genel anime tartışma başlığı
+49
Lyn
kanade
ademania
halvah(J)
muhtesemmatrix
resurgam
Ozey
Hitokiri
4sprz
DarkeLia
bLue-Dragon
blackgod
Servet
Unde®kaN
Spinel Sun
aoshi
savage garden
CHOBiTS
Kitiara
wiL-
AnTiOkSiDaN
Zax
doumeki
Sora Kaze
SheaN
Ryoko Yoichi
özz
scoutcrawler
gundamaster
kordiseps
DicLonius
ecursed
riflem@n
Exile Falcon
lantis
Susano'o
sera myu
blackhydra
hione
sakura hime
yuuki_cross
zhenya
Squaw
Unde®minE
bluetear
meyday
lafolya
S.Tensei
LordCha
53 posters
25 sayfadaki 40 sayfası
25 sayfadaki 40 sayfası • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40
Geri: genel anime tartışma başlığı
çok haber niteliğinde bişey olmadığından buraya yazmak uygun olur heralde dün sinema dergisi aldım içini karıştırdım biraz daha okumadım ama derginin genel duruşundada animeye yatkınlık olsada bu ay ponyonun türkiyedede gösterime girmesiyle heralde hayao miyazakiyle ilgili birkaç sayfalık bi özel bölüm hazırlamışlar ben hayao miyazakiyi çok çok çok çok çok severim benimgibi sevenler için belki alıp okumak isterler diye haber vereyim dedim
sera myu- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Miyazaki animeleri genelde duygulara hitap eder oluyorlar ve kendilerini izlettiriyorlar.Büyük göz tekniğini hiç kullanmaması kötü sadece.
Türkiyede zaten birkaç animenin dvd'sini bulabiliyoruz.Yani eski yapımların harici bence en iyisi ghost in the shell( o da birkaç yıllık ama ilk filmi iyiydi bu açıdan).
Dvd'sinde dublaj seçeneklerinin yanı sıra yapım ve diğer bilgilerede türkçe altyazı koymaları benim çok hoşuma gitti.
Türkiyede zaten birkaç animenin dvd'sini bulabiliyoruz.Yani eski yapımların harici bence en iyisi ghost in the shell( o da birkaç yıllık ama ilk filmi iyiydi bu açıdan).
Dvd'sinde dublaj seçeneklerinin yanı sıra yapım ve diğer bilgilerede türkçe altyazı koymaları benim çok hoşuma gitti.
kız bu sonun nesini sevdin anlamadım valla. akşam sinirden ağlama noktasına geldim o derece yani.bluetear demiş ki:ben sevmiştim öyle olmasını özz
özz- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Baccano!
Mükemmel bir seriydi yahu. Keyifsiz bir anımda finaliyle gülürdü beni. Gerçekten de güzel işlenmiş bir hikayesi olduğunu düşünüyorum. Karakterler de öyle tabiki. Şu sıralar çok güzel animelerle karşılaşıyorum vallahi. "En çok şu karakter hoşuma gitti" gibi bir şey diyemeyeceğim. Neredeyse tüm karakterler güzeldi. Ama şöyle aralarını didikleyecek olursak; Luck, Ennis, Firo. Bu üçlü beni etkiledi çeşitli yönlerden.
Çeviri için sparti-chan'a teşekkürler.
Sıra Ova'larda...
Mükemmel bir seriydi yahu. Keyifsiz bir anımda finaliyle gülürdü beni. Gerçekten de güzel işlenmiş bir hikayesi olduğunu düşünüyorum. Karakterler de öyle tabiki. Şu sıralar çok güzel animelerle karşılaşıyorum vallahi. "En çok şu karakter hoşuma gitti" gibi bir şey diyemeyeceğim. Neredeyse tüm karakterler güzeldi. Ama şöyle aralarını didikleyecek olursak; Luck, Ennis, Firo. Bu üçlü beni etkiledi çeşitli yönlerden.
- Spoiler:
- En çok güldüğüm yer, son bölümde miydi, bir öncekinde miydi, "ilk defa bir insanın kafasını yakıyorum" muhabbetiydi. Isaac ve Miria'dan söz etmeme gerek yok. O iki azman her görüşümde gülmekten öldürüyor beni zaten.
Çeviri için sparti-chan'a teşekkürler.
Sıra Ova'larda...
özz demiş ki:kız bu sonun nesini sevdin anlamadım valla. akşam sinirden ağlama noktasına geldim o derece yani.bluetear demiş ki:ben sevmiştim öyle olmasını özz
sen heralde yano ile olmasını istemişsin
ben takeuchi-kunu tercih ediyordum
bluetear- Hiper Animeci
Ruh Hali :
yaa kimi tercih ettiğimin bir önemi yok aslında beni şoke eden şeybluetear demiş ki:özz demiş ki:kız bu sonun nesini sevdin anlamadım valla. akşam sinirden ağlama noktasına geldim o derece yani.bluetear demiş ki:ben sevmiştim öyle olmasını özz
- Spoiler:
- seri boyunca yano ve nanaminin aşkını izliyoruz. tamam takeuchi de iyi çocuk ama karşılıklı sevgi önemli, neyse 26 bölüm boyunca bir sürü sorunun üstesinden gelip birbirlerine bir söz veriyorlar ve 1 yıl sonra buluşacaklarına öyle inandırmışım ki kendimi, burda artık mangakanın başarısı mı desem yoksa benim hassas zamanıma mı geldi desem, aluminia grubunun son diye ekledikleri manganın bölümünü okuduktan sonra özellikle son sayfa, kalbimin çat sesini duydum sanki, çok gafil avlandım yahu yano gibi bir karaktere sahip birinin o şekilde ortadan kaybolması imkansız. arada olan olayları merak ediyorum. işin içinde yuri var gibi. gıcık oldum kıza. ayrıca takeuchi yi sevdim ama ablası tam bir şeytan
manga devam ediyormuş bunu duyduğuma çok sevindim.
özz- Hiper Animeci
Ruh Hali :
doğru söylüyorsun
bende manga bitti sanıyordum
bende manga bitti sanıyordum
bluetear- Hiper Animeci
Ruh Hali :
özz demiş ki:yaa kimi tercih ettiğimin bir önemi yok aslında beni şoke eden şeybluetear demiş ki:özz demiş ki:kız bu sonun nesini sevdin anlamadım valla. akşam sinirden ağlama noktasına geldim o derece yani.bluetear demiş ki:ben sevmiştim öyle olmasını özz
- Spoiler:
seri boyunca yano ve nanaminin aşkını izliyoruz. tamam takeuchi de iyi çocuk ama karşılıklı sevgi önemli, neyse 26 bölüm boyunca bir sürü sorunun üstesinden gelip birbirlerine bir söz veriyorlar ve 1 yıl sonra buluşacaklarına öyle inandırmışım ki kendimi, burda artık mangakanın başarısı mı desem yoksa benim hassas zamanıma mı geldi desem, aluminia grubunun son diye ekledikleri manganın bölümünü okuduktan sonra özellikle son sayfa, kalbimin çat sesini duydum sanki, çok gafil avlandım yahu yano gibi bir karaktere sahip birinin o şekilde ortadan kaybolması imkansız. arada olan olayları merak ediyorum. işin içinde yuri var gibi. gıcık oldum kıza. ayrıca takeuchi yi sevdim ama ablası tam bir şeytan
manga devam ediyormuş bunu duyduğuma çok sevindim.
mangada o olay şöyle oluyormuş
- Spoiler:
- yanonun çok para sıkıntısı vardı zaten hatırlarsın oraya gittiğinde dahada sıkıntıya düşüyorlar ve geri dönüp nanayı ziyaret edecek kadar parası yok bunun üstüne cep telefonunu kaybediyor ve nanaya hiç ulaşamıyor o sırada aradan uzun bi süre geçiyor ve yano parayı denkleştirip kızın yanına gittiğinde kakeuchi miydi neydi o çocukla karşılaşıyor oda yanoya nanayla çıktıklarını söylüyor bunun üzerine yano geri dönüyor ki gerçektende çıkıyorlar aradan çok uzun süre geçince kız yanodan umudu kesiyor ama evlenme teklifi aldığındada o çocuktan hala yanoyu sevdiğini farkediyor ve geri çevirip yanonun yaşadığı yere gidiyor yanonun evine gittiğinde karşısına o gözlüklü kız çıkıyor geçen süre zarfında yanoda o gözlüklü kızla çıkmaya başlamış sanırım ondan sonra hatta kız çok üzülüyor yanoda sende aynısını yaptın deyince tokat atıyormuş falan
sera myu- Hiper Animeci
Ruh Hali :
şimdi manganın ingilizceye çevrilmiş bölümlerine bakıyorum. tabi olayı hala kavrayamadım. oturup iyice bir okumam lazım anlamam için manga okumak ölüm gibi bir de ingilizce okuyacağım.
neyse sera yazdıkların doğruysa kötü olmuş ya. pembe dizilere dönmüş ama ben şeye inanamıyorum
neyse sera yazdıkların doğruysa kötü olmuş ya. pembe dizilere dönmüş ama ben şeye inanamıyorum
- Spoiler:
- yanonun yuriyle çıktığına, nefret ediyordu sanki nasıl olur. ve nanamiye de iyice sinir olmuş durumdayım. hep kendi seçimlerinin cezasını yano çekiyor, insan bu kadar mı güvensiz olur. oturup onun için endişeleneceği yerde, terkedildiğini düşünüp gidip erkek arkadaşının en yakın arkadaşıyla çık pöh
özz- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Yaa son olarak True Tears ı bitirdim... basit bişey bekliodum...
Çok hoşuma gitti...
Sanrırım ben bu tür animeleri çok seviorum.
Bi çırpıda bitiriverdim.
Kızın teki boşta kaldı ama
Çok hoşuma gitti...
Sanrırım ben bu tür animeleri çok seviorum.
Bi çırpıda bitiriverdim.
Kızın teki boşta kaldı ama
kordiseps- Hiper Animeci
Ruh Hali :
@Kordisep
True Tears benim ilk göz ağrılarımdandır(çeviri konusunda ^__^) onun dışında çok sevdiğim bir seri oldu açıkçası ben çok severek izlemiştim çok da keyif almıştım izlerken,finaliyle çok mutlu eden bir yapımdı beni...
@S.Tensei
Tensei'cim Baccano favori serilerimdendir,tesadüfi izleyip de favorilereme eklediğim yegane seridir diyebilirim hatta Firo ve Ennis tartışılmazdı karakterler arasında ki Miria ve İsaac ikilisine tek bir laf bile söyleyemiyorum kötü olarak,o çift anime dünyasında en eğlenceli çiftti benim için...
Ova'ları da hiç vakit kaybetmeden izlemeni tavsiye ederim çünkü tam bir son'a ulaşmak istiyorsan Ova'lar vakit kaybetmeden izlenilmeli serinin tam finale ulaşması Ova'larıyla mümkün tabiki 1-2 karakterin gereksizliğini göz ardı etmen gerekiyor izlerken...... ^__^
True Tears benim ilk göz ağrılarımdandır(çeviri konusunda ^__^) onun dışında çok sevdiğim bir seri oldu açıkçası ben çok severek izlemiştim çok da keyif almıştım izlerken,finaliyle çok mutlu eden bir yapımdı beni...
@S.Tensei
Tensei'cim Baccano favori serilerimdendir,tesadüfi izleyip de favorilereme eklediğim yegane seridir diyebilirim hatta Firo ve Ennis tartışılmazdı karakterler arasında ki Miria ve İsaac ikilisine tek bir laf bile söyleyemiyorum kötü olarak,o çift anime dünyasında en eğlenceli çiftti benim için...
Ova'ları da hiç vakit kaybetmeden izlemeni tavsiye ederim çünkü tam bir son'a ulaşmak istiyorsan Ova'lar vakit kaybetmeden izlenilmeli serinin tam finale ulaşması Ova'larıyla mümkün tabiki 1-2 karakterin gereksizliğini göz ardı etmen gerekiyor izlerken...... ^__^
Squaw- Hiper Animeci
Ruh Hali :
squaw demiş ki:@Kordisep
^__^
Aaa evet Squav yaziodu...
Fazlıyla demiştik:
Ooo görüyon mu bak bizim ablayı...
Bu çeviri de bizim mahalleden birisinin çevirisiymiş de haberimiz yokmuş!
kordiseps- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Ya aslında Merhak ile ortak yapmıştık ilk 2 bölümü,ilk anime çevirisi tecrübemdi o yüzden de True Tears özeldir benim için ^__^
Senin deyiminle modern av kızı modundayken yapmıştık çeviriyi
Bakalım belki daha niceleri gelir anime çevirisi olarak daha doğrusu umuyorum...
Ayrıca Squav mı yazıyordu Squaw mı
Bakalım belki daha niceleri gelir anime çevirisi olarak daha doğrusu umuyorum...
Squaw- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Sen de Kordisep yazmışsın...squaw demiş ki:Ya aslında Merhak ile ortak yapmıştık ilk 2 bölümü,ilk anime çevirisi tecrübemdi o yüzden de True Tears özeldir benim için ^__^
kordiseps- Hiper Animeci
Ruh Hali :
çok tartışılan bi seri elfen lied'in 4 bölümünü izledim. izlediğim bölümlere dayanarak yorum yapmak istiyorum. şöyleki bu anime fazla çıplak xD
nyuu'nun savaşırken çıplak olması beni hiç rahatsız etmedi,aksine konuya bi hava katmıştı,iyi olduğunu düşünüyorum. ancak bunun dışında olduk olmadık şeyler içinde bu kullanılmış ve anıme gözumde (-) puan almıştır. genel olarak bikaç bu tip ögeyi çıkarırsak açılış parçası animeye cuk diye oturmuş ancak kapanış parçası adeta bir sjoujo-okul animesine aitmiş gibi ve uyumsuz olmuş. çizimleirne gelicek olursak hiç beğenmedim, sanki ten renkleri salam gibi XD. ayrıca kanı yağmur gibi yağdırıyorlar biraz daha uygun bi şekilde yapabilirlerdi. anime değişik bi konuya sahip bundan dolayı sevdim.
nyuu'nun savaşırken çıplak olması beni hiç rahatsız etmedi,aksine konuya bi hava katmıştı,iyi olduğunu düşünüyorum. ancak bunun dışında olduk olmadık şeyler içinde bu kullanılmış ve anıme gözumde (-) puan almıştır. genel olarak bikaç bu tip ögeyi çıkarırsak açılış parçası animeye cuk diye oturmuş ancak kapanış parçası adeta bir sjoujo-okul animesine aitmiş gibi ve uyumsuz olmuş. çizimleirne gelicek olursak hiç beğenmedim, sanki ten renkleri salam gibi XD. ayrıca kanı yağmur gibi yağdırıyorlar biraz daha uygun bi şekilde yapabilirlerdi. anime değişik bi konuya sahip bundan dolayı sevdim.
yuuki_cross- Hiper Animeci
Ruh Hali :
en başta mangakası çizime hiç önem vermiyen bi kişi haliyle çizim kalitesi beklemek yanlış elfen lied de ..ama konu ...neyse...sevmeyenler çok haliyle ...çıplaklık konusu da ayrı bi hikaye oşekilde kullanılmasının da bi açıklaması varda ...elfen lied hakkında tartışmak sıkıyo haliyle belli bi yaş altındakilerin özellikle bu animenin kurgusu ve anlatmak istediklerini anlaması çok zor...kötü manada söylemiyorum kimse alınmasın ...sadece bakış açısı biraz farklı olmalı...yani 15 16 yaşındaki kişi ile 25 30 yaşındaki kişilerin olaylara bakış açısı aynı değildir...yani elfen lied kesinlikle belli bi yaşın uzerindekilere hitab eder...
zhenya- Süper Animeci
Ruh Hali :
Heheh ikisinden harika kombinasyon olur ya ...yuuki_cross demiş ki:meyday demiş ki:Ouran High School Host Club
1. bölüm epey komikti. : )
aaa mustafa az önce bende ourana başladım elfen içimi kararttı bi ara verdim.
İyi ama izledikçe konuşuruz burda. 1. bölümün ampul olayı beni kopardı
meyday- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Meyday inanmıyorum Ouran'a yeni mi başladın sen
Tamaki süper karakter ya hele Haruhi Fujioka'nın babasıyla olan bölümleri beni öldürüyordu izlerken bir de şu ikizlerin oynadığı oyunlar yüzünden zavallı Tamaki'm neler çekiyordu
Bir de böyle üzülüp kaldığında hemen bir kenara gidip çökmesi yok mu acayip eğleniyordum izlerken...
Tamaki süper karakter ya hele Haruhi Fujioka'nın babasıyla olan bölümleri beni öldürüyordu izlerken bir de şu ikizlerin oynadığı oyunlar yüzünden zavallı Tamaki'm neler çekiyordu
Bir de böyle üzülüp kaldığında hemen bir kenara gidip çökmesi yok mu acayip eğleniyordum izlerken...
Squaw- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Aaa Squaw ... İzledin demek *bilmiyor ayağına yatar*
Yeni başladım, umarım değerli vaktimiz boşa gitmez
Not : Ezgi den yorum gelmediğine göre daha hiç izlememiş, hemen koşup başlamıştır
Yeni başladım, umarım değerli vaktimiz boşa gitmez
Not : Ezgi den yorum gelmediğine göre daha hiç izlememiş, hemen koşup başlamıştır
meyday- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Aaa bilmiyor muydun Meyday *saf'a yatar bakışlar*
Karakterlerin bazı olayları gerçekten de keyif veriyor izlerken kızlar için güzel bir seri ortada bu kadar kawai erkek olan bir yapım olunca
Ya nasıl desem abartılı komedileri seviyorsan beğeneceğin bir yapımdır ama ben sevmediğim için aşırı abartılı komedileri çok aşırı beğenerek izlemedim diyebilirim Kenshin izlerken daha çok keyif almışımdır diyebilirim hele ki Kenshin-Seijuro,Sanosuke-Yahiko ve de Hajime Saito-Sanosuke replikleri atışmaları oldukça keyifli gelmişti bana gerçi bu iki seri karşılaşıp kıyaslanmayacak seridir ama Kenshin serisini sevdiğim komedi işlenişlerine örnek olarak vermek istedim...
Yani hani bana desen oturup da izler misin yeniden diye ''hayır'' derim kesinlikle
Karakterlerin bazı olayları gerçekten de keyif veriyor izlerken kızlar için güzel bir seri ortada bu kadar kawai erkek olan bir yapım olunca
Ya nasıl desem abartılı komedileri seviyorsan beğeneceğin bir yapımdır ama ben sevmediğim için aşırı abartılı komedileri çok aşırı beğenerek izlemedim diyebilirim Kenshin izlerken daha çok keyif almışımdır diyebilirim hele ki Kenshin-Seijuro,Sanosuke-Yahiko ve de Hajime Saito-Sanosuke replikleri atışmaları oldukça keyifli gelmişti bana gerçi bu iki seri karşılaşıp kıyaslanmayacak seridir ama Kenshin serisini sevdiğim komedi işlenişlerine örnek olarak vermek istedim...
Yani hani bana desen oturup da izler misin yeniden diye ''hayır'' derim kesinlikle
Squaw- Hiper Animeci
Ruh Hali :
zhenya ben elfen i sevdim ama dediğim gibi o çıplak olma kavramını bazı yerlerde gereksiz kullanmışlar, kızı 10 dk d abir soymaları saçma geldi. sadece kişiliği dönüştüğü zaman olsa gayet mantıklı
neyse ourana gelıyım. şok oldum ya nasıl bi kız öyle XD varya bi an dehşete düştüm shounen ai mi izliyorum diye
bu arada aradaki bi kaç küfürcük uçuştu XD espiri katmış animeeye. çizimlere gelirsek berbat
hayır mustafa ıkıye başladım. yazdıklarını şimdi okudum
neyse ourana gelıyım. şok oldum ya nasıl bi kız öyle XD varya bi an dehşete düştüm shounen ai mi izliyorum diye
bu arada aradaki bi kaç küfürcük uçuştu XD espiri katmış animeeye. çizimlere gelirsek berbat
hayır mustafa ıkıye başladım. yazdıklarını şimdi okudum
Ruh Hali :
@Squaw : Yaa gelme üstüme bırakırım şimdi ha
Ben ciddi, konusu, hikayesi olan, felsefesi olan kanlı sahneleri göstemede tereddüt etmeyen, karakter psikolojisi iyi yansıtılan serileri severim. yani tipik başyapıt ... Ama arada böyle serilerde iyi gidiyor.
Başladık artık, umarım memnun kalırım ^^''
*kızlar için güzel bir seri ortada bu kadar kawai erkek olan bir yapım olunca* kısmını görmemezlikten geliyorum. *Kan görmek istiyorum ben : )*
***hoşgeldin Ezgi
Elfen Lied'in bana ilk 20 dk bile yeter ya... o müzik eşliğinde yapılan katliamlı giriş ** ...
Ben ciddi, konusu, hikayesi olan, felsefesi olan kanlı sahneleri göstemede tereddüt etmeyen, karakter psikolojisi iyi yansıtılan serileri severim. yani tipik başyapıt ... Ama arada böyle serilerde iyi gidiyor.
Başladık artık, umarım memnun kalırım ^^''
*kızlar için güzel bir seri ortada bu kadar kawai erkek olan bir yapım olunca* kısmını görmemezlikten geliyorum. *Kan görmek istiyorum ben : )*
***hoşgeldin Ezgi
Elfen Lied'in bana ilk 20 dk bile yeter ya... o müzik eşliğinde yapılan katliamlı giriş ** ...
meyday- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Aaaa hatta bir bölümde Kenshin.e gönderme de var seride yani kötü anlamda değil de bir kostümlü karşılama bölümünde Kenshin.de bir tarihi dönemdeki grup kılığına giriyorlar süperdi hatta tasarımları çok beğenmiştim...
Ama yazdığın gibi Meyday arada böyle seriler de gerekiyor stres atıyorsun izlerken heleki Elfen Lied izledikten sonra gerekiyor ben de Texhnolyze ve de Kenshin yapımları sonrasında izlemiştim iyi gelmişti böyle ağır bir dram olan Texhonolyze'den sonra özellikle de
Ama yazdığın gibi Meyday arada böyle seriler de gerekiyor stres atıyorsun izlerken heleki Elfen Lied izledikten sonra gerekiyor ben de Texhnolyze ve de Kenshin yapımları sonrasında izlemiştim iyi gelmişti böyle ağır bir dram olan Texhonolyze'den sonra özellikle de
Squaw- Hiper Animeci
Ruh Hali :
hoşbulduk mustafa
kesinlikle açılış müziği süper gitmişti elfende. ben illaki kanlı anıme olsun dye bi zaafım yok ama karakter psikolojisi iyi yansıtılan animeler benim için de çok önemli. izlediğim shoujo aniemede bile bunu araraım ben. bu arada benı oyalayıp ouranı mı izliosun bi yandan sen
kesinlikle açılış müziği süper gitmişti elfende. ben illaki kanlı anıme olsun dye bi zaafım yok ama karakter psikolojisi iyi yansıtılan animeler benim için de çok önemli. izlediğim shoujo aniemede bile bunu araraım ben. bu arada benı oyalayıp ouranı mı izliosun bi yandan sen
Ruh Hali :
Ne alakası var bonus topluyorum ben ... hem cevabı geç yazan sensin
@squaw : 1-2 seri sonraki hedefim Kenshin
@squaw : 1-2 seri sonraki hedefim Kenshin
meyday- Hiper Animeci
Ruh Hali :
25 sayfadaki 40 sayfası • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40
25 sayfadaki 40 sayfası