanlı imparator olarak kalarak bütün kötülükleri üstlenmesi planlanmış bir şeydi de, Suzaku'nun da ölünce (!) insanların aklında o kanlı imparatorun şövalyesi olarak kalması ve o kötülükleri paylaşması planlanmamıştı öyle mi? Bir karakter seri boyunca sürdürdüğü davranışlarından vazgeçiyorsa, buna "değişmek" diyoruz. Eğer Lulu'nun değişmediğini söylüyorsanız, siz ona hakaret ediyorsunuz. Sırf kendi menfaatlerini düşünen birinden, yaptıklarının bedelini ödemek isteyen birine dönüşmüştür. Suzaku da bu işin savaşmadan halledilebileceğini düşünen "salak oğlan"dan, yaptıklarının bedelini ödemek isteyen gerçekçi birine dönüşmüştür.
- Spoiler:
- Savaşla ilgili yazılar yazarken gerçeklikten uzaklaşmamak gerek. Hiç bir ülkenin başka devletlerle ilişkileri sevgiye dayanmaz!! çıkara dayanır!! Başka ülkelere saldırmak için ülkeler işbirliği yaparken, kendi özgürlükleri için birilerinin yardım alması anormal olmasa gerek ve amaçları ülke özgürlükleri olanların bu uğurda olmesi şereftir dedim. Tam tersi durumdaki Suzaku ölse hangi onuru kurtarmış olacaktı!! Lelouch la da bu amaçla işbirliği yapılmıştır, tek taraflı menfaat yok ortada, dayatma, zorlamada yok. Lelouch tan önceki dönemi tos pembe olarak görmemek gerek olmayan bir savaşı veya isyanı başlatmış değil!! Lelouch'unsa bu savaşa ne için başladığı en başında dikkatli gözlere gösterildi "savaşları bitirmek" kelimesi açıkça kullanıldı. Euphy olayında da Lelouch'un Euphy nin planına destek olmayı kabul ettiği ama istenmeyen durumun bunu engellediği hiç dikkate alınmıyor.
Suzaku için fazla eleştirisel yazdığım doğru ise aynı şey Suzaku ya saftır, istememiştir deyip olaylardan onu rahatça sütten çıkan ak kaşık misali arındırmak, Lelouch için katıksız kötü olarak yazmak nasıl oluyor. Suzaku için babasını bile öldürse küçüktür, hata yapsa "ameller niyetlere göredir" demekte ironik bir durum.
Kişisel olarak ikisinin de yoluna karşı olduğumu, kusursuz olmadıklarını defalarca yazdım.
Son bölümler itibari ile de Suzaku'yu da taktik ettim. Zaten o son bölümler beni daha ağır eleştirilerden alıkoyuyor.
meyday- Hiper Animeci
Ruh Hali :
- Spoiler:
- Ben de defalarca Lulu'nun yanında yer aldığı insanların tuttukları yolun yanlış olmadığını, ama Lulu'nun tek amacının o insanların kullanmak olduğunu belirttim. Seride en başından beri defalarca söylenen bir şey de var: İntikam. Hani Lulu gidip ordaki insanlar için gerçekten savaşsa ben de kendisini kahraman ilan edeceğim ama böyle bir şey yapmıyor. Kimsenin özgürlüğü için savaşmıyor. Kendisine inanan insanları kullanıyor. Hatta, yıllarca Japonya'nın bağımsızlığı için mücadele veren Özgürlük Savaşçıları'nı (Toudou da onlardan biriydi bir zamanlar) yok ettiriyor. Bana bunun nedenini açıklayabilir misiniz? Neden aynı safta yer aldığı insanları yok ettirip, sanki bu işte hiç parmağı yokmuş gibi davranıyor bu adam?
Gelelim Euphy olayına. Zero/Lulu oraya neen gitmişti en başta? Geass sayesinde Euphy'nin kendisine saldırmasını sağlamak için değil mi? Onun önerdiği barış planına tamamen karşıydı. Euphy kendisine ateş ederse, barış ihtimali ortadan kalkacak ve böylece savaşı kendi amacı için kullanmaya devam edecekti. Euphy'nin temiz kalbi karşısında aklı başına gelmeseydi, bu planını yoluna koymayacak mıydı?
Suzaku sütten çıkmış ak kaşık değil elbette. Ama "yanlışlıkla" Euph'ye Japonları yok etmesini emredip ordaki binlerce kişinin ölümüne sebep olan Lulu'ya bir şey denmezken Suzaku'nun yerden yere vurulmasını da ben anlamıyorum. Söz konusu o olduğunda "istemeden yaptığı kötülükler" oluyor, onun ceza alması istenmiyor; ama iş Suzaku'ya gelince vur babam vur. Ve evet, küçük bir çocuğun babasını öldürmesi, yetişkin bir insanın aynı şeyi yapmasıyla bir tutulamaz. Bence asıl ironi burda. Annesine yardım etmek isterken tabakları kıran bir çocukla babasına kızdığı için o tabakları bilerek kıran bir çocuğu aynı kefeye koyamıyorum maalesef.
- Spoiler:
- iyide zaten ortada bir savaş vardı ve biritanya tüm dünya'yı ele geçirip inasanları kendileri nasıl istiyorsa o şekilde yönetmek istiyordu yani insanların bir değeri yoktu ve suzakuda böyle bir ülkenin askeri olmayı kendi rızasıyla kabul etti yani ben lulu çok haklı yaptıkları hep doğruydu demiyorum ama suzakunun yanlışlarıda lulununkiler kadar kötü
meydan sen beni yanlış anlamışsın ben senin yorumlarına tamamen katıldığımı söylemek istemiştim
sakura hime- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Ben de şu yaş meselesine değinmek istiyorum yorumlarım tamamen bana göre yani kimse alınmasın özellikle de Suzaku severler ama benim izlenimlerim bunlar;
- Spoiler:
- Suzaku yaptıklarını küçükken yaptığı savunmasına katılmıyorum esas sorun bence küçük yaşta yapılan bir şiddet varsa o şiddet kötüdür Lulu 18 yaşındayken evet 18 yaşındayken yaptı ama onun yaşadıkları da bir travma sonucu meydana gelmiştir...Bunu da göz ardıyı edemeyiz kesinlikle.
O böyle olmayı istemezdi belki de küçük yaşta annesi gözlerinin önünde öldürülmüş inancıyla yaşamasaydı evet o şiddeti küçük yaşta tatmış ama aklı başına gelince her şeyi planlamaya başlamıştır..
Şimdi tartışmayı gerçeklere dayanarak götürüyoruz madem ki yapılan araştırmaları düşününce şiddet her insan da her yaşta insan doğasında7öz'ünde var olan bir durumdur bunun çıkacağı yaş-dönem-durum her kişilik de farklıdır (Buna en iyi örnek ''Lord Of the Flies'' filmidir/kitabıdır...)
Suzaku'nun 10 yaşındayken yaptığı şiddet onu saf delikanlımız yapamaz seride benim gözümde tamamıyla ardına sığındığı bir durumdur ;Evet Meyday'e hak veriyorum savaşlar yok muydu da Lulu bu savaşları çıkardı ya da Lulu mu herkesi kötü yaptı herkesdeki şiddeti ortaya çıkardı....
Şunu unutmamak gerekir ki Suzaku da şiddet yönünü kullanmıştır hem de 10 yaşındayken babasını öldürerek;bunu yaparken yaşının küçük olması ise daha da eksi puan vermemi sağlamıştır Suzaku'ya...
Belki de Geass Lulu yerine Suzaku'ya verilseydi (Lulu yanlış zamanda yanlış yerde bulunuyordu Geass'ı aldığında) herkesi yok ederek amacına giden yolda devam edecek kişi Lulu yerine Suzaku olacaktı bunu da düşünelim lütfen CC 'nin Geass verdiği kişiler için söylediği cümlelerin içinde bu gizliydi zaten;
Geass alan birisi hırsına her zaman yenilmiştir....
Yukardaki repliğe ait sahnesini çok iyi hatırlıyorum yani bu durumda Geass sahibi olan kişi Suzaku olsaydı yine de bu kadar saf olur muydu hoş her ne kadar benim gözümde asla Meyday'in Suzaki için olan sevdiğim deyimiyle sütten çıkmış ak kaşık olmasa da....
10 yaşında şiddet kullanan kişi eminim Lulu'dan daha fazlasını yapardı hiç düşünmeden Euphima'yı da hiçe sayarak...
Squaw- Hiper Animeci
Ruh Hali :
şu başlığa bakmıcam, yorum da yapmıcam dedim ama yine kendime yenildim.
- Spoiler:
neyse bu animeye gerçekçilik gözüyle bakmak ne kadar doğru ya da karakterleri bu kadar eleştirmek. gerçekçi bir bakış açısıyla belki ne suzaku ne de lulu gibi bir karakter vardır dünyada, zaten bu ikisine de salt iyi ya da salt kötü gözüyle bakamayız. ikisinin de günahları büyük, şartlar öyle gerektirmiş, olmuş bitmiş. ikisinin de kendi doğruları var (bize göre doğru ya da yanlış) ama ben asla suzakuyu kötü diye nitelendiremem luluyu da tamamen iyi diye.
suzaku hakkında ülkesini sattı suçlamaları da doğru değil. o içten değiştiricem demekle bence yükselebildiği kadar yükselip yeterli güç sahibi olduktan sonra zorla değil, hiçbir masum ölmeden diplomatik yolla japonyayı özgürlüğüne kavuşturacağını düşünüyor. yanlış ve çok hayalperestçe bir davranış olabilir ama o öyle düşünüyor ve böyle düşündüğü için kötü değil sadece aptal biraz yumuşak ifadeyle SAF olarak nitelendirilebilir bence.
gerçek hayattan bir örnek verelim. ortada bir GEASS olmadığına göre, sizce israil ve filistin arasındaki anlaşmazlığın ya da savaşın bu şekilde biteceğine inanıyor musunuz gerçekten. 50-60 sene önce daha işgal yeni başlamışken yapılması gereken kurtuluş savaşını şimdi küçük saldırılarla yapmaya çalışıyorlar ve ne kadar başarılı oldukları aşikar. topraklarına savaşarak kavuşmaları imkansız görünüyor, ancak büyük devletler toplanacak da masa başında antlaşma imzalanacak ya da israilin başına gerçekten sağduyulu biri geçecek de filistinliler için bişey yapacak ama yine de filistinliler yıllar önceki topraklarını geri alamıcak çünkü artık oralarda başka bir millet yaşıyor onları oradan kovamıcaklarına göre. britanyanın işgali de buna benziyor belki daha taze ama işgal olmuş bitmiş adamlar gelmiş yerleşmişler bildiğin normal hayatlarını yaşıyorlar. sadece yöneticiler ve askerler olsa istedikleri kadar bomba yağdırsınlar üstlerine hiç umrumda olmaz ama bildiğin siviller de var. suzaku da masum olarak gördüğü insanların ölmesini istemediği için bu şekilde düşünüyor. onu bu kadar eleştirmek doğru gelmiyor (DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜnü hatırlatıyorum size )
lulu için ise senarist istediği kadar sonu zaten böyle olacaktı, lulu her zaman japonyanın özgürlüğü için savaştı dese de bizim izlediklerimiz bunu yalanlıyor. daha 1. bölümde biliyoruz ki lulu annesinin intikamını almak istiyor ve elinde kanıtı olmadığı halde babasını suçluyor içten içe onu öldürmeyi düşünüyor ve geassı aldıktan sonra da ilk yaptığı abisinin ağzını aramak sonra da onu öldürmek oluyor.
haa şu geass olayına gelirsek bu AKILLI (!) lulu bu kadar büyük bir güç elindeyken neden kan dökülmeyecek bir yolla britanyayı yoketmedi. valla bu konu hakkında düşündükçe senaryo bana çok mantıksız gelmeye başladı. yani lulunun babasında da bu güç var bakın adam dünyaya hükmediyor. bu lulu neden kafasını biraz daha kullanıp biraz daha uğraşarak diğer insanları bu işe karıştırmadan halledemiyor. eğer geass suzakunun eline geçseydi belki o daha akıllıca kullanabilirdi kimbilir (ama zaten suzaku böyle bir güce karşı)
özz- Hiper Animeci
Ruh Hali :
aslında burada tartışılan karakterler deil onların özgürlük, savaş ... vb konulardaki düşünce tarzları ...
riflem@n- Aktif üye
Ruh Hali :
Burası baya dolmuş
- Spoiler:
- Bakıyorum gerçek hayatla ilgili epey derine girilmiş ben yanlış yerlere gitmesin diye bundan özellikle kaçınmaya çalıştım ama maden siz yol açtınız biraz da ben kullanayım.
Evet bir Filistin var ki ortada yanlız çıkar güden sözde büyük, demokratik, diyalogla bütün sorunlarını çözen, küçüklerini sayan, büyüklerinin dizinden ayrılmayan büyük ülkeler ve onların merhametine kalmış küçük ülkeler. Herşeylerini kaybettikleri, güçsüz oldukları için bunu kabullenilmesi beklenen küçük ülkeler. Konuya bağlayayım yine de bunla ilgili sözüm bitmez....
Böyle küçük bir ülkenin halkı çocuk, çoluk demeden katledilirken içerden değiştirmeyi amaçlayan bir vatan evladı çıksın kendi ülkesinde halkına karşı görevli bir düşman askeri olsun. Ülkesindeki halkı katledilirken, bombalanırken o düşman saflarında yüce amaçlar güdsün!!! Ülkemi Britanya'ya bağlı onurlu 11 ler olarak değiştirmeyi hedefliyorum desin!!!
Code Geass 1.bölüm : Britanya belli bögedeki halkın tamamını isyancılar yüzünden küçük-büyük demeden katlediyor. Suzaku düşman askeri olarak kutsal vazifesi olan kendi kardeşlerini durdurma görevini icra ediyor. Nasıl bir karakterdir ki kendi halkı katledilirken yine kendi kardeşlerine karşı savaşarak göreve olan bağlılığını göstermiştir. Bana bu bölüm kafi gelmiştir arkadaşlar. Ben böyle bir karakteri kişisel olarak gönlüme koyamam. Şimdi bu karakter bulunduğu mevkide yükselirken kaç vatandaşın ölmesi gerekiyor, yoksa "onurlu britanyalı" olarak artık yüce amacı olan Britanya halkının refahı için kendi insanlarının katledilmesi önemi yok mu?. Amacı kan dökmeden politik yolla barış sağlamak olan kişinin düşman ordusunda işi nedir??? (Politik yolla ne halledilir ya!!!) Kendi halkının ölümünü seyrederek, isyan eden yurttaşlarını engelleyerek (öldürerek) geçen sürede edindiği tecrübeleri ne zaman kullanacak acaba!!! Bu güçsüz ülkeler böyle yetişen evlatlarına ve asil büyük ülkelerle kurulacak medeni diyaloğa kaldıysa üzülmemek ne mümkün... Dünya nın kuralı işte sözün dinlenecekse güçlü olacaksın, güçsüzsen yemek...
İşte Lelouch isyana başlamadan önceki durum ve ikisi arasındaki büyük uçurum. Lelouch isyan için kimseyi zorlamadı, olan isyan hareketini yönetti. Evet Lelouch suz başarabiliyor olsalardı heralde birlikte çalışmazlardı. Lelouch onları kullandı derken bu kimseler Lelouch'un ayak işleriylemi uğratılar!!! Yoksa zaten yapacakları olanımı yaptılar... Bir farkta da Lelouch'un yolunda özgürlük var, Suzaku'nun kinde ise evcimen, eğitimli kölelik. Ben pas geçerim...
Hayretler içinde kaldım bir cümlede, bir BABA yı öldürmekle, bir tabağı kırma nasıl mukayese edilebilmiş.
Birde "Geass" dışında gerçeklikten uzak bulmuyorum, çok değil bu yüzyıla bile 2 dünya savaşı sığdırabilmiş, onlarca ülkeyi, milyonlarca insana sömürge ve dayatmalar uygulayabilmişiz, katledebilmişiz... biz sözde medeni, diyalog kurarak sorunlarını çözen insanoğlu...
meyday- Hiper Animeci
Ruh Hali :
insanoğlunun olduğu her yerde savaş olacaktır. bu tartışılmaz bir gerçek. keşke sağduyulu insanlar çoğunlukta olsaydı.
bu başlık altında lulu mu suzaku mu diye tartışmanın bir yere varacağını sanmıyorum. zaten herkes izlerken belli bir fikrin savunucusu olmuş durumda kimse de başkasına kendi fikrini kabul ettiremeyecektir. tartışmanın çıktığı ve uzadığı nokta şu oluyor galiba, lulu ya da suzakuyu savunuyoruz (sanki babamızın oğlu) çünkü ikisinden birinde kendimizi buluyoruz dolayısıyle aslında kendimizi savunmuş oluyoruz ve karakterleri başkalarının gözünde aklamaya çalışıyoruz. ha şöyle bişey de var yazar suzakuya öyle bir rol biçmiş ki gerçekten nefret edilecek, günah keçisi olabilecek bir karakter. lulu ise her vatanseverin (ben hariç) sevebileceği, kendi ülkesine ihanet eden ama diğer milletin kahramanı olan bir karakter. bende de şöyle bir huy vardır genelde herkesin sevdiği karakterlere biraz uzağımdır, burda da öyle oldu özellikle yufiye olanlardan sonra.
neyse daha önce yazdığım gibi gittikçe senaryonun mantıksız olduğunu düşünmeye başladım.
bu başlık altında lulu mu suzaku mu diye tartışmanın bir yere varacağını sanmıyorum. zaten herkes izlerken belli bir fikrin savunucusu olmuş durumda kimse de başkasına kendi fikrini kabul ettiremeyecektir. tartışmanın çıktığı ve uzadığı nokta şu oluyor galiba, lulu ya da suzakuyu savunuyoruz (sanki babamızın oğlu) çünkü ikisinden birinde kendimizi buluyoruz dolayısıyle aslında kendimizi savunmuş oluyoruz ve karakterleri başkalarının gözünde aklamaya çalışıyoruz. ha şöyle bişey de var yazar suzakuya öyle bir rol biçmiş ki gerçekten nefret edilecek, günah keçisi olabilecek bir karakter. lulu ise her vatanseverin (ben hariç) sevebileceği, kendi ülkesine ihanet eden ama diğer milletin kahramanı olan bir karakter. bende de şöyle bir huy vardır genelde herkesin sevdiği karakterlere biraz uzağımdır, burda da öyle oldu özellikle yufiye olanlardan sonra.
neyse daha önce yazdığım gibi gittikçe senaryonun mantıksız olduğunu düşünmeye başladım.
özz- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Bizim Lulu'yu savunmadaki amacımız yani en azından benim savunma nedenim şu aslında;
- Spoiler:
- Biz Lulu'nun yaptığı her işin iyi şeyler olmadığını kabul ediyoruz ama Suzaku savunurlar nedense sonuna kadar Suzaku hep iyi şeyler yaptı diye savunuyor yani bu seride Suzaku hep iyi şeyler yaptı da kötülükleri sağlayan sadece Lulu muydu ben bunu sormak istiyorum?
Ve de Geass Suzaku da olsaydı iyi olarak kullanılırdı diye bir düşünce oluşmuş pekala Lulu'nun yaşadığı annesinin gözlerinin önünde öldürülmesi travmasını yaşasaydı da yine mi aynı şekilde kullanırdı yani kabul etmezdi Geass anlaşmasını ben bunu sanmıyorum eminim ki onu da etkileyen aşırı bir travma yaşasaydı Suzaku o da bir Lulu olabilirdi karşımızda zaten o da tamamen iyi şeyler yaparak yaşamını sürdürmemiştir evet Lulu kötü şeyler yapmıştır kabul ediyorum bunu ama lütfen Suzaku severler de düşünsün ve de Suzaku'nun da tamamen iyi şeyler yaptığı savunmasının gerçekliğini tartsınlar kendi düşüncelerinde...
Squaw- Hiper Animeci
Ruh Hali :
O_o yani
ne yazmışsınız ya
bu konuya bende dahil olayım dedim ama kim okuycak şimdi
varsa bana özetlicek gönüllü arıyorum
ne yazmışsınız ya
bu konuya bende dahil olayım dedim ama kim okuycak şimdi
varsa bana özetlicek gönüllü arıyorum
wiL-- Süper Animeci
Ruh Hali :
Suzaku - Lulu karşılaştırması yapıyoruz
Squaw- Hiper Animeci
Ruh Hali :
lülüş mü
- Spoiler:
- ya lulu diyorum ben
yani buna filmi izlemekte olan birisi katılmayabilir ama sonunu gördükten sonra lülü derim
zaten sonuna görmeden yani zaman zaman şarapsız suzaku zaman zaman şarapsız lülü dediğim oldu
ama tabiki şarapsız britanya
wiL-- Süper Animeci
Ruh Hali :
10 sayfadaki 11 sayfası • 1, 2, 3 ... , 9, 10, 11
10 sayfadaki 11 sayfası