Umineko no Naku Koro ni
+11
juvenil
SheaN
AreaOfEffect
LordCha
Skullchukka
Unde®minE
gundamaster
Walrus
S.Tensei
bLue-Dragon
meyday
15 posters
6 sayfadaki 7 sayfası
6 sayfadaki 7 sayfası • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Geri: Umineko no Naku Koro ni
Ben şimdi ne yapayım... -_-
- Spoiler:
- Herşey mümkün..
Unde®minE- Hiper Animeci
Ruh Hali :
- Spoiler:
- Battler kaybetsede o zaman yeni bir planı var ya da kitabenin doğru mu yalan mı onu çözmek istiyor. Eğer kitabe yalansa Beatrice diye birşey yok hepsinin yalan olduğu ortaya çıkacak.
bLue-Dragon- Encoder
Ruh Hali :
En son Skullchukka tarafından Paz 6 Eyl. - 19:25 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
- Spoiler:
- Skullchukka'nın Furude'de yaptığı tanıtımları şöyle bir okudum da gözüme şu takıldı:
Banquet of The Golden Witch(Altın Cadı'nın Ziyafeti)
-12. bölümden itibaren "Altın Cadı'nın Ziyafeti" başlığındaki yeni oyuna dahil olacağız. Şimdi biz 11. bölümdeyiz, yani, Ziyafetten önceki son bölümde. Bu bölümün adı ise, Koridor Matı. Bir önceki, yani, Battler'ın Mat olduğu bölümün adı, Aptal Matı'ydı çünkü Battler'ın hiçbirşeyden haberi yoktu "aptal" niteliğindeydi. Bu sefer, Koridor Matı adlı bölüm olduğuna göre, Battler bu bölümde yine yenilecek. Sanırım, bu da bu seferlik, beni haksız çıkarıyor, yani Battler gerçekten bu seferlik de mat oldu. Yalnız anlamadığım olay ise, Koridor Matı'nın mantığı. Satrançta, şah en kenardadır, önünde kendisine ait 3 taş vardır ve sıkışmıştır, bu sırada en kenara gelen bir kaleyle mat olur. Şimdi düşünürsek, Battler'ın her zaman önünde duran fakat onun yenilmesine sebep olan bu 3 kişi kim ?
Senaryonun ucu bucağı da yok yalnız.. -_-"
Videolar nasılsa bende açılmayacak, youtube'a girip, flash'ı olduğu halde videoları izleyemeyen insan olarak, yorumumu yapıp videolardaki spoiler'ları göremeden ezik ezik bekliyeceğim.. =(
Unde®minE- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Unde®minE demiş ki:
- Spoiler:
Skullchukka'nın Furude'de yaptığı tanıtımları şöyle bir okudum da gözüme şu takıldı:
Banquet of The Golden Witch(Altın Cadı'nın Ziyafeti)
-12. bölümden itibaren "Altın Cadı'nın Ziyafeti" başlığındaki yeni oyuna dahil olacağız. Şimdi biz 11. bölümdeyiz, yani, Ziyafetten önceki son bölümde. Bu bölümün adı ise, Koridor Matı. Bir önceki, yani, Battler'ın Mat olduğu bölümün adı, Aptal Matı'ydı çünkü Battler'ın hiçbirşeyden haberi yoktu "aptal" niteliğindeydi. Bu sefer, Koridor Matı adlı bölüm olduğuna göre, Battler bu bölümde yine yenilecek. Sanırım, bu da bu seferlik, beni haksız çıkarıyor, yani Battler gerçekten bu seferlik de mat oldu. Yalnız anlamadığım olay ise, Koridor Matı'nın mantığı. Satrançta, şah en kenardadır, önünde kendisine ait 3 taş vardır ve sıkışmıştır, bu sırada en kenara gelen bir kaleyle mat olur. Şimdi düşünürsek, Battler'ın her zaman önünde duran fakat onun yenilmesine sebep olan bu 3 kişi kim ?
Senaryonun ucu bucağı da yok yalnız.. -_-"
- Spoiler:
- Uu-. Güzel mantık. Zaten 10. bölümün ismi "Kabul" idi. Yalnız 1. oyunda yenildiğini nereden çıkardın? Cadıları kabul etti mi ki? Bir taraf yenilinceye kadar oyun devam edecekse, niçin 1. oyunda yenildikten sonra devam etti oyun? Beatrice "ben yendim" diyip bitiremez miydi? Peki mat olan gerçekten Battler mı acaba? Peki bu oyunlarda Bernkastel'in yeri var mıdır sizce? İkisi de (Beatrice & Bernkastel) sözde cadı ise?
(İnsanın böyle dengesini bozarım işte )
Biliyordum kafamı karıştıracağını
O halde şöyle düzelteyim:
- Spoiler:
- Bölüm isimlerindeki mat, "yenilmek" değil de, herkesin ölmesi anlamına geliyor. Hani geçen sefer herkes ölmüştü de, Maria-chan not göndermişti falan. Yani hala kimsenin yendiği yok. Bernkastel'in yeri, bir sonraki sefer belli olacak. Çünkü, Altın Cadı'nın Ziyafeti'nden sonra Altın Cadı'nın İttifakı geliyor. Bu ittifakta, Bernkastel'in nasıl bir payı vardır, orasını karıştırmıyayım şimdiden:D
Unde®minE- Hiper Animeci
Ruh Hali :
- Spoiler:
- Çok güzel mantıklar yürütüyorsun Egemen. İlk oyunda birşey olmadı ki. Onu oyun bile saymayalım biz. 5den sonrasını sayalım Battler değilse Beatrice mi? Battler mat olmadı. Nasıl satrançta bir taşı feda edersin Battlerda inandığını söyleyerek taşı feda ediyor.
bLue-Dragon- Encoder
Ruh Hali :
Yalnız, Egemen mantık yürütmüyor, yürütülmüş mantıkları dağıtıyor:D
Unde®minE- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Unde®minE demiş ki:Biliyordum kafamı karıştıracağını
- Spoiler:
Bölüm isimlerindeki mat, "yenilmek" değil de, herkesin ölmesi anlamına geliyor. Hani geçen sefer herkes ölmüştü de, Maria-chan not göndermişti falan. Yani hala kimsenin yendiği yok. Bernkastel'in yeri, bir sonraki sefer belli olacak. Çünkü, Altın Cadı'nın Ziyafeti'nden sonra Altın Cadı'nın İttifakı geliyor. Bu ittifakta, Bernkastel'in nasıl bir payı vardır, orasını karıştırmıyayım şimdiden:D
- Spoiler:
- Wiki: Mat, satrançta taraflardan birinin şahının, rakip tarafından kıpırdayamayacak şekilde tehdit edilmesi durumu. Mat olan oyuncu oyunu kaybeder.
Peki. Bu durumda Battler'ın şah'ı ne / kim olabilir? Şahı oyundan silmezsin. Herkes ölürse mat olmaz, başka bir şey olur. (Satranç olarak düşünürsen)
Peki o notu Maria-chan'ın yolladığına dair bir kanıtın var mı?
Peki, cadının amacı varlığını Battler'a kabul ettirmekse; ve Battler bunu sözlü olarak kabul etmişse, bu durumda bir sonraki oyun kurulabilir mi? Bölüm 07'den Battler vs Beato sahnesi:
"Oyun, sen kaybedene kadar gerektiği kadar tekrarlanacaktır. ... Bana boyun eğip, cadıların varlığını kabul edene kadar
"Cadıların varlığını kabul edene kadar sürecek sonsuz bir işkence!"
Bölüm 10 Maria vs Battler sahnesi:
"Battler Beatrice'ye inanıyor mu?"
"Evet. İnanıyorum. Beatrice var. Garip büyüler kullanabilen biri. ... Zanlıyı aramak tamamen bir zaman kaybıydı. Bizler, yalnızca cadıya inanıvermeliydik. "
Edit: Mantık yürütüyorum. Söylediğim şeylerin cevabını ben de bilmiyorum (biliyor da olabilirim), When They Cry 4 (Cevap bölümleri) okumadım çünkü.
Pes. Benden pes.
- Spoiler:
- Evet. İnanıyorum. Skullchukka var. Garip cümleler kullanabilen biri. ... İleriyi aramak tamamen zaman kaybıydı. Ben, yalnızca Skullchukka'ya inanıvermeliydim.
Unde®minE- Hiper Animeci
Ruh Hali :
@Skullchukka:
- Spoiler:
Unde®minE- Hiper Animeci
Ruh Hali :
juvenil- Aktif üye
Ruh Hali :
- Spoiler:
- Ağzından çıkan bir sözle hiçbirşeyin varlığı kabul edilemez. Ancak kalbinden inanırsa kabul edilebilir. Ne malum yalan söylemediği Battlerın. Battlerın cadıya inanıyorum sözü kandırmacaydı. Cadı kalb işinden anlamaz Battler kalpten inanana kadar bu iş bitmez
bLue-Dragon- Encoder
Ruh Hali :
Yalnız Juvenil, feci spoiler o resim
Unde®minE- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Unde®minE demiş ki:Yalnız Juvenil, feci spoiler o resim
hadi yaaa,ben sadece fan art gözüyle beğenip almıştım bu resmi O.o
juvenil- Aktif üye
Ruh Hali :
Birazda benden : )
- Spoiler:
- Bir defa öyle dar pencereden bakamıyorum. Oyunun sadece Beatrice ve Battler arasında geçmediğini kanısındayım. Oyunun bize gösterilen kısımlarıyla hiç bir sonuca daha ulaşamadım.
Acaba şah gerçekten Battler mi? Yoksa o da bir oyun taşı mı? Ayrıca Beatrice'nin yeni bir isteği daha oldu kendisinden mobilyası olması yönünde. Eee şimdi amaç ne oldu birden ??
Serinin başından beri Kinzo nun taşların dağıtıldığı ve oyunun başladığını haykırdığı kareler var. Kinzo bu oyunda ne kadar etkili? Beatrice'nin bahsettiği Kinzo ile karşılaşmasında yaşadığı ve olayları buraya getiren gerçek/talihsizlik ne?
Kinzo'nun başka cadısı da var mı? Bernkastel kime güçlerini ödünç vereceğini söyledi? Bu kişi veya Bernkastel şu an bile oyuna müdehalede bulunuyor olabilir mi? (onlar bile (eğer varsa tabi) köşeye sıkışan taraf olabilir ilerde gibi geliyor bana)
Kinzo'nun mobilyaları/piyonları? (Shannon bile ninja vari sıçramalar yapıyoo, hizmetkarların kimileride pek normal durmuyoo)
Daha Beatrice'nin güçlerini tam kazanamamış olması da söz konusu.
11. bölümde Bernkastel in ne işi var. Yüzünden maske gibi birşey mi çıkarıyordu
meyday- Hiper Animeci
Ruh Hali :
- Spoiler:
- Maske değildi o Mustafa resmen keçi kafası çıktı. Neyse işte Rika ve Berni karıştırıyorum. Hemen Rika sandım onu. Olabilirde belki.
bLue-Dragon- Encoder
Ruh Hali :
@Meyday:
- Spoiler:
- Tabiki de dediğin gibi olay sadece battler-beato arasında geçmiyor, sadece onlardan ibaret olan basit bir mantık yürüttüm ben ^^ Salladığım senaryolardan birinde ise, Bernkastel'in doğal olarak tabiki de Battler'a yardım edeceğini düşünüyorum. Yani Maria'ya yardım edecek hali yok, hoş, edebilir ama söz konusu olan Maria değil, Battler. Gidip Bern, Kinzo'ya yardım edeceğim ayağına Battler'a yardım ederse, ben orada yuhalar, susar, transa geçer ya da başka kendini kaybetme yöntemlerini uygular, sadece izlerim. ^^ Bern eğer Beato'ya yardım ederse, bu zamana kadar gördüğüm Umineko resimlerine lanet olsun:D
Ayrıca, meyday, o soruların hepsine de katılıyorum, benim de o kadar çok sorum var ki her karakterin bir ayrıcalığı var, yani herkes satranç tahtasında bir taş, kimin nerede ne zaman çıkacağını asla bilemiyor insan. Mesela, Maria. O notu yazan Maria değildi *Skullchukka'ya bakar* Bunu destekleyen düşüncelerimden sadece biri ise, Maria "ölmüş olacağım" demez, kendinden 3. kişi olarak bahseder "Maria ölmüş olur" falan der, en basitinden:D Maria yazmadıysa kim yazdı ? O notu alanlar, daha sonra ne yaptı ? Not neden Higurashi'yle benzerlik taşıyordu, benzerlik taşıyorsa önemli bir olay olmalıydı bu not işi, neden unutuldu şimdilik ? Gibi bir sürü soru çıkıyor yine:D
Kinzo ise bana göre sadece Beato'nun "oyuncaklarından" biri. Beato, Battler'a "mobilyam ol" demişti, Battler kabul etseydi bana göre Kinzo'dan farkı kalmazdı. Sanırım Kinzo da sadece bir mobilya, sıradan değil tabi ki, olaylardan haberdar olan bir mobilya. Şimdilik Kinzo'dan pek birşey beklemiyorum, sanki sadece, animeyi izlerken "Neler dönüyor burada anlamıyorum nano desu yo" diyen kişiler için olayı özetliyen biri Kinzo.
Saçma sorularımdan birkaçı daha:
-Adadaki herkesin bir ayrıcalığı varsa, onlar da satranç tahtasında mı ? (Evet, tabiki de satranç tahtasında, Battler ve Beato istediklerini yaptırıyorlarsa, öyleler) Peki, ölenlerden hangileri piyondu ? Piyon olmayanların, yani güçlü taşların yerini dolduran kişilerin, o taş olmasındaki neden nedir ?
-Bir de aklımda sadece Kitabe'de olan cümleler var. Ezberledim desem yeridir. Şimdi, Kitabe'de eğer ki bilmece çözülürse tabi, Beatrice 4 tane hazine bağışlayacak.
Birisi, Altın Diyar'ındaki bütün altın olacak.
Birisi, bütün ölmüş ruhların canlandırılması olacak.
Birisi, kayıp aşkın bile canlandırılması olacak.
Birisi, Cadı'yı sonsuza kadar uykuya koymak olacak.
Şimdi, aklıma ister istemez şöyle birşey geliyor: Kinzo için de geçerlilik kazanıyorsa bu maddeler *tabi yaşarsa, ruhunu alma olayları da var*, Kinzo'ya göre kayıp aşk Beatrice'dir, Beatrice insan değil, o da canlanır mı ki, eğer canlanırsa uykuya nasıl konacak bu kadın ? Gibisinden saçma sapan şeyler geliyor aklıma, amaç soru çıkarmak olunca malzeme bol:D
Unde®minE- Hiper Animeci
Ruh Hali :
- Spoiler:
- Adada toplam 18 kişi var. Bir satrançta siyah ve beyaz 16ar tanedir. Burada 2 kişi oyun dışıdır. Yada Maria ve 1 kişi daha karşı tarafta yer alıyor. Piyonlar ise arkaplanda kalan karakterlerdir diye düşünüyorum.
bLue-Dragon- Encoder
Ruh Hali :
meyday demiş ki:Birazda benden : )Skullchukka sende durmadan ger bizi
- Spoiler:
Bir defa öyle dar pencereden bakamıyorum. Oyunun sadece Beatrice ve Battler arasında geçmediğini kanısındayım. Oyunun bize gösterilen kısımlarıyla hiç bir sonuca daha ulaşamadım.
Acaba şah gerçekten Battler mi? Yoksa o da bir oyun taşı mı? Ayrıca Beatrice'nin yeni bir isteği daha oldu kendisinden mobilyası olması yönünde. Eee şimdi amaç ne oldu birden ??
Serinin başından beri Kinzo nun taşların dağıtıldığı ve oyunun başladığını haykırdığı kareler var. Kinzo bu oyunda ne kadar etkili? Beatrice'nin bahsettiği Kinzo ile karşılaşmasında yaşadığı ve olayları buraya getiren gerçek/talihsizlik ne?
Kinzo'nun başka cadısı da var mı? Bernkastel kime güçlerini ödünç vereceğini söyledi? Bu kişi veya Bernkastel şu an bile oyuna müdehalede bulunuyor olabilir mi? (onlar bile (eğer varsa tabi) köşeye sıkışan taraf olabilir ilerde gibi geliyor bana)
Kinzo'nun mobilyaları/piyonları? (Shannon bile ninja vari sıçramalar yapıyoo, hizmetkarların kimileride pek normal durmuyoo)
Daha Beatrice'nin güçlerini tam kazanamamış olması da söz konusu.
11. bölümde Bernkastel in ne işi var. Yüzünden maske gibi birşey mi çıkarıyordu
- Spoiler:
- Dikkatli bak bakalım Bernkastel mi o? Bernkastelse maske mi takıyordu? Ne maskesiydi o?
Beatrice'nin isteği yalnızca Battler'ın kendisinden özel bir şey istemesinden kaynaklanıyor. Oyun kurallarınca Beatrice kendini göstermeyebilir, ancak Battler göster kendini diyor, o da "madem öyle sen de benim mobilyam ol!" diyor.
Hiç mi satranç oynamadınız gençler? Satrançta her taş önemlidir. Piyon bile. En basit bir piyon bile karşı tarafın dikkatsizliğinden faydalanıp vezir olabilir...
Unde®minE demiş ki:Uçuyorum, uçuyoruuum, düşürün benii
- Spoiler:
Tabiki
de dediğin gibi olay sadece battler-beato arasında geçmiyor, sadece
onlardan ibaret olan basit bir mantık yürüttüm ben ^^ Salladığım
senaryolardan birinde ise, Bernkastel'in doğal olarak tabiki de
Battler'a yardım edeceğini düşünüyorum. Yani Maria'ya yardım edecek
hali yok, hoş, edebilir ama söz konusu olan Maria değil, Battler. Gidip
Bern, Kinzo'ya yardım edeceğim ayağına Battler'a yardım ederse, ben
orada yuhalar, susar, transa geçer ya da başka kendini kaybetme
yöntemlerini uygular, sadece izlerim. ^^ Bern eğer Beato'ya yardım
ederse, bu zamana kadar gördüğüm Umineko resimlerine lanet olsun:D
Ayrıca,
meyday, o soruların hepsine de katılıyorum, benim de o kadar çok sorum
var ki her karakterin bir ayrıcalığı var, yani herkes satranç
tahtasında bir taş, kimin nerede ne zaman çıkacağını asla bilemiyor
insan. Mesela, Maria. O notu yazan Maria değildi *Skullchukka'ya bakar*
Bunu destekleyen düşüncelerimden sadece biri ise, Maria "ölmüş
olacağım" demez, kendinden 3. kişi olarak bahseder "Maria ölmüş olur"
falan der, en basitinden:D Maria yazmadıysa kim yazdı ? O notu alanlar,
daha sonra ne yaptı ? Not neden Higurashi'yle benzerlik taşıyordu,
benzerlik taşıyorsa önemli bir olay olmalıydı bu not işi, neden
unutuldu şimdilik ? Gibi bir sürü soru çıkıyor yine:D
Kinzo ise
bana göre sadece Beato'nun "oyuncaklarından" biri. Beato, Battler'a
"mobilyam ol" demişti, Battler kabul etseydi bana göre Kinzo'dan farkı
kalmazdı. Sanırım Kinzo da sadece bir mobilya, sıradan değil tabi ki,
olaylardan haberdar olan bir mobilya. Şimdilik Kinzo'dan pek birşey
beklemiyorum, sanki sadece, animeyi izlerken "Neler dönüyor burada
anlamıyorum nano desu yo" diyen kişiler için olayı özetliyen biri Kinzo.
Saçma sorularımdan birkaçı daha:
-Adadaki
herkesin bir ayrıcalığı varsa, onlar da satranç tahtasında mı ? (Evet,
tabiki de satranç tahtasında, Battler ve Beato istediklerini
yaptırıyorlarsa, öyleler) Peki, ölenlerden hangileri piyondu ? Piyon
olmayanların, yani güçlü taşların yerini dolduran kişilerin, o taş
olmasındaki neden nedir ?
-Bir de aklımda sadece Kitabe'de olan
cümleler var. Ezberledim desem yeridir. Şimdi, Kitabe'de eğer ki
bilmece çözülürse tabi, Beatrice 4 tane hazine bağışlayacak.
Birisi, Altın Diyar'ındaki bütün altın olacak.
Birisi, bütün ölmüş ruhların canlandırılması olacak.
Birisi, kayıp aşkın bile canlandırılması olacak.
Birisi, Cadı'yı sonsuza kadar uykuya koymak olacak.
Şimdi,
aklıma ister istemez şöyle birşey geliyor: Kinzo için de geçerlilik
kazanıyorsa bu maddeler *tabi yaşarsa, ruhunu alma olayları da var*,
Kinzo'ya göre kayıp aşk Beatrice'dir, Beatrice insan değil, o da
canlanır mı ki, eğer canlanırsa uykuya nasıl konacak bu kadın ?
Gibisinden saçma sapan şeyler geliyor aklıma, amaç soru çıkarmak olunca
malzeme bol:D
Ben o notu Maria yazmadı demedim. Maria'nın yazdığına dair bir kanıtın var mı sadece dedim. Bu bir.
İkincisi niçin o "piyon" dediklerin adada olabilir? Kitabeye göre ne gerekiyor? Kurban. Aile toplantısından daha bol o kadar kurbanı nerede bulacaksın?
bLue-Dragon demiş ki:
- Spoiler:
Adada toplam 18 kişi
var. Bir satrançta siyah ve beyaz 16ar tanedir. Burada 2 kişi oyun
dışıdır. Yada Maria ve 1 kişi daha karşı tarafta yer alıyor. Piyonlar
ise arkaplanda kalan karakterlerdir diye düşünüyorum.
- Spoiler:
- Adada 18 kişi olduğunu nereden biliyorsun? Bu oyunda en büyük olay mantıken adada 18+X'in olduğunu kanıtlamaya çalışmak değil mi? Eğer öyleyse, Beatrice kanlı canlı bir insandır ve cinayetleri o işlemiştir, cadıya falan da gerek kalmaz. Bu gibi şeylerde yazdığım "last queen part problem" oluyor. Bunu ancak Beatrice "Adada 18den fazla kişi yoktur." derse çürütebiliriz.
En son Skullchukka tarafından Ptsi 7 Eyl. - 17:42 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Şimdiye kadar benim amacımı anlamış olmalısınız, forum kullanıcıları. Tek amacım sizin kafanızı karıştırmak. Ancak elbette, yapacak bir şeyiniz yok; bunu böyle kabul etmelisiniz. Size sunulan her şeyi kabul edin, forum kullanıcıları, sorgulamayın, düşünmeyin. Yalnızca kabul edin.
Kyhahahahhahahahahaha
AHAHAHAHAHAHAHAHA~!
Kyhahahahhahahahahaha
AHAHAHAHAHAHAHAHA~!
- Spoiler:
Egemen kafamızı cidden karıştırıyorsun ama senin kafa karıştırmanı bile seviyorum. Konuşmak sohbet etmek eğlenceli oluyor.
- Spoiler:
- 11.bölümde göreceğimiz o kişi. Berndir bence. Artık onunda oyuna tam anlamıyla dahil olacaktır gibime geliyor.
- Spoiler:
- Bern=Rika zaten
bLue-Dragon- Encoder
Ruh Hali :
bLue-Dragon demiş ki:
Furudedeki konuları takip eden baksın.
- Spoiler:
Bern=Rika zaten
- Spoiler:
Değil.
6 sayfadaki 7 sayfası • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7