Code Geass - Mutlak hakimiyet ve bedeli
+21
hione
Unde®minE
blackhydra
silentwarior
Squaw
Ozey
zhenya
Kitiara
scoutcrawler
bLue-Dragon
SheaN
Ryoko Yoichi
RoMe
sera myu
özz
pikeruchan
sakura hime
Exile Falcon
Akuma_Blade
meyday
LordCha
25 posters
5 sayfadaki 11 sayfası
5 sayfadaki 11 sayfası • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11
Geri: Code Geass - Mutlak hakimiyet ve bedeli
Portakal demişken ;
Benim gibi arşiv için bekleyen varsa CG R1 "17,5" özel bölümün çeviriside tamamlanmış.
- Spoiler:
- Özellikle ilk sezonda (R1) bir türlü ölmek bilmeyen karakterler beni usandırmıştı. Neyseki sabırlıyım . Zombiler misali ölmek nedir bilmeyen, öldü sanılıp birkaç bölüm sonra hortlayan karakterler göze batar cinstendi. Bence R1 sezonunun yegane kusuruydu...
Benim gibi arşiv için bekleyen varsa CG R1 "17,5" özel bölümün çeviriside tamamlanmış.
meyday- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Özellikle poratakal olayının ilk çıktığı ana ve 'portakal'ın yaptıklarına bayılmıştım.
arkadaşlar nisan geldi sayılır code geass serisinin don dvd sinin çıkış tarihini biliyor musunuz?
sakura hime- Hiper Animeci
Ruh Hali :
15'i civarı olması lazım.15 il 24 ü arasında çıkıcak olması lazım
Mayıs'a bulsak iyi, bu tarihler gerçekseLordCha demiş ki:15'i civarı olması lazım.15 il 24 ü arasında çıkıcak olması lazım
meyday- Hiper Animeci
Ruh Hali :
- Spoiler:
- Sonunda bitirdim ve hiç tahmin etmeyeceğim sonuçlar çıktı. Süperdi 10
verdim. Şimdi Lelouch mu Szuzaku mu derseniz. Şimdi ikisini seçmenin
bir anlamı yok ama gidipte düşmanıma hizmet ederek içten hayatta
değiştirmem. Sonuçta sana git Japonları vur diyebilirler. İlk sezonda
bazen olduda. Her ne kadar krallık ele geçirilsede gene o krallık güçle
savaşa savaşla kaybedilir. Lelouchda bu düşünceyse savaştı. Ama bazı
hatalar yaptı tabi. Finali mükemmeldi ve hayatta beklemezdim. Lelouch
bütün dünyayı kendine düşman edinerek kendini kötü göstererek herkesi
korudu. Bunuda sadece Nunnally ve Kallen anladı. Diğerleri birşey
çakamadı. Ama ben ilk sezondan beri finalinin Lelouch japonyayı geri
alacak tamam diyordum ama Japonya için dünya için kendini feda etti.
Suzaku bunu yaptı mı Hayır. Suzaku gidip Japonlar zarar görmesin diye
teslim olabilir ama bir tartın bakalım Lelouch bütün dünyayı kendine
düşman etmesi mi Suzakunun Japonya için teslim olmasımı. Lelouch eğer
ölmeseydi arkadaşına böyle bir oyun oynaması belki vicdan azabı
verebilirdi ona. Bu açıdanda ölmek isteyebilir diyorum. Ama Lelouch
ölmeseydi. Dünyayı karşısına düşman edinmeden Britanyayı yenseydibelki
çoğu kişi severdi. Hem animenin başından beri istenen son 5 bölümde
oldu Suzaku ve Lelouch beraber çalıştı. 3.sezon olaylarına gelince
kesinlikle 3.sezon gelmesin. Tadında bırakılsın ve Code Geass bu müthiş
finaliyle hatırlansın. Code Geassın devam etmesi demek Lelouchun
canlanması demek. Lelouchsuz Code Geaas düşünemiyorum çünkü.
bLue-Dragon- Encoder
Ruh Hali :
@bLue-Dragon
Bir Code Geass beğeneni daha görmek ne güzel.
Yanlız finalle alakalı 2. sayfada spoiler içinde yazılanları okumanı tavsiye ediyorum
Bir Code Geass beğeneni daha görmek ne güzel.
Yanlız finalle alakalı 2. sayfada spoiler içinde yazılanları okumanı tavsiye ediyorum
meyday- Hiper Animeci
Ruh Hali :
Dediğin yorumları okudum Mustafa.
- Spoiler:
- O bölüme tekrar baktım gözümden kaçmış olabilir diye. Ama kaçmamış orada yüzünü göstermiyor arabayı sürenin.Eğer Lelouchsa bu anime devam eder.
bLue-Dragon- Encoder
Ruh Hali :
O da bir önceki sayfadaydı. Devamını isyemeyenlerdenim. Bu şekilde çok güzel zatenmeyday demiş ki:"Code Geass: Lelouch of the Rebellion’ın yaratıcılarından biri ve ana senaristi olan Ichiro Okouchi, serinin finalini yazdığını açıkladı.
Söz konusu finalin “devam edecek” ya da “bu sezonun sonu” olarak değil, tamamen Code Geass’ın sonu olarak hazırlandığını söyleyen yazar; iki sezonluk animenin planlanmaya başlamasından bu yana 5 senedir bu iş üzerinde çalıştığını ve şimdiye kadarki en uzun projesi olduğunu açıkladı. Okouchi, sözlerine “son bölümü yazdıktan sonra bilgisayarının bir sessizliğe gömüldüğünü ancak stüdyodaki çalışmalarının henüz sona ermediğini ve bu yüzden işinin de daha bitmediğini” belirterek devam etti."
www.anime.gen.tr ' den alıntıdır.
3. sezon diye birşey şimdilik yok. Yapılmaya karar verilse dahi R1 ve R2 sezonlarının arasında bile 2 yıl olduğu düşünülürse şimdiden sabırsızlanmanın anlamı yok. Ben "Death Note" gibi harika bir serinin bile değil devam etmesini, gereksiz uzatılası yüzünden heyecanın azadığını düşünüyorum.
R2 seviyesinde bir sezon çıkarabilirlerse ortaya hayır demem elbette ama pembe diziler gibi olacaksa varsın olmasın daha iyi...
meyday- Hiper Animeci
Ruh Hali :
- Spoiler:
- Aaa doğru kodu ele geçirdiyse ölümsüz olabilir. Ama artık kalsın neyle savaşacak ki
bLue-Dragon- Encoder
Ruh Hali :
İnan sayfaları okursan onun senaryosunu bile yazdı arkadaşlar
meyday- Hiper Animeci
Ruh Hali :
5 sayfa okudum daha bir yandan download yapıyorum
bLue-Dragon- Encoder
Ruh Hali :
Arkadaşlar lelouch mu suzaku mu derken suzaku'yu eziyosunuz da
- Spoiler:
- O da dünya için çok şey yaptı Euphie nin katiliyle işbirliği yaptı Zero Requiem için ondan sora finalde Lelouch bir mecazla canını vermeden söylüyordu "Sana beni öldürmenle Zero görevini veriyorum diyordu ve "Bu Geass da senin tüm dünya için herşeyini feda edeceksin"" diyorddu Lelouch kadar o da feda etti bence ama Kallen Lelouch'un onun hayatını kurtardığının farkında olmasına ramen Britanya'ya karşı savaştı bence Lelouch savaşı mavaşı bırakıp Kallen'i kraliçesi yapsaydı keşke ^^
Bide Lelouch kodu almış olabilir çünkü animenin ucu bence açık bitti C.C.^nin vardığı ova gibi yerdeki kale ile ilgisi olabilir Lelouch'un belki Lelouch'un saklandığı kraliyet kalesidir
Her seferinde zavallı Suzaku'yu savunmak bana kalacak galiba
Death Note'ta en sevdiğim karakter L'dir. Belki de bu yüzden en nefret ettiğim anime karakteri Kira'dır. Lulu'dan Kira kadar nefret etmiyorum belki, ama onun kadar takdire şayan olduğunu da düşünmüyorum. Daha önce de söylemiştim; Lulu'nun insanların kutsal sayılabilecek (hele de bizim gibi bağımsızlığına böylesine düşkün bir millet için) özgürlük aşkını kendi menfaatleri için kullanması iğrendirici bir şey oldu benim gözümde. Allah korusun, vatanımızın işgal edildiğini düşünün. Adamın biri çıkıyor, bize umut aşılıyor. Ona duyduğumuz inançla birlikte kurtuluşumuz için gerekirse canımızı veriyoruz. Şimdi bir de bu adamın tüm söylevlerinin sadece kendi intikamının ürünü olduğunu düşünün. Sizi ve özgürlük aşkınızı sadece kendi intikamı için kullandığını... Böyle bir insan nasıl kahraman olarak kabul edilebilir anlayamıyorum. Dün 1. sezon recap'lerini izlerken şöyle bir sahneye denk geldim:
Gelelim Suzaku'ya. O Lulu gibi zeki değildir, saftır. Savaşın bile adil bir ortamda yapılmasını ister. Asıl yanılgısı da budur zaten, herkesin kendisi gibi savaşacağına inanır. Birkaç sayfa önce Suzaku'nun neden kendi insanlarını öldürdüğü sorulmuş. Sanırım, Suzaku'nun Lancelot içindeyken insan öldürmeyi reddettiğini, ilk kez öldürme emri aldığında nasıl korkunç bir ikilem içinde kaldığını unuttuk. Her çarpışmada mecha'ların içindekiler teker teker ölüyor muydu sanıyorsunuz? Kritik durumlarda pilot bir kabinle mecha'sını terk ediyor hatırlarsanız. Beni şaşırtan diğer bir iddia da şu oldu:
Death Note'ta en sevdiğim karakter L'dir. Belki de bu yüzden en nefret ettiğim anime karakteri Kira'dır. Lulu'dan Kira kadar nefret etmiyorum belki, ama onun kadar takdire şayan olduğunu da düşünmüyorum. Daha önce de söylemiştim; Lulu'nun insanların kutsal sayılabilecek (hele de bizim gibi bağımsızlığına böylesine düşkün bir millet için) özgürlük aşkını kendi menfaatleri için kullanması iğrendirici bir şey oldu benim gözümde. Allah korusun, vatanımızın işgal edildiğini düşünün. Adamın biri çıkıyor, bize umut aşılıyor. Ona duyduğumuz inançla birlikte kurtuluşumuz için gerekirse canımızı veriyoruz. Şimdi bir de bu adamın tüm söylevlerinin sadece kendi intikamının ürünü olduğunu düşünün. Sizi ve özgürlük aşkınızı sadece kendi intikamı için kullandığını... Böyle bir insan nasıl kahraman olarak kabul edilebilir anlayamıyorum. Dün 1. sezon recap'lerini izlerken şöyle bir sahneye denk geldim:
- Spoiler:
- Daha Black Knights'ın tam olarak kurulmadığı bir dönem. Japon savaşçılar düşman karşısında tutunamamışlar, birer birer düşüyorlar. Lulu'nun bu durum karşısında kullandığı ifade şöyle: "Bu teröristler pek işe yarar değiller." Bu ne demek ya? Hani Japonya'nın bağımsızlığı için savaşan kahraman? O bile özgürlük savaşçılarını "işine yarayacak teröristler" olarak görüyor. Tek derdi babasından (dolayısıyla da Britannia'dan) intikam almak. Bunun için kaç Japon ölmüş umrunda değil. Yıllarca Japonya için savaşan Özgürlük Savaşçıları'na yaptıkları ne peki? Adamlara tuzak kurdu ve hepsini yok ettirdi. Eee? Amaç Japonya'nın bağımsızlığıysa neden aynı amaç uğruna savaşan insanları ortadan kaldırıyorsun? (Bunu da Black Knights'a hissettirmeden yaptığını da hatırlatırım. Suçundan sıyrılmayı pek iyi başarmıştı yine.) Neden? Hmmm, onların ilerde Lulu'nun mutlak hükümlerine karşı gelebileceğini ve Japonları istediği gibi parmağında oynatamayacağını düşünmesi olabilir mi?
Gelelim Suzaku'ya. O Lulu gibi zeki değildir, saftır. Savaşın bile adil bir ortamda yapılmasını ister. Asıl yanılgısı da budur zaten, herkesin kendisi gibi savaşacağına inanır. Birkaç sayfa önce Suzaku'nun neden kendi insanlarını öldürdüğü sorulmuş. Sanırım, Suzaku'nun Lancelot içindeyken insan öldürmeyi reddettiğini, ilk kez öldürme emri aldığında nasıl korkunç bir ikilem içinde kaldığını unuttuk. Her çarpışmada mecha'ların içindekiler teker teker ölüyor muydu sanıyorsunuz? Kritik durumlarda pilot bir kabinle mecha'sını terk ediyor hatırlarsanız. Beni şaşırtan diğer bir iddia da şu oldu:
- Spoiler:
- Neden Suzaku Lulu'yu imparatora satmış? Affedersiniz de, Suzaku Zero'ya bağlılık yeminini ne zaman etmişti ki? Adam gözlerinin önünde sevdiği kadını öldürmüş. Bırakın imparatora teslim etmeyi, orda parça pinçik etse yeriydi. Canını bağışladığına şükretmesi gerekirken Lulu Suzaku'nun ona ihanet ettiğini söyler durur. Aynı Lulu üstüne bomba yerleştirip Suzaku'ya silah çekmiş, bununla da yetinmeyip tetiği çekerek onu öldürmeye de çalışmıştır. Ama tabi, Lulu her ne yaparsa yapsın Suzaku ona itaat etmelidir değil mi? O kurşun Suzaku'nun beynini parçalamış bile olsaydı Lulu ona ihanet etmiş olmazdı elbet. Ne de olsa Suzaku hainin biri. r2'da, Kururugi tapınağının önünde buluştuklarında Suzaku Lulu'dan bir şey ister. Söylediklerini "gerçekten" yapmasını, gerçekten de Japonya için savaşmasını. Daha sonra onu desteklemesinin arkasında yatan sebep de budur. Ne zaman Lulu kendinden şüphelenmeye kalksa "Zero requiem" diye onu dürtükler. Amacından vazgeçmesine izin vermez. Ve finalde Lulu kadar büyük bir fedakarlıkta bulunmuştur. O da hayatından vazgeçmiş, kalan ömrünü bir maskenin ardında geçirmeye razı olmuştur. Lulu en azından CC'yle birlikte istediği hayatı yaşama şansına sahipti, Suzaku'nun bu şansı bile yok.
Kitiara dediğin doğru Suzaku cular sayısı 2'ye ulaştı ^^
bu yazılanların üstüne birşeyler eklememe gerek yok. kalbimden geçenleri yazmışsın.Kitiara demiş ki:Her seferinde zavallı Suzaku'yu savunmak bana kalacak galiba
- Spoiler:
Daha Black Knights'ın tam olarak kurulmadığı bir dönem. Japon savaşçılar düşman karşısında tutunamamışlar, birer birer düşüyorlar. Lulu'nun bu durum karşısında kullandığı ifade şöyle: "Bu teröristler pek işe yarar değiller." Bu ne demek ya? Hani Japonya'nın bağımsızlığı için savaşan kahraman? O bile özgürlük savaşçılarını "işine yarayacak teröristler" olarak görüyor. Tek derdi babasından (dolayısıyla da Britannia'dan) intikam almak. Bunun için kaç Japon ölmüş umrunda değil. Yıllarca Japonya için savaşan Özgürlük Savaşçıları'na yaptıkları ne peki? Adamlara tuzak kurdu ve hepsini yok ettirdi. Eee? Amaç Japonya'nın bağımsızlığıysa neden aynı amaç uğruna savaşan insanları ortadan kaldırıyorsun? (Bunu da Black Knights'a hissettirmeden yaptığını da hatırlatırım. Suçundan sıyrılmayı pek iyi başarmıştı yine.) Neden? Hmmm, onların ilerde Lulu'nun mutlak hükümlerine karşı gelebileceğini ve Japonları istediği gibi parmağında oynatamayacağını düşünmesi olabilir mi?
- Spoiler:
Neden Suzaku Lulu'yu imparatora satmış? Affedersiniz de, Suzaku Zero'ya bağlılık yeminini ne zaman etmişti ki? Adam gözlerinin önünde sevdiği kadını öldürmüş. Bırakın imparatora teslim etmeyi, orda parça pinçik etse yeriydi. Canını bağışladığına şükretmesi gerekirken Lulu Suzaku'nun ona ihanet ettiğini söyler durur. Aynı Lulu üstüne bomba yerleştirip Suzaku'ya silah çekmiş, bununla da yetinmeyip tetiği çekerek onu öldürmeye de çalışmıştır. Ama tabi, Lulu her ne yaparsa yapsın Suzaku ona itaat etmelidir değil mi? O kurşun Suzaku'nun beynini parçalamış bile olsaydı Lulu ona ihanet etmiş olmazdı elbet. Ne de olsa Suzaku hainin biri. r2'da, Kururugi tapınağının önünde buluştuklarında Suzaku Lulu'dan bir şey ister. Söylediklerini "gerçekten" yapmasını, gerçekten de Japonya için savaşmasını. Daha sonra onu desteklemesinin arkasında yatan sebep de budur. Ne zaman Lulu kendinden şüphelenmeye kalksa "Zero requiem" diye onu dürtükler. Amacından vazgeçmesine izin vermez. Ve finalde Lulu kadar büyük bir fedakarlıkta bulunmuştur. O da hayatından vazgeçmiş, kalan ömrünü bir maskenin ardında geçirmeye razı olmuştur. Lulu en azından CC'yle birlikte istediği hayatı yaşama şansına sahipti, Suzaku'nun bu şansı bile yok.
özz- Hiper Animeci
Ruh Hali :
3 olsun ozaman her nekadar animeyi sevsemde lulu yu hiç sevmezdim kitiaraya tamamen katılıyorum (gerçi biraz sert çıkmış ama dogru soyledikleri )
zhenya- Süper Animeci
Ruh Hali :
Suzaku idare eder, ama lelouch en iyisi orada.Daha devamını büyük bir merakla bekliyorum gerçi daha olucaklar için.Müthiş bir sondan sonra müthiş bir başlangıç lazım.c.c.'nin neler yapıcağını ve geass uygarlığını merak ediyorum.C.C.'nin gerçek adı ne acaba ????
- Spoiler:
- c.c. o kaleye gidiyo ya sonunda o kale ne ben onu merak ediyorum esas
Ne? Kale? Ending'de öyle bir sahne var ama R2 de sonda c.c. ve lelouch
- Spoiler:
- at arabasında uzaklaşıyorlardı ya
- Spoiler:
- o bence lelouch ile alakasızdı çünkükaleye geldiğinde yalnızdı at arbasındaki lulu olsa yanında gelirdi bence
Onu bikaç yerde daha okudum ama nedir yani, o at arabası efsanesi doğru mu?
- Spoiler:
- Ki doğru olmasını umut ediyorum Ruruuş-sama rulez =D Yine de öyle bi finalden sonra bilmiyorum ya. Kendine yakışır bi şekilde bitti seri.
Evet, konu yeniden aktif olmuş gibi okuduğum yorumlardan sonra birşeyler yazmam gerekti. Yanlız bu yazdıklarım sadece karakterler hakkında ki düşüncelerim, kişiselleştirilmesin!
Sizden farklı olarak yorumum şu;
Sizden farklı olarak yorumum şu;
- Spoiler:
- ben her iki tarafında (Lelouch&Suzaku) yaptıklarını tasvip etmiyorum. Doğru bir davranış çizgisinde duran karakter yoktu. Ama serinin kaliteli olmasını da bunun sağladığı inkar edilemez. Lelouch yeterince açıklanmış o yüzden Suzaku ya direk geçiyorum. Saf bir karakter evet fazla saf olduğu için (fazla saflık aptallıktır) kendi halkına savaşmış olduğunu idrak edemiyor. Bizim vatanımıza gelip biri bizi kullansa hoş olmaz, yanlız vatanımızdan biri halkını katleden bir düşman askeri ise ve buna göz yumuyor ve gerekirse öldürüyor ise bu diğerinden daha trajik bir durum. Suzaku elini kana nasıl bulamamış, daha serinin başında Lelouch kent tamamen yok edilecekken Prensi oldürüp katliamı engellediğinde Suzaku kimi koruyordu, kimin için savaşıyordu DÜŞMAN! (Bu görmezden gelinip bir kadını kurtarmasına odaklanmak objektif bir bakış açısı olmaz, birini kurtar binlercesini önemseme, OH NE GÜZEL) (Bu sadece 1 örnek çoğaltmak kolay ama lüzum yok). Sadece kendi halkının ölmesine göz yummak bile bir kişilik problemidir! cinayetle eşdeğerdir! Kaldıki barış sever asker, bir çok ülkeye gidip diğer ülkelerin halklarını da ve yurtlarınıda istila edebilmiştir. Bir diğer konu Lelouch, Suzaku'yu kaç kez kurtadı ve affeti acaba! (Ben oldukça fazla budum, iyi sabretti). Lelouch'un vaz geçemediği (ne yaptığı önemli değil) iki insan vardı kardeşi ve Suzaku. Bu da ironik bir durumdur.
meyday demiş ki:Suzaku yu sevmemem için bana birkaç bölüm yetmişti.
- Spoiler:
Herhangi birinin seçtiği yol tamamen doğru olmasada Suzaku' nun ki beni acayip rahatsız ediyor. İçten değiştirecek ya; orduya katılıp hem kendi halkına hem diğer halklara karşı savaşıyor, gerekirse öldürüyor. Sonra başkası bir cinayet işleyince sanki ortam sütlimandı da kargaşa çıkarmışlar gibisinden kızıyor. Kendi zulüm gören halkına karşı savaşarak, kendini düşmanına karşı yarandırarak bir yerlere gelmeye çalışması ve bu şekilde birşeyleri değiştirmeyi amaçlaması (neyi ise artık kesinlikle amacı özgürlük değil, daha uyumlu köle "11" olmak herhalde ) fikrine kızıyorum. Cinayete, savaşa karşıysan neden ordudasın neden cinayet işliyorsun. Ha gerektiği için yapıyorsan, Lelouch'e niye kızıyorsun? Kendi halkını öldürene değilde?
meyday- Hiper Animeci
Ruh Hali :
- Spoiler:
- Ben Suzakudan nefret ediyorum dememiştim davranışlarını sevmemiştim. Şimdi bir ülkeyi fethetmek yada bir ülkeyi fetihten kurtarmak çok fedakarlık ister. Lelouch bir Japon olmamasına rağmen fedakarlıkları göz önüne aldı. Aslında bu seri iki kişinin dünyayı değiştirmek için yaptığı çalışmaları gösteriyor. Şimdi ikisininde bakış açısı ve yürüdükleri yol hem farklı hem birbirlerinin yolunu kapatacak nitelikte. Lelouch bunu bildiği için Suzakuyu kurtarmış ve kaç kere Suzakuyu yanına istemiş ama Suzaku kabul etmeyerek birbirlerinin yolunu tıkayarak olay bu yere kadar gelmiştir. İkiside aynı yoldan gitse bu işler burada olmazdı. İnat yaptılar. Lulu Eupiye yanlışlıkla emir verdi bu yüzden Suzaku asla onu affedemedi. Son beş bölümde bile ortak olmaları için şartla ortak oldular.
bLue-Dragon- Encoder
Ruh Hali :
5 sayfadaki 11 sayfası • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11
5 sayfadaki 11 sayfası