Umineko no Naku Koro ni
+11
juvenil
SheaN
AreaOfEffect
LordCha
Skullchukka
Unde®minE
gundamaster
Walrus
S.Tensei
bLue-Dragon
meyday
15 posters
2 sayfadaki 7 sayfası
2 sayfadaki 7 sayfası • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Geri: Umineko no Naku Koro ni
Erken çevirirsen erken izleriz ^^ Ancak, izleyip de "HOHOHO bölüm 9 dehşet, çok şey oldu, çok şey oldu, uu" dersen.. T_T
Unde®minE- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Beatrice, 5.inci bölümde ortaya çıkması cinayetlerin işlenmesini biraz daha karıştırıken en başta söylendiği gibi ona itaat etme'nin etkisi olduğunu ve o cinayetleri insanları kullanarak sanki imkansız gibi gösterildiğini ama açıklamanın olduğunu düşünüyorum.
İlk 5 bölümdeki cinayetler ile ilgili düşüncem;
İlk 5 bölümdeki cinayetler ile ilgili düşüncem;
- Spoiler:
- ilk olarak zayıf ve dengesiz kişilikli maria ile bağlantıya geçildi ama aslında olayların en başındaki madalyonları akla getiriyor.Maria iki madalyon vererek onların koruması olduğunu söylemişti.Maria'nın kullanıldığını düşünüyorum bu olayda.
İkinci olarak ilk olarak madalyonların birisinin verildiğini gören biri(kız annesine verirken) korkuyu ve matıksızlığı arttırmak için sadece kapıya ablemleri çizdi.
Üçüncü olarak cesetlerin yüzlerini tanınmaz hale getirerek kendisinin ölü veya yaşıyanynaların arasında olduğu düşündürerek karıştırdı.Cesetleri sadece kıyafetler anlamaları için yüzlerini parçaladı ve kendisinin grubun içinde olmasını sağladı.Diğer bir yandanda sahte bir ceset durumu ile grubun kendi içerisindeki az olan güvenini dahada azalttı.
Dördüncü olarak ilk başta iki ya da üç kişinin çalıştığını düşünüyorum yalnız sonra tek kalmak için cesetleri garaja taşıdıktan sonra diğerini/lerinide öldürdü ve bu sayede tek kalarak gizliliğini korudu.
Beşinci olarak önce nişan yüzüğü verip sevdiği kızın ve sonrada ailesinin öldürülmesi üzerine tek kalan çocuğun en az şüphelinmesi için diğerleri tarafından kendisi için en değerli olanları öldürmüşte olabilir, böylece şüpheleri kendinden uzak tutacak ve grupla beraber kalabilecekti.
Altıncı olarak şatoyu en iyi bilenlerden biri olan büyükbabanın önce odasından kaçması sonrada fırında yanmış halde bulmaları.Yüzü belli olmadığı için sadece ayaklarından tanıyacağını düşündüğünden bir cesedi oradaya atıp başka bir cesetten aldığı iki ek ayak parmağınıda çivi ile ekleyip üzerini etle kapatarak fırına atmış olabilir.Et kızarıcağından otopsi yapılmadan anlanması çok zor çünkü.Ayrıca beatrice'si en çok sevenlerden biri o.Hizmetkarlar ve maria ona çok saygı duyuyorlar ama diğer bir yandan altın için aileden biri olma riskide var 'ana katilin'.
Beşinci bölümde cadıları görüyoruz ama dierk müdahale yapamıyorlar anlaşılan ve bunun içten biri tarafından yapıldığını düşünüyorum.
İlk bölüm bitip ikinci parça başka bir bakış ve karakterleri daha iyi tanıyarak 6.da yeniden başlıyor.Higurashi'ye yakışan yeniden farklı açıdan başlamayı buradada görüyoruz.Kesinlikle etkileyici.
- Spoiler:
- Yalnız bu sefer adada bir okul olduğunu görüyoruz ve bölüm 1 de olduğu gibi aile toplantısı yerine bölüm 2 de burada yaşıyorlar.Okulda geçen sahneleri sevdim, kız güçlü görünmeye çalışıp denesede onun güçsüz yanının çıkışını görücez gibime geliyor ve zaten bu çoktan başladı.
Yinede beatrice'i kumsalda o kızla tatlı yerken ki halini sevimli buldum.Özelliklede tatlıyı sevdiği kısmı.İki hikayede de ortak birşey var, o da kanon'un cadı karşıtı olması.Sadece diğer hizetçi kızın güvenliği için cadı ya karşı çıkmaz gibi görünüyor.Beraber büyüdükleri ve aralarında derin ve ince bir arkadaşlık bağı olduğundan diye düşünüyorum.
Arkadaşım öncelikle yazdıklarının tamamını spoiler içine al.
Yazdıklarından seriyi daha dikkatli izlemen gerektiğini düşünüyorum.
Yazdıklarından seriyi daha dikkatli izlemen gerektiğini düşünüyorum.
- Spoiler:
- Adada okul? Ayrıca "garaja götürmek" "etle kapatmak"
meyday- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Okul adada değildir. Jessica adadaki malikanede yaşar ancak okulu anakaradadır.
Ayrıca, ilginç teorilerde bulunulmuş. Yine de olur mu olur, çünkü Visual Novel Episode 5 (şu yeni çıkan oyun) başında şunu öğreniyoruz;
YOU KNOW NOTHING
Ayrıca insanlar çok karıştırıyor gibi karakter isimlerini. Sitemde bir karakter bağı portresi yaptım ancak pek kullanışlı olmadı. En yakın zamanda güncelleyeyim onu.
Ayrıca, ilginç teorilerde bulunulmuş. Yine de olur mu olur, çünkü Visual Novel Episode 5 (şu yeni çıkan oyun) başında şunu öğreniyoruz;
YOU KNOW NOTHING
Ayrıca insanlar çok karıştırıyor gibi karakter isimlerini. Sitemde bir karakter bağı portresi yaptım ancak pek kullanışlı olmadı. En yakın zamanda güncelleyeyim onu.
Bence higurashi'den güzel olmuş görünüm açısından.Ortamı,işlenmesi ve kıyafetleri görüntü kalitesiyle çok sevdim.Higurashidekilerin aksine burada maria hariç tüm karakterler biraz daha büyük ve bu daha güzel bir hale getirmiş.İlk bölümde kanon'Un elindeki satırı rena'dan çok hoş bir hatırlatma olmuş
Demin 9.bölümü izledim.
- Spoiler:
- Şimdi Battlerın yaptığı gibi düşünüyorum. Bu cinayetler büyüyle yapılmadı. Ve ya yapıldı. Onun savaşını verirken bence bu cinayetler nasıl oldu sorusuna tam bir cevap veremeyiz sadece tahminde bulunabiliriz. Şuan bana göre ilk önce Bearticenin gücü nedir? sorusuna cevap verilmeli. Şuan Beatrice büyüyle ne yaparken gördük veya duyduk. Öncelikle Beatricenin Kinzoya altın bahşettiğini böylece zengin olduğunu biliyoruz. İkincisi ise büyüyle pipetini vb. şeyleri hemen eline alabildiğini biliyoruz. Üçüncüsü ise Marianın şekerini eski haline getirmesi. Dördüncüsü ise bu kazıkları çağırması. Daha görmüş olabiliriz ama hatırlamıyorum. İçimden birses bu seridede bir sendrom olabileceğini söylüyor yada ona benzer birşey. Eğer sendrom vb. şeyler varsa Higurashide ki gibi bilinci kaybedip cinayet işleme olanağı var. Bunuda unutmayınız bence izlerken bu kesindir diyemeyizde
bLue-Dragon- Encoder
Ruh Hali :
Yok, kesinlikle hiçbir şeyden emin değiliz.
Yazının devamı episode 7 ve üstünden spoiler içerir. Ağır bir yazıdır, kafanızı toplayıp okuyun.
Battler'ın kesin bir cevap vermesi şu şekilde oluyor; Umineko artık tamamen bir satranç oyununa döndü. İki taraftan birisi yenilene kadar devam edecek.
Ancak, dedektif romanlarında "last part queen problem" denen bir sorun vardır. Türkçe karşılığı "son kısım kraliçe sorunu" gibi saçma bir şeydir. (satrançla alakalı olmayan bir terim, ancak olabilir de) Bu, şu demektir:
Ancak Beatrice, Battler'a bir dayanak olması için (ve kendi çıkarına da kullanmak için) kırmızı gerçek kuralını bize sunuyor. Buna göre, eğer Beatrice adadaki kişi sayısı 18den fazla değildir derse, biz bunu gerçek olarak kabul etmeliyiz çünkü oyunun kuralı budur. Beato böyle yaparak "last part queen" sorununu ortadan kaldırıyor.
Durum böyle olunca, Battler bunu kazanmak için kendi çıkarına kullanabilir. Cinayetler gerçekten de büyü ile işlenmiş olsa da, akıllıca kurulmuş bir cümleyi kırmızı ile tekrarlamazsa ve buna karşı olarak kırmızı bir gerçek sunmazsa, Beatrice o hamleyi kaybetmiş sayılıyor.
Bu yazdıklarım, Ryukishi07'nin (Umineko & Higurashi yaratıcısı) kaleminden çıkan bir yazıdan küçük çeviriler ile derlenmiştir. Zamanı gelince hepsi çevrilecektir; Umineko & Higurashi ile pek çok şey açıklayan - düşünsel bir yazı, ancak şimdilik buna hazır değilsiniz. (Spoiler olur çünkü ^^)
Peh peh, bir animeyi çevirirken, takipçilerini bu kadar düşünen başka birisi var mıdır acaba
Yazının devamı episode 7 ve üstünden spoiler içerir. Ağır bir yazıdır, kafanızı toplayıp okuyun.
Battler'ın kesin bir cevap vermesi şu şekilde oluyor; Umineko artık tamamen bir satranç oyununa döndü. İki taraftan birisi yenilene kadar devam edecek.
Ancak, dedektif romanlarında "last part queen problem" denen bir sorun vardır. Türkçe karşılığı "son kısım kraliçe sorunu" gibi saçma bir şeydir. (satrançla alakalı olmayan bir terim, ancak olabilir de) Bu, şu demektir:
Bir romanda, bir cinayet işlendiği zaman, dedektifin olay mahalini hiçbir zaman tam olarak taradığını bilemezsiniz. Her zaman "gözden kaçmış bir X" etmeni olabilir. Buna şeytan beyannamesi denir. Bir şeyin var olmadığının kanıtının imkânsız oluşudur. Adada 19 kişi vardır diyebilirsiniz, bunun için 19 kişiyi göstermeniz yeterlidir. Ancak adada 19 kişi yoktur diyemezsiniz, çünkü her zaman bilinmeyen bir kişin varlığı söz konusu olabilir. Adayı mümkün olan bütün teknoloji ile tarasanız bile, varlığını bilmediğiniz bir teknolojiyle fazladan 19. kişinin adada SAKLANMADIĞINI kesinlikle kanıtlayamazsınız. "Last part queen problem" budur.
Ancak Beatrice, Battler'a bir dayanak olması için (ve kendi çıkarına da kullanmak için) kırmızı gerçek kuralını bize sunuyor. Buna göre, eğer Beatrice adadaki kişi sayısı 18den fazla değildir derse, biz bunu gerçek olarak kabul etmeliyiz çünkü oyunun kuralı budur. Beato böyle yaparak "last part queen" sorununu ortadan kaldırıyor.
Durum böyle olunca, Battler bunu kazanmak için kendi çıkarına kullanabilir. Cinayetler gerçekten de büyü ile işlenmiş olsa da, akıllıca kurulmuş bir cümleyi kırmızı ile tekrarlamazsa ve buna karşı olarak kırmızı bir gerçek sunmazsa, Beatrice o hamleyi kaybetmiş sayılıyor.
Bu yazdıklarım, Ryukishi07'nin (Umineko & Higurashi yaratıcısı) kaleminden çıkan bir yazıdan küçük çeviriler ile derlenmiştir. Zamanı gelince hepsi çevrilecektir; Umineko & Higurashi ile pek çok şey açıklayan - düşünsel bir yazı, ancak şimdilik buna hazır değilsiniz. (Spoiler olur çünkü ^^)
Peh peh, bir animeyi çevirirken, takipçilerini bu kadar düşünen başka birisi var mıdır acaba
İngilizce bilenler için şu adreste anlatılmış ayrıca: Probatio diabolica
İleride bunun gibi daha farklı şeyler de çıkacaktır. Tamamen kafa yoran şeyler.
Anime bölüm 5 için spoiler:
İleride bunun gibi daha farklı şeyler de çıkacaktır. Tamamen kafa yoran şeyler.
Anime bölüm 5 için spoiler:
- Spoiler:
- Bölüm 5'te öğrendiğimiz hâliyle Beatrice'nin ünvanı "endless witch" yani "sonsuz" cadıdır; kafanızı biraz çalıştırın belki bir kaç teori ortaya çıkabilir. Gerçekten delice merak eden varsa, pm'den ne olduğunu söyleyebilrim ancak forumda vn ile ilgili yazı yazmamamız istenmiş, o yüzden anime dışında bir şey yazmıyorum.
AreaOfEffect- Mesaj Sayısı : 5
Ruh Hali :
Sonsuz cadı derken şuan ilk aklıma istediği herşeyi yapma gücü olan, ölümsüz biri geliyor.
bLue-Dragon- Encoder
Ruh Hali :
Hıı
Anlayış gösterip anime dışına çıkmadığınız ve spoiler butonu kullandığınız için teşekkürler arkadaşlar.
@Skullchukka: Senin kadar düşüneni yoktur. : )
- Spoiler:
- "endless witch"
Beatrice'in Battler'e sıkça tekrarladığı bir cümle var "bu oyunu sen kaybedene kadar sürdürücem/tekrarlıycam".
Bu cümleden Beatrice'in birşeyi ucu belli olmayacak şekilde sürdürme/tekrarlama gücü olduğu anlaşılıyor.
Ayrıca diğer küçük büyülerin cadılar arasında belirleyici olduğunu da düşünmüyorum, oldukça sıradan ve normal olması gerekir. Fark yaratan 5. bölümde cadıların birbirlerinden bahsederken anlattıkları olmalı.
Anlayış gösterip anime dışına çıkmadığınız ve spoiler butonu kullandığınız için teşekkürler arkadaşlar.
@Skullchukka: Senin kadar düşüneni yoktur. : )
meyday- Hiper Animeci
Ruh Hali :
- Spoiler:
- Beatrice onu bence kesin Bernkastele dayanarak söylüyor. Zaten biri kaybedince Bernkastel tekrar başa çevirecek olayı. Bence Beatricenin böyle bir gücü yok Ve gene bence her cadının gücü farklı.
bLue-Dragon- Encoder
Ruh Hali :
... Sen neler diyorsun
- Spoiler:
- Beatrice niye Bernkastel' e dayanarak söylesin?
Bernkastel'in tekrar başa çevirme gücü olduğuna dayanağın ne?
Şekeri yenilemek, kapı açmak, ateş yakmak vs gibi küçük büyüler cadılar arasında belirleyici olmamalı, olmaması gerek. ^^'
En son meyday tarafından Paz 30 Ağus. - 9:10 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
meyday- Hiper Animeci
Ruh Hali :
HOHO bu konuşmayı büyük bir zevkle gözlemliyorum.
meyday demiş ki:
- Spoiler:
Bernkastel'in tekrar başa çevirme gücü olduğuna dayanağın ne?
- Spoiler:
- Bunun cevabını verebilirim.
Puhaha... ileriki bölümlerdense verme
- Spoiler:
- Zaten almış kadar da oldum
meyday- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Spoiler değil aslında ama nolur nolmaz. ^^
- Spoiler:
- Yok hayır, Bernkastel zamanı falan resetlemiyor. Ancak benzer bir şey söz konusu, sadece düşünüp de bulunacak bir şey gibi değil.
...
- Spoiler:
- Resetlemiyor cevabı şimdilik yeterli ee düşünüp de bulunacak birşey gibi değil de demişsin, spoiler butonlarını açıp öğrenmeye de niyetim yok
İzleyip görelim ^^
Yinede benim Bernkastel için zamanda/boyutda hareket edip karışma veya ipuçları verme şeklinde müdahaleleri olduğuna dair fikirlerim oluşmuştu.
Neyse cevapta beklemiyorum, şimdilik belirsiz kalması da uygundur. ^^
meyday- Hiper Animeci
Ruh Hali :
- Spoiler:
Sanırım Bernkastel ile ilgili böyle bir spoiler aldığımı hatırlıyorum, ancak bana verilen spoilerlar *kasıtlı olarak* eksik verildiği için hiçbirşey anlamamıştım ve şimdi de unuttum fakat zaman ile ilgili birşeyi vardı sanırım Birilerini dürtmem gerekecek ^^"
Unde®minE- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Bernkastel tartışması,
- Spoiler:
- Rika öldüğü zaman başka bir boyuta gönderen Bernkasteldi. Ben öyle hatırlıyorum ama nerede duyduk nerede gördük onu hatırlamıyorum şuan ama kesin Bernkastelin bu gücü olduğunu biliyoruz.
bLue-Dragon- Encoder
Ruh Hali :
Bernkastel'in gücü;
- Spoiler:
- Mucize yaratmak.
SheaN- Hiraishin Manga
Ruh Hali :
Bernkastel & Higurashi (Kai'yi bitirmeyenler bakmasın)
- Spoiler:
Bu animesinde kesin bir ifade ile görüp duymamış olmamız gerek. Ya da ben hatırlayamıyorum, varsa bölüm numarasını rica ediyorum.bLue-Dragon demiş ki:Rika öldüğü zaman başka bir boyuta gönderen Bernkasteldi. Ben öyle hatırlıyorum ama nerede duyduk nerede gördük onu hatırlamıyorum şuan ama kesin Bernkastelin bu gücü olduğunu biliyoruz.
Animede başka evrenlere geçme vs Hanyuu'nun da gücü ile alakalı anlatıldı. (Rei'de de var)
Hanyuu, Rica'nın ikinci kişiliğini ile geçen hatırladığım diyaloglarında "gücümüz çok azaldı bu son evrenimiz olabilir" gibi ve "gücümüzün azalması yüzünden geri gittiğimiz zaman aralığı daraldı" gibi anlam bakımından karşılayan konuşmalar yapmışlardı. Bu ikinci kişilik herkesce malumdur sanırım.
Bir üstteki mesajımda Bernkastel'in gücü ile alakalı oluşan fikirlerimi yazmış, benzerler bir bakıma ama...
meyday- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Her başlangıç için 5 bölüm gerektiğinden 10.uncu bölümü iple çekiyorum şimdiden.Hikaye her seferinde biraz daha fazla şekilleniyor.Ama en kötüsü bölümler o kadar heyecanlı ve insan kendini kaptırıyor ki sanki kısaymış gibi geliyor
LordCha demiş ki:Her başlangıç için 5 bölüm gerektiğinden
Hayır.
Episode 2 en az 6 bölüm olacak. Hatta daha fazla olması mümkündür, bknz tea party uzatmaları - bakınız bölüm isimleri @ Furude Project
seriye yeni başladım,cok güzel gidiyo,shullchukka eline saglık süpersin valla:D:D
- Spoiler:
- bernkastel ı grdm bugün ilk defa henaaaaaam o ne rikanın büyümüş hali gibi,daha da bi meraklandım
juvenil- Aktif üye
Ruh Hali :
2 sayfadaki 7 sayfası • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
2 sayfadaki 7 sayfası